Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Polecane posty

Eni i daj znać czy coś załatwisz z tym noclegiem. My z mężem przeżyliśmy cudowny urlop w tym pensjonacie ;-) polecam gorąco. Nawet z ich okien było widać oświetlona skocznię ;-)

Eni ale masz fajnie, ja będę niestety skoki oglądała w telewizji. Też jestem wielką fanką, hehe. Dzisiaj poniedziałek do weekendu już niedaleko, także nie dziwię się, że nie możesz znaleźć niczego odpowiedniego. Niemniej jednak życzę owocnych poszukiwań.

Kropeczka moja znajoma też mówiła mi na temat szpitala w którym będę rodziła i powiem Ci, że jest jakiś stuknięty docent i robi tam wielki szum. Ale jakoś na razie nie łamię się, nie mam wogóle stresu. Zobaczymy w maju tuż przed porodem :))

Hej dziewczyny. Emilia ja też miałam bakterię w moczu i lekarz przepisał mi furginal i clotrimazolum. Po tygodniu powtarzałam wynik i wyszło super. Właśnie z tym bakteriami to pani w laboratorium kazała mi się zgłosić do lekarza po jakieś lekarstwa. ...x... ja tez ruchy czuję jeszcze bardzo delikatnie. Maluszek po trochu daje o sobie znać cały dzień szczególnie wieczorem, ale jest bardzo spokojny. łożysko też ma znaczenie bo podobno umiejscowione z przodu bardzo amortyzuje ruchy, więc ja się nie martwię.

no eni to Ci zazdroszcze:) bede ogladala w tv skoki a tez jestem zagorzalym kibicem skokow:) a co do szpitala to ja nie wiem jeszcze gdzie bede rodzila, no i staram sie na razie unikac hehe opowiesci o szpitalach. Potem wrzuce Wam na poczte zdjecie mojej kocicy kochanej:P ale pomimo ze jest czarna nie przynosi pecha:)

cześć dziewczynki :) ja tylko na chwilkę, bo mam dzisiaj dużo załatwień, chciałam Wam tylko powiedzieć, że przyszły dzisiaj te koszulki które zamawiałam, i są naprawdę super, bardzo dobra jakość :) wczoraj mały dał mi takiego kopniaka w kościele, że aż musiałam usiąść, a najgorsze było to, że miałam pełny pęcherz (przynajmniej tak mi się wydawało) mi myślałam, że nie utrzymam. hehehehheehhehehe zaglądnę jeszcze wieczorkiem :)

Wow,ale dałyscie czadu:) A ja dalej sprzatam i końca nie widać. Wiecie ja w tej ciązy jestem przewrażliwiona na punkcie porządku,wejde w każda dziurę,żaden kurz mi nie umknie. Do tej pory nie byłam bałaganiara,ale teraz sama ze soba cholery dostaje,bo żeby tak wyprzatać jak ja chce to trzeba mieć wiele siły,a mnie jej zaczyna po prostu brakować. Mąż też ma dość,no bo czepliwa jestem jak gdzieś troszke nabrudzi i zaraz nie sprzatnie:) Kropeczka nie przejmuj się głupimi komentarzami pomarańczek,które nie maja odwagi sie zaczernić. A jeśli chodzi o historie Twojej bratowej to strasznie smutna to historia. Ojć,nie mozna lekarzom tak na 100% ufać niestety:( ...x... jaka komode kupiłaś? Taką do przebierania i kapania czy na ciuszki maluszków? Ja miałam komode,ale taką na ubrania w planach,a mąż przytargał do domu w weekend własnie komodę,którą dostał w prezencie. Powiem Wam ,że bardzo ładna i pasuje mi do reszty,szufladki tez ma tak jak chciałam,więckolejny wydatek z głowy:)

Emilia a szukam ich w internecie i nie ma takiej onej. masz nazwe tego pensjonatu ???????

...x... fajniutka ta komoda i cena rewelka. Ja tez o tego typu komodzie mówiłam - z przeznaczeniem na ubranka i kosmetyki,a na niej przewijak i wszystko do przebrania pod reką:)

nie były ubogie, te zdjęcia są takie malutkie. Dom był naprawdę piękny, nowy i dobrze wyposażony, no ale wybór należy do Ciebie ;-)

To też zależy kto czego szuka. My jechaliśmy sami, bez dzieci, bez zobowiązań, ale tam było wszystko no i blisko do centrum. Do samej stacji kolejkowej na Gubałówkę mieliśmy 5 minut na pieszo. Och na samą myśl jak wspominam ten czas tam spędzony, to mam uśmiech od ucha do ucha. ;-)

z Emilia ja to jeszcze byle gdzie - bylebybyło blisko do stoku i do karczmy na szarlotke z sosem czekoladowym, ale ten mój to juz wymysla ze standartowo min 3*, no wiec szukam cos takiego i nawet cenowo spoko, tylko zawsze cos mu nie pasuje. hihihiihhi NIECH ŚPI W AUCIE - ZMIEŚCI SIĘ. I JUZ. BRAK SŁOW Z TYMI FACETAMI.

