Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

nadziejamyszki

termin GRUDZIEŃ 2008 - cz.2

Polecane posty

A mężowi pewnie nie po mysli to,ze teraz bedzie musiał pomóc:-P Oj te chłopy:-O

Hejka.... Barylko - ranne ptaszki spiewaja, ze Twoje swieto dzisiaj. Zycze Ci kochana wszystkiego najlepszego , samych radosnych chwil z Natalka i szybkiego powrotu meza do Waszego pieknego domku. Mamuniu - jeszcze tylko 4 godziny i odespisz ! Nigdy nie wiem co doradzic przy biegunkach bo nie przechodzilismy zadnej wielkiej i tak dlugotrwalej ale mysle, ze bardzo dobrze, ze macie dzisiaj znowu wizyte u lekarza. Kessi - ja wstalam o 6.00 i udalo mi sie ubiegnac Pascala o cala godzine ! Zupelnie inaczej zaczyna mi sie dzien jak wstaje przed nim. Samo wypicie kawy w spokoju to juz zupelnie inny strat jak zmiana pieluchy u "wegorza " na dziendobry. Widzialam na "zywo" torta pieluchowego u nas w drogerii. Jest to nowa oferta bo nigdy wczesniej ich nie mieli. Przypuszczam, ze ktos to robi prywatnie i zobowiazal sie uzywac wszystkie produkty z tej drogerii, dlatego umozliwili taka sprzedaz. Oni maja swoja wlasna marke( produkty ) i wlasnie w torcie byly tylko te rzeczy. Moze to tez pomysl..... Samadama - nie wiem jaka u Was pogoda, ale pewnie Ci Dawidek dzisiaj tez nie odpusci spaceru ! :-) Przyniosl juz buty ? :-P meaaa - jestes w biurze czy wyslali Cie znowu na delegacje ? Asik - jesli nie bedziesz miala wsparcia w mezu to nie bedzie to praca a mordega ! Pogadaj z nim koniecznie. Chcialam pytac jaka decyzje podjelas w sprawie ksiazki ale chyba po reakcji meza nie bedziesz sie za nia brala. A ja szukam nianki :-( Ta , ktora mamy jest wspaniala ale moze tylko na dwa dni w tyg. a ja zaczynam nie wyrabiac z praca biurowa i potrzebny ktos na codzien. Jest mi z tym zle bo jeszcze nigdy nie oddalam tak malego dziecka na tyle dni w tygodniu i chyba nie jestem do tego zdolna. Mamy przez to punkt zapalny w domu. Moje szukanie nianki polega na tym, ze to maz co kilka dni przynosi nowa " propozycje " a ja ja odrzucam - bo pies w domu , bo ogrod na ulice, bo juz trojka dzieci, bo za daleko trzeba wozic, albo godziny nie pasuja. Wiem, ze dlugo tak nie pociagne....

Pia pamietam jak szukałas i wybierałas obecna nianię na kilka godzin:))boje sie myslec co będzie teraz;-))ale to oczywiste dlaczego tak "grymasisz";-))-- kochasz swojego urwisa i nie oddasz go byle komu.To zrozumiałe i wiem,ze znajdziesz odpowiednia sosbę do opieki nad Pascalem:)) Zosia zasypia,a ja sie umaluję,bo Zombie przy mnie to miss świata:-P

