Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

nadziejamyszki

termin GRUDZIEŃ 2008 - cz.2

Polecane posty

Kuba przyszedl wlasni do mnie i mowi: Mamo ja chc sniadanko(szczegol ze wlasnie zjadl kanapke) no to sie pytam a co chcesz na sniadanko? odp: kolacje:p i badz tu madra... Holly wspolcuj Ci kichania:P ale cisz sie ze juz lepiej z pleckami:) i oby tak dalej... Kurde klawisz E mi sie zacina... Kessi wspolczuje Ci wszy... Co za kraj ze dzieci tak lapia to:/ Kurd nie umiem sie zebrac w sobie i sie ubrac...

Holly - kochana dziekuje ale moze byc ciezko bo czasem to tydzien idzie cos a czasem dluzej zalezy nie wiem od czego :( jeszcze w srode jedziemy do miasta obok a jak nie to zamawiam na ebayu:) ale serdecznie dziekuje ze pomyslalas 👄

Kessi :) to nie szukac ? Kurcze...głupio mi, ze tak pozno pomyslałam .. Izu :) Przemko najczesciej nie ma checi na jedzenie, a jak juz to najchetniej mlećko ;) ;) 5 x dziennie ...duuuuużą flachę...tak woła:) Nadal nie je owoców, warzywa mu przemycam w zupach..Ale ogólnie malo je warzywek..

🖐️ macham z biegu. nie wiem kiedy to ogarne, jeszcze rzeczy susza mi sie na suszarce. wczoraj nic mi nie poschlo, a jutro lecimy:D o ile wylecimy boz kurcze ten wulkan :O to nie byloby smieszne. czytamlam, ze niby nie spodziewaja sie takieh erupcji jak rok temu ale niepewnosc jest, kto go tam wie. Misty- fajny weekend. jak ja uwielbiam rowery:) ale pojezdzilabym sobie, ale odbije sobie je w pl:) Mamuniu- wow jaki polow:) talent pewnie po tatusiu:) Kessi- a moze zaloz Adasiowi jakas fajna elegancka koszule i spodnie jak nie ma nigdzie tych garniturkow?

wczoraj jak maz wyjal walizki Kubus juz nie umial po poludniu zasnac z wrazenia tak samo wieczorem.:)

Holly - kochana nie szukaj i nie pomyslalas za pozno bo my dopiero co bylismy zalatwiac chrzciny ;) Amorku - bo mi umknelo ten paszport to dla Marty Adas bez problemu na tutejsz\ym akcie dostanie ale marta 2gi paszport musi miec na polskim peselu.. na szczescie przepisy sie zmienily i to konsul wystepuje o pesel i jest szybciej ale trzeba miec polski akt urodzenia bo gdy tegoi nie ma to 3 miesiace zanim konsulat zalatwi :o dzis moja mama odbiera akt urodzenia i mi go wysyla wiec lecimy do Pl :D Poszlam do Mothercare i zwykla biala koszula kosztuje 10 zwylkle biale spodnie na szelkach 10 wiec rozboj a za 22 mam na ebayu spodnie koszula kamizelke i krawat :) Meaaa, Myszko - kochane trzeba by sie dogadac czy wybywacie na wakacje czy sie widzimy? my bedziemy od 7 do 21 sierpien ale fajnie by bylo jakby wypalilo nasze spotkanko w tygodniu a jak nie to dogadamy sie pozniej co do weekendu jakiegos bo kurka wszyscy chca sie z nami widziec :) wiec czasu jak na lekarstwo

