Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Kaia mama synka i ...

Poród w Legnicy-kto rodził?

Polecane posty

To u mnie na szczęście Ola już śpi. Pozostaje jeszcze tylko ululać Dominika, który je dzisiaj po trochę i pewnie w nocy obudzi się na jedzenie...A mój mąż przez te wakacyjne zakazy jazdy dla samochodów ciężarowych wróci prawdopodobnie dopiero w sobotę :( Cieszę się, że jeszcze tydzień i będzie miał urlop :)

Kinga z jednej strony zazdroszczę Ci tego, że Twoje dzieciaczki chodzą szybko spać. Bo moje to najwcześniej ok 22 godz. A i Franek nie dość, że potrafi zasnąć po 23 to jeszcze wstanie dwa razy w nocy i jak się zrobi widno średnio 6-7 to już całkiem jest pobudka wszystkich domowników słowami "chcę kaszę" :)

moje dziecko na szczęście nie marudzi, przejeździła dzisiaj z nami cały dzień w aucie. byłam dzisiaj w kormedzie u neurologa dr gręda, i powiem, że jestem zadowolona. dał mi parę leków i skierowanie na tk głowy, następna wizyta za 3 tygodnie. dziecko dokazywało na całą przychodnię a mój mąz czekal tylko aż mu ktoś uwagę zwróci bo podobno patrzyli na nich spod byka jak Mańka krzyczała w ferworze zabawy. a on do pogodnych ludzi nie należy więc mogłoby być wesoło. generalnie jest masakra z ta pogodą idziemy nalewać basen bo trochę potrwa zanim się woda nagrzeje

Kasiek z moimi dziecmi nie mialby kto siedziec do tak pozna,bo ja o 21:00juz spie;) Anka a przeciwbolowego Ci cos zapisal czy jakies inne?jakbys miala cos przeciwbolowego co Ci pomoze to zdradz nazwe. Ja biore juz talie ktore bierze sie przy reumatyzmie,ale moge to lykac tylko na noc,a bol najbardziej dokucza w ciagu dnia.

Dziewczyny a jaką wysypke mają wasze dzieci na skaże białkową, no moja mała ma krostki na buzi na policzkach i na piersiach i to wyglada jak potówki, a jest juz jakis czas i nie znika, jest tak juz od 1,5tyg. Po przeczytaniu naszego forum zastanawiam sie czy to nie skaza białkowa?

jak tam Dziewczyny pogoda się Wam widzi? Mi odpowiada, o dziwo nie jestem senna i głowa mnie nie boli :) ale najważniejsze, że dzieciaki śpią :)

Gość tusia87
A moja mała lepiej znosila te upały niż sama zmiane pogody dzis wariowala i w domu i na spacerze,wiec szybko do domu wracalysmy.A spac poszla az po 22 gdzie od dawna juz przewaznie do 21 spi,a ja 2 godz spiewalam jej kolysanki az zachryplam:P Jowita ponoć skaza wlasnie w postaci wysypki na policzkach ale tez ogolnie sucha skora sie objawia.Moja mala tez miala wysypke,i po odstawieniu przeze mnie nabialu nic sie nei zmienilo a wysypka znika i sie pojawia naprzemian ale po kuracji calcium juz sie nie zaognia.Wiec ja jem nadal wszystko a malej nic nie jest.A swoja droga to gdzie sie nie obejrzysz dziecko z alergia pokarmowa,co za czasy!

Ja nie bylam zaskoczona skaza u Oli. Bardziej zaskoczylo mnie to,ze Dominik jej nie ma. Ja mialam skaze bardzo dlugo. Bardziej martwi mnie to,ze Ola po niektorych produktach ma biegunki (np. po monte) albo wymiktuje(np.po soku malinowym). Ola jest podatna na infekcje ukladu pokarmowego.

Gość mrowka912
Jowita, mój synek jest na pograniczu skazy białkowej , troszkę ma na brzuszku i na buźce taką drobniutką wysypkę-kaszkę, najwięcej na skroniach i między powiekami a brwiami. ta wysypka raczej nie schodzi, ale też nie zaognia się i nie jest czerwona. codziennie po kąpieli w emolium smarujemy ją kremem emolium. a mój synuś dość dobrze znosi upały, ale na dwor wychodzimy dopiero ok 19, a okna otwieram tylko rano i wieczorem.

Gość mrowka912
Kinga, a jak Dominik zasypia o 21 to o której się budzi na jedzonko? i jak mu się śpi w upały? kupiłam dla Marcina kleik ryżowy, by zagęszczać mleko. już go jadł, jadł też bezglutenowy produkt zbożowy dla alergików i powiększyła mu się wysypka na brzuszku. i nie wiem, czy to wina kleiku, kaszki czy może dyni, bo 2 razy zjadł słoiczek dynia plus ziemniaczek, bo chciałam dać mu coś, czego sama raczej nie ugotuję. no i odstawiłam wszystko i czekam, co będzie z tą wysypką. może podawać mu wapno?

