Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość 13 dzien cyklu

starania na marzec 2011 :)

Polecane posty

Witam! Ja po wizycie i po kolejnym usg. lekarka wykluczyła późniejszą owulację i zasugerowała, że mogłam mieć mimo wszystko wcześniej np już w 12 dc, bo w 13dc miałam usg i nie było widać pęcherzyków gotowych do pęknięcia. ęndometrium mam pogrubione ( troszkę nawet za grube ) i może to świadczyć o bardzo wczesnej ciąży albo niedoborze progesteronu. jeśli jednak do zapłodnienia nie doszło (bo z objawów typu brak śluzu płodnego...wychodzi że jednak owulacji nie było) to od 5 dnia następnego cyklu mam brać clostilbegyt. zobaczymy jak to teraz będzie.... w dodatku taka niemoc mnie popołudniu ogarnęła , a tu za godzinkę powinnam iść już do pracy :( a jutro znowu mam nockę :( :( pozdrawiam gorąco !

Witam dziewczyny Niesamowite, ale ja też brałam ślub w czerwcu :D i potwierdzam - czerwcowe małżeństwa są udane i szczęśliwe :) U mnie 20 dc coraz bliżej do ewentualnego testowania. Zobaczymy czy będzie @ czy nie ;) Jeśli chodzi o moje sprawy, o których Wam tu pisałam, to zwolniłam się z pracy i jestem właśnie w trakcie okresu wypowiedzenia, i wiecie co? Tak mi z tym dobrze!!!!! :D Dzięki dzień cyklu za dobrą radę 😘 zwolniłam się i wiem, że będzie mi lepiej w nowej pracy. Ten cykl to mój ostatni z luteiną jak wiecie i zastanawiam się właśnie, czy iść do gin. po następne leki, czy spróbować naturalnie i bez stresu... to znaczy oczywiście do gina idę tak czy inaczej sprawdzić czy wszystko jest o.k. ale zastanawiam się nad tzw. odpuszczeniem sobie, luz, spontan itd. powiedzmy na trzy miesiące i potem się zobaczy :) Sama nie wiem, już tyle lat czekamy na dziecko... Na razie rozważam co będzie lepsze. Pozdrawiam!!!!

dzien cyklu Nie martw sie tak slonce..3 mies staran bez powodzenia jeszcze o niczym nie swiadcza.Sa kobitki co po 2,3 lata walcza o fasolke.Mysle ze wszystko bedzie dobrze czego ci z calego serca zycze.

Gość dzien cyklu
Navi zycze Ci zeby okazalo sie ze to wlasnie wczesna ciaza!!!! trzymam kciuki!! no, to jak bedziesz miec owulacje wspomagana to sie moze mnogiej dorobicie ;P mam nadzieje ze nocka uplywa Ci spokojnie ;) ja rano bede pracowac a Ty spac :P Naya29 tez czerwiec, ale jaja, to sie nas nazbieralo czerwcowek ;) tez sie zgadzam ze szczesliwe sa czerwcowe malrzenstwa ;) aaa to super! nowa praca nowe otoczenie - pozwoli oderwac sie troche i nie myslec o ciazy intensywnie ;) jak jestes zadowolona to najwazniejsze! kiedy zaczynasz? oj wiecej nas tutaj Cie namawialo na zmiane wiec to nie tylko moja zasluga ;) a ja dzis skonczylam swoj pierwszy cykl z Luteina... nie wiem czy cos zdzialala - powinnam lada chwila dostac plamien a potem @, jesli plamienia sie nie pojawia to znaczy ze Luteina dziala w jakis sposob ;) a jaka Ty mialas dawke i jak bralas? po owulacji? Vigour staram sie nie martwic, nawet mi to dobrze idzie na codzien - mam momenty zalamania ale coz, trudno ;) dziewczyny ja nie wiem jak moja babcia kiedys zyla bez ginekologa! albo mama - bo wiem tez ze jeszcze wtedy tez unikala jak mogla... nie wyobrazam sobie tego w ogole!

Gość dzien cyklu
dzien dobry dziewczyny ;) u mnie kawa na biurku i melduje sie ;) milego dnia!

