Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jagoda 3333

Wspólne odchudzanie 10 kg w dół

Polecane posty

Ja sprobuje jutro i dam Wam znac jak pilling podziala na mnie:) ja niestety mam straszny cellulit widoczny golym okiem, porobily mi sie takie nierownosci, gorki, od wewnetrznej strony ud:( nie moge patrzec na swoje nogi, mam tylko 158 cm wzrostu a w udzie mam 54 cm... jak znacie jeszcze jakies domowe sposoby na cellulit to piszcie dziewczyny:)

Karolinka 28,, - znam ten ból ten sam wzrost i te uda :( jak siedze to wewnetrzna część jest taka wielka blee :( i do tego mam tak ze mi się ocierają masakra zawsze spodnie poprzecierane ;/

Onaa17 mi tez sie ocieraja:(:( Raz jak mialam takie szorstkie jeansy to zdarlam sobie prawie skore na udach:( straszne... no ale juz nie dlugo i bedziemy chodzily w spodniczkach:D damy rade!! Lece spac do jutra dziewczyny:) dobranoc

Dzień dobry Ja zaraz zjem pierwsze śniadanko jabłko pomarańcz i zielona herbatka U mnie za oknem znów deszcz Dobrze że już głowa mnie nie boli bo wieczór to miałam baaaardzo bolesny Miłego dnia dziewczynki

Gość nemetri
witam witam:) moj pierwszy dzien diety moge zaliczyc na plus:) zjadlam rano platki corn flakes z mlekiem chudym potem 4-5 pierogow ze szpinakiem wieczorem 2 kromki razowe z serkiem wiejskim i tak w ciagu dnia kilka czerwonych pozeczek. dzisiaj ide oddac krew wiec sniadanie zjem pozniej i beda to oczywiscie jak zwykle platki:) widze co niektore z was tez przepadaja za platkami musli itp szukam w sobie sily do rozpoczecia biegania systematycznego ale skonczylo sie wczoraj na godzince jezdzenia na rowerze po moim miescie.. ale dobre i to co do pilingu kawowego: ja go stosowalam przez jakis czas i jest super jesli chodzi o wygladzenie skory ale niestety efektow na celulit nie daje zbyt duzych.. na pewno pomaga w jego zbyt duzym powstawaniu ale zmniejszyc juz powstaly nie. ale i tak warto bo skora po nim rewelka:) tylko a twarz go nie stosujcie bo za mocny! zycze milego dnia!

czesc wszystkim:) No to kolejny dzien dietki trzeba zaczac.. Ja wlasnie pije kawe i zaraz zjem sobie platki owsiane na chudym mleku... do pozniej i 3mam kciuki

U mnie kolejny dzien rozpoczęty także ;) Na snaidanko zjadlam jogurt naturalny z ziarnami zboz i dodalam garstke rodzynek . ;) do tego moja herbatkę odchudzająca a teraz na II sniadanie zjem kiwi . ;) Ajj znoowu leń na ćwiczenia ;d maaskara. .

no ja z ćwiczeniami też mam zaległości ale to przez ciężkie dni :/ bo za bardzo obolała byłam dopiero dziś czuję się lepiej i głowa już nie boli to pewnie później poćwiczę na steperze no i może jakieś brzuszki zrobię :)

Ankula tak to już jest raz lepiej raz gorzej ; ) ale grunt to sie nie poddac ;) Dziewczynki ma któraś z was może tatuaż;>

Gość Dzienna_zjawa
Hej:) Tatuażu nie posiadam, a co planujesz zrobić? Właśnie dostałam okres. Brzuch mnie boli okropnie. Łyknęłam tabletkę i czekam aż zacznie działać, to A6W zrobię. Zdążyłam jeszcze dziś popływać godzinkę w morzu:) Na śniadanko zjadłam nektarynkę i jabłko, a zaraz zastanowię się nad obiadem. A wy co polecacie dobrego i dietetycznego?

