Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość 324234234

co sądzicie o karmieniu piersią w miejscach publicznych

Polecane posty

prawie każda ma potem nadwagę i pewnie wiesz, że nie można się odchudzać dopóki karmi się piersią Bzdura. Kolejny mit. Karmienie piersia jest najlepszym naturalnym sposobem na pozbycie sie zbednych kilogramow.

Gość żandarmica
Dodam jeszcze że przecież są specjalne ubranka dla mam karmiących - specjalnego rodzaju staniki, gdzie odpina się tylko część by odkryć sutek, specjalne bluzki. Nie trzeba od razu wywalać całej piersi na wierzch lub - co gorsza - zdejmować bluzkę czyli rozbierać się do połowy (jak to ktoś napisał) żeby nakarmić dziecko. Myślę że bycie mamą nie zwalnia z posiadania klasy, estetyki, kultury wobec innych osób. Tak samo źle zareagowałabym na ekshibicjonistę w parku któy pokazuje mi penisa i tak samo na matkę która publicznie zdejmuje bluzkę. MOŻNA robić to dyskretnie, a nawet jeśli dziecko jest głodne w miejscu publicznym i TRZEBA - można pójsc w ustronne miejsce lub przynajmniej przykryć czymś pierś. Tym bardziej - skoro są takie możliwości i naprawdę nie wymagają wielkiego zachodu - nie rozumiem co ma na celu demonstrowanie całego biustu.

lena to zalezy od kobiety i skladnikow pokarmowych. Zapotrzebowanie energetyczne wynosi okolo 3500 kcal da kobiet karmiacych ( jak u sportowcow). Nieslychanie wazne jest dostarczanie wapnia i zelaza wiec samowolne diety groza schorzeniami ( odwapnienie np). Natomiast jelita przyswajaja wiecej tluszczu niz poza okresem karmienia. Osobiscie rzeczywiscie schudlam szybciutko karmiac, znam jednak kobiety ktore tyly. Nie ma reguly

Gość doododod
"Ilez kobiet ma obcisle majty gdzie widac ocisnieta wagine albo obcisle bluzeczki z dekoltami gdzie widac sterczace sutki... Nie gorszycie sie?" Odcisnieta cipka zalezy od kroju spodni, a nie od zamierzeń noszącej te spodnie. Na serio nie widzisz różnicy między rowkiem w spodniach a gołymi cyckami?

Gość hu767585
Dlaczego wywalanie na wierzch cyców porównujecie do rzeźby, ale już porównanie do publicznego sikania was niezmiernie boli? Bo moim zdaniem wywalaniu cycków bliższe jest włąsnie publiczne sikanie czy sranie, a nie rzeźba.

dood a kroj spodni jest wyborem tej ktora je nosi ( tak samo jak noszenie majtek czy nie) :D pisze z ironia a co powiesz na temat ikon Matki Boskiej karmiacej?

Nie trzeba od razu wywalać całej piersi na wierzch lub - co gorsza - zdejmować bluzkę czyli rozbierać się do połowy (jak to ktoś napisał) żeby nakarmić dziecko. To chyba sa sporadyczne sytuacje??? Wiec jaki jest sens o tym dyskutowac? znam jednak kobiety ktore tyly. Nie ma reguly Oczywiscie , ze wszystko zalezy od organizmu, ale z moich doswiadczen na 11 kobiet tylko jedna przytyla. Nadmienie, ze juz wczesniej miala spora nadwage:)

matka karmiaca nie czuje sie obiektem podniecenia :O nie rozumiem prawde mowiac tej debaty , :O natura powinna pozostac natura .... takie dyskusje rozpoczynaja moim zdaniem koncerny pozywek dla niemowlakow :O jak dlugo bedziecie sobie jeszcze pozwalac na pranie mozgow ? :O

Gość doododod
ja nie widzialam nigdy w życiu takiej ikony, pokaż mi

Odcisnieta c*pka zalezy od kroju spodni, a nie od zamierzeń noszącej te spodnie :D Nie widziala sie w lustrze. Och biedna:)

szacunek dla otoczenia? :O co a paranoja , powinnismy dbac o to zeby nasze dzieci byly zdrowe - a nie zwracac uwagi na kilku zboczencow .... mlode matki daja sobie wmawiac ze czynia cos nieodpowiedniego .....