Nie wiem czemu ale nie wyswietlił mi sie wtedy post Asik po mamuni :o Wiesz nie wiem jak Twój mąż ale mój tak samo mówił jak poszłam do szoły jak Anetka miała 1,5 roku a on musiał z nią zostać zamiast pracowac w weekendy też mnie zniechęcał a ja myślałam że to dlatego ze teraz on musi cos zrobic też bo mimo ze oboje pracowaliśmy i pomagał troche w domu to juz nie tak samo jak przed urodzeniem sie Anetki :( ale p[o czasie powiedział mi (przyznał sie) ze po prostu nie dam rady po 4 latach przerwy i ppracujac codziennie w tygodniu i po godzinach w domu gdy nocki zarywałam ale to było moje marzenie (no poczatek marzenia miala byc potem filologia) i sie zawziełam i dałam rade i wtedy sie wlasnie przyznał ze sie "bał o mnie" Dziwnym trafem jak sie dowiedzia ze moja mama tyeraz zaczela szkole to sie wcale nie zdziwił i nie martwił :P Może z Twoim jest tak samo że się martwi skoro zawsze w domu pracowałaś a może sie przyzwyczaił do tego że zawsze w domu bylaś i nawet pracowalaś? Nie bój sie odzwyczai sie :P i sie nie denerwuj mój mówi ze jest zmeczony po czym włącza playa jak pytam czemu sie nie polozy mowi ze tak sie relaksuje :D:P taaaa chłopy :o Jak moj ma przyplyw dobroci to i posprzata i pozmywa i nawet Marte przewinie (zdarzyło mu sie chyba 5 razy w całym jej zyciu) bo mówi ze nie musi bo ja jestem :o I cały czas mi przypomina ze jak oboje pracowalismy to sprzatal i gotowal i wszystko w domu robil a teraz ja nie pracuje wiec... No wiec widac takie ich rozumowanie :(

elo Erys obudzil sie o 6, ale chcial spac dalej, wiec dalam mu troszke mleka i pospal do 9,15. kolezanki synek, ten o tydzien starszy, od listopada choruje, biedaczek. ost choroba Erysia byla wlasnie po wizycie u niech, ale tak bywa, nie widac choroba a za dzien dwa... garaczka, katar itd. W kazdym razie dzis pojechali do szpitala bo okazalo sie ze ma wode w uszach, stad 3 pod rzad zapalenia ucha, beda maluszka usypiac i wlaza do uszu patyczki dzieki ktorym woda bedzie wyciekac, a przy okazji usuna 3 migdala, ehhh denerwuje sie. oby sie u nich wszystko skonczylo, a wczoraj na "deser" malemu spuchl siusiak i jechali na pogotowie. no masakra- mam nadzieje,, ze po tym zabiegu wszystko sie uspokoi, jutro zostawie chlopow samych a ja pojade do nich, moze trzeba cos pomoc. Pia- te torty ala Kessi widzialas w DM? ja wlasnie tam widzialam i przyszlo mi na mysl, ze porownujac to Kessi robi arcydziela, tutejsze wsle mi sie nie spodobaly. No i malzon kazal mi szukac zmywarki :) pamieta ze Babeczka juz pytala i niedawno kupila, ale na co powinnam zwrocic uwage? Pia- jakie sr chem stosujesz w swojej? Barylko- sto lat, sto lat... spelnienia wszystkich marzen! pamietam, ze zawsze Cie mialam za "barylke" i w jakim bylam szoku jak zobaczylam Cie na zdjeciu? pomyslalam, kurde gdzie ta Barylka? Przyzwaczailam sie do tego nicka, ale Kessi ma racj nijak ma sie do Ciebie :P

W-qur-wi-lam sie ! Sorry, no ale tak jest :-( Znalazlam w koncu miejsce na Urlop i mialam w ubieglym tygodniu isc zarezerwowac. Maz mial sie zajac Pascalem bo przeciez nie pojde z Demolantem do Biura Podrozy ale oczywiscie maz jak to maz nie mogl, bo mu wyskoczylo jak zawsze cos waznego ! Dzisiaj ten sam Hotel w tym samym okresie kosztuje o 250,- wiecej od osoby ! No szlag by to trafil, bo do konca lutego byly rabaty dla "wczesnie rezerwujacych " i od poniedzialku wszystko jest drozsze. Qurwa, maz z synem juz maja dawno zarezerwowane, drugi syn z dziewczyna tez a ja jak zwykle zostane z reka w nocniku, bo wszystko inne jest wazniejsze ! Dobrze, ze sama jestem w domu ..... Ewcia - wpieprzam do zmywarki co popadnie.

Baryłko zdrowia szczesci pomaranczy , niech Ci dzordzyk Nago zatanczy( albo A. Gołota) hihi Wszystkiego Naj naj!!!! Witam z rana....dzis ur ma tez moj brat i ur baryłki mi o tym przypomniały . Zuzu spi, Czarus rysuje w zeszycie literki, babcia z włosami do góry, duze samochody i kominy od fabryk:) Dzordz u geodety, miał sie chuj odezwac i nic, do niego to tylko z kijem i w łeb bo kase to wie jak wyciagac ale zeby cos pospieszyc swoja dupe to ...