Mrowka Dominik zasypia o 19 czasem o 20 i spi przewaznie do 5:00.rano je,bawi sie dwie godziny i zasypia na godzinke. Po tej drzemce jest aktywny do wieczora. Nawet jesli przysypia w ciagu dnia to najdalej na 15 minut. Teraz przez te upaly maly nie ma w ciagu dnia apetytu i skutkuje to czesto nocna pobudka na jedzenie:( zobacz na etykiecie sloiczka z obiadkiem ile bialka zawiera ten pokarm. Jesli Twoj Marcin ma problem z kupkami to nie zageszczaj mleka zbyt czesto kleikiem ryzowym bo on powoduje zatwardzenia.

Wapno jak najbardziej. Ola do dzis ma podawane codziennie. Mozesz tez poprosic pediatre o masc cynkowo. Kosztuje grosze a jest naprawde skuteczna przy skazie.

Gość mrowka912
Dzięki Kiinga za odpowiedź. powiem Ci, że Twój Dominik bardzo ładnie śpi w nocy. ale dni to masz naprawdę pełne wrażeń;) Marcin podobnie spał, jak jadł cycka i dojadał trochę sztucznego mleka. teraz tylko na modyfikowanym zasypia ok 21 i budzi się 1-3 razy, je, rozrabia i śpi do 7-8. ale w dzień śpi 3 razy od ok1 do ok3 godzin.

Gość mrowka912
no i szukam ubranka do chrztu. byłam w dewocjonaliach koło Katedry, w 2 sklepach w galerii piastów i nie ma nic godnego uwagi, nie ma wyboru, a ceny okropne. gdzie można kupić jakąś ładną białą koszulkę z kołnierzykiem i spodenki na kant? może jakieś buciki, krawacik lub muchę? sama nie mam do końca pomysłu..

Mrowka zobacz w 5,10,15. Duzy wybor ubranek jest w C&A. Czasem w Takko F. mozna trafic cos fajnego dla dzieci. Fajny garniturek do chrztu jest w sklepie innternetowym szafa bobasa. Ja postawie raczej na wygode dziecka,wiec na pewno cos znajde w sklepach:) Tak moj dzien z szalejaca dwojka jest pelen wrazen,ale czas nam szybko leci:) Dominik zasnal wczoraj przed 19:00 i spal az do 6:00 :) Kolejny upalny dzien. Ola w sobote znow dostala uczulenia slonecznego i siedzi w domu. Jak dla mnie lato moze sie juz konczyc,bo dla mojej corki jest nie zbyt laskawe a ja musze patrzec jak ona sie meczy i jedyne co moge zrobic to smarowac ja mascia

Mrowka mój synek do chrztu miał cały komplet z kamizelką i małą muszką bardzo ładny i w brew pozorom wygodny. Ale dostałam go w prezencie i nie wiem gdzie był kupiony. Sprzedałam go w komisie, więc jeśli ktoś nie ma oporów to może właśnie z komisu kupić ubranko przecież małe dzieciątko takie eleganckie wdzianko zakłada tylko raz i szkoda kasy wywalać (takie jest moje zdanie). Kinga współczuję, że Twoja Ola ma takie uczulenie bo praktycznie nie masz jak z nią na dwór wychodzić. Ja to bym się załamała bo kocham słońce i ciepło. A jeśli chodzi o skazę białkową to ja jako małe dziecko miałam i u moich maluchów też było podejrzenie ale na szczęście wszystko ok. Zresztą nabiał to moja podstawa jedzenia :) Ja dzisiaj idę wieczorem do księdza o chrzest załatwiać na niedzielę. Mój mąż nie jest zadowolony ale cóż trzeba wysłuchać morałów a dziecko ochrzcić.

Kasiek mi czasem brak sil na jej wysypki,podraznienia,biegunki...choc wiem,ze nie poqinnam narzekac bo sa dzieci ktore maja duzo gorsze przypadlosci. Jednak boli mnie serce kiedy widze jak Ola sie drapie. Teraz ma tak wysypane plecki ze nawet koluszki jej nie zakladam. Zamienilam tez Emolium na Mustele i widze ze Mustela bardziej jej sluzy niz specjalistyczne Emolium. My nie mozemy wziac slubu koscielnego i ksiadz sie cieszy ze chociaz cywilny mamy. Choc ja akurat chcialabym wziac koscielny. To taka ladna ceremonia...

