Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

nadziejamyszki

termin GRUDZIEŃ 2008 - cz.2

Polecane posty

zarobiona po pachy :( wczoraj sie umówiłam z pediatrą prywatnie na dzisiaj na 17 stą z tym kaszlem na złośc ;) tej nocy Duśka prawie nie kaszlała (a spała spowrotem w tym nowym spiworku) wiec to nie spiworek... jest jeszcze jedna opcja... przy wychodzeniu każdego ząbka miała katar. a własnie wyrzynają jej sie piątki dolne. lewa już wyszła a prawa sie przebija. no i tak mysle, ze moze katarek ma? tylko spływa jej do gardełka i dlatego kaszle???? nic no... nie będę kombinować. idziemy dzis do tej lekarki a Dusia kochana ;) zawsze wołała na nas MUSIA! TATUŚ! DZIADZIU! BABO! :D a teraz już chyba dojrzała :P i mówi: MAMUSIU! TATUSIU! DZIADZIUSIU! BABCIU! :) słodziutek :)

Mamuniu Kuba uwielbia byc wsrod dzieci, i nigdy nie myslalam ze bedzie problem zeby zostal beze mnie bo nie jest jakos bardzo za mna... A tu niespodzianka. No ale ladnie sie bawil, tylko ciagle sprawdzac czy jestem i chcial zebym jak cien byla kolo niego... Barylko ja zmniejszam w paincie zdjecia :) Kurcze chcialam zeby Kuba poszedl spac zeby znowu w aucie nie zasnoj jak bede jachac na play grupe ale nie chce:(

Moj brat wystawil moja suknie slubna wlasnie na allegro ale watpie zeby poszla:( juz kilka razy byla i nic a nic :( A ja chyba powystawiam kilka zabawek na ebayu... ale co sie zabieram za to to stwierdzam ze nie mam co, a wszystko oddaje szwagierce...

🖐️ dzieki lasencje za odzew z tym wyrkiem. no mi tez wlasnie Kubus jeszcze nie pasuje do takiego lozka ale widzac jego akrobacje i czytajac zdarzenie Mamuni tez nie widze go dalej w lozeczku, a szczebelek w naszym niestety nie idzie wyjac:O a szkoda... a dzis mielismy jazde z usyspianiem. juz wczoraj nie spal po polududniu jego godzina minela i koniec spania bylo w nocy rzucal sie i o 4 nie umial zasnac wszedzie zle ( wlasnie jak w dzien nie spi potem takie cyrki w nocy i spac nie umie z przemeczenia). dzis tez przetrzymany byla koleznka z mala H. i tak zeszlo nam. a jak poloyzlam Kubusia spac to wielki placz wchodze do pokoju a tam na srodku wszytsko lezy od smoczka, krolikow, koldry, wszytsko powyrzucane i szlochy. Izu- a mam prosbe zmierzylas by mi na jakiej wys jest materacyk od ziemi?:) fajnie, ze wybieracie sie na play group na pewno Kubusiowi bedzie sie podobac. Mamuniu- fajna na sofa ale cena tez fajna:O Mea- moze ta lekarka w koncu wpadnie na jakis trop co z tym kaszlem. moze faktycznie to splywajacy katar? Barylko- ja wchodze tez w edycje zdjecia, potem resize i po prawej stronie wybieram jaki rozmiar i ok. Ciepla- jak nazwaliscie kotka? pewnie Amelka oczarowana nim:)

Amorku,no własnie- jak Kuba nie pospi w dzien chocby godzinke to tak bedzie-ze zmęczenia wariuje;-)) Ciepla,a to kotek czy kotka? My po spacerku-Zosia całą droge szła sama-oczywiscie w siatce ogrodzeniowej po drodze włozyła rączki w każda dziurę:-D Poszurała na lisciach nogami,ale najlepsze są...klapy od studzienek-przechodzi po nich tam i z powrotem:)) No i szał na autobusy!!moze jechac motor,auto,rower-zero reakcji,ale jak autobus to biegła by za nim:))Juz koło domu marudziła,bo zmeczyła sie długim spacerem.Teraz chodzi z piciem i kombinuje co by zmalowac:)) Mamaolka,a Ty gdzie???? Cari???? Misty jak urządzanie domku? Kessi jak sie czujesz?