No to ja już nic więcej nie znam w Zakopanem :-) Przed chwilą z sentymentu obejrzałam zdjęcia i filmy z tych naszych ferii w Zakopanem. To było prawie równo 4 lata temu. Zajechaliśmy tam w poniedziałek zaraz po konkursie w skokach. No i podczas tego pobytu mój mąż mi się oświadczył. Ech ;-) Cudownie było, wszędzie pełno śniegu, jeszcze czuć było zapach choinek. My zmarznięci do knajpki na ciepłe piwo z sokiem, a tam grają kapele góralskie... to taka mała odskocznia od tematu ciąży :-)Widzisz Eni co narobiłaś :-)

Witam Was , tydzień się zaczoł to i znowu jest co nadrabiać. jaTUŚKA - jA O TYM TERMOMETRZE W smoczku same negatywy słyszałam;/ Ten śmietnik jak dla mnie jest rew elka i polecam :) Raczej Żadna z nas nie chce biegać z każdą kupką. stylowaa jak jeszcze ci znajomi nie przyjechali , a chcesz ten kosz na pieluchy to niech tez ci kupią , bo są tańsze i jeszcze jak dobrze poszukają to w zestawie z 2dwoma wkłądami na pieluchy. Ja zapmniałąm za ile mi kupili ;/ ale na pewno było taniej niz w pl . Ok to lecę po magnes;p 24 mam wizytę u ginekologa to zapytam o te badania, może rzeczywiście warto zrobić. Mojemu się wyjazd wydłużył miaŁ być Wczoraj w nocy a będzie dopiero we wtorek wieczór - UMIERAM Z NUDÓW ;/ Odezwę się później jak już nadrobie dzisijeszy dzień A na razie idę robić spagetti bo mam wielką ochotę :)

Kasiulaa chętnie bym ich poprosiła o ten kosz,ale wiesz do samolotu to nie za bardzo z czymś takim Emilia w następną zimę możecie ten wyjazd powtórzyć juz z maluszkiem:) Eni fajny wypadzik przed Tobą,życzę duużo śniegu;)

Dziewczyny, jestem totalnie rozłożona przez chorobę Od piątku bolało mnie gardło, a dopiero wczoraj wieczorem temperatura, ból głowy, koszmarny kaszel i katar. Dziś rano miałam kilka badań: m.in.na toksoplazmozę, więc od razu zapisałam się do internisty.Oczywiście nic brać nie mogę: tylko rutinoscorbin, sól fizjologiczna, syrop z cebuli, miód i czosnek no i oczywiście leżenie. Do środy zrobiłam sobie wolne od pracy.Najbardziej bałam się, że zarażę synka, ale mąż poszedł z nim wczoraj spać na górę, a ja sama na dole:( Dziś rano mąż zawiózł go do mojej mamy i ta namawia, żeby został do środy. Nie wiem czy tyle czasu bez niego wytrzymam:( Mąż jest w delegacji do środy, zobaczę jak się będę jutro czuła... Macie jakieś domowe sposoby na gorączkę? Mi lekarz powiedział, że w ciąży podczas choroby " tak może być" i "nic nie brać".

bunia troche mnie to dziwi ,że lekarz powiedział żeby na gorączkę nic nie brać w ciąży,bo ja dotąd wiedziałam wręcz odwrotnie,że goraczke w ciązy należy zbijać paracetamolem np apapem. Z tego co ja wiem jest to ważne,bo zbyt długa i wysoka goraczka może doprowadzić do przegrzania wód płodowych. Moze niech się jeszcze dziewczyny wypowiedzą czy ja mam rację.