Ja tak jednym okiem uchem i palcem drugie mam dla Marty :P Ewcia, Pia, Bbeczko 🖐️ Przypomniało mi sie ze dziwiłyście sie ze nadia do klamek dosiega heheh no nie żartujcie ze tylko nasze takie wielkie bo Marta od miesiaca drzwi otwiera jak na palcach stawala a teraz juz normalnie stoi i otworzy :D

pia- a pytałaś czy będzie promocja z okazji czegoś tam....u nas tak robią niby za wcześną rezerwacje taniej a potem w dniu walentynek,kobiet i innych rabatują

TAK SOBIE TAK CO CHWIKE COS PRZYPOMINAM I ODPISUJE ALE MARTA ABSORBUJE DZIS I JECZY BO ZIMNO :O kurcze caps look Co do ogladania TV Marta moze siedziec w krzeselku i patrzec na bajki ale tylko rano po sniadanku bo leci Mickey Mouse Club House i Anetka ja tym zaraziła Misia w niebieskim domu tez lubi (ja go uwielbiam hahahah) no i czasem jakies inne któree Anetka oglada ale rzadko a tak jak nie jest uziemiona tylko biega to TV jej sie podoba ale zeby podejsc popalcowac podotykac (pokazywac) gdzie sa kwiatuszki albo dziewczynka itp Ale prawdziwy szał jest jak włączę kanały muzyczne jak z mezem oglada siedzi u niego na kolanach i podryguje i paluszkiem jak batuta wymachuje i zazwyczaj prawa nozka macha :D ale jak ja włącze (jak juz w desperacji bo nic nie pomaga) to nie usiedzi :o musi podrygiwac machac raczkami uginac kolanka (czyt. tanczyc) a jeszcze jak ja na rece wezme i pare razu obrot zrobimy to juz wogole raj :D Wogole ona ma jakas zmowe z tatusiem przeciw mamusi on z nia siedzi na kompie i ona grzecznie siedzi i patrzy jak gra ja jak chcialam odetchnac wlaczylam te same gry i gralam jak on to nie!!! skopala klawiature prtawie spadla mi z kolan i wyrwala myszke a maz sie tylko smieje ze z nim jest grzeczna a ja sie pojawie to diabel w nia wstepuje :o I co tu zrobic ? z Anetka zawsze tez byo tak samo :(

witam stara kolezanke 🖐️ Kurka siedze i czekam na ten cholerny olej 😠 mieli byc z rana o 8ej dzwonie a on mowi ze powinien do 14ej zdarzyc a jak nie to po 15ej 😠 Nie wiem ile mam stopni na dole ale zaraz tam ide z dmuchawa dogrzac poki co Marta siedzi w rajtuzach i grubych polarkowych spodniach golfie i rekawiczkach - mozecie sobie wyobrazic jaka jest zadowolona ze sie ruszac nie moze :o a ja mam tak lodowate dlonie ze normalnie pierscionki i obraczka mi spadly 😭 to nie fer ze ten dom taki zimny :( Wczoraj sasiedzi powiedzieli ze u nas wyjatkowo chlodno u nich jest cieplej nawet jak nie grzeja tyle nikt kurka tyle nie grzeje co my :( No ale juz nei przynudzam ide ogrzac małą pieszczoche. Dzis sie obudziła z sinymi usteczkami i rączkami bidula sciagla w nocy rekawiczki :o a bylo 13 stopni w pokoju zaraz dmuchawa w ruch poszla

Pia widzę,że mi pecha pozazdrościłas co do wypoczynku:-P brak słów-dzis od rana narzekamy na mężów(mendy Dżordzowate-Mea).Ja mojemu mówię dzis rano"podaj mi paracetamol hasco",a ten mi daje..tantum verde:_O i tak w kółko-jakby z innej planety i jeszcze mi wpiera,ze to ja zle mówię,robię,albo mówię za cicho:-P Mam nadzieję,ze znajdziesz jakies wyjscie z tej sytaucji;a moze inne biuro ma podobna cene w tym samym miejscu?? Wizyta u pediatry udana,z brzuszkiem ok,mamy trzymac dietkę i powinno juz byc dobrze-tfu,tfu.Zmykam na obiad.