Wlasnie wrocilismy z play grupy. Kuba bawil sie prawie caly czas na dworze :) Mam nadzieje, ze sie wybiegal. Nie chcial isc do domu :p no ale mama byla tam wiec to co innego... Amorku zmierzylam lozeczko i do materaca od podlogi mam 35 cm. Zrobilam nam tosty - ostatnio sa hiitem u nas z serkiem i szyneczka i do tego kakao :)Jestem taka gloda ze bym wszystkie sama zjadla :p

hejka 🖐️ czuje sie jak po 5 dniowej balandze :o zasnelam po 3ej w noccy Marta plakala co chwila (co pol godziny) Aneta gadala przez sen dzidzia sie tak rozpychała ze bolały mnie boki i caly czas zdawalo mi sie ze ktos po ogrodku sie kreci :( z tego wszytskiego zaczelam przegladac dzis ogloszenia o domach do wynajecia :o mialam dzis rano 16 stopni w sypialni - zaczyna sie 😠 chcielismy teraz kupic znowu 500 litrow oleju ale maz mowi ze sie nie oplaca bo znowu ukradna (podejrzewamy nowych sasiadow ale nie zlapalam za reke wiec moge se gdybac) no i jesli bedziemy znow po 200 kupowac to stratni bedziemy bo jak wiecej sie kupuje taniej wychodzi wiec na przestrzeni sezonu mozna 100 miec w kieszeni :) no ale wg mojego chlopa to sie i tak oplaci bo jak bedzie duzo to znow ukradna :o ehhh wstalam o 8ej jakby mnie kto w leb trzasnal se czulam potem Aneta w Wc i ze brzuch ja boli no to do szkoly nie poszla maz zasnal po nocy dopiero o 10:30 i tak drzemal z przerwami ale o 14ej zadzwonil menadzer czy przyjdzie do pracy i co? i juz go nie ma :( wkurzylam sie i o 15ej zaczelam robic zakupy przez neta z tesco zajelo mi to 2 godziny ale jutro o 10 do 12ej przywioza do domu i wniosa :) Maz oburzony bo przeciez moglibysmy jechac jutro do tesco to mu powiedzialam ze w poniedzialek mielismy jechac ale poszedl w niedziele na nadgodziny dzis tez sie zgodzil a ja juz nie mam nic nawet chleba :o wstal ubral sie i pojechal mi po chleb jaja i mleko :D Jeeeeny jak mi leb peka :( i znowu sama z dziecmi to nawet nie odespie :( wczoraj zrobilam sobie przykladowy test na prawko teoretyczny na stronce osrodka egz i... zdalam hehehhe bez rzadnego przygotowania wiekszego popelnilam 1 blad mniej niz mozna czyli 6 na 50 pytan i za pierwszym podejsciem zdalam - to mnie podbudowalo - meza tez i bardziej przekonany teraz do moich umiejetnosci :P zobaczymy jak wyjdzie w praktyce :P ide bo dzieci wolaja moze kimne na sofie troche marta w foteliku unieruchomiona rysuje to nie ma strachu ze cos zawyrabia Izu {kwiatek] i super ze tak milo dzionek minal Amorku - 👄 Ciepla - fotki obejrze pozniej ale super ze klientek przybywa Mamuniu - dzieki ja mam mdlosci dzis i w sumie od wczoraj wieczor nie wiem czy po rybie czy jakies grypsko :( sorki kochane ale spadam

aha barylko - moze i hormony ale wiesz problemy jak sie nawarstwiaja to to samo sie sypie :( a tu zimno a tu kradziez a tu jeszcze problem z ociepleniem :o plakac sie chce czasem ;(