Też mi się tak zawsze wydawało, ale trafiłam chyba do lekarza idioty. Kiedyś byłam u niego i po wizycie byłam wściekła, ale dziś nie miałam wyjścia, bo inny o tej porze nie przyjmował:( Temperatura nie jest aż tak wysoka, bo 38, ale lekarz powiedział, że w ciąży podniesiona temperatura jest dość normalną rzeczą i jest podniesiona. Jednak ja nawet w ciąży mam ok.36,6

Bunia stylowa ma rację lepiej zażyć niż się męczyć, bo to jeszcze bardziej szkodzi dziecku, a apap możesz wziąć wiadomo nie w dużych ilościach, ale możesz.

Dziewczyny rzeczywiście niektórzy lekarzy to idioci... dlatego warto poradzić się innego lekarza.

no dziewczyny ja na chwile zniknelam bo znowu dopadl mnie ten bol. Juz sama nie wiem co to za bol bo jest taki okropny, nie do wytrzymania. Zastanawiam sie czy to nie nerka? nie wiem juz sama:(

Bunia ja w sobotę też wzięłam apap na gorączkę i momentalnie mi spadła, a tak może bym się z nią męczyła. Mojej koleżance ginekolog mówił, że można nawet kilka apapów wziąć. Ja co do kilku to nie wiem, ale jeden na pewno Ci nie zaszkodzi, a on też działa na ból głowy i takie ogólne przeziębienie. Poza tym powiem Wam, że ja się ostatnio przed świętami też sama leczyłam tym czosnkiem, herbatą z miodem i cytryną no i nie wiem, cz teraz może i się to wróciło tylko tak bezobjawowo? Dzisiaj lekarka niby nic nie stwierdziła ani na gardle ani na oskrzelach, ale może to jakiś wirus, tyle ich teraz jest. Trzymaj się kochana, pij dużo płynów przy gorączce. Ja też nawet w ciąży jak zdrowa jestem nie mam temperatury i już chyba ponad 10 lat przy wszystkich przeziębieniach nie miałam gorączki. Ale jak pech to pech, widać teraz nasze organizmy są zupełnie inne. X... Ty też dbaj o siebie. Widzę, że coś się nam ten rok pechowo zaczyna, co rusz którejś coś dolega. Odpoczywaj, a jak coś to dzwoń do swojego lekarza.

KROPECZK dobrze powiedziane (co do tej pomarańczy) ...X... moja Julka od początku jest mało ruchliwa, kopie tylko wieczorem i to kopnie tylko max 4 razy, i może z 2 razy rano, w ciagu dnia tylko czuje ze sie rusza ale słabiutko widocznie jest nadzwyczajnie spokojnym dzieckiem hehe Te biale body też kupiłam w h&m wtedy były w dwu paku, dla mamy z bodami w serduszka czerwone al do taty czarne w białe prąszki. ładne sa i jakoś materjału też ok ;) Lorien co do nalesników, ostanio jadłam u koleżanki która dolewała do nich wode mineralna niegazowana, i były o niebo lepsze. (JA przynajmniej pierwszy raz tak jadłam ;p ) Stylowa no tak samoloty - potem nadwaga bagażu. Mi dziś wysłali paczkę ale wkoncu jakimś busem bo mi zapakowali torbe metr na metr a kurier ma ograniczenia co do rozmiarów paczki. Już się nie mogę doczekać aż mi to wszystko przyjdzie do domku i będę oglądać dzien w dzień chba przez kolejny miesiąc hehe A tak apropo planujecie jakieś wakacje z maluszkami ? My co rok jeździliśmy za granicę , i wyjątkowo w tamtym roku byliśmy jeszcze nad polskim morzem - gdzie spłodzilismy naszą Julkę hehe teraz wiadomo taka opcja nie wchodzi w grę. do polski tylko na weekend nam się zdarzało i kompletnie nie wiem gdzie można by było jechac i czy wogole z takim małym brzdącem to dobry pomysł ??

Jesli chodzi o ten paracetamol to np. w Islandii sądzą że jest on całkowicie bezpieczny ,a kobieta w ciąży może jednorazowo wziąć dawkę 1000 mg- 2*500 mg. Tak uważaja wszyscy lekarze,nawet dentyści o czym sie przekonałam ostatnio,do tego stosuja sie kobiety w ciązy tutaj. Dobowa dawka tutaj wynosi 4000 mg czyli 8 tabletek. Mnie sie to wydaje bardzo dużo,oczywiście zbyt dużo,ale według tego można spokojnie kilka wziąć na dobe i nie obawiać się szkodliwości;) ...x... moze lepiej zgłos sie do lekarza,bo jesli to nerka to na pewno samo nie przejdzie,a raczej bedzie tylko gorzej,obyś nie musiała duzo bólu cierpieć