Dzienna zjawa no tak wlasnie mysle nad tym ale to dopiero jak schudne i bede miala ladny brzuszek i zero boczkow czyli napewno nastepny rok ;) chcialabym miec na pkecach tu jest link: http://www.speedyshare.com/files/23544955/tatuaze-na-plecach-884_4.jpg wiec pytam czy ktos ma ;d A jeżeli chodzi o przepisy na obiad to masz tu kilka moich jakie stosuje ;) ryba + warzywa na parze zupa warzywna, pomidorowa, ogórkowa z mięskiem chudym kasza + warzywa na parze mielone na parze robi się jak tradycyjne tyle że bez bułki i oczywiście smarzenia można dodać koperek pycha mówię Wam + surówka i warzywa na parze pierś z kurczaka + warzywa + surówka kalafior + fasolka+ pierś z kurczaka Już jestem po rowerku stacjonarnym ;d przejechane 35 km i spalone 700 kcal ;) teraz lece A6W ;)

Gość Dzienna_zjawa
Wow, duży ten tatuaż. Ładny. Ja bym się chyba nie odważyła:P Dziękuję za przepisy. Wybieram mielone na dziś:) Rodzinka zamówiła sobie pizze, więc też muszę mieć coś dobrego, bo inaczej nie wyrobię.

duuzy to prawda ale bardzo mi sie podoba . ;) ale to jdynie przy zgrabnym cialkuu ! zobaczyymy jeszcze ;) życzę smacznego ;)

Melduje że skonczylam A6W i zrobilam dodatkowo 100 brzuszków !;) Teraz lece prysznic i robic tunczyka z jogurtem ;)

Gość nemetri
kurcze moze i ja sie wezme za ta a6w skoro wy tak dzielnie ja trenujecie..ja dzis rano platki potem 3 pierogi ze szpinakiem ( narobilam ich chyba ze 100 wczoraj) kilka winogron porzeczek i 3 razowe z serkiem wiejskim i jakims warzywniakiem. jest po 17 i mam niecny plan aby nic juz dzisiaj nie jesc tylko pic wode i zielona herbatke. wieczorem o ile nie bedzie padac rower albo rolki. w poniedzialek sie waze i oby bylo 65..

Gość pink14
ja to jak zawsze zyje na jakims chlebie, dzis na sniadanie zjadlam pol bulki, nastepnie 2 kromki razowego chleba i to wszystko, Wrocilam pozno, po 18 nie jem, tak wiec bede juz dzis glodowac. No coż nie mam czasu na jedzenie. szkoda tylko,ze nie chudne :) nie wiem czy dzis pocwicze, bo nic juz mi sie nie chce, dlatego szukam w Was motywacji:) ja niecierpie mleka, wiec jak czytam o Waszych sniadaniach to az mi niedobrze. aha i nie cwicze 6w, tylko z plyty (nie wiem czy juz to pisalam;p ) i jest to wg. mnie hardcorowa plyta:D wszystko booooli + hula hup, z godzine badz mniej. chce miec piekny i plaski brzuszeczek!!!!!!!!! ;(

A ja zabieram się za tą dietę niby jem mniej ale to jeszcze nie można nazwać dieta bo jak na razie nic nie ćwiczę z 4 miesięcznym dzieckiem trudno zaplanować cokolwiek. Tak jak dziś np. właśnie uspałam Filipa i może by coś poćwiczył to ja mam tyle prasowania że ze 2 godziny pewnie mi zejdzie :( Jeśli chodzi o tatuaż to ja mam motylka na łopatce :)

A tez dziś zastanawiałam się nad zakupem hula hop ale nie wiem czy lepsze takie zwykłe czy specjalne do ćwiczeń - jak myślicie?

