Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość idę na wybory w niedzielę yhym

Parę pytań do Jehowców, są tu takowi?

Polecane posty

Postaram się zwięźle. 1.Dlaczego łazicie i namawiacie do przejścia na waszą "wiarę"? - choć wg mnie jesteście bardziej sektą, nie jesteście żadnym nawet odłamem religii. Do wiary nie można namawiać. Dlaczego ja jako chrześcijanka nie muszę roznosić gazetek odnośnie Kościoła? Bo do PRAWDZIWEJ WIARY, KULTURY RELIGIJNEJ się nie namawia. To dla mnie jako chrześcijanki byłby policzek łazić po domach. 2.Dlaczego utrzymujecie że Jezus został przywiązany do pala a nie przybity do krzyża? 3.Czemu nie wierzycie we wszechmoc Chrystusa i jego dobro? 4.Dlaczego gdziekolwiek jesteście, z kimkolwiek gadacie schodzicie na drogę waszej wiary, mówicie m. in że "czas się dla was nie liczy" i że "Jahwe jest światłem" czy inne bzdury? 5.Jakim trzeba być człowiekiem (bo na pewno nie normalnym) który z chrześcijaństwa bądź innej religii (bo wasza religia to nie religia powtarzam) schodzi na taką drogę? Zmienia swoje poglądy, nagle nie obchodzi świąt? 6. (odnośnie pyt. 5) Jak staliście się świadkami Jehowy to dlaczego nie możecie utrzymywać kontaktów ze swoją rodziną bądź przyjaciółmi o innej wierze? 7. Wasza sala królestwa to dla mnie teatr. Co wami kieruje żeby się w to bawić? Proszę o nie atakowanie mnie i kulturalne odpowiedzi. PS. Współczuje wszystkim dzieciom Jehowym, że nie zostaną nigdy oczyszczone z grzechu pierworodnego a wam, że nad waszymi grobami nie postanie krzyż. To tyle.

Gość adamczewski adamek adamowy
dołączam się do pytań, też mnie to nurtuje lekko pisząc

Gość smieszne ale ateistka
chrzescijanstwo samo w sobie tez bylo sekta wiec tak sie nie czep tego slowa :O dlaczego ty wierzysz ze po smierci czeka cie pieklo albo niebo albo czysciec? a co z apokalipsa? potem doppiero bedzie osad i cie z tego nieba wywala albo wpuszcza na nowo? z tego co wiem to Jehowcy obchodza jedyne prawdziwe swieto w religi chrzescijanksiej jakim jest wielkanoc (gdybys nie wiedziala wszytskie inne to zapozyczenia z poganstwa na czele z bozym narodzeniem) dla mnie teatrem jest kosciol katolicki jak i zreszta kazdy inny co do grzechu i oczyszczania oni maja przynajmiej swiadomosc oczyszczenia z tego grzechu tak jak mial jezus, tylko katolicy chrzcza nieswiadome dzieci :O

Gość żona poparzona,a nie żona popa
Coś wiem,ale niewiele. Chodzą i namawiają,bo Chrystus powiedział-Idżcie i nauczajcie. Świąt nie obchodzą,ale kontakty z rodziną utrzymują,na wyrażny zakaz namawiania,przestają,przynajmniej ten ktoś kogo znam----------więcej nie wiem.

twoja wypowiedź jest dla mnie zrozumiała bo jesteś ateistką, ale na wielkanoc jajek nie gotują i nie święcą potraw ;p Jehowcy nawet nie szanowali takiej osobistości jak Jan Paweł II choćby za to, że był dobrym człowiekiem i uczciwym. Nie chodzi już nawet o wiarę. Ale ateistko, nie wytłumaczyłaś mi po co oni łażą po domach i namawiają? Niech Jehowy się jakiś wypowie

Gość jihfio
SMIESZNE ALE ATEISTKA ---------> dokładnie ! autorko -----> zapukaja do drzwi zapros na kawe i zapytaj o co trzeba - czyzbys sie ich bała ?

onie nie chodzą bo Chrystus powiedział- głoście dobro bo przecież oni nie wierzą w moc Chrystusa, wiedzą że istniał ale nic poza tym onie znają tylko Stary Testament Weźcie przeczytajcie moje pytania wszystkie a nie piszcie nie na temat :O

Gość jihfio
zajrzyj do historii , poczytaj Pismo sw , porozmawiaj i poznasz odpowiedz na pytania

Ateistka-oni nie obchodzą Wielkanocy-nazywają to Pamiątką.

wyobraźcie sobie, że raz zapukali i rozmawiałam z nimi, potem kazałam zaczekać przyniosłam obrazem Jezu, ufam Tobie i powiedziałam: Ja wezmę gazetkę, jak wy weźmiecie ten obrazek. I co? Odeszli jak poparzeni...

Gość jihfio
autorko ---> nie pisz bzdur , ze znaja tylko stary testament ! bo gówno wiesz i gówno piszesz i gówna sie czepiasz !

Miałam w rodzinie ortodoksyjnego Świadka Jehowy - pytajcie, znam ich na wylot, ale nie znam żadnej dobrej strony. Aha - to są chrześcijanie i nie są sektą, sekta to formacja nielegalna, a oni zostali zalegalizowani przez Jaruzelskiego. Przyjmują chrzest, wierzą w zbawiciela, więc są chrześcijanami.

Gość Jeryho mAx
poniewaz stawiając znaki drogowe w miejscach pielgrzymek mamy dodatkowy majonez w Kebab barze.