🖐️ Barylko- sto lat w zdrowku, szczesciu, pomyslnosci, samych radosci na codzien i jak najszybszego zamieszkania razem w trojeczke w Waszym domku🌼 Mamuniu- super, ze juz lepiej. mysle, ze teraz juz bedzie tylko lepiej:) super, ze macie tak te wizyty z pediatra zawsze mozna skonsultowac i rozwiac watpliwosci wszelkie. Asik- nie no to zaszalalas 3 prace naraz gratulacje:D supcio. Kessi- super gratulejszyn teraz z Ciebie prawdziwa bizneswomen:D jej jak super, ze tak fajnie Ci to idzie, no ale zdolnosci masz i zobaczysz jak bedzie Ci sie biznesik krecil:D i spelnisz dzieki temu swoje marzenia:D a wiesz, ze nie mam prawka:O wlasnie ost tez z mezem o tym rozmawaliasmy i jesli kupimy auto jakies to zdecyduje sie bo ponoc tu latwiej. wlasnie moja siostra tutaj tak robila najpierw zdaje sie testy i po nich juz mozna jezdzic na elce;) i 2 lata sa zeby zdac egzamin z praktyki. no ale zebym ja mogla sie zdecydowac na to musielibysmy auto kupic bo nie mamy a poki co pozyczamy od siostry. kto wie moze beda chcieli je sprzedac jak beda zjezdzac.... a my obiadek zjedzony. Kubus dzis ryz z gulaszem z kurczaka i kalafior. taka porcje mi zjadl, ze ja chyba bym pekla. teraz zasypia.. dzis mamy dzien rozregulowany bo noc byla koszmarna, tyle pobudek i placzu ze szok. ale na pewno ta zabki bo jak maz wstal do KUbusia to widzial jak tylko raczki do buzi wpychal:O ja nie wiem ilez cierpienia maja te nasze maluchy przez te zeby:O

🖐️ Barylko- sto lat w zdrowku, szczesciu, pomyslnosci, samych radosci na codzien i jak najszybszego zamieszkania razem w trojeczke w Waszym domku🌼 Mamuniu- super, ze juz lepiej. mysle, ze teraz juz bedzie tylko lepiej:) super, ze macie tak te wizyty z pediatra zawsze mozna skonsultowac i rozwiac watpliwosci wszelkie. Asik- nie no to zaszalalas 3 prace naraz gratulacje:D supcio. Kessi- super gratulejszyn teraz z Ciebie prawdziwa bizneswomen:D jej jak super, ze tak fajnie Ci to idzie, no ale zdolnosci masz i zobaczysz jak bedzie Ci sie biznesik krecil:D i spelnisz dzieki temu swoje marzenia:D a wiesz, ze nie mam prawka:O wlasnie ost tez z mezem o tym rozmawaliasmy i jesli kupimy auto jakies to zdecyduje sie bo ponoc tu latwiej. wlasnie moja siostra tutaj tak robila najpierw zdaje sie testy i po nich juz mozna jezdzic na elce;) i 2 lata sa zeby zdac egzamin z praktyki. no ale zebym ja mogla sie zdecydowac na to musielibysmy auto kupic bo nie mamy a poki co pozyczamy od siostry. kto wie moze beda chcieli je sprzedac jak beda zjezdzac.... a my obiadek zjedzony. Kubus dzis ryz z gulaszem z kurczaka i kalafior. taka porcje mi zjadl, ze ja chyba bym pekla. teraz zasypia.. dzis mamy dzien rozregulowany bo noc byla koszmarna, tyle pobudek i placzu ze szok. ale na pewno ta zabki bo jak maz wstal do KUbusia to widzial jak tylko raczki do buzi wpychal:O ja nie wiem ilez cierpienia maja te nasze maluchy przez te zeby:O