czesc dziewczyny! ja wlasnie przyszlam po pracy do domu:) dzisiaj bylo 1000 kcal wiec super:D nie mialam czasu za bardzo jesc wiec to dlatego:P Onaa17 ja nie mam tatuazu ale ten ktory chcialabys sobie zrobic bardzo mi sie podoba, jest odwazny ale ladny... no ale przy takim tatuazu boczki nie wchodza w rachube... zaraz jeszcze zrobie 6weidera bo na nic wiecej nie mam niestety sily, no i ten cholerny okres, na nic nie mam ochoty i jestem rozdrazniona.. normalnie obrzeralabym sie lodami, czekoladami i ciasteczkami dlatego trudno mi w tych dniach walczyc z pokusami:( ale sie nie poddaje, bede trzymac fason:) za 3 dni bedzie po wszystkim:P:P

pink14 - a jak daje efekt hula hop ? ja tez chce miec plaski brzuszek marze o nim ! bez boczkow ! Karolinka 28,, - wiem tatuaz super no i duzy ale baardzo mi sie podoba ;) Oj ciezkie dni w okres doskonale cie rozumiem :( Filipinka_01 - a jak bolał cie jak robilas ? i wgl jakie to uczucie;>

Onaaa17 No mój poród skończył się cc ponieważ mimo podania kroplówki oksytocyny rozwarcie nie powiększało się ale przed cc męczyłam się od 4:40 do 15:00 z tym że na początku nic nie bolało i było fajnie ale później straszny ból brzucha ze jak się wydzierałam to teściowa która stała na korytarzu musiała wychodzić na dwór bo jej było słabo i położne dzwoniły do lekarza żeby przychodził już robić cc bo pacjentka żywo reaguje. Ale jak bili poród naturalny to nie wiem bo jak już pisałam miałam cc ale swojego bólu trochę przeżyłam i jest to nie do opisania darłam się i piłam wodę bo w gardle zasychało ale jak Ci przyniosą maleństwo do łóżka to wszystko zapominasz - tego są warte wszystkie bóle świata. Ogólnie wspominam dobrze wiadomo gorzej jest kilka dni po cc nie możesz się w ogóle wyprostować w szpitalu chodziłam zgięta w pół przez dwa dni a w nocy nie mogła w ogóle wstać - ciężko - ale to tez mija. Dla mnie po cc najgorszy 1 tydzień potem spoko. A teraz to już zapomniałam :) ❤️ Dziecko to największy skarb, wiec wiele można wytrzymać ❤️

Gość Dzienna_zjawa
Ona17, hula hop daje świetne efekty. Ładnie poprawia talię i zmniejsza boczki. Ja zawsze kręciłam takim zwykłym, ale koleżanka miała takie specjalne hula-hop http://allegro.pl/item1151159576_kolo_hula_hop_charcoal_hoop_z_magnesem_weglowym.html i sobie chwaliła. Dziś poza obiadkiem już nic nie jadłam. Teraz mam głoda, ale będę twarda, bo już za późno na opychanie. Jeszcze aerobik zaliczyłam, także dziś dzień pozytywnie dietetyczny:)

