Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Maciej z Bogatynii

W końcu zlikwidowali krzyż-Mupeth Show - THE END

Polecane posty

Gość kepertyna
offerma tak samo jak i "nie było miejsca" w gdańsku. kiedy jakieś wydarzenie jest solą w oku władzy to nigdy "nie ma miejsca" i zawsze się znajdzie jakiś "konserwator zabytków" który to z całą odpowiedzialnością stwierdzi. żebym jak takie rzeczy musiał tłumaczyć dorosłym ludziom. i to ludziom którzy jeszcze 30 lat temu żyli w kraju w który miał w konstytucji zapisaną "przewodnią rolę partii" i powinien znać wszystkie "numery" jakimi posługuje się "kochana władzunia" i nie dawać sobie robić wody z mózgu. a ty masz jeszcze mózg?:O myslałam ze to miejsce to ci fanatyzm religijny zajął :O

Gość offerma odpusc sobie z nimi
za duzo sie ich zlazlo sam nie dasz rady:D:D

Gość hahahahahaaaaaaahaaaa
:D grhhhh to ta pizzda sami*

Gość kepertyna
offerma "jeszcze tylko na Kubie brat bratu władze przekazuje" a w USA ojciec synowi, to lepiej? jaki tam jest ustrój? i o czym to świadczy? chyba tylko o tym że masz gówno w głowie skoro to a nie poszanowanie praw obywateli jest dla ciebie ważne. człowieku nie przekazał tylko został wybrany w taki sam sposób ja inni prezydenci zakuty łbie :O widzisz róznicę?:O

Gość kepertyna
Jaruś za to uwaza ze mu sie po bracie pałac należy niezależnie od woli wiekszosci narodu jak widac :P

Jaruś za to uwaza ze mu sie po bracie pałac należy niezależnie od woli wiekszosci narodu jak widac ma prawo uważać co mu się tylko zechce:)

Jaruś za to uwaza ze mu sie po bracie pałac należy niezależnie od woli wiekszosci narodu jak widac" ale wiekszosc narodu jest z nim i za nim :) oczywiscie wiekszosc narodu z pod "byłego" ( już na szczęście) krzyża :P

Gość kepertyna
[zgłoś do usunięcia] ike Jaruś za to uwaza ze mu sie po bracie pałac należy niezależnie od woli wiekszosci narodu jak widac ma prawo uważać co mu się tylko zechce jasne ze ma prawo ;) tylko nie wiem po co siare nam na arenie miedzynarodowej robi ?:O Jaruś musi odejśc :D:D:D:D:D

"...i logicznym jest to żeby w tamtym miejscu stanął pomnik" Oferma, przeprowadź z łaski swojej LOGICZNY wywód, z którego wynika, że pomnik upamiętniający katastrofę, która wydarzyła się w Smoleńsku, katastrofę w której zginęło ponad 90 osób - w zdecydowanej większości polityków, przedstawicieli władz cywilnych i wojskowych - ma stanąć na dziedzińcu przed pałacem prezydenckim. Przypominam (bo moze nie wiesz) - obowiązujące w Polsce prawo mówi o wyborach prezydenckich co 5 lat, to nie jest funkcja dożywotnia (jak np. królowa w UK). Zwracam także uwagę, że Lech Kaczyński wcześniej mieszkał na Żoliborzu.

ofermuś WOLĄ NARODU było, iż na jego czele stanął Komorowski.

jasne ze ma prawo tylko nie wiem po co siare nam na arenie miedzynarodowej robi ? Jaruś musi odejśc nie on pierwszy nie ostatni

Gość iftar ty za to jesteś durniejs
za niż ustawa przewiduje .

"za duzo sie ich zlazlo sam nie dasz rady" Ale my wszysscy to jedna osoba, niemożliwe, żeby większość była przeciw... Offerma jest sam, bo reszta modli się do barierki i cienia po krzyżu.

Zwracam także uwagę, że Lech Kaczyński wcześniej mieszkał na Żoliborzu. ale po zaprzysiężeniu został prezydentem pomnik nie ma być dla obywatela lecha ale prezydenta więc generalnie samo miejsce jest jak najbardziej odpowiednie chociaż ja skłaniam się raczej w stronę tablicy bo nawet pomnik poniatowskiego jakoś mi tam nie pasuje

