Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Darkanna

Nici hialuronowe

Polecane posty

Gość Oooodid
Bardzo drogo . Właśnie czytałam dokładnie o tym co opisałaś , ktoś miałtak samo jak i Ty . Dziewczyny ja też jestem tego zdania , że szkoda kasy na te wynalazki i nowości, które często okazują się niewarte zainteresowania a innym razem nie bezpieczne .

Gość ela 402
Sandrine dziekuje za odpowiedz . Wlasnie z policzkami jest u mnie tak jak napisalas , sa plaskie i na dole . Wyglada to troche jak bym miala za duzo tkanki tluszczowej w dolnej czesci twarzy. Myslalam o lifcie , bo chyba co innego nie przyniesie zadawalajacych efektow ?

Gość Basiast1111
Nieprawda, jesli skora jeszcze nie jest bardzo oklapnieta, to nici hialuronowe sa wspaniala rzecza. Mam 47 lat i ladnie uniosly mi chomiki i czolo. Trzenba znalezc tylko dobrego specjaliste, bo wiele zalezy od obecnej grubosci skory i jej elastycznosci. Dodam, ze jestem juz dwa lata po zabiegu i nadal mam skore na swoim miejscu.

Nitki hialuronowe jest to nie tyle nowy zabieg co metoda umieszczania kwasu hialuronowego za pomocą kaniuli - czyli tępej igły. Dzięki temu tworzy się jakby takie stelaże i po zaabsorbowaniu wody przez cząsteczki kwasu hialuronowego skóra bardzo ładnie się napina. Zatem określenie nitki hialuronowe nie bedzie do końca zasadne w przypadku użycia preparatu Radiesse (jest to hydroksyapatyt wapnia) czy ReDexis - który poza kwasem hialuronowym zawiera jeszcze polimery cukru. Cena zależy od tego ile preparatu trzeba zużyć - czyli w jakim stanie jest skóra - 2 strzykawki po 1 ml na stronę w Naszej klinice to wyjściowo koszt 2000 zł, chociaż często mamy promocje. Jest to wówczas Juvederm, StylAge bądź Restylan - wszystko zależy jaki preparat będzie niezbędny do otrzymania dobrego efektu.

Gość hjddffdd
Co bedzie najlepsze dla 42-letniej skory twarzy w pierwszej kolejnosci? Nici czy seria sculptry? :)

Wszystko zależy jaki efekt chcesz uzyskać i w jakim stanie jest skóra. Sculptra jest lepsza, gdyż pobudza skórę do produkcji kolagenu - dzięki czemu przywraca tkance gęstość i polepsza wygląd tkanki podskórnej. Niestety czas oczekiwania na efekt jest długotrwały. Nitki hialuronowe tylko tworzą stelaż i wypełniają, ale nie wpływają na gęstość skóry. Natomiast efekt jest praktycznie natychmiastowy.

Gość iwwwonkowa
Jesli mieszkacie w Krakowie to ja moge polecić salon Bona Dea.Tutaj mozecie wykonac między innymi i taki zabieg, ale ja na samym początku jednak doradzałabym zrobienie mezoterapii.

Gość obożenka
Ja w Krakowie polecam dr Pirowską, robiłam u niej nici i jestem bardzo zadowolona

Gość jir
sandrine napisz prosze co polecasz na zapadneite oczodoly . Nie doline lez tylko cala dolna powieke .

Gość Pimpim
Co to jest ta mezoterapia i ile czasu to trzyma ? Czy to jest tez Wypełniacz ?

Odnośnie dolnej powieki to bywa różnie. Mezoterapia daje fajny efekt, ale trzeba wykonać 3-5 zabiegów. Różni się tylko od tradycyjnych wypełniaczy, że umieszczony w koktajlu kwas hialuronowy jest nieusieciowany - czyli szybciej się wchłania. Zawarte jednakże aminokwasy poprawiają wygląd i jakość skóry. W Naszym gabinecie ostatnio do koktajlu dorzucamy frakcjonowanie igłowe DERMAPEN'em. Dobrym zabiegiem jest też frakcjonowanie laserowe laserem CO2 - czyli tzw. Madonna Lift - wówczas spłycają się zmarszczki, a skóra się obkurcza. Do tego cienie są mniej widoczne.

