Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gagagaratka

samo dziecko w domu, od kiedy?

Polecane posty

Gość gagagaratka

zostawiłybyście lub czy zostawiacie same dzieci w domu od którego roku? mam znajomą, która zostawia córkę ok 6 lat na 3, 4 h samą aż dojedzie babcia /w przypadku gdy zachoruje córka, bo normalnie chodzi do przedszkola/ mój mąż mówi ze sam zostawał od 4 roku zycia nie wiem co o tym sądzić, my narazie mamy małe 2-letnie dziecko... tak pytam na przyszłość

Gość Wszystko zalezy od dziecka
Jak jest rozsądne to można wcześniej jak zwariowane to później. Ja bym, 6 latki nie zostawiła jeszcze samej. 8-9 latka już tak.

Gość znajomej synek
znajomej synek zostawiony przez babcie sam w domu (4 l.) ostworzył sobie okno w kuchni i wypadł na beton z dziesiatego pietra gratuluje wyobrazni tatusiowi - idiocie, ktory zostawia 4 l. dziecko samo w domu! u mnie granica jest wiek szkolny, nie wczesniej a to tez bedzie zalezalo od dziecka, bo niekiedy nawet siedmiolatek ma takie pomysly nieodpowiedzialne, ze zostawienie go samego w domu jest glupota rodzica

Gość makupiczu
ja zostawiam,czterolatka na dwie,trzy godziny Musze-ale jest grzeczny

Gość opiekę społeczną na was naślę

Gość lkdd
I 4 latek umiał sobie sam zrobić coś do jedzenia??? Ja pierdole. Szok.

Gość nie powinnaś
zostawiać dziecka 4l samego.... no wiesz, może jeszcze nic się nie stało,ale dzieci mają różne pomysły,którymi potrafią zaskoczyć w odpowiednim momencie....a ty nie potrafisz zajrzeć do główki swojego dziecka,żeby zobaczyć jakie pomysły mu się tam szykują :P

Gość izabellakol
wszystko jest w porzadku ,az sie cos stanie -pozniej dopiero lament

jedzenie zostawialam mu przygotowane:) gorzej jak byl chory(mial wtedy juz 5 lat) i musial brac leki na godzine dzwonilam i wez ta zolta tabletke za godz dzwoniea teraz ta czerwona

Gość kiedyś była tu gl ośna histori
a mamy Zosi. Zosia pod nieuwagę rodziców coś zrobiła- były spekulacje że skoczyła z okna, oblała się wrzątkiem, zrzuciła na siebie jakiś mebel. W każdym razie mimo, ze walczyła o życie to przegrała tą walkę. Mama zajęła się młodszym chorym dzieckiem a 4 letnia wówczas Zosia została w kuchni no i skończyło się tragicznie.

Gość brzydul myslalam ze jestes no
brzydula co jest z toba:O to jest chore matki wyjda do 2 pokoju a dzieciak na sznurku od rolet sie powiesi czytalam na necie takie zdarzenie a ty zostawiasz na 6godz 4 latka cod ,ze sie jeszcze nic nie stalo pamietaj wszystko jest do czasu nigdy bym nawet 6 laTKA nie zostawila samego

brzydula spodziewałam się, że zbyt mądra nie jesteś :O teraz jestem tego pewna na twoje szczęście, głupi często ma farta

rozumiem Cie ale ja zostawialam i na szczescie nic sie nie stalo:) mialam do wyboru albo zarobic na leki,ktore pochlanialy czesc wyplaty albo zeby w sciane:O w tym czasie pracowalam a nie imprezowalam:O

za całokształt kochana, za całokształt ale nie twierdzę, że poglądu nie zmienię i wiem, że w życiu bywa różnie i cieszę się, że twojemu dziecku nic się nie stało 🖐️

Gość magmads
w życiu nie zostawiłabym 4 latka samego w domu... mam 6 latka i też sam w domu nie zostaje, chyba że ide na dół śmieci wynieść...dzieci mają różne pomysły i nawet jeśli są to super grzeczne dzieci nie usiedzą tyle godzin same na miejscu, chyba że przywiązane....niech taki maluch otworzy okno....odkręci gaz...ściągnie sobie coś na głowe...upadnie...ściągnie na siebie szafkę....wyciagnie nóż z szuflady...? ta mamusia co samego 4 latka zostawia na tak długo albo ma puste mieszkanie z zabitymi oknami, albo pusto w głowie z zabitymi dechami oczami!!!! dla mnie to patologia,jak nie ma się czasu opiekowac dziećmi to niech się na dzieci nie decyduje, a nie narobic dzieci a poźniej taka matka idzie na ruchanie z pijanym konkubinem a dzieci róbta co chceta, dobrze że w domu zostawiasz a nie na dworze same lataja do póżnej nocy...sorry ale tylko taki stereotyp mi się z tym kojarzy....ja mojego syna zaczne może zostawiać samego jak bedzie miał z 9 lat o ile będe zmuszona.