Gość cześć MS miło Cię czytać

Gość sie zuzywasz niepotrzebnie
bo np. ja jako obywatel tego kraju chcę postawić sobie przed blokiem dwa kryze - tu mieszkali moi rodzice i nie żyja i nie mogę. Bo inni obywatele tego kraju nie chca miec krzyzy przed blokiem Gdzie DEMOKRACJA :D:D Wiesz offerma ... głupio gadasz :P

demokracja to przede wszystkim POSZANOWANIE PRAW OBYWATELI. nie praw większości obywateli a praw WSZYSTKICH. bo wszyscy są obywatelami to jest doskonale, wybory - bzdura, referendum - oszustwo - bo przeciez w nich wybiera wiekszosc a nie wszyscy! :-)

nie praw większości obywateli a praw WSZYSTKICH. bo wszyscy są obywatelami. masz rację dlatego krzyża nie zniszczono a jedynie przeniesiono by uszanować i prawa mniejszości nie da się w tej sytuacji uszanować obu stron trzeba szukać złotego środka to tak jakby kościół prawosławny koniecznie chciał popostawiać swoje cerkwie w miejsce katolickich kościołów i co mają zburzyć kościoły by uszanować wolę mniejszości czy grzecznie przykazać wybudować cerkwie obok

ale wy tego nie rozumiecie, niepotrzebnie się zużywam. wreszcie cos madrego - nie marnuj sie idz pod barierke, megafon w dlon i jedziesz :-)

Gość offerma zna sie na polityce
na pewno bardziej od was durnie :D:Dofferma daj se siana z naiwniakami🖐️

Burza w szklance wody :D cześć szczeruś jak to miło popatrzeć, gdy wszyscy są tacy dzielni i walczący, ale przed ekranem monitora :D zazwyczaj jest tak, że przed pracodawcą i przed własnym sąsiadem codziennie "tulą" uszy po sobie.......

Gość kepertyna
Nadzieja8 Burza w szklance wody cześć szczeruś jak to miło popatrzeć, gdy wszyscy są tacy dzielni i walczący, ale przed ekranem monitora zazwyczaj jest tak, że przed pracodawcą i przed własnym sąsiadem codziennie "tulą" uszy po sobie....... ja to co myslę moge jarusiowi w twarz tylko nie mam czasu łazić jak mohery na emeryturze pod krzyz :O Przykro mi :P

demokracja to przede wszystkim POSZANOWANIE PRAW OBYWATELI. nie praw większości obywateli a praw WSZYSTKICH. bo wszyscy są obywatelami. ale wy tego nie rozumiecie, niepotrzebnie się zużywam." partia to nie cały naród a kosciol jest powszechny wiec jak ma sie robienie z symbolu jakim jest krzyza pogrywki, czy jakiejś choinki (w imię swoich partyjnych intertesów)

Gość kepertyna
offerma tyle że katastrofa smoleńska to jak już pisałem, chyba największa katastrofa w dziejach powojennej polski. zginęło prawie 100 osób i to z pośród najważniejszych osób w państwie. naród wybrał pałac prezydencki jako miejsce upamiętnienia tej katastrofy. dokładnie tak jak ktoś wcześniej pisał - stawiano tam znicze nie tylko prezydentowi ale także innym. i dlatego właśnie tam a nie w jakimkolwiek innym miejscu w polsce taki pomnik powinien stanąć. nie pomnik kaczyńskich tylko pomnik wszystkich. do tego wydarzenia nie da się porównać niczego innego z czym mieliśmy wcześniej do czynienia. a działania władzy to totalitarna walka z opozycją. dokładnie taka sama jak w przypadku walki z pomnikiem w gdańsku. bo tak samo jak wtedy tak i teraz cel jest jeden - doprowadzić do jak najszybszego zapomnienia o tej katastrofie. "masz rację dlatego krzyża nie zniszczono a jedynie przeniesiono by uszanować i prawa mniejszości" ten krzyż miał być przeniesiony od samego początku. spór nie jest w ogóle o krzyż tylko właśnie o pomnik który powinien tam stanąć zgodnie zresztą z apelem harcerzy który się na tym krzyżu znalazł i którego jakoś nikt nigdy nie kwestionował. dopiero jak partia osadziła bronka na stolcu prezydenckim znowu zrobiło się typowe komunistyczne "wicie, rozumicie" pomnika nie będzie. no nie da się żeby był. ale to tylko katastrofa zwykła samolotowa katastrofa jakich wiele :P rózni ją tylko to że z Kaczora ktoś próbuje zrobic meczennika za Polskę :O

......ja to co myslę moge jarusiowi w twarz tylko nie mam czasu łazić jak mohery na emeryturze pod krzyz..... kepertyna, mam ten sam problem, tylko, że jeszcze mi się wiele rzeczy uzbiera zanim mnie dotknie emerytura.... :) poza tym, nie tylko jemu ..... ;)

zresztą z apelem harcerzy który się na tym krzyżu znalazł i którego jakoś nikt nigdy nie kwestionował. a jak ja zaapeluję, żeby w centrum miasta stanął wielki burdel też mam się domagać? apel to apel apelu można wysłuchać lub nie