Gość doododod
http://hafty.oqq.pl/obraz53.jpg o to Ci chodzi? dla mnie to równie gorszące co prymitywny rysunek cycka na kartce papieru nie widzisz róznicy między tym, a prawdziwym gołym cycem, wyciąganym Z WIDZIMISIE, chociaż można go po prostu przykryć?

takie dyskusje rozpoczynaja moim zdaniem koncerny pozywek dla niemowlakow Nawet nie. Oni na kazdym mleku w proszku, pisza, iz najlepsze dla dziecka jest karmienie piersia przez pol roku. W kazdym swoim poradniku pisza tak samo. To nie Oni, to zwykly egoizm w tym przypadku kobiet.

Ohydne sa te baby z zylastymi wielkimi cyckami siadajace na lawkach i karmiace swoje bachory.. No mozecie mnie juz zaczac jechac, mam to gleboko w doopie :P potem taki zwis do pasa.. i dziwicie sie ze wasi faceci ogladaja sie za zgrabnymi laskami..

nie widzisz róznicy między tym, a prawdziwym gołym cycem, wyciąganym Z WIDZIMISIE, chociaż można go po prostu przykryć? Wspolczuje Ci. Gdzie Ty chodzisz, ze narazasz sie na takie widoki? Musze omijac te miejsca:D

Gość żandarmica
Ale dziewczyny, tak na serio odpowiedzcie mi na pytanie. Dlaczego normalna pierś kobiety niekarmiącej jest postrzegana jako część intymna i zwyczajnie nie pokazuje sie jej publicznie (no chyba nie zdejmujecie bluzki w markecie gdy jest gorąco i nie chodzicie z gołą klatą?), a już pierś z mlekiem jest - wg Was - potrzegana jako coś aseksualnego, co można wyciągać przed każdym i wszędzie? Dlaczego nagle w waszym mniemaniu ta pierś przestaje być piersią, tylko staje się zwykłym smoczkiem? Nie rozumiem. Dla mnie to nadal ta sama pierś, tak samo intymna jaka była kilka miesięcy temu.

no dobra , przesadzilam z tym koncernem ;) karmic mozna o wiele dluzej , nie tylko 6 miesecy , zaden koncern nie wezmie odpowiedzialnosci za te pierwsze dni niemowlaka ....a to juz daje do myslenia pozniej mozna zrzucic wine na to , ze mlody alergiczny byl :O

Dlaczego nagle w waszym mniemaniu ta pierś przestaje być piersią, tylko staje się zwykłym smoczkiem? Nie rozumiem. Dla mnie to nadal ta sama pierś, tak samo intymna jaka była kilka miesięcy temu. Chyba dla wszystkich tak jest:) Opisane "dziwne" przypadki to raczej sytuacje sporadyczne. Ja osobiscie nigdy nie bylam swiadkiem takiej "nagiej" kobiety:)

ta piers byla zawsze piersia - zgadza sie ... nie widzisz ze ta cala otoczke przyjelas z zewnatrz? erotyzm ? niektorych facetwo podniecaja np . buty :P myslisz ze w przyszlosci bedziemy nosic oslony na buty zeby czasem kogos nie podniecic ? ;) obiektem pozadania moze byc dolownie wszystko , nie musze liczyc sie .....ze wszystkim

Gość żandarmica
No ale "dluga wypowiedz" napisała: "dlaczego matka karmiaca piersia ma sie chowac? ma uciekac gdzies w ustronne miejsce jakby conajmniej tradem straszyla..." i stąd moje pytanie - dlaczego pierś z mlekiem w odczuciu niektórych juz nie jest piersią?

karmic mozna o wiele dluzej , nie tylko 6 miesecy , zaden koncern nie wezmie odpowiedzialnosci za te pierwsze dni niemowlaka ....a to juz daje do myslenia Kocerny naprawde wszem i wobec glosza, ze dla dziecka najlepsze jest karmienie tylko piersia przez pol roku. Jest to najzdrowszy i najltanszy sposob karmienia. Wszedzie pisza zastanow sie zanim zaczniesz karmic mieszankami. Wedlug Swiatowej Organizacji Zdrowia zaleca sie karmienie tylko piersia do 6 miesiaca a dokarmianie do 3 roku zycia.