Gość lkdd
Kurwa, brzydula, ty lepiej nic już nie pisz!!! Z tymi tabletkami to przesada! Jesteś niepoważna strasznie.

hej no hej:) dawalam sobie dare i z tego jestem dumna:) a jakie kto ma zdanie na ten tema to najmniej mnie obchodzi:P

Gość magmads
niestety na Twoje zachowanie nie ma słów więc mój tekst nie oddaje tego co w pełni o Tobie myślę.... dziecko samo bierze leki...i to 5 letnie albo masz jakieś mega zdolne dziecko albo jestes taka skretyniała do reszty.... sorry ale nie wiem czy wiesz że dzieci w wieku 5 lat często jeszcze myla kolory, jak mogłaś dzwonić i mówić jaką tabletkę ma wziąść...?nie masz babo wyobraźni i nie tłumacz nam że musiałaś pracować na to dziecko i na leki dla niego...jakby z okna wyleciało to jużbyś nie miała na kogo pracować...brak mi słów....to sie kwalfikuje żeby to zgłosić do prokuratury...jakbym miała taka sąsiadkę to juz dawno bym cos z tym zrobiła, az dziwne że nikt nie zareagował....dziecko się daje do przedszkola, pod opieke rodziny albo wynajmuje sie opiekunkę...ale po co za opiekunkę płacic...? lepiej sobie mamuśka wódki kupi.... cieszę się że Twoje dziecko jeszcze żyje....

Gość Nainkaa
nie odpowiedzialne matki jak mozna takiego malucha zostawiac to ejszcze dzieci maja tysiac pomyslow a matki tlumacza sobie tylko ze maja juz te 4 lata i sa duzi a jak dochodzi do tragedi to glupie gesi zgrywaja

chore dziecko do przedszkola?:O opiekunke mialam na 6 godz a pozostale siedzial sam i musze Ci powiedziec,ze zawsze jak zostawal pod opieka babci to cos sie stalo:O

Gość pedides
Wiem, że różne sytuacje się zdarzają i nie chcę nikogo obrażać, ale osobiście nie wyobrażam sobie zostawić 4-letniego dziecka samego w domu na kilka godzin. Pieniądze są ważne, ale życie dziecka jest ważniejsze... i ten argument jest niepodważalny. Kocham swoje dziecko i nigdy nie dopuściłabym do sytuacji, w której musi zostać samo na kilka godzin... Bo wiem, że 4 - latek a nawet i starsze dzieci mają sto pomysłów na minutę.

Gość ja bym nie zostawila
a mam corke 5,5 i jeszcze za dwa lata nie zostawie samej...Przeciez takie dziecko jeszcze wielu rzeczy nie rozumie ...nie odpowiedzialne to jest;(

kazda mama ponosi odpowiedzialnosc za swoje dziecko i kazda robi tak jak uwaza za stosowne:) dzisiaj na pewno nie zostawilabym przedszkolaka samego w domu:)

No cóż.. dla mnie zostawianie cztero czy pięciolatka samych w domu i do tego jeszcze telefonowanie w celu tłumaczenia jakie dziecko leki ma samo zażyć - to skrajna głupota i nic jej nie usprawiedliwia.Igranie z losem, dziecko płaci cenę. Tak, wolałabym gryźć tynk albo zapłacić opiekunce więcej. Takie życie. Kwestia priorytetów.Nie wiem, czy to co było na początku pisane to ta sama historia ale właśnie syn mojej koleżanki tak zginął. Babcia wyszła ze starszakiem do dentysty, mały nie chciał iść, więc został sam w domu. Otworzył sobie okno i wypadł z niego. Zginął na miejscu.

"kazda mama ponosi odpowiedzialnosc za swoje dziecko i kazda robi tak jak uwaza za stosowne"Aha, czyli jeśli ojciec gwałciłby cię po nocach to ma do tego prawo ponieważ robi tak, jak uważa za stosowne? ciekawa teoria...takie zostawianie dziecka jest karalne a nie kwestią wyboru matki. wybór tyo ty masz odnośnie innych rzeczy :/

Gość magmads
brzydula30....masz opiekunkę na 6 godzin i mimo to jeszcze tyle czasu Twoje dziecko samo w domu siedzi????...biedne!!!! czy ty w ogóle go czasem widujesz? jakie to dziecko musi byc bardzo samotne:(