Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

łeł

Debil pod moim łóżkiem mieszka - pomocy!!!

Polecane posty

🖐️ 🖐️ ludzie!!!! Co ma wyskoczyć, to wyskoczy;) Był już gadający kot ale szybko z nim porządek zrobiliśmy :) Co będzie z zającem? Zobaczymy...........;) Na razie jednak Wiesiek podążał dziarskim krokiem, z zającem(gadającym) do samochodu. - Ty to wiesz, gdzie zapolować. Będzie z niego wyśmienity pasztet - zagaiła Zuzanna. -Też tak myślę-odpowiedział zadowolony z efektu polowania Wiesiek, tym bardziej, że zając był dość okazały. - Tylko nie pasztet!-zapiszczał cienko zając - Ja jestem niejadalny! - Wielkie nieba! On mówi!- ucieszyła się Zuzanna. Gdzieś w oddali dało się słyszeć dzwięk policyjnych syren. ;)

Trochę się pogubiłem. W końcu to ma być zając czy królik?Głosuję za zającem! -Mówi, mówi!!!-przedrzeźniał ją zając-Macie jakąś marchewkę?- zapytał, kiedy Wiesiek wrzucił go na tylne siedzenia merca. -Nie mamy-powiedzieli równocześnie -ale kupimy ci w najbliższym zieleniaku.Po czym ruszyli gwałtownie ze swoją nową zdobyczą w kierunku widocznej z daleka autostrady.

Witam! No to niezły pasztet z tym zającem! ;-) -Niezła bryka-wysapał Zając gramoląc się na na oparcie tylnego siedzenia.- Skąd ją wytrzasneliście? - Znaleziona-odpowiedział Wiesiek. - He he znalezione nie kradzione-rzucił Zając. - Wyszczekany ten nasz Zajączek-uśmiechnęła się Zuzanna. - Tylko nie nasz !Nie jestem waszą własnością- obruszył się Zając i zaczął pod nosem przeklinać. - Ty tam nie pyskuj, tylko powiedz coś za jeden?-spytał Wiesiek. -Nazywam się Franciszek Pchlarz-wyszczerzył się Zając. - Pchlarz, a to dobre- zachichotała Zuza. -Niezłe nazwisko-parsknął Wiesiek. -A żebyście wiedzieli, że niezłe i takie prawdziwe. -Prawdziwe? Co chcesz przez to powiedzieć- zdziwiła się Zuza. - Już mój świętej pamięci dziadunio miał tą przykrą przypadłość, od której wzięło się moje nazwisko. -Że co?- skrzywił się Wiesiek i nagle do niego dotarło.

Gość o kurna zając i co
???????????????

Zapadło krępujące milczenie. Pędzili w ciszy, na autostradzie nie było nic ciekawego do oglądania... Zając wyjął z wewnętrznej kieszeni futerka paczkę papierosów i zaciągnął się głęboko. - A gdzie jedziemy? - zainteresował się - Jak to gdzie?! - drażniła się Zuzia, zirytowana wiadomością o pchłach - Najpierw cię wypierzemy a później sprzedamy do cyrku.

:) Zaiste, wszak wszystko to, tak oczywiste, że nie wdając się w dalsze dysputy - zjąc siedział jak struty. Pchły dalej po nim skakały, oj, śmiały się głośno, śmiały ! Doskonale bowiem wiedziały, że do cyrku się też nadawały.

🖐️ :D W tej sytuacji, zmienili plany. Nie jechali już na lotnisko, jeno podążali wprost do domu Zuzi by wyprać zająca. Policja już dawno zgubiła ich ślad, zatem Zuzia zwolniła nieco, a Wiesiek odetchnął z ulgą. Zając nie miał już papierosów, poprosił aby mogli dokupić je gdzieś po drodze. - Za dużo palisz, nie szkoda Ci futerka ? - zażartowała Zuzia. :D 🖐️

🖐️ Hejjjjj! :) To krępujące milczenie zbyt długo trwa. dopiszę trochę, żeby nie było...........;) - Nie szkoda mi, i tak linieję co trochę- smutno odparł zając. Zapadła grobowa cisza. Wiesiek zasnął. Pochrapywał głośno. Z głośnika radia płynęła smętna melodia. Zuzannie nie chciało sie już prowadzić dalszej konwersacji z zającem. Zbilżali się do stacji benzynowej. Trzeba było zatankować i kupić fajki dla zająca.