Ja juz po cwiczeniach:) wklejam kilka wskazowek, jesli chodzi o odchudzanie:D moze i oczywiscie ale czasami o nich zapominamy 10 sposobów na przyśpieszenie metabolizmu: 1. Buduj mięśnie Mięśnie, to nie tylko wyrzeźbiona, ładna sylwetka, ale także szybsze spalanie. Ponieważ nasza mięśniowa sprawia, że metabolizm jest szybszy, warto wybrać się na siłownie trzy razy w tygodniu i pod okiem trenera podnosić ciężarki - nawet niewielkie - na wszystkie partie ciała. 2. Ćwiczenia aerobowe Nie odkryjemy Ameryki. Żeby spalić kalorię i przyśpieszyć metabolizm trzeba czasem ostro poćwiczyć i mocno się spocić. Trening kardio (rower, bieganie, aerobik) powinien trwać przynajmniej 40 minut. 3. Pij więcej wody Jeśli nasz organizm jest odwodniony zaczyna spowalniać wszelkie czynności, a w tym także spalanie. Pij zatem 1,5 litra wody, zwłaszcza szklankę przed posiłkiem (zjesz wtedy mniej) i w czasie treningu. Pomocne będą także warzywa i owoce, które zawierają błonnik. 4. Zimne napoje Organizm aby podwyższyć temperaturę ciała musi się napracować, czyli spalić kalorie. Pomogą mu w tym zimne napoje. Badania wskazują, że pięć lub sześć szklanek zimnej wody na dzień, pomogą spalić dodatkowo 10 kalorii dziennie. Może to nie jest wiele, ale to kalorie spalone za darmo, a w ciągu roku mogą one nam dać pół kilograma wagi. 5. Jedz częściej Jedzenie częściej, a mniejszych porcji, przyśpieszy przemianę materii i sprawi, że będziesz chudnąć. Najlepiej jeść pięć posiłków dziennie, co 3-4 godziny. 6. Doprawiaj potrawy Ostro doprawione potrawy potrafią przyśpieszyć przemianę materii nawet o 23 procent! Nie żałuj więc sobie papryczek chili, właściwie w każdym kolorze. 7. Jedz więcej białka Białko spala się dwa razy wolniej niż węglowodany i tłuszcz. Pomaga budować mięśnie, nie tuczy i wspomaga odchudzanie. Dobre źródła białka to chuda wołowina i wieprzowina, ryby, białe mięso, tofu, orzechy, fasola, jaja, a także niskotłuszczowe koktajle mleczne. 8. Pij czarną kawę Kawa zdecydowanie przyśpiesza i metabolizm, i spalanie. Badania pokazują, że kobiety, które piły czarną kawę, spalały przez najbliższe 3-4 godziny po jej wypiciu o 50 kalorii więcej niż te, które kawy nie piły. 9. Pij zieloną herbatę Podobnie jak z kawą, sprawa metabolizmu wygląda z zieloną herbatą. Picie 3-4 filiżanek zielonej herbaty pozwala spalić o 50 kalorii więcej każdego dnia. W ciągu roku waga może spaść nawet o 5 kilogramów i to tylko dzięki piciu zielonej herbaty! 10. Unikaj diet-cud Wszystkie diety cud, na których jemy tak mało, że wyglądają jak głodówka, spowalniają metabolizm i sprawiają, że organizm odkłada tłuszcz. Zaczyna go gromadzić i czeka na lepsze czasy aż dostanie jeść. Co więcej, po takich dietach występuje zazwyczaj efekt jojo, a organizm jest wyniszczony.

Filipinka_01 - ale ja pytalam o tatuaz ;) hehehe . chyba sie nie zrozumialysmy . ;p

Karolinka 28,, - poczytalam i tylko do 2 sie nie stosuje mianowicie nie pije wgl kawy jedynie sporadycznie i nie pije zielonej herbatki tylko jakas inna na odchudzanie z l-kartiną ;)) jestem dziś paadnieeta tyle ćwiczeń i do tego wieczorny spacer z moim ;) maasakra . wiecie co ja mam wrazenie ze zle jem nie wiem czemu. jem co 2 - 3 godziny male ilosci ostatni posilek okolo 20 poniewaz spac chodze 24 i chodze najedzoona . ;O

Onaa17 ja tez chodze caly czas najedzona, posilki jem 3-4 h.. ale to chyba dobrze co?? przynajmniej sie nie glodzimy.. ja jem duuuuuuzo blonnika, otreby pszenne dodaje prawie do wszystkiego, moze to dlatego nie czuje sie glodna... sama nie wiem ja nie chce sie teraz wazyc no bo te dni, wiecwiadomo lepiej poczekac ale ja czuje ze nic nie schudlam w ciagu ostatniego 1,5 tyg... :( zobaczymy zwaze sie za jakies 5 dni

Karolinka 28,, - ja tez nie chudne :( nie wiem co zle robie . moze trzeba poczekac az sie ruszyy ta cholerna waga nie wiem

Onaaa17 No o tatuaż a ja odpisałam że mam tatuaż na łopatce w kształcie motylka??? To w czym nie zrozumiałyśmy się???

Filipinka_01 - ale ja potem zapytałam, czy ci bolał jak robiłaś ten tatuaz ; d i jakie to uczucie jak robią ;>