Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość przebojowa i pracowita

On malo zarabia- problem w zwiazku

Polecane posty

Gość ozesz ty w morde
ale bredziecie:OOO czy zwiazek od razu oznacza wszystko wspolne?:O skat takie poglady??? :OOO bredziecie i pierdolicie od rzeczy. Rzuc wygodnisia i badz szczesliwa autorko!:)

Gość ozesz ty w morde
skąd* rzecz jasna, durna literowka

Gość nie czarujmy się
wy chyba mieszkacie w małych pipidówkach i nie macie żadnych aspiracji. ja ciężko pracowałam po to, żeby po studiach mieć dobrze płatną pracę i nie musieć wynajmować kawalerki w której puszczenie bąka grozi uduszeniem. 3 tys. to w dzisiejszych czasach w dużym mieście wcale nie tak dużo, wynajem ok 1400 zł, do tego opłaty, jedzenie, paliwo, etc. to wcale nie jest dużo. ale jeżeli wam wystarczy kupowanie najtańszych rzeczy do jedzenia, zastanawianie się czy kupić buty czy kurtkę bo was nie stać na 2 rzeczy, wasza sprawa. nie każdy chce tak żyć. autorko, powiedz mu o swoich pragnieniach. nie w formie wymówek tylko zwykłej rozmowy. powiedz, że chciałabyś jeździć na wakacje, wychodzić na drinki i nie musieć się martwić, czy wam starczy do wypłaty. że chcesz od życia czegoś więcej niż oglądania Majki na TVN-ie. i zapytaj, czego on oczekuje od życia. jeżeli mijacie się w takich kwestiach, to nie ma sensu ciągnąć tego związku.

Gość truskawkowy koktajl
tak z jednym sie zgodze RZUC GO bo tylko oddasz mu tym przysluge

niektorzy to naprawde sa chyba tepi z natury. Wlasnie dlatego ze mysle o wspolnym zyciu sie tym przejmuje. I nie sa mi w glowie kina i restauracje tylko malo pojmujaca istoto, ale raz na jakis czas chyba kazdy ma prawo miec ochote na jakas rozrywke. Co juz nic sie w zyciu czlowiekowi nie nalezy?

tak jak go rzuce to na pewno zrobie mu przysluge- moze nauczy sie ze za 1000zl nie przezyje. Nie wiem czy bylby taki szczesliwy jakby musial sie wyprowadzic

Gość Jestem zdania ze facet dobrze
Raz na jakiś czas to Wam starczy na kino, już też nie przesadzaj. A skoro wiesz, że do kina moze iść po wypłacie, to idź po wypłacie albo niech odłoży te 30 zł.

Gość maliboo
to chyba nie jest tylko kwestia pieniedzy, ale tez priorytetow.. jeden jest zadowolony, ze przyjdzie do domu, ma cieplo, ma co zjesc, moze wygodnie usiasc sie przed telewizorem... i nie ma wiekszych potrzeb i aspiracji, i to jest ok jezeli jest z tym szczesliwy ale co jezeli jego partnerka ma wieksze potrzeby? potrzebuje zasmakowac kultury, przejsc sie do kina, pojechac na wczasy,lubi podrozowac, ma potrzeby estetyczne - gustownie urzadzic miekszanie? wtedy z takim partnerem nie bedzie szczesliwa.. ja wiem, ze ja nie bylabym, zycie od pierwszego do pierwszego nie jest dla mnie, chce smakowac zycia, podrozowac, obcowac z kultura, minimalistyczny facet bez aspiracji nie jest dla mnie... i nie chodz o to, zeby zarabial na mnie, bo poki co ja zarabiam na swoje potrzeby, ale nie wyobrazam sobie, zeby sie ogranczac tylko z tego powodu, ze on nie ma wiekszych potrzeb byc moze to nie jest odpowiedni facet dla ciebie, zastanow sie czy wasze priorytety nie sa zbyt odlegle

Gość a dlaczego autorka
to ona moze byc sponsorem faceta, tak? Dlaczego nikt tego tak nie okreslil... Ona zarabia wystarczajaco duzo i nie potrzebuje sponsora. Ale nie potrzebuje tez utrzymanka, bo az tyle to znow nie zarabia...

Gość truskawkowy koktajl
naprawde przestan stekac i daj ogloszenie na portalu randkowym ze facet nie moze zaraniac mniej niz iles tam bo ty masz chote podrozowac i chodzic do kina i sluchaj ani RAZU NIE NAPISALAS O PRZYSZLOSCI TYLKO NAJBARDZIEJ BOLI CIE BRAK PRZYJEMNOSCI A ZWIAZKE POJMUJESZ JAK DZIECKO WSZYSTKO PODZIELONE NA MOJE TWOJE zal czytac te twoje wypociny

Maliboo, zgadzam się z Tobą w 100%

wez wroc do szkoly niech cie czytac naucza, bo akurat nie potrzebuje sponsora gdyz mnie stac wlasnie na swoje potrzeby

Gość maliboo
i autorko nie daj sobie wmowic ze jestes materialistka... tak mowia tylko minimalistyczne osoby tu nie chodzi tylko o pieniadze, ale tez o sposob zycia

niedlugo wroci moj ukochany ze swej ciezkiej pracy i powaznie z nim pogadam.

Gość a dlaczego autorka
a w malzenstwie to wszystko wspolne musi byc? Naprawde najlepszym rozwiazaniem sa osobne konta. Poza tym o czym ma teraz myslec jak nie o przyjemnosciach? O emeryturze moze? O dzieciach? Jakby o tym pomyslala to sprawa wyglada jeszcze drastyxczniej. Bo jak mozna planowac cos takiego z mezczyzna, ktory zarabia tyle, ze na wlasne utrzymanie nawet go nie stac...

Gość nie czarujmy się
autorko, nie przejmuj się zakompleksionymi userami bo dla nich wyjście do kina to widać rozrywka z wyższej półki. nie mogą pojąć, że inni nie chcą klepać biedy WE DWOJE. porozmawiaj ze swoim facetem i zapytaj, jakie ma plany na przyszłość, jak ją widzi.

Gość Troche
4 lata technikum, pani psycholozko,wiec nie gadaj jak nie wiesz. Ciekawa jestem jakie ty masz bo po twoich wypowiedziach za wiele bym sie nie spodziewala

Gość truskawkowy koktajl
i pomysl o tym gowniaro ze jak bedziesz w zagrozonej ciazy albo na macierzynskim to byc moze ty bedziesz na calkowitym utzrymaniu chlopa i wybacz ale ON NIE JEST NA TWOIM UTRZYMANIU tylko zarabia mniej niz ty i nie wyobrazam sobie ze w zwiazku dojrzalym i dwojga kochajacych sie ludzi ten co zarabia wiecje terroryzuje drugiego zeby dorownal zarobkom w zwiakzu wszystkie pieniazki ida do wpsolnej puli

Gość nie czarujmy się
sosssss - jak ty płytko myślisz.

Gość maliboo
nie problem w tym, ze on teraz zarabia 1000 zl pytanie czy ma wieksze aspiracje? czy dazy do ciaglego rozwoju? czy ma plan na zycie? czy mysli o waszym wspolnym dobru?

Gość truskawkowy koktajl
a dlaczego autorka osobne konta prosze bardzo ale tylko przez umowe u notariujesza o rozdzielnosc majatkowa bo wedlug prawa po slubie jest wspolnota majatkowa i owszme mozna miec osobne konta ale malzonkowiem usza miec do nich wzajemny dostep a jak nie maja ladnie sadownie mozna sie tym zajac

Gość a dlaczego autorka
On jest na jej utrzymaniu