hejoo wieczornie ;) Kessi - a co z tym ociepleniem? nie mieli wam ocieplać domu?? kurcze kiepsko by było na tę zimę bez ocieplenia bo ma byc sroga :( Mamuniu - ale Zosia dzielna dziewczynka juz spacerkuje ;) i kurcze aż mnie zmroziło jak przeczytałam o wypadnięciu z łóżeczka :( Amorku, Mamuniu - Dunia jeszcze śpi w łóżeczku turystycznym. kiedyś bardzo sie wierciłą w nocy, potrafiła spać z głową na poduszce by po chwili już miec tam nogi... ale od dobrych kilku miesięcy śpi w miarę spokojnie, tzn przewraca sie tylko z boku na bok ;) tak strasznie, ze rano ma, jak my to nazywamy "szopena" na głowie z tyłu, którego trudno rozczesać ;) na "dorosłe" łóżko przesiadamy sie w okolicach lutego, albo marca ;) i juz wiem, ze będzie to białe drewniane łóżko z ikei a barierką z boku (która można potem odkręcić) długie na 165 cm, szerokie na 75 cm ;) takie tylko białe http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/S39858939 :) pod spód chce kupić takie cuś (2szt) w ramach pojemnika na pościel ;) http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/30163260 Izu, fajnie ze zdecydowałas sie na zajęcia dla dzieci (Mamuniu z waszych zajęć też sie ciesze :) ) Miśka fajny kotek ;) ja bym go nazwała łobuz ;) tak mu łobuzersko z oczu patrzy ;)

a ja byłam z Dusią u pediatry i potwierdziła sie jedna z opcji przyjmowanych przeze mnie.... a mianowicie katar od zębów... z tym, ze dziwnie (moze dlatego, ze to wychodzą piątki i są z tyłu) ale katar nie leci na zewnątrz tylko spływa do gardła i je podrażnia, stąd kaszel. pani doktor powiedziała, że to co spływa nie wygląda już ładnie, czyli jest mętne i szare i trzeba to wykrztusić. Dunia dostała więc Flegaminę rano, Claritine na noc i mamy jej przez 3 dni psikać otrivinem 2 razy dziennie do noska. powinno przejść :) Dusia zachowała sie wzorowo :) mysia moja ;) Pani doktor ją obejrzała dokładnie i powiedziała, ze pięknie sie rozwija ;) wyraziłam swoją obawę co do wzrostu i wagi to posprawdzała w tabelkach i mówi, że waga mieści się w ostatnim centylu na dwa latka, natomiast wzrost ma 2,5 rocznego dziecka... ale powiedziała, ze sie nie nalezy martwić bo wygląda bardzo zgrabnie i symetrycznie, budowę ciała ma idealną i żadnych oznak gigantyzmu (Jezzu jak to brzmi) i stwierdziła, ze mając tak wielkich rodziców nie może być mała... w sumie racja ;) pochwaliła bezpieluszkowie :P :D i gadatliwość. Dusia zapomniała ze jest u lekarza i rozgadała sie na dobre zajmujac zabawkami w gabinecie ;) wołała Radka: tatusiu! kotek ma ogonek!! :D

Miska kotek cudo :) Takie male sa sliczne :) Ale z imieniem to ja kiepska :p Meaa wlasnie takie lozko ja mam tylko niebieskie :) Jest super :) Kuba tak wieczoram dal mi popalic ze myslalam ze wyjde z siebie. Beszczelnie wola mnie Iza a ja ciagle mu mowie mamo. Na poczatku mi to nieprzeszkadzalo ale teraz mi glupio. No on to jest diabel wcielony naprawde. Byl Szwagier u mnie i mowi jejku jaki on nerwowy jest a ten z lapami na szwagierke w ciazy bo cos mu sie uwidzialo :( Wymiekam... on ma jakies adhd albo nadpobudliwosc conajmniej :( Umie byc tak kochany ze az milo a zaraz takie rogi :( Zapraszam super nianie do mnie bo sobie nie radze:(