czesc] Barylko- sto lat w zdrowku, szczesciu, pomyslnosci, samych radosci na codzien i jak najszybszego zamieszkania razem w trojeczke w Waszym domku🌼 Mamuniu- super, ze juz lepiej. mysle, ze teraz juz bedzie tylko lepiej:) super, ze macie tak te wizyty z pediatra zawsze mozna skonsultowac i rozwiac watpliwosci wszelkie. Asik- nie no to zaszalalas 3 prace naraz gratulacje:D supcio. Kessi- super gratulejszyn teraz z Ciebie prawdziwa bizneswomen:D jej jak super, ze tak fajnie Ci to idzie, no ale zdolnosci masz i zobaczysz jak bedzie Ci sie biznesik krecil:D i spelnisz dzieki temu swoje marzenia:D a wiesz, ze nie mam prawka:O wlasnie ost tez z mezem o tym rozmawaliasmy i jesli kupimy auto jakies to zdecyduje sie bo ponoc tu latwiej. wlasnie moja siostra tutaj tak robila najpierw zdaje sie testy i po nich juz mozna jezdzic na elce;) i 2 lata sa zeby zdac egzamin z praktyki. no ale zebym ja mogla sie zdecydowac na to musielibysmy auto kupic bo nie mamy a poki co pozyczamy od siostry. kto wie moze beda chcieli je sprzedac jak beda zjezdzac.... a my obiadek zjedzony. Kubus dzis ryz z gulaszem z kurczaka i kalafior. taka porcje mi zjadl, ze ja chyba bym pekla. teraz zasypia.. dzis mamy dzien rozregulowany bo noc byla koszmarna, tyle pobudek i placzu ze szok. ale na pewno ta zabki bo jak maz wstal do KUbusia to widzial jak tylko raczki do buzi wpychal:O ja nie wiem ilez cierpienia maja te nasze maluchy przez te zeby:O

dobra to skoro jesteśmy juz na nowym topiku to co sie chrzani z kafe?? Tym razem nie widziaam postu od Pii i sie zastanawiałam co przegapiłam po tym jak odpisała Mamunia i nadal nie bylo tego posta co Pia napisała :o No wiec Pia - kochana z chłopami nie wygramy niestety :P no ale moze faktycznie przeszukaj inne oferty na to samo miejsce ? a nóż widelec... Nie wiem bo ja nigdy jeszcze tak nie rezerwowałam zawsze tylko lot i potem osobno sobie cala reszte no i powodzonka z szukaniem niani :) Na pewno znajdziesz odpowiednią zeby zajać sie Twoim urwisem. A ta co miała kominek juz nie jest dostepna? Ona Ci wtedy pasowała to moze by jeszcze mogła? Amorku - idź a prawko w Waszej Irlandii jest jeszcze łatwiej niż tu (no dobra taniej) heheheh jak tylko dostajesz provisional driving licence to moze Cie uczyc mąż lub ktoś inny nawet instruktor i Ty w miedzy czasie uczysz sie do testow a jak zdasz to masz potem czas na zdanie praktycznego :) Ja mam aplikacje od czerwca ale nie mam kiedy isc na zdjecie :P zawsze źle wygladam a chcialam na wakacje miec prawko :( No i za godzine jazd musze zaplacici 25 a chce najpierw pojezdzic z 10 godzin z instruktorem i jak bede sie pewniej czula wczesniej to od razu maz ze mna bedzie jezdzil:) Ja juz jezdziłam bo zdawalam prawko w Pl ale oblałam 6 razy w ciagu 2 lat:o za to testy zawsze zdałam za 1 razem z 1 bledem :) Anetka w szkole odbierze ją sąsiad a martunia spi. olej przywieźli i robi sie tyci cieplej:)