Gość dzien cyklu
podbijam tabelke bo nam sie gdzies zapodziala daleko ;) --------------------------------------------------------- ---------------------- NICK.............OSTATNIA @......DŁ. CYKLU......@/TESTOWANIE --------------------------------------------------------- ---------------------- maryjka..............15.06............29................. ....13.07 Nestea tropical......17.06.............28-30.............20.07 Naya...................27.06.............26-27........... ..22.07 scooby84.............18.06............32-34 ...............20-22.07 Navi ..................3.07..............ok 28........................ extaaasy.............24.06...............28.............. ..czas pokaże dzien cyklu.........26.6..............31............. nie wiem nelly_mama............7.07..............26-34............ nie wiem juz mama..............10.06...........32-35..............19-22.0 7 blekitna_..............6.06............. 33...................22.07

Gość dzien cyklu
chyba trzeba ta tabelke znowu zaktualizowac :(

hejka! ja od juta wpiszę sie od nowa do tabelki bo jak zwykle książkowo przyjdzie@:) ostatnio zaglądam tu mało bo juz nie chce być w ciąży, a przynajmniej narazie, chcę się jeszcze troszkę pobawić i pierwszą połowę września spędzam w Turcji, huuuraaa!:)

Hej wam u mnie się rozkręciło więc uaktualniam :( --------------------------------------------------------- ---------------------- NICK.............OSTATNIA @......DŁ. CYKLU......@/TESTOWANIE --------------------------------------------------------- ---------------------- maryjka..............15.06............29................. ....13.07 Nestea tropical......17.06.............28-30.............20.07 Naya...................27.06.............26-27........... ..22.07 Navi ..................3.07..............ok 28........................ extaaasy.............24.06...............28.............. ..czas pokaże dzien cyklu.........26.6..............31............. nie wiem nelly_mama............7.07..............26-34............ nie wiem juz mama..............10.06...........32-35..............19-22.0 7 blekitna_..............6.06............. 33...................22.07 scooby84.............20.07............?????? ...............czas pokaże

Gość dzien cyklu
extaaasy to jak zabalujesz w Turcji to zeby cie pozniej na granicy nie zlapali ze probujesz cos przewiezc w brzuchu :P uwazaj :P hej scooby :)

Gość Nestea tropical
Ja proponuję takie uaktualnienie tabelki, bo wtedy będę mogła tu pisać z wami, a powiem szczerze że mi tu dobrze. NICK.............OSTATNIA @......DŁ.CYKLU......@/TESTOWANIE.......TP --------------------------------------------------------------------------------------- maryjka..............15.06............29................. .13.07 Nestea tropical......17.06...........28-30...............20.07......23.03.11 Naya...................27.06...........26-27............. ..22.07 Navi ...................3.07.............ok 28......................... extaaasy..............24.06...........28.................. .czas pokaże dzien cyklu............26.6............31............. ......nie wiem nelly_mama............7.07............26-34............... nie wiem juz mama..............10.06..........32-35................19-22.0 7 blekitna_.............. 6.06............33....................22.07 scooby84...............20.07...........?????? ...............czas pokaże Mam nadzieję, że wam się spodoba i mnie jednak nie wyrzucicie. W zasadzie tak, czy siak wszystkie zajdziemy kiedyś w ciążę więc kiedyś ostatnia część tabelki się zapełni.

nesteta... No to już pewne gratulacje :))) Wow widzę że jeszcze na marzec się załapałaś z porodem :)))) Oczywiście nie wyrzucimy cię. Prześlij nam fluidy ciążowe haha

Gość dzien cyklu
wlasnie, slij jakas energie do nas:P jak to zrobilas ze sie zaciazylas - pomin prosze slowo - wyluzowalam ! :D

Gość blekitna_
nastea gratulacje:) Dziewczyny uaktualnijmy tą tabelkę:) Co prawda to nie będą starania na marzec, ale zawsze starania a w grupie raźniej :) Muszę przyznać,że dobrze się tu czuję i chyba jakąś emocjonalną więź z Wami czuję:) Tak więc ja już poprawiam siebie : NICK.............OSTATNIA @......DŁ.CYKLU......@/TESTOWANIE.......TP --------------------------------------------------------- ------------------------------ maryjka..............15.06............29................. .13.07 Nestea tropical......17.06...........28-30...............20.07..... .23.03.11 Naya...................27.06...........26-27............. ..22.07 Navi ...................3.07.............ok 28......................... extaaasy..............24.06...........28................. . .czas pokaże dzien cyklu............26.6............31............. ......nie wiem nelly_mama............7.07............26-34.............. . nie wiem juz mama..............10.06..........32-35................19-22. 0 7 blekitna_.............. 19.07..........??33??..............??? ok.21.08? ??? scooby84...............20.07...........?????? ...............czas pokaże miłego dnia staraczki :)