aaa ale zabiła mnie po drodze do lekarza! bo jechałysmy same a Dżordż dojechał prosto z pracy. i tak sobie jedziemy i jedziemy a ta jak katarynka (juz czasem mam dość ;) ) i nawija: jedziemy Tordem (fordem) mamusi! Niunia jedzie! z mamusią! jedziemy!! i tak w koło Macieju... aż w końcu słyszę zdanie: Tord trzyma halo mamusi! hę?? tord trzyma halo mamusi!! hę?????? minęło chwile zanim zajarzyłam, że włożyłam telefon do uchwytu, który mam przyklejony do przedniej szyby no i rzeczywiście FORD TRZYMAŁ MÓJ TELEFON!!! :D :D D

Izu to dobrze :) fajnie, ze sprawdziliscie wczesniej to łóżeczko :) hehe a z Kubusiem to chyba takie etapy ma co? bo widze nie raz, ze bardzo zadowolona jestes z niego i to trwa 2-3 tygodnie a potem pare dni masz załamkę, ze niegrzeczny. pewnie ma takie napady tylko ;) Holly - a na dancingi chodzisz? :P żartuję :D trzymam kciuki by zabiegi pomogły :)

heheh Meaa nadia jest niesamowita :) Z Natalka Barylki to juz na powazne ploty by sie zgadaly :) I fajnie ze u lekarza wszystko sie wyjasnilo :) Wlasnie sie dowiedzialam, ze mojej kuzynki chlopaka siostra ktora jest w uk, 2 lata starsza ode mnie, ma ziarnice zlosliwa 1 stopnia i ma chemie i chyba na swieta przyleca tutaj zeby sama nie byla :( I ma tak samo na m=imie jak ja:( Boze taka mlodziutka:(

Meaa wlasnie on jest taki, ze np rano wstanie i kochany, do rany przyloz a po poludniu jakas cholera go bierze albo na odwrot:( i nie wiem juz czasem co mu jest :( i byl dzisiaj u dzieci i na dworze choc zimno wyszalal sie a wieczorem niedobry. Bo czasem mysle a za malo sie wyszalal i dlatego go nosi, ale dzisiaj napewno sie wyszalal... szwagireka stwierdzila, ze dla swojego synka wybieraja spokojne imie:p nie lobuzerskie bo nie da rady z takim jak Kubal :p

hehe Izu ja słyszałam i na razie potwierdziło mi sie w 3 przypadkach, że nie do opanowania są... Bartki ;) a mój brat chce Kubusia ;) no chyba,ze dziewczynka będzie to będzie Hania ;)

moja szwagierka przeszla przez wszystkie imiona hehe lacznie z Donatem :p Zaczeli od Filipa a teraz jest Adas. tydzien temu mial byz jasiu :p Ciekawe na czym sie skonczy heehehe

Wlasnie jem czekolade ale naszla mnie ochpta na kapusniak mmmm taki na zeberkach :)

jeju jakie tu psutki, dzisiaj jak mam sile posiedziec i kompa to nime nikogo:p wystraszylam :D

macham jedna reka do was druga jem kanapke :P Meaaa - ale macie fajna ta Nadusie ;) a co do ocieplenie ehhh no mialo byc robione (znaczy nadal ma byc) ale... gosciu ktory to robi odradzil naszemu agentowi ze bedzie grzyb potem bo nie bedzie wentylacji w scianach (za to teraz jest az za duza ) 😡 no i on do mnie dzwoni czy ja nie znam innych metod :o to ja mu mowie ze jeszcze tylko przerobienie kominka coby nas odciazyc z kasa na olej zeby kominek grzal kaloryfery i wode jak sie zapali w nim albo oblozenie domu steropianem a wogole to nie wiem co oni tu robia i czy teraz zostaniemy z niczym? a on ze nie bo w najblizszych tyg chce cos zrobic bo nie moze byc tak zimno :( no i to bylo prawie 3 tyg temu (ta rozmowa) a przeciez nikt nie ociepla domow zima 😠 tak wiec moj maz juz mowi ze pewno nas oleje a ja z nerwow ogladam ogloszenia sie cos trafi sie wyprowadze w cholere a motywacje mam teraz zeby prawko zrobic i bedzie z glowy czy szkola blisko czy nie :P Izu - tak tak mi sie potwierdzilo ze Kubusie, Julki i Bartki sa diabelki :P co do imion to wyszlo u nas ze jak corcia to bedzie Alicja albo Emilka (raczej to) tylko mamy problem z drugim imieniem bo nie chce jej dac Katarzyna :o no a jak chlopiec to Artur albo Aleks (ja chce Adasia ale maz nie chce sie zgodzic :( ) zaraz bede Anetka wola jejku bylam juz kilka razy w WC dzis :( mam nadzieje ze to ta ryba 😭 aha i zamowilam sobie dzis ulotki bo dostalam promocje znow :P