Gość mrowka912
Dzieki dziewczyny:) może jutro uda mi się wybrać i poszukać czegoś dla synka. z z tymi wysypkami, to naprawdę aż przykro patrzeć, jak dzieciaczki cierpią, ani nigdzie wyjść i niewiele produktów można jeść:(

Gość mrowka912
a mój Marcin miał dziś noc z przygodami. okropnie się wiercił, budził 3 razy, obracał się na brzuszek i popłakiwał. za to teraz śpi już drugi raz, a ja sprzątam, piorę i takie tam domowe niby nic;)

Dominik okropnie dzis marudzi. Ja juz posprzatalam,pranie wyschlo.obiad gotowy.zostalo prasowanie,ale musze chwilke polezec bo glowa mnie rozbolala. A do tego marudzacy Minik i brykajaca Ola. Jeszcze cztery godziny i bedzie spokoj:)

Super Kiinga :) ale dzieci szybko rosną Mój Adaś ma 11 zębów w tym 3 trzonowe. Zaczął mi ząbkować od tyłu :)

Oj rosna. Dominik w piatek skonczy piec miesiecy. Andria Twoj synek ma bardzo duzo zabkow. Oli pierwsze dwa wyszly w dziewiatym miesiacu. U Dominika jeszcze nie widac zadnego. Wyobrazcie sobie,ze Ola dzisiaj stanela w obronie brata. Dominik bardzo glosno krzyczal,wiec ja staralam sie tak glosno do niego mowic zeby zwrocil na mnie uwage. A Ola przybiegla i mowi Mamo nie krzycz na Dominika. Tak mi sie milo zrobilo kiedy zobaczylam u niej siostrzany instynkt:)

Już dwa następne mu się wyrzynają. Dzielny z niego chłopczyk. Nawet tak bardzo nie marudzi

Gość mkwroc
Kingaa-- oj szybciutko Twój synek siedzi ;) moi obaj siedzieli dopiero w 7 m-cu .Młodszy jak usiadł,to za parę dni zaczął raczkować, a potem to już stał i teraz przymierza się do chodzenia. andria--wow, już ma 11 zębów ;) i tak dzielnie znosi...zazdroszczę trochę.Mój ma już 5 ,ale marudzi przy ząbkowaniu,ślini się niemiłosiernie,non stop mokry chodzi :/ żele nie pomagają,viburcol też nie działa za bardzo na niego. Anka--a Twoja córka już 11 m-cy ma prawie,boszz jak ten czas zleciał,nawet nie wiem kiedy.Jeszcze chwilka i roczek już.

własnie miałam pisać czym Marta Adama karmi bo tydzień młodszy od mojej Maryśki a ma tyle ząbków a ona ma tylko 2 i wygląda jak kasownik w tramwaju. nauczyla się wchodzić do brata na łóżko tylko trudniej jest ze schodzeniem bo pikuje głową w dół. jesteśmy właśnie na etapie wołania brata po imieniu i ze słowa Kacper wychodzi klakier ale jest taka dumna z siebie, że może go wołac. zasuwa za nim po mieszkaniu i pokrzykuje, śmiesznie rano razem wyglądają jak on jeszcze śpi a ona siedzi na łóżku i np ciągnie go za włosy albo klepie po gołym ciele. czas leci jak szalony, jak sobie przypomnę zeszłoroczne upały i moje mega opuchnięte stopy to aż mi się słabo robi.

Aniu karmię tym co wszystkie mamusie :) Uwielbia mięsko i ogórki kiszone :) Jej Twoja Mania już zaczyna mówić. Fajnie. Jednak dziewczynki szybciej opanowują tą umiejętność :) Adaś narazie potrafi powiedzieć nie.

Hej Dziewczyny. My dzis o 7:00 wyruszylismy na spacer zeby Oli nie narazac na slonce. A zaraz zabieram sie za domowe syzyfowe prace... Dominik w stosunku do Oli i tak pozno siada. Ola choc teraz trudno mi w to uwierzyc w wieku Dominika juz raczkowala. Jesli chodzi o mowienie to u nas tez szybko to poszlo. Dziewieciomiesieczna Ola poslugiwala sie juz zrozumialymi dla mnie slowami. Dominik chyba tez szybko zacznie mowic. Za to pozno byly u nas zabki i chodzenie. Kurcze... Dominik zrobil wlasnie pieluszkowa niespodzianke.

Hej Dziewczyny. My dzis o 7:00 wyruszylismy na spacer zeby Oli nie narazac na slonce. A zaraz zabieram sie za domowe syzyfowe prace... Dominik w stosunku do Oli i tak pozno siada. Ola choc teraz trudno mi w to uwierzyc w wieku Dominika juz raczkowala. Jesli chodzi o mowienie to u nas tez szybko to poszlo. Dziewieciomiesieczna Ola poslugiwala sie juz zrozumialymi dla mnie slowami. Dominik chyba tez szybko zacznie mowic. Za to pozno byly u nas zabki i chodzenie. Kurcze... Dominik zrobil wlasnie pieluszkowa niespodzianke.