Dojechali do stacji benzynowej. -Do pełna proszę- krzyknął Wiesiek i poszedł kupić fajki. Zuza została w samochodzie z Zającem, który zaczął nucić piosenke. A szło to mniej więcej tak: \'\'Było morze, w morzu kołek, a ten kołek miał wierzchołek. Na tym kołku siedział zając i nóżkami przebierając śpiewał tak. Łysy ojciec, łysa matka, łysy sąsiad i sąsiadka, a ja także łysy byłem i się z łysą ożeniłem sia la la. Łysy ksiądz nam błogosławił, łysy organista grał, a po roku coś przybyło i to także łyse było sia la la\'\' ( dla niewtajemniczonych czytelników- piosenka Zająca jest na nutę piosenki z filmu Rio Bravo, którą śpiewał Dean Martin) ;-)

:) Pozdrawiam 🖐️ Kiedy Wiesiek wrócił do samochodu zastał tam Zuzannę i Zająca śpiewających na dwa głosy w/wymienioną piosenkę. Na \"sia la la\" uderzali się wzajemnie w ręce(na przemian w prawą i lewą), kiedy był przeinek wytykali język, a na słowa \"łysy ojciec, łysa matka\" klepali po głowach. - Dość tego! - przerwał im zabawę Wiesiek - teraz ja prowadzę i ani mru, mru. Ma być cisza jak makiem zasiał!

:) Pozdrawiam 🖐️ Kiedy Wiesiek wrócił do samochodu zastał tam Zuzannę i Zająca śpiewających na dwa głosy w/wymienioną piosenkę. Na "sia la la" uderzali się wzajemnie w ręce(na przemian w prawą i lewą), kiedy był przeinek wytykali język, a na słowa "łysy ojciec, łysa matka" klepali po głowach. - Dość tego! - przerwał im zabawę Wiesiek - teraz ja prowadzę i ani mru, mru. Ma być cisza jak makiem zasiał!

Jechali w milczeniu. Ciszę nagle przerwał Wiesiek. -Ty Zając a znasz może taką piosenkę: Zajączek, zajączek bez nóżek i bez rączek , a za nim biegnie piesek i trzyma garść pinezek, a za nim biegnie kotek i trzyma w łapce młotek, a za nim biegnie kurka i trzyma kawał sznurka. Przybili go do muru, zającowi z ucha bucha jucha uha ha ha uha ha. - Wiesław ty brutalu, jak możesz śpiewać takie rzeczy- Zuza nie kryła oburzenia. Franciszkowi Pchlarzowi serce waliło jak młot. -Ty, tyyyyy sadysto- wyjąkał przejęty Zając. -No co wy, ja tylko żartowałem- powiedział Wiesiek. -Natychmiast przeproś Zajączka- odezwała się z gniewem w głosie Zuza. ;-)

- W porządku, przepraszam zając - spoważniał Wiesiek - Ale marchewki ode mnie nie dostaniesz. - Nie chcę od ciebie marchewki, pewnie byłaby zatruta -odburknął zając. - Przestańcie! - krzyknęła Zuzanna - lepiej zaśpiewajmy następną piosenkę. - Ależ to parodia! Nie chcę śpiewać z tym wyliniałym zającem, fałszuje straszliwie- odburknął Wiesiek. -Na szcęście, nie musisz, jesteśmy na miejscu.