Gość jihfio
to może zacznij autorko od drugiego przykazania - gdzie ono sie podziało ? kto je zlikwidował i dlaczego ?

Miałam w rodzinie ortodoksyjnego Świadka Jehowy - pytajcie, znam ich na wylot, ale nie znam żadnej dobrej strony. Aha - to są chrześcijanie i nie są sektą, sekta to formacja nielegalna, a oni zostali zalegalizowani przez Jaruzelskiego. Przyjmują chrzest, wierzą w zbawiciela, więc są chrześcijanami. Bo Jezus kazał nauczać - postępują tak na jego wzór.

żona poparzona,a nie żona popa Coś wiem,ale niewiele. Chodzą i namawiają,bo Chrystus powiedział-Idżcie i nauczajcie.] dokladnie [ale na wielkanoc jajek nie gotują i nie święcą potraw ;p ] pierwsze slysze zeby wielkanoc polegala na gotowaniu jajek i swieceniu potraw :D ty chyba sama nie wiesz o co chodzi w wielkiej nocy :O a to juz jest tragedia skoro taka ateistka jak ja wie :O co do papieza to nikt nie musi go szanowac, jest wiele osob, ktore uwazaja ze on zrobil wiele zlego jak chocby ukrywanie pedofili w kosciele i zabranianie uzywania gumek w afryce co powodowalo i powoduje nadal smierc z powodu HIV i AIDS jak i innych chorob przenoszonych droga plciowa :O to ze TY kogos szanujesz czy nawet uwazasz za swietego nei znaczy ze inni tez tak beda twierdzic czy sa Jehowcami, ateistami, buddystami czy nawet chrzescijanami :O

2.Dlaczego utrzymujecie że Jezus został przywiązany do pala a nie przybity do krzyża? Nie do krzyża, ponieważ w tamtych czasach nie krzyżowano, nie znano nawet takiego kształtu.

Gość jihfio
oblubienica---> a jaka to dobra strona ? taka wygodna dla ciebie ? gdy mozna chlac , łajdaczyc sie itd itp ?

3.Czemu nie wierzycie we wszechmoc Chrystusa i jego dobro? Wierzę w dobro Jezusa, ale uważają, że nie należy się do niego modlić - modlić można się do Boga. Wierzą w Maryję i Jezusa, ale ich nie czczą, lecz szanują ich pamięć.

onie znają tylko Stary Testament-Wyborco,tu się mylisz korzystają z Nowego i Starego Testamentu,naszego katolickiego,tzw.Biblii Tysiąclatki,mam pewność,bo pytałam u żródeł.(kupują w katolickich księgarniach)

ta sama widziałam taki chrzest- kąpiel w basenie dla dzieci takim niebieskim... i czemu atakujecie? prosiłam o wypowiedź tych co się znają a nie piszą o cytuje "gównach" Proszę o normalny poziom! Jehowi są dziwni i oni nie wierzą w Chrystusa co wy mówicie? To dlaczego wręcz uciekli jak im chciałam dać obrazek Chrystusa?

4.Dlaczego gdziekolwiek jesteście, z kimkolwiek gadacie schodzicie na drogę waszej wiary, mówicie m. in że "czas się dla was nie liczy" i że "Jahwe jest światłem" czy inne bzdury? Bo to są ortodoksi. Odpowiadając na pytanie powyższe - niszczą rodziny, są nietolerancyjni, uważają, że wszystko będzie im wybaczone, że są ludem wybranym. Im wolno wszystko - znałam handlarza wódką (nielegalnego).

nie uciekaja :O nie modla sie do obrazkow jak balwochwalcy za jakich uzywaja katolikow :O

Skoro uważasz, że się nie znam, a zapewniam, że przeciwnie, bo spędziłam wśród nich lwią część dzieciństwa, to do widzenia:D Po co mam ci pisać, skoro gówno wiem, prawda?🖐️

Gdybym byla az tak glodna ich zdania to chyba bym ich zaprosila do domu i zapytala u zrodla a nie na kafeeee.... ale sa tacy co nie maja wyobrazni :classic_cool:

Ja znam taką rodzinę co byli bardzo wierzącym chrześcijanami i nagle im się poprzewracało w głowach i przeszli na świadków Jehowy. Moim zdaniem taka "wiara" jest dla leniwych, żeby nie chodzić do Kościoła. Najbardziej mnie wkurza coś takiego jak spotykają się w domach i siedzą w grupie czytając Testament. Wiem, że tak jest bo znam tych ludzi, tą rodzinę.

Gość jihfio
autorko -------> pytałam czy znasz drugie przykazanie usuniete przez katoloków ? pewnie nie znasz i tu masz odpowiedz o twoim obrazku kurcze jakbym dyskutowała z pieciolatkiem ...

Gość bukaa
Atorko, masz bardzo agresywny i obraźliwy sposób wypowiadania. Pracowałam z dziewczyna, która była świadkiem Jehowy i była bardzo miła, pracowita i na 100% normalna. Nigdy nie mówiła, że czas isę dla niej nie liczy. Dlaczego ludzie zmieniaja wiarę? Bo w swojej nie znaleźli tego, czego poszukują w wierze. Bo ta "nowa" wydaje im sie lepsza. Bo - byc może - ktoś im wyprał mózgi. Bo... pewnie jest jeszcze mnóstwo innych powodów

No tak nie ma to jak kłótnia i obrażanie. Po co to wam?