Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość japonkii

Ducan - Protal - raz dwa trzy i cztery STARTUJEMY!

Polecane posty

hej wszystkim.. :) jestem tu nowa i czytam sobie was od jakiegoś czasu :P od pon również i ja jestem na diecie dukana więc jeśli nie macie nic przeciwko to chętnie bym się tu u was odezwała raz na jakiś czas :) mam jak widać w stopce 13 kg do zrzucenia iii hmm kocham słodycze i to one mnie głównie zgubiły :( dlatego cieszę się że w tej diecie sa też "słodkości" :) dzisiaj np zrobiłam sobie nutelke light i powiem wam że rewelacja.. :) oj no dobra bo widze że zaczynam się rozpisywać :D mam nadzieję że dodacie mnie do swego szanownego grona:)

Cześć dziewczyny:) dzięki za przepis na bułeczki. Wyglądają apetycznie:) czy robicie bułeczki w tych foremkach? jesli tak to mam pytanie gdzie takie można kupić?

praktycznie w kazdym supermarkecie silikonowe foremki albo normalne z blaszki na muffinki wsam raz na buleczki :)

A ja kupiłam teflonowe foremki do mini tart - bardziej sie oplaca, bo zaplacilam 15zl i bede je juz miala na baaardzo dlugo i na rozne inne okazje, a papierowe foremki do muffinek kosztuja ok. 10zl za 100sztuk. Łatwo policzyć, że gdyby codziennie jesc po 2 takie buleczki, to w ciagu 7 tyg zuzyje sie cale opakowanie foremek. Moje menu dzis: Sniadanie: placuszek z otrąb + 4 plastry polędwicy łososiowej II śniadanie: serek wiejski 3% Obiad: placuszki z tuńczykiem (muszę przyznać, że ohydne ;]) Kolacja: 4 pieczone udka z kurczaka + galaretka Jutro II faza !!:) Przygotowałam sobie sałatkę z łososiem i surimi na jutro, ale nie wiem jak smakuje, bo przecież dziś jeszcze nie moge warzyw;] Przepis tutaj: http://www.wielkiezarcie.com/recipe42678.html . Jutro napisze czy dobra:)

Gość issskaaa
Witam ! Nevencja masz rację,placuszki z tuńczykiem są wstrętne,zrobiłam w poniedziałek na kolacje i ...wyrzuciłam :) Właśnie byłam na zakupach,będę piekła serniczek :) Nie znalazłam mąki kukurydzianej,znalazłam za to skrobię ziemniaczaną. Może mi się przyda,np; do deserów. Gdzie kupujecie mąkę kukurydzianą,nigdy takowej nie kupowałam i nie wiem gdzie szukać :(

powitać:) dziękuje za miłe przyjęcie, w zamian obiecuje być waszą podporą i wsparciem cobyśmy to razem wytrwały w diecie :D a ja dzisiaj się zważyłam po 3 dniach diety i jest dopiero -1kg :( nie wiem no jestem troche zdołowana bo liczyłam na większy spadek.. choćby o te kilka dag jeszcze yhh.. :( nie wiem czy coś robię nie tak, czy może to że jestem tuż przed okresem też ma jakieś znaczenie? chyba czas zintensyfikować działania.. :o

issskaaa ja też ostatnio oszukałam się tej mąki jak głupia, ale po prostu patrzyłam po opakowaniach i to mnie zgubiło:P noi dorwałam w końcu taką http://www.ziko.pl/p44130_kupiec_maka_kukurydziana_400g.html i na 99% jest taka w każdym spożywczaku zazwyczaj przy różnych kaszach ryżach albo i mąkach różnie bywa:D takze dobrze się rozglądnij to na pewno znajdziesz:)

cześć żorżeta :-) ja też dopiero zaczynam, takze nie jesteś sama :-) startuję z wagi 60 kg ( dokładnie 60,1 dziś ) a mam zamiar zrzucić 5-10 kg. Ile dokładnie, to sie zobaczy :-) Dziś zjadłam serek wiejski potem planuję jajka, parówki drobiowe i jakiś kefirek może DO DOŚWIADCZONYCZH DUCANEK - czy można te moje parówki drobiowe jeść? i co słodkiego można?? jakieś jogurty??

Gość papierosnica
zanim zaczniecie stosować tę dietę, polecam przeczytać książkę. Bo to, co niektóre dziewczyny jedzą i wypisują, ma się nijak do Dukania. Dodam tylko, że na Dukanie jestem od października (obecnie od miesiąca faza trzecia) i mam na minusie 22 kg. kg w trzy dni to mało??!!

papierosnica gratuluję :-) bardzo fajny wynik!!! a możesz przytoczyć jakieś błędy, które niektóre osoby popełniają??