Hejka:) Gwiazdy Wy moje:):) Wszystkiego najlepszego Baryłko:):) Zdrówka,zeby Cie plecki nie bolały,Dzordz wrócił tam gdzie jego miejsce,do Ciebie ,no i ,zeby Natalka rosła zdrowa ,piekna i mądra:):)😘😘 Przemko spi:) to moze cos mi sie uda tu napisac:) Smarki ma juz troszke mniejsze:) Mleczka tego Bebilon Pepti 2 nie chce jesc,masakra,co mam mu dawac jesc na sniadanko i kolacje,bo obiady zajada:)??? Nienawidze alergiiii!!!!!!!!!!!!! Wrrrrrrrrrr Mamuniu:) i co tam po wizycie?? Ja tez polecam Nifuroksazyd,Bartek był wiecznie srajacy,i tylko to mu pomagało!! No i teraz koniecznie podawaj jej probiotyki,długo...BioGaia kropelki lub cos innego,ona jest bardzo wyjałowiona i koniecznie musi sobie odbudowac ta flore bakteryjna w jelitkach,zdrowe jelita to zdrowe dziecko... Dziekuje za troske,o mojego zdechłowatego Dzordza:) Dzisiaj mnie rozwalił na maksa,jeszcze tak mi sie nie oświadczał:) Przytulił sie do mnie i patrzy na nas w lusterku,patrzy i pyta, "czy chcesz być wdowa??? to chodz weżmiemy ślub" No baran straszny,ale widac ,ze sie gryzie...A ja niewiele madrzejsza:" No,wdowa to jeszcze nie byłam,no to mozemy wziac slub" Po czym sie zaczelismy smiac:) Ja mam wciaz pozywywne myslenie,tzn,nie to,ze sama sobie to wmawiam,ale ja poprostu WIEM,ze bedzie DOBRZE i jeszcze nieraz mi dopiecze:P Asik!!!!Gratulacje,babo:) Super!!! Ja bym Ci radziła,zatrudnic sie pół etatu...jak jeszcze nie pracowałas na etat,bo mąz ma racje,bedzie Ci ciezko i nie chodzi o to,ze on sie miga,bo i tak bedziesz robic to co robisz tylko,bedziesz miała mniej na wszystko czasu...Masz jeszcze ta dodatkowa mozliwosc,ze mozesz sobie wziac jakies tlumaczenie jak bedzie jakies,a etat mozna tez zwiekszyc,ze zmniejszaniem bywa gorzej:) No! to tyle ode mnie!! Pia:) powodzenia w poszukiwaniu Niani:) oj nie wiem czy sie taka urodziła,zeby Ci odpowiadała, u mnie dwie babcie sa na zmiany,a mnie nie do konca pasuje,ale staram sie nie brac do głowy...Bo Jaszczurka,wychowała Dzordza i zyje a moja mnie tez wychowała i tez zyje:)Podobno byłam niezle ziółko!!!! A i tymi wczasami sie nie przejmuj,monitoruj caly czas czy sa miejsca,czasami przed terminem do wyjazdu,sa jeszcze wieksze znizki niz w tym lutym,przerabiałam to i w lutym dałam doooopy ,pzrez taka cud-promocje!!! byli z nami ludzie,którzy płacili mniej wrrrr... Kessi:) ciesze sie,ze Ci ztymi tortami kreci:) działaj,działaj:):) W albumiku nie byłam....musze isc...tylko nie mam czasu,zeby potem skomentowac i nie ide,zeby nie zapomniec i ciagle mam nadzieje,ze czasu mi przybedzie:P A w sobote musze od...lic party dla famili z okazji imienin i urodzin Dzordza,niech MA!!! Tylko TAK mi sie nie chce!! Która mi pomoze,nie wiem co mam zrobic??? Zbierze sie nas 14 osób:(:( Paluszki słone...i co jeszcze??:P:P:P taaaaa...paluszki nie przejda,bo goscie lubia sobie dobrze zjesc i popic:) Dobra teraz zmykam:)