W mieszkaniu Zuzi panował miły nastrój. Zając pochwalił gust gospodyni w doborze sprzętów, na co ta odparła: - Zazwyczaj kupuję je na pchlim targu. Cała trójka spojrzała po sobie i roześmiała się serdecznie. W czasie kiedy jego luba szykowała kąpiel dezynsekującą, Wiesiek rozmyślał o przyrządzeniu pasztetu. Doszedł jednak do wniosku, że przy ilości pochłanianych przez kicaja papierosów ma szansę co najwyżej na wędzonkę.

🖐️ 🌼 :)Pięknie witam w Nowym Roku i życzę mnóstwa nowego, a także, samego dobrego! Jeśli zaś, zdarzy się coś smutnego, płaczcie dotąd, aż nie odzyskacie uśmiechu :). Pozdrawiam ekipę 🌼 \'Można by go jeszcze ugotować na parze z jarzynami lecz obawiam się, że całość i tak będzie w efekcie łykowata, a smak niezbyt przychylny podniebieniu\' - myślał Wiesiek - O czym myślisz? - spytał zając paląc kolejnego papierosa. - O jedzeniu - odparł Wiesiek przełykając głośno ślinę.🌼

- Kąpiel gotowa! - oznajmiła Zuzanna wychodząc z łazienki. Zając nawet się nie poruszył. - Wykąpiesz się sam, czy mamy Ci pomóc? - mrugnęła do Wieśka. - Jeśli pozwolicie, spróbuję sam! - odparł zając, czmychając co sił do wanny. - Pospiesz się, za chwilę przygotuję pyszną kolację!-krzyknęła za nim Zuzanna.

Gość jak jush piszecie
to niechzajac zajac zostanie nie usmiercajcie go!!!!!!111

Gość znowu nic
szkoda :O

Zamknął za sobą drzwi. Właściwie, nie miał ochoty na kąpiel. Usiadł na podłodze, oparł łeb na brzegu wanny, wrzucił do wody gumową kaczuszkę i przez chwilę obserwował jak porusza się na zmąconej wodzie. Teraz włożył do niej koniuszki łapy i poruszał nią tak, żeby utworzyły się fale. Woda była przyjemnie ciepła. Na powierzchni utworzyła się lekka, pachnąca piana. Zanurzył łapę głębiej by poszukać kaczuszki, która teraz gdzieś zniknęła. - A co tam, zanurkuję!!! - wrzasnął zając, z impetem wskakując do kąpieli.

Gość napiszcie cos z jajem
ten zajacjest zasmutny!!!!!!!111

Widzę czytelnicy się niepokoją. ;-) Zając zaczął chlapać się na całego. Puszczał bąbelki nosem, machał łapkami jak szalony, rozbryzgując wodę po całej łazience. Po kąpieli Zuza wytarła Zająca i zaprosiła do stołu. Dla Franciszka były surowa marchewka i gotowane brokuły. Wiesław i Zuza zjedli tosty z szynką i żółtym serem. Wszyscy byli bardzo zmęczeni. -Jutro postanowimy co z tobą począć Zając- stwierdził Wiesiek ziewając szeroko. Wiesław z Zuzą zniknęli w jej sypialni. A Zając miał spać na kanapie w salonie. Ale Franciszek Pchlarz( chwilowo pozbawiony pcheł), wcale nie zamierzał spać. Gdy w mieszkaniu zapadła cisza i było słychać tylko tykanie wielkiego zegara stojącego pod ścianą, Zając zabrał się za przeszukiwanie mieszkania. Otworzył każdą szufladę, każde drzwiczki w kredensie. Znalazł złotą bransoletkę, pierścionek z szafirem, sznur pereł. Znaleziskami napychał sobie kieszenie futerka. - Cholera- gdzie ja to schowam- powiedział sam do siebie zdejmując z trudem z szafki pod telewizor odtwarzacz DVD.

Wyjął z komody prześcieradło, włożył w nie odtwarzacz DVD inne świecidełka. Zawiązał je na pęk, zarzucił sobie na plecy i cichaczem wyszedł z mieszkania Zuzanny.