Gość ża
"nie widzisz ze ta cala otoczke przyjelas z zewnatrz? erotyzm ? niektorych facetwo podniecaja np . buty" Ale proszę Cię! Co to w ogole za dziwaczne porównanie? Pierś JEST częścią intymną - czy tego chcesz czy nie. Pokazujesz piersi publicznie? Wątpię. Buty natomiast podniecają TYLKO FETYSZYSTÓW i przecież buty i tak pokazujesz non stop. Jak można z wami dyskutowac skoro podajecie takie idiotyczne przykłady i porównujecie goły biust do trampka :O

stąd moje pytanie - dlaczego pierś z mlekiem w odczuciu niektórych juz nie jest piersią? Jest nadal piersia, ale z ...pokarmem:D Obskurne widoczki naprawde nieczesto sie zdarzaja wiec o co tyle halasu???

Gość 2341234123
Niektórych podniecają usta, innych oczy, innych dłonie, a innych włosy. Powinnaś zasłaniać więc wszystko. Biust i narzady płciowe są uznane za części intymne i się je zasłania. Takie masz normy. Nie podoba Ci się - prosze bardzo, biegaj sobie nago - szybko Cie przymkną. Porównanie z butami było co najmniej infantylne i żandramica ma rację.

nie dość że wyrodna matka bo nie karmię piersią to jeszcze wariatka ;) haha co raz bardziej mi sie tu podoba NIE KARMIĘ ZE WZGLĘDÓW ZDROWOTNYCH jak i z wygody , ale NIE , wy tylko widzicie jak piszę że z wygody.

Gość 2341234123
offerma - penis w czasie sikania tez nie ma nic seksualnego w sobie, a jednak nie sika się publicznie i się nie oburzaj pisząc że ten przykład jest głupi, tylko powiedz czym się rózni - to i to jest naturalne, jest potrzebą nie cierpiącą zwłoki i w pewnych sytuacjach jest aseksualne zawsze mozna zdążyć dobiec do WC żeby się wysikac prawda? więc czemu matka karmiąca ma nie zdążyć przykryć piersi lub wyjść do drugiego pokoju na uroczystości rodzinnej?

offerma " ale o co ci chodzi??? bo mam macicę to mam rodzić tak jak bóg przykazał????" a po co ci w ogóle to dziecko??? ty je traktujesz nie jak człowieka a jak rzecz jakąś, jak jakiś obowiązek którym się "trzeba zająć" więc skoro tak to tak to sobie musisz zorganizować żeby z tym jak najmniej kłopotu było. oj będzie to biedactwo miało u ciebie przesrane. a skąd wiesz jak traktuję dziecko???? tylko dla tego ze z pewnych względów karmię butlą to dziecko ma przesrane???

a wracając do tematu : puszczanie bąków jest rzeczą naturalną, i czy robi się to publicznie??? po za wymsknięciem sie;) człowiek stara sie bąków nie puszczać bo jest to wstydliwa czynność, dla mnie taką samą wstydliwą czynność jest karmienie piersią

Gość 2341234123
zwolennicy publicznego wywalania cycka z mlekiem może i mieliby rację, gdyby zakrycie tej piersi kosztowało matkę wiele nerwów, czasu, zachodu lub niosłoby za sobą szkody ale matkę kosztuje to TYLKO JEDEN RUCH RĘKĄ by tę pierś przykryć nie zakrywa - czemu? z lenistwa? z ekshibicjonizmu? z tego by sie pcohwalić jakie ma duże mleczne cyce? albo że jest matką czyli jest kimś?

nie biegam nago , mieszkam w klimacie srodkowoeuropejskim - nie da sie :P szczegolnie zima .... i rowniesz nigdy nie widzialam zeby kobieta karmiaca wywalala biust na wierzch - nie ma takiej potrzeby . mozna to zrobic bardzo dyskretnie ... o ilez bardziej wulgarne jest palenie czy picie w miejscu publicznym ? :O ps. WHO moze zalecac co chce - ja ufam zdrowemu rozsadkowi :)