A ja wiem ze Nikodem, Filip, kacper i Kuba to lobuzt :D OjjjKessi kurcze moze jednak trzeba zadzwonic do niego i mu powiedziec ze ma sie w koncu ruszyc bo Ci dzieci pomarzna :( I moze faktycznie lepiej poszukac moze bedzie cos lepszego :)

to ja macham z winkiem komu, komu???:) przylaczam sie do grona lobuzerskich Kubusi, dzis mam dosccccccccccc!!! ale tak poobserwowalam sobie tego mojego lobuza a on rece co troche do buzi a przeciez nie robil tak. pytam sie go czy bola go zabki a on ze " tak" i pokazuje na zabki. poszlismy do bootsa kupilismy granulki i jakby spokojniejszy. na noc, maz kladzie go do lozeczka a Kubus pokazuje znow na zabki ze chce " lekarstwo" dalismy na noc jeszcze tych granulek i moje dziecko zasnelo SAMO bez szlochow, kwikow i rykow:D Mea- jednym slowem mozesz isc na lekarza:D intuicja ....:D mam nadzieje, ze tym razem trafione w sedno i pozbedziecie sie tego kaszelku. usmialam sie z telefonu pocieszna Nadilka:D hehehe tez na mojej liscie" zakupow":P ten pojemnik jest. fajne te lozka kurde no, czemu ta ikea tak daleko buuuuu.... izu- dzieki za wymiary:D kochana jestes. wiesz co, ja juz wole miec lobuza w domu niz takie dziecko jak dziecko naszych sasiadow nowo poznancyh w wieku Kubusia maja synka.. ono sie nie smieje, nie kwiczy, nie piszczy z radosci, nie biega:O zero spontanicznosci NIC, te dziecko jest smutne!!! zero swobody, doslownie ci rodzice nad jego glowa caly czas i "pokaz to" a pokaz to doslwonie czulam sie jakby do jakies malpki mowili:O strasznie zal mi tego malucha:( Ciepla- a juz myslalam ze Tadzik Mei bedzie mial narzeczona;) a imie hmmm... niech pomysle....

Ja tu czekam na mojego m mysle za za pol godzinki bedzie a ten wlasnie napisal ze dopiero prace skonczyl ;( czyli jeszcze ponad godzina :((( buuu juz calkiem sama zgnije. no sorki z moim Diabelkiem :p

Amorku dawaj dawaj ja kciem :p Taa z jednej strony to fajnie. i nie przeszkadza mi jak cos psoci albo jak jest zywy i biega. Mnie doluje to ze on taki nerwus jest i ze sie wscieka. Dzisiaj np. w tym przedszkolu byl n adworze. Wszedl potem do srodka to mu zdjelam kurtke. Pobawil sie i chce isc na dwor to mowie najpierw kurteczka bo zimno to ten w ryk i krzyczy, ludzie na mnie sie patrza a ten wali na oslep, ja dalej ze nie bo musi sie ubrac, a ten co biegiem w druga strone do sciany i juz widze jak chce lbem przylozyc ale jakos cudem sie opamietal :/

Ciepla a moze Bonifacy albo Filemon :p A mnie sie Dropsik i Felek podoba :p Albo Figiel