Gość jir
Sandrine ja mialam juz ten zabieg madonna lift, i powiem ,ze efekty sa fajne , tylko wuydaje mi sie ze efekt juz jest kiepski a minelo prawie rok czasu. Jak czesto robi sie ten zabieg , bo od swojej chrurg slyszalam ,ze to nawet do 7 lat sie trzyma ,ale jakos ciezko mi w to uwiezyc. Napisz Kochana co konkretnego bys mi polecila , bo ta mezoterapia nie moze jest i fajna ,ale nie chce tego robic az 5 razy . Wolalabym zrobic raz i zeby efekt byl minimum z 1,5 roku . Brak mi objetosci w powiece , a ten laser no fajny jest ,ale objentosci dzieki niemu nie widze . Chyba trzeba to wypelnic ?

Odnośnie zabiegu laserowego to zależy, ale zazwyczaj pacjentki powtarzają go po 1,5 roku, chociaż to wszystko zależy. Mamy pacjenta, który przyszedł po roku od zabiegu i nadal wyglądał lepiej niż przed, pomimo, że nie stosuje ani botoxu ani wypełniaczy. Natomiast jeżeli brakuje Ci objętości to rzeczywiście warto zastanowić się nad wypełnieniem kwasem hialuronowym, ale pamiętaj aby nie był on zbyt silnie usieciowany, żeby nie było efektu Tyndalla ani żadnych grudek, czy przemieszczania materiału.

Gość jir
Sandrine no to jaki preparat najlepszy w powieke ? Kwas hialuronowy ? Czy on nadaje sie najlepiej w dolne powieki ? Powiedz mi jeszcze ,czy bardzo duzo jest sinakow na powiekach po igle ?

A możesz przesłać mi zdjęcie chociażby samych powiek na promocje@biogenica.pl? Skonsultuje z Naszym lekarzem, bo nie chcę puszczać słów na wiatr i zasugerować coś, co byłoby dla Pani nieodpowiednie.

Gość dddarka34
Widziałam taki zabieg w Elite w Warszawie i naprawde zaczełam sie poważnie zastanawiać nad tym czy nie zdecydowac sie na taki zabieg, bo efekty sa super z tego co widze.

Gość dooominnnika
A ja nie szłabym od razu w zabiegi wypełniające, skoro sa teraz bardzo dobre kremy działające przeciwzmarszczkowo- i tutaj na pewno bezapelacyjnie takimi kosmetykami są te www.nantes.pl Szczgólnie polecam serię Lift.

Gość marta_ska
Hej, ja bylam na tym zabiegu we Wroclawiu, w Centrum Uroda i jestem usatysfakcjonowana! Swietna opieka, swietne miejsce i jeszcze lepsze efekty!! Wlasnie zabieg ten daje taki naturalny efekt, najbardziej podobaja mi sie moje policzki ;) Ogolnie wszystkim niezdecydowanym - polecam!!

Gość inka74
Co mają wspólnego Nici silhouette z hiauloronowymi??????????????? Pierwsze to zabieg chirurgiczny ,a drugi podanie kwasu kaniulą. Również byłam w salonie Uroda we Wrocławiu i baaaaardzo NIE POLECAM.

do inka74 , czy możesz uzasadnić dlaczego nie polecasz salonu Uroda ? Napisz też- bardzo proszę,jaki miałaś wykonywany zabieg .