Amorku - nie mysl o wulkanie tylko o cieplym piasku , czystej wodzie i radosnym sloncu ! Wracaj wypoczata i slicznie opalona....:-) Izu - haha, no nie moge z tej "kolacji " na sniadanie ! Ja bym sie z Twoim Kuba dogadala, swoim dziecia na pytanie " co dzisiaj na obiad " odpowiadam " obiad " a te sie zawsze wkurzaja ... Z Kuba bym miala przynajmniej radoche :-) Holly - patrzylam w Twoim miescie na Hipoterapie i znalazlam " Dom Teczowy " . Rozumie to dobrze , ze tam sa chlopcy na stale / calodniowo ? Moglby Bartek chodzic do nich tylko na takie zajecia hipoterapii ? Ta forme terapii porownuje sie do terapii z delfinami a niektorzy nawet twierdza, ze efekty sa lepsze ( czeka sie na nie dluzej ale sa trwalsze ) . Podzielam Twoj pomysl z oddaniem Bartusia na czas Twojej rehabilitacji w dobre rece . Nie masz prawa robic sobie wyrzutow sumienia i sie zameczac, bo beda to fachowe rece ! Pamietam, ze w ubieglym roku tez sie obawialas a przeciez Bartus byl zadowolony. Kessi - normalnie Ci wspoczuje ! Szalu bym dostala przy wszach :-( Mamuniu - ja nawet nie wiem jak okon wyglada ! :-))) Meaaa - przypomnialo mi sie, ze Julka tez byla z Dzordzem w tym parku i ma zdjecia jak jej sarenki z reki jedza .

Pia - bylam w sobote w jednym sklepie i widzialam cudne sukienki komunijne na 10-11 lat niestety nie bylo wzrostu przy nich ale moja Anetya z tego sklepu nosi teraz na 9 lat :) nie bylo tez cen ale w srode znowu idziemy i jak cos to popytam o jakie najwieksze maja i jakie ceny beda w czerwcu bo wtedy koniec komunii i sa przeceny wiec moze cosik bedzie a linka wrzucam ci z 2 sklepow pierwszy wysyla na caly swiat http://www.firstcommunionuk.com/?gclid=CKLvjdmI_qgCFQRP4QodggIvTA a tu drugi http://www.firstholycommunionday.co.uk/#/a-line-satin-communion-dresses/4532904267 Dla Adasia upatrzylam takie cusik ;) http://cgi.ebay.co.uk/Baby-4pc-Cream-Dobby-Suit-Wedding-Pageboy-3-6-months-/160450361633?_trksid=p5197.m7&_trkparms=algo%3DLVI%26itu%3DUCI%26otn%3D5%26po%3DLVI%26ps%3D63%26clkid%3D129883276139508858

Pia - z tego 1szego linku suknia na 9 lat ma 45 cali a to jest 114.3cm zmierzylam Anete i od ramienia do kostki ma 110cm wiec mialaby ja pewnie na przyszly rok ale znalazlam pare sukienek robionych do pol lydki :) sliczne nawet choc to nie to samo poszukam jeszcze czy sa wieksze i dam znac A i napisz mi jaki to jest koszt u Was bo tym sie tez bede kierowac jak bede szukac

Pia - zobacz tego sprzedawce ten ma range wieku do 13 lat sukienek wiec na bank cos znajdziesz i nie drogo bo 45 ta np z przesylka :)

WItajcie ponownie Dzien mam do bani.Uryczalam sie:( ze wszystkimi kosa.Bylam na rezonansie w Kielcach.Teraz musze od nowa isc do neurologa.Z tego co tam wyczytalam to cosik mi jest w te moje plecki.Dupa i tyle. Meaa ale mieliscie super weekendzik. Kessi ta ostatania sukieniusia jak slubna:) piekne Holly mam nadzieje ze Wam sie wszystko w zwiazku pouklada.Z budowa mieliscie takie piekne planmy.Oby wszystko sie udalo.Plecki mniej bolaly.Ja mysle ze z Bartkiem dobry pomysl jak bedziesz musiala wyjechac.Jemu tez sie przyda jakas zmiana otoczenia.

PIa z tymi wysylkami to trzeba bedzie zaznaczyc w opisie na alegro ze paczki sa wysylane oddzielnie zeby nie bylo potem problemu.