Gość Nestea tropical
Właśnie jak się tak na tym zastanowię to nie wiem sama kiedy się udało. Na pewno na urlopie, ale kiedy dokładnie to nie mam pojęcia. Tak jak pisałam używaliśmy tego żelu z Durex'a ale nie wiem czy to miało wpływ na zajście w ciążę, na pewno na co innego miało :P Także ja ten żel polecam z całego serca :) A co do fluidów to jasne, że przesyłam i czekam na was. Każy miesiąc jest fajny. Wiecie, że gdyby nam się udało za pierwszym razem to albo już bym urodziła, albo była w końcówce ciąży.

błektina... Ależ nam się złożyło. Przy dobrych wiatrach i cyklach może będziemy razem robić sikanca !!! :) Zawsze raźniej :)

Gość blekitna_
scooby84 no udało nam się nieziemsko:) Tyle,że ja akurat oczywiście jeżeli będę miała normalny 33-dniowy cykl to na czas testowania będę w Egipcie i za bardzo nie będę chyba miała dostępu do sieci bo nie planujemy zabierać laptopa... w końcu wakacje:) Dlatego zastanawiam się czy obkupić się w testy i tam testować,czy może czekać co Bozia da i jeżeli @ nie będzie tu w Polsce zrobić dopiero testa. W każdym bądź razie scooby84 będę telepatycznie się z Tobą łączyć:) Czytając to,że Nestea tropical poczęła swojego potomka na urlopie mam cichą nadzieję,że i może nam się uda:)

Gość dzien cyklu
moral z tego taki, ze musze gdzies na wakacje wyjechac... :) mi z Wami tez razniej, duuuzo!

Gość nelly_mama
Hej! Oj mi też z Wami dużo raźniej jest dziewczyny :) . Lubię to nasze forum, tyle się można dowiedziec i zawsze znaleźc wsparcie :). Nestea, Gratulacje !!! Ja we wrześniu wybieram się na urlop, więc kto wie kto wie ;). A tak poza tym to u mnie nic nowego :). Dziś 15dc, odliczam dni do badań. Wczoraj pokłóciliśmy się z M i jestem dziś na niego zła strasznie. No ale tak to już bywa w małżeństwach, nawet najbardziej szczęśliwych.

Gość blekitna_
nelly_mama kłótnie są wpisane w żywot małżeński i dodają trochę pikanterii:) No niestety nasi kochani małżonkowie mają czasem tak dziwne podejście do niektórych spraw,że potrafi to człowieka zwalić z nóg i doprowadzić do takiej wściekłości...ale w tym jest też ich urok:) Pomyśl później jak miło będziecie mogli się godzić:P

Gość dzien cyklu
moj ostatnio sobie znalazl wytlumaczenie na wszystko co mi sie nie podoba - "hormony" on nigdy nie jest winny, nic zlego nie zrobil, to ja sie czepiam, ja mam zly humor... bo zla jestem ze w ciazy nie jestem... najlepiej go w ramki oprawic, na sciane powiesic i podziwiac, bron boze niczego nie wymagac ;)

Gość nelly_mama
Dzień cyklu, No dokładnie jakby swojego widziała. On nieskazitelny i bez wad, a ja winna wszystkiemu ;).

Gość dzien cyklu
myslenie faceta ;)

Gość nelly_mama
Dzień cyklu, A ty miałaś badany progesteron, lub też masz miec badany, czy tą luteinę masz bez badań ?

Gość dzien cyklu
Luteine dostalam bez badan

Gość dzien cyklu
moja przyjaciolka tez zaczela plamic w tym samym czasie co ja, ale ona sie o dziecko nie stara w sumie to sie dopiero o tym przypadkiem zgadalysmy, bo nagle poleciala do Polski - wlasnie do ginekologa i tez dostala Luteine na plamienia, bez badan zadnych

Gość nelly_mama
A do kiedy masz ją brac, w sensie do którego dnia cyklu ?

Gość dzien cyklu
od 16 dnia cyklu przez 10 dni czyli wyszlo mi do 25 dc (wczoraj)

Gość dzien cyklu
od 16 dnia cyklu przez 10 dni czyli wyszlo mi do 25 dc (wczoraj) moja przyjaciolka ma od 15 dnia przez 10 dni. wlasnie biegam dzisiaj jak nakrecona do toalety sprawdzac czy mam juz plamienia :( na razie nic...

Gość nelly_mama
Dzień cyklu, Moim zdaniem jak brałaś Luteinę to plamień możesz już nie miec, no bo i poziom progesteronu się zwiększył. Dziś masz 26dc, to niebawem albo @ albo jej brak :). Fajnie masz, a u mnie dziś dopiero 15 dc, to czekanie na badania mnie dobija momentami.