Holly kochana jak dobrze ze masz to pozytywne myślenie cały czas włączone :) no i dzieki 🌼 to kiedy ślub?? Wiesz co ja ostatnio odwalilam na urodzinki jak nie bylo za duzo kasiorki? goscie byli zadowoleni i najedzeni :P Zrobiłam sernik do kawy i torcik oczywista, potem zimna plyte i kuleczki z mielonego obtoczone w sezamie i na wykalaczkach (takie ala koreczki) salatke jedna z salaty lodowej zieleninowa typowo ale dodalam troszke kurczaka i do tego sosik taki hmmm on jest gotowy tu do salatek taki z majonezem ale ani to cesarski ani nie wiem co... dobry jest i smakuje z salatka oprocz tego salatke z tunczyka latwa tania i zawsze u mnie schodzi w trymiga no a na ciepło zrobiłam Chili con corne raz dwa i nawet sie nie stalam sporo w kuchni a mialam jeszcze w zanadrzu kielbaski i salatke ziemniaczana ale byli pelni i zostala mi na drugi dzien :P Za trzy tygodnie czeka mnie kolejna imprezka :p moja tym razem i to 30tka to sie nie wywine i bede musiala cos lepsiejszego wymyslic :P

Kessi - kominek miala i strome schody miala! I nie raz ja wspominalam, ze dobrze sie stalo bo Pascal juz by pewnie nie raz spadl przez porecz na dol. Najwiekszy problem z nianka jest taki, ze ja zadnej nie chce i temu ciezko znalezc odpowiednia :-P A w tym Urlopie to najbardziej mnie wkurzylo, ze rozmawialam niedawno z babka z Biura i pytalam ile mam czasu, zeby zarezerwowac to mi mogla powiedziec, ze rabaty sa do konca miesiaca. Pozniej chcialam zrobic rezerwacje przez Internet to maz powiedzial, ze lepiej u nas we wsi ! Taka piepeprzona solidarnosc wiejska - jak Ty u mnie naprawisz auto to ja bede sie u ciebie leczyl. Przyszedl hydrulik, musze konczyc. Moze on choc jakis normalny bedzie ! ( dobrze wyglada :-P ) Jakie sa te trzy prace Asik ??? Ja wiem tylko o dwoch ! :-)

Pia - słuzę pomocą Asik ma tłumaczenia infolinie i nauczanie w szkole jezykowej :P to razem 3 :D co do niani to ty masz tak jak moj maz no i ja nie chcielismy rzadnej wiec dlatego ja "pracuje" z domu :D Lece wyczarowac obiad mowie Anetce zerkaj na Marte bo ide wyczarowac obiad a ona oburzona ja chce zobaczyc jak Ty czarujesz to jej powiedzialam ze na obiad zupa ryzowa bo w lodowce tylko swiatlo i dwie parowki no i cebula i ser zołty i oczywiscie koncentrat:o Sie oburzyła mała koza :P

hej Kessi hihi to moze o tej samej porze nasze maluchy bajki ogladaja bo moje tez Ten Klub Myszki Miki uwielbija, w szegolnosci Zuzu mikego jak wsadzi swoja wielka mordke w ekran, Lubie disneya ale dlaczego Mysz jest wieksza od psa tego nigdy nie zrozumien:) Mamuniu jejku biedna Zosienka no i Ty, zeby szybciutko wróciała do swietnosci!!!! U nas z wiosny zrobil sie sybir , w cigu 10min napadalo tyle grubego sniegu:( ze szok!!!! Hollyh biedulko pleckowa. W dupe cie nalac to cie bedzie pikla, to o pleckach zapomniesz! :) :( Jak mielismy wejscie po staremu to zostal na sie ganek i tam trzymam rupiecie z racji ze mamy wejscie z 2 str i tez trzymam tam zabawki dzieciakow nadajace sie na lato, i zawsze jak ide w tamta str to leca za mna, a jak otwieram drzwi to jak przed Sw obrazem , przed progiem klecza i Zuzu jeczy i pokazuje palcem, czrek kleczy i krzyczy''widze cos'' pokazujac na pudlo z zabakami smic mi sie chce bo jak im dam to sie nimi pobawia 3 min wiec z powrotem sru na ganek bo tylko zawalaja ale za każdym razem przed otwartymi drzwiami na ganek dzieci jak w letargu:)