Lecz nie zaszedł daleko... bowiem... dosięgła go sprawiedliwa ręka Wieśka ;) , który cichaczem wymknął się za nim boso. Trzymając zająca w garści ( a także, skradzione przedmioty ) krzyknął do jego prawego ucha ;) : - Mam Cię!!!! Myślałeś, że wyjdziesz bez pożegnania ?!!! Zając zdębiał. Zapłonął buraczanym wstydem. W oczekiwaniu na sójkę w bok, skulił nogi, pochylił łebek i trząsł się ze strachu jak w febrze. - Ty szara maso!!! - krzyczał Wiesiek - już ja Ci porachuję kości za tę niewdzięczność !!! To mówiąc, załadował zająca na plecy i wrócił do mieszkania Zuzi mamrocząc niezrozumiale pod nosem. :D 🖐️

[ czesc] Trochę śniegu spadło i już akcji brak? :D ;) W gniewie rzucił nim o podłogę aż zadudniło. Z pokoju wyszła zaspana Zuzanna - Co tu się dzieje? -spytała Wieśka. -Co się dzieje? Zajączek postanowił odejść zabierając ze sobą co cenniesze łupy! - ironizował Wiesiek - Popatrz na to - rozwiązał zawiniątko. - Dlaczego to zrobiłeś? - spytała Zuzanna saidając na podłodze obok zająca. - Dobra, powiem ...potrzebowałem...to znaczy...nie wiem!- powiedział zając wybuchając płaczem. :)

- Zamknij się! Wiesiek kopnął zająca z całej siły. Po podłodze potoczył się złamany ząb.

Gość Szatanie vel Albercie Skargo
czy tak postępujesz z winnymi i płaczącymi? Kicham na szatana w twoim wydaniu :P

- Nie pochwalam tego, co zrobiłeś - mówiła Zuzia - musisz ponieść karę. Zastanawiałam się właśnie nad umalowaniem mieszkania. Farbę mam, a Ty posłużysz za pędzel. No nie rycz, to tylko jeden pokój - łagodnie przemawiała - A po malowaniu, zobaczymy, co z Tobą jeszcze zrobimy. Zając przestał na chwilę płakać... ale zaraz wybuchnął niepochamowanym płaczem, roniąc łzy wielkości grochu. Zuzia i Wiesiek nie zwracali już na niego uwagi, zajęli się bowiem przesuwaniem mebli i przygotowaniem pokoju do wielkiego malowania.

Mieli przy tym kupę zabawy, bo znajdowali rozmaite leżące za meblami od lat przedmioty: guzik, puste pudełko po aspirynie, nawet kartkę z przepisem na ciasto cytrynowe (\"Wszędzie go szukałam, dzisiaj takie upiekę\" - ucieszyła się Zuzia). Wtem! Wiesiek zdębiał. Za ciężką szafą, którą mozolnie odsunął od ściany, leżało zdjęcie przedstawiające... Zuzię w objęciach Mikołaja!!! - Co tam znalazłeś? - spytała słodko Zuzanna - Nic, nic, to tylko kupka kurzu - powiedział Wiesiek wpychając zdjęcie do kieszeni. Przed oczami zobaczył mroczki.

Hej! 🖐️ Po czym padł jak długi na wznak. Przerażona Zuzanna pobiegła natychmiast po kubeł z zimną wodą. Zając klepał Wieśka w tym czasie mocno po policzkach. Nic to nie pomagało. Dopiero wylanie na niego zawartości wiadra sprawiło, że przemówił - A ja, jak ten głupi ufałem ! - tu wyciągnął rękę ze znalezionym zdjęciem w kierunku winowajczyni. Zuzannna przyjrzała się zdjęciu, parsknęła śmiechem - Ależ kochanie, Mikałaj jest moim stryjecznym bratem.

Gość śnieg spadł i nic nie ma
:P