Baryłko:) a co Ci napisali w opisie rezonansu ??? I myślę, że będziesz musiała BARDZO regularnie chodzić na rehabilitację, póki pomaga... bo potem moze byc to co ze mną ....oby NIE !!! :) Pia:) Bartek juz dawno konie tam ujeżdza :) Tylko odkąd szału dostaję na widok kota, to niestety zrobili mu przerwę, bo z konia "skakał" jak kot sie pojawił i bali sie, ze sobie krzywde zrobi...:( I jak byś sie tam "pogrzebała" to bys zobaczyła Bartka:) Tylko on nie lubi zdjęc ,wiec tylko pare tam jest... Już od chyba 9 lat ,tam chodzi...to jedyne miejsce w okolicy, gdzie jest wszystko w jednym miejscu... I o tym miejscu myslałam,zeby go zostawic tam na czas mojego powrotu do zdrowia, brałabym go na sob-niedz. NIE WIEM???!!! Mam w glowie metlik :( Kessi :) ładny garniturek:) Adaś bedzie wygladal jak Książe Pan :):)

Holly - ja wiem, ze masz serdecznie dosyc ale Ty wiesz, ze jestes jedyna , ktora moze pozalatwiac dokumentacje . Przypuszczam, ze biurokracja zniecheca skutecznie do dalszego dzialania, ale czy nie o to wlasnie chodzi ? Obrzydzic, upokozyc w nadzieji, ze ludzie poradza sobie na wlasna reke albo po prostu odpuszcza. Nie mozesz sie poddac. Sama nie lubie ludzi, ktorych sie wywali drzwiami a oni wchodza oknami jednak jesli chodzi o moje dzieci to wlasnie jestem taka niepoprawnie beszczelna. I Ty tez badz ! Fajnie, ze Bartusiowi ten Dom nie jest obcy bo juz mial z nim stycznosc. Sam dom sprawia na zdjeciach bardzo dobre wrazenie. Kochana, jutro jak wstaniesz napijesz sie kawy, ogarniesz dom wez i zadzwon. Powiedz, ze jestes mama Bartka , ze sama przeszlas kilka tygodni temu OP i musisz udac sie na rekowalestencje. Nie masz w tym czasie co zrobic z Bartkiem i czy moga Ci zaproponowac jakas pomoc na ten okres ? Dowiesz sie czy taki kilkutygodniowy pobyt jest w ogole mozliwy i jesli tak, to podzialasz dalej....:-) Juz tyle razy mialam zapytac czy rodzice ex sie interesuja Bartusiem ? Barylkoo - gdzies czytalam niedawno, ze nic nie laczy rodziny tak jak wspolne czyszczenie broni....:-) Zawies swoja, bo pewnie nie warto :-) A o kregoslupie to sluchaj jak Holly opowiada i lecz swoj za wczasu.... :-) Kessi - ale mnie zasypalas sukienkami ! Super, musze przy nich przysiasc. Tu sukienki sa ale koncza sie najczesciej na rozm. 146 , wiec na przyszly rok stanowczo za male. Mi sie osobiscie nie podobaja sukienki wygladajace na slubne bo uwazam, ze dziewczynki w tym wieku sa same w sobie ladne i powinna je stoic ich swiezosc. Podoba mi sie taka , tylko jest pokazana na malej dziewczynce i niestety tylko do 146 a tyle Julka ma w tej chwili :-( : http://cgi.ebay.de/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&item=350244100662&var=620000112682&ssPageName=STRK:MEWAX:IT Chcialabym dla Julki wlasnie taka dlugosc, bo jak mi nagle podrosnie to nie bedzie widac, ze przykrotka tak jak przy dlugich. Tylko bede musiala znalezc sposob na jej siniaki ! :-P Jeszcze raz dziekuje za linki, bede ogladac :-)

Pia - tu jest ta dlugosc co ci sie podoba ;) tu to sie nazywa tea lenght communion dress http://www.google.co.uk/search?q=tea+length+communion+dresses&hl=en&client=firefox-a&hs=9bI&rls=org.mozilla:en-GB:official&channel=np&prmd=ivns&source=univ&tbm=shop&tbo=u&sa=X&ei=Bs3aTaHvH5G4hAePm_HCBg&ved=0CGsQrQQ&biw=1366&bih=639