Dziś wybrałam się z Krzysiem do fryzjera i teraz z obciętymi włoskami wygląda tak poważnie, że się dziwię, że nie mówi pełnymi zdaniami :D Mam przedszkolaka w domu :) Jak zrobię mu jakieś zdjęcia, to zaraz wkleję do albumu. Pani policzyła sobie 10 zł. Za jakieś 3 min strzyżenia... Moim zdaniem drogo, ale nie miałam wielkiego wyboru, bo poszłam z Krzysiem pieszo na spacer i nie mogłam wybrać zbyt długiej trasy. Pia - jak sobie przypomnę twoje ostatnie poszukiwania niańki, to rzeczywiście może nie być łatwo... Strach powierzyć takiego cyrkowca komukolwiek! Ale chwila wolnego też ci się należy, więc szukaj cierpliwie, a niania-ideał w końcu się znajdzie :) A z tymi wakacjami - ja raz byłam na takich, które kupiliśmy jakiś miesiąc, może dwa przed wyjazdem. Na miejscu okazało się, że ci, którzy wykupili wycieczkę na First Minute w lutym, zapłacili kilka setek więcej od nas! Kessi - jakie to miłe, jak przeczytałam, że wyrecytowałaś moje 3 obecne prace :) Naprawdę ktoś mnie tu czyta!!! Dobrze, że już macie ciepło. Myślałam, że wasze kłopoty z ogrzewaniem skończyły się na dobre, a tu znowu problem... Dzięki wam wszystkim za rady odnośnie nowej pracy. Tłumaczenia na pewno nie wezmę, w ogóle nie brałam tego pod uwagę. Ta nowa praca wygląda tak, że najpierw jest 6 tyg szkolenia (może będą rozbite na 2 raty) i wtedy chodzi się pon-pt od 8 do 16. Potem umowa jest na 3/4 etatu - nie można wziąć całego, nawet gdyby się chciało. I po tych 3 miesiącach podpisywana jest druga umowa, i tam można wybrać, czy 1/2 czy 3/4 czy cały. Moim zdaniem to bardzo dobre rozwiązanie. Przy drugiej umowie będę już wiedziała, czy będę w stanie pracować 8h dziennie czy jednak tylko 6.

Ojejku jejku, stał się cud, po wczorajszej ostrej wymianie zdań dziś mój mąż chyba miał przemyślenia w pracy, bo przyszedł i powiedział że dobrze że znalazłam tę pracę i fajnie że będę mogła spędzać więcej czasu z Krzysiem niż przy zwykłej pracy 8-16. Normalnie szok. I powiedział, że jak będę miała szkolenia na 8, to on będzie chodził na później do pracy, żeby Krzyś był krócej z opiekunką. Suuuuuuuper !!!!

Witam Kochane jestescie! Dziekuje za zyczenia. Powiem Wam ze co roku to mniej sie siesze na ten dzien bo tych latek przybywa.To juz 32! PIa pech straszny z tym bukowaniem.Mysle ze moze bylo zwiekoszne zainteresowanie tymi terminami i zdjeli promocje.Oni widza w jakich terninach ludzie przegladala oferty w necie i wtedy ustawiaja sobie te ceny. Asik no swietnie to wszystko wyszlo.Fajnie ze bedziesz mogla wybrac na jaki etat Ci pasuje.No i poprawna postawa meza dodaje pewnosci ze to bedzie dobra decyzja. Nawala mi gg.Wam tez? Zdecydowalismy kupic tego konika od 2 lat bo poczytalam tam w opiniach ze duzo klijentow kupowalo wlasnie na roczek ta zabawke.Dzordz mial zamowic ale nie mam gg w tej chwili i nie wiem czy juz poszlo.

Kessi pomyslalam sobie po wpisie Pia ze moze powinnas Ty zaproponowac w tej hutowni gdzie kupujesz produkty na swoje torty ze mozesz robic dla nich z ich oferty a brac pieniadze za wykonanie?hmmm Amorku z tym prawkiem jest tak ze mozna jezdzic ale z osoba towazyszaca w aucie nim nie zda sie pelnego.I chyba auto bedzie musialo miec na Was oboje ubezpieczenie.Dobry pomysl ze zdawaniem tam na wyspach bo taniej,szybciej i ltwiej.Dobry pomysl zeby przed przyjazdem do kraju sobie zrobic.Moj brat zdawal w Londynie.Mial jakies duze promocje jak kupowal sobie lekcje przed egzaminem.Warto pomyslec.