duc25 heeej:) hehe to fajnie, bo tu większość już na II fazie :D a ile masz wzrostu? papierosnica właśnie szukam jego ksiązek w formie ebooka żeby sobie wyczytać te wszystkie zasady:) hehe oczywiście że nie mało, ale wiesz w końcu to jest faza uderzeniowa, wiele osób w niej już po 1 dniu waży 1 kg mniej dlatego jestem trochę rozczarowana swoim wynikiem:P

wszelkie kiełbaski, kabanosy są niedozwolone. Zazwyczaj mało w nich mięsa, dużo tłuszczu. Na pierwszej str dziewczyna pisze o plasterkach sera, wędzonki. To nawet kolo Dukana nie stało. Dzienna dawka otrębów to wg najnowszych doniesień DWIE łyżki. Czyli jedna bułeczka dukanowa lub trzy placuszki. A tu niektóre dziewczyny piszą o dwóch bułeczkach, później jeszcze o jogurcie z otrębami. NIE WOLNO! galaretki z granatu i z innych owoców NIE JADAMY! Mało która pisze tu o piciu. A 2 litry min to podstawa, to nie fanaberia, to dla dobra Waszych nerek. Wymieniać mogłabym długo. Jak sie komuś nie chce czytać książki, to niech chociaż zapozna się z podstawowymi regułami. Np. na dieta . pl

żorżeta! nie martw się.. jesteś przed okresem, tak więć woda zatrzymuje się w organiźmie, pociesz się tym, że zgubiłaś 1 kg prawdziwy! a nie wodę z organizmu! wszystko bedzie dobrze... ja w tamtym roku w styczniu odchudzałam się na dukanie i zrobiłam 10 dniową uderzeniówkę, efekt 7kg - dlaczego ? głodziłam się, nie kombinowałam z posiłkami, jadłam rzeczy gołe i proste... beznadzieja... a teraz, gotuję, piekę itd... kombinuje, żeby ta dieta nie stała się monotonna i nudna, jak inne diety.. i jest mi z tym dobrze, zepsłuła mi się waga whatever! zważę się za miesiąć dokładnie 6.05! i wtedy zobaczymy efekty... Ty jestes bardzo wysoka, ja od Ciebie o 3 cm mniejsza ;) także ja z efektów jestem zadowolona, zmnijesza mi sie brzuch, smukleje ciało.. tylko słońca słońca mi trzeba :) papierośnica - opowiedz coś więcej na temat etapów Twojego odchudzania :) nivencja - zgadzam się z Toba, papierowych foremek nie warto kupować ! bo się fortunę straci, lepiej silikon, tefal czy blaszkę na wieki ;) dostepne w każdym supermerkato pozdrawiammmmm

Gość issskaaa
Dzięki Żorżetka,teraz przynajmniej będę wiedziała za czym się rozglądać,ja szukałam kilogramowej mąki w papierowej torbie,tak jak pakowane są wszystkie mąki.

żorżeta, mąki kukurydzianej NIE WOLNO! Skrobia kukurydziana jest dozwolona. Parówki wykluczone, słodkie dukanowe serniczki, przepisy na dieta. pl, jogurt ze słodzikiem i np. aromatem do ciast, cynamonem, kawą rozpuszcz., w fazie drugiej z kakaem np. Jogobelli, nawet light nie je się na uderzeniówce, tylko w fazie drugiej i tylko wtedy gdy waga spada.

papierośnica kabanosy ok , właśnie sprawdziam na stronie indykpolu i rzeczywiscie. a czy parówki też są niedozwolone? Białko (g) 13,3 Węglowodany (g) 0,3 Tłuszcze (g) 18,5

cześć papierośnica jestem na II fazie obecnie same Pr często jem ser biały chudy z np. śledziem lub makrelą..w oleju odsączam olej dokładnie, potem suchą rybkę dodaję do sera + 1/2 łyżeczki musztardy bardzo grzeszę?

hehe :) nawet dokładne odsączenie nie pomoże? trudno muszę się przemóc do makreli wędzonej ble

japonkii dzięki za pocieszenie:) myślisz że to faktycznie nie jest woda tylko tłuszcz?:D byłoby super.. hmm no tak, teraz to już pewnie jesteśmy na tym samym etapie, co prawda jesteś troszke niższa ale za to pewnie więcej schudłaś, no to się ścigamy :D no mi brzuch właśnie średnio maleje, niestety to właśnie z nim mam największy problem, bo większość tłuszczu właśnie zgromadziła mi się w postaci takiej opony w pasie i na plecach ehh :o a wy z jakiej części ciała najbardziej chciałybyście schudnąć? papierosnica a czym się różni skrobia od mąki? wydawało mi się że to jedno i to samo

Hej!:) Dea Erw piję, piję tę wodę i nic... także i dzisiaj:( CakeGirl- wiem, że nie trzeba ćwiczyć ,ale prędzej zrezygnuję z diety niż z ćwiczeń;) po prostu lubię tę swoją aktywność, bo po pierwsze jestem rozruszana:) i bardzuiej sprawna, a po drugie to jest mój czas (na razie siedzę z dzieckiem w domu- powiedzmy:) ) japonkii- fajnie, że żoładek się uspokoił;) Witam żorżeta!:) papierośnica czy z tego co piszesz ma wynikać, że te serniki itd można dopiero w II fazie? zrobiłam wczoraj http://dukan.blox.pl/tagi_b/39226/faza-naprzemienna-PPW.html pastę z dorsza (zamiast dorsza makrela) pychota:) i właśnie jak to w końcu jest z tą mąką kukurydzianą? można czy nie? skrobii w żadnym sklepie nie widziałam i co miałam jeszce napisać zapomniałam... pozdrawiam!

ja to bym chciała z brzucha z ud i ramion, a od cycków precz :P

Nie wiem czym się różni, rzadko używam :D Wiem tylko, że można tylko jedną łyżkę skrobi dziennie. Dziewczyny, a próbowałyście dukanowej nutelli?? :>