Gość marta_ska
Droga inka74, przeczytaj jeszcze raz dokładnie, jaki jest tytuł tego tematu i o co pyta użytkowniczka Darkanna. Odpowiadam na to pytanie, nawet jeśli sama użytkowniczka nie bierze już udziału w dyskusji, może moja odpowiedź rozwieje czyjeś wątpliwości dotyczące zabiegu. Pozdrawiam

Gość inka74
Miałam wykonywane nici hialuronowe i pozostały mi grudy pod skórą. Niestety wyglądało to nie ładnie,tak jakbym była pogryziona.Zamiast liftingu musiałam twarz zakrywać włosami,mocno pudrować,żeby to zakrywać. I tak conajmniej pół roku,aż kwas zaczął się powoli wchłaniać.

Gość inka74
Do siluette lift trzeba mieć tłuściutką buzię,bo inaczej nici będą widoczne,tak wytłumaczyłmi na konsultacji dr Wilgus.

Gość Szukajaca46
Do Sandrine witaj Sandrine czy mozesz wyjasnic co to jest efekt Tyndalla?Mialam robione nitki hialuronowe w dolnej powiece i mam teraz przez to codziennie klopot z podpuchnietymi powiekami ,co wiecej wydaje mi sie ze ten kwas ktory zostal wstrzykniety zgrupowal sie w jednym miejscu mniej wiecej w srodku powieki dolnej i tam zostal przez co mam na samym srodku twarzy po co jednej i drugiej stronie nieestetyczne podpuchniecia i worki .Wiem ze mozna kwas rozpuscic ,ale nie po to wydalam pieniadze zeby go teraz usunac.czy mozna np.potraktowac te dolne powieki teraz mezo zeby usunac efekt podpuchniecia?czy mam czekac az kwas zacznie sie wchlaniac.?Dodam tylko ze mialam robiona cala doline łez i efekt bylby znakomity gdyby nie te worki w polowie powieki .Ratuj i podpowiedz co moge zrobic z tym?p.s. czy efekt tego zabiegu jest spowodowany uzyciem zbyt gestego kwasu?

Witam, Efekt Tyndalla polega na rozproszeniu pochłoniętego światła (http://pl.wikipedia.org/wiki/Efekt_Tyndalla) - wówczas kwas jest jakby widoczny - określany jako niebieskie albo szare linie, punkty... my nazywamy to glutami ;-) dlatego przykładowo powieki są bardzo problematycznym miejscem i ważne jest by podać odpowiedni kwas. Proszę o informację co to dokładnie był za preparat, ile czasu minęło od zabiegu i czy nie jest Pani czasem przed miesiączką? Są stany gdzie niestety puchniemy i wówczas rzeczywiście kwas w powiekach wygląda nieciekawie ;/ Można go rozmasowywać - wtedy wchłonie się szybciej.

Gość Szukajaca46
niestety nie wiem co to byl za kwas bo ufalam swojemu lekarzowi ktory niejedno juz mi naprawil wiem ze podany byl kaniula od razu po podaniu zrobila mi sie opuchlizna ale myslam ze ona zejdzie tym bardziej ze rozmawaialm po zabiegu z lekarzem i on tez twierdzil ze w czasie 2 tygodni wszsytko powinno sie unormowac.zabieg byl w grudniu na poczatku wiec minal ponad m-c ,jak mam to masowac?czy moze jak pisalam mezo cos na to pomoze ? dziekuje za odpwoiedź i pozdrawiam ,szkoda ze jest Pani z Poznania ,a moze w Bydgoszczy zna Pani kogos godnego polecenia?

Gość gość
Ja korzystałam z zabiegu nićmi hialuronowymi w gabinecie Keramed we Wrocławiu i jestem naprawdę bardzo zadowolona. Twarz wygląda o wiele młodziej, jest napięta, ale w taki pozytywny sposób, czuje się i wyglądam jakbym miała o 10 lat mniej. Nie miałam żadnych powikłań, bo lekarz tłumaczył mi, że stosuje tylko i wyłącznie najwyższej jakości produkty od sprawdzonych producentów. Poza tym pan doktor był mi polecony przez znajomą, która w Keramedzie wykonała już wcześniej kilka zabiegów, więc nie miałam się czego bać.