Hejka..... dzieki dziewczyny za linki. My mamy jeszcze troche czasu - caly rok :-P - ale dobrze wiedziec jakie sa mozliwosci. Po dwoch chlopakach to sama przyjemnosc ubierac dziewczynke do Komunii....:-) Amorku - od dzisiejszych wiadomosci mysle sobie o Was i mam nadzieje, ze obejdzie sie bez przygod. A my potrzebujemy pracownika. Z powolaniem, wiedza , doswiadczeniem i znajomoscia j. niemieckiego. Zdecydowalismy sie sprobowac zatrudnic kogos z PL i nie chodzi wcale o to, by mniej zaplacic. Jesli bedzie dobry dostanie dobre pieniadze. No i oczywiscie jak zawsze du-pa ! Jest tyle biur i urzednikow do przeskoczenia, ze jak juz bedziemy miec kogos upatrzonego, to do jesieni potrwa zanim bedziemy wiedziec czy moze u nas pracowac czy nie....:-( Tyle mniej wiecej potrwa uznanie jego dyplomow. Nie wiem czy sie brac za to, zwlaszcza, ze nie rozchodzi sie o konkretna osobe bo i tej musielibysmy szukac. Holly - widzisz, ja tez uwielbiam biurokratow :-(

dobry! zmartwienie mam :( będzie troche intymnie ;) moze któraś z was tak miała? ten okres był dziwny... 4 dni po terminie. zaczynał sie marnie, potem sie rozkręcił a ostatni dzień paskudne BRĄZOWE plamienie. Pare razy przy zaplikowaniu tamponu poczułam ból (jakbym sobie w szyjke dziabneła, pewnie dziabnełam ale czy powinno tak bolec?) a bolało bardzo. wczoraj byl ostatni dzień. ten z tymi dziwnymi brązowymi plamieniami. od wczoraj kłuje mnie strasznie w pochwie. tam głęboko, jakby szyjka czy cholera wie co. takie tępe uporczywe kłucie :o nie mam żadnych upławów, nie odczuwam tez nic innego, wiec nie jakis stan zapalny. martwie sie. mój gin przyjmuje dopiero w piatek. :( dodam, że jestem mistrzynią we wkręcaniu sobie różnych chorób i juz sobie wymysliłam raka szyjki :o ale październik/listopad miałam cytologie i było ok... eeeeeeeeh nie wysiedze do piątku :(

meaaa - ja nie chce nic mowic, ale napisze ....:-) Jak napisalas, ze siekierka tepa napisalam, ze z takiej jest starszak. Takie rzeczy sie zdarzaja, dodatkowo ta brazowa maz, tak wlasnie mialam. Ten bol moze dlatego, ze okres skapy i szyjka nie byla wystarczajaco mieka. Jedyna rozsadna rade jaka moge napisac to kup test.

Pia, ale żartujesz prawda? kurde z dwojga złego (jak to brzmi) wolałabym naprawde ciąże niż jakis problem zdrowotny zwłaszcza że takie kłucia miałam w ciąży... uwaga! magda sobie wkręca :o

Hejka... ja do Mei:) powiem ze mialam tak samo, spoznial mi sie okres a w koncu nastąpil ale b. skąpy i potem nic.. kłucie chyba potem tez tak jakbym sie łudziła ze okres jeszcze nastąpi no ale w ten sposób zaciążylam z Wikusią;) jedyna rada zrób testa, moze to nic takiego i wszystko jest w porządku, czasem plamienia takie pojawiają sie i nie muszą nic znaczyc.

hmm zrobie jutro test. ale nie wydaje mi sie... bo ten okres zaczynał sie bardzo skąpo, ale potem sie rozkręcił i był (wydawał mi sie) normalny. potem tylko znów skąpo i tak paskudnie brązowo... nic no, zrobie rano. potem zostanie czekac do piątku...

dziekuje Pia, Misty ;) zawsze to raźniej jak ktos sie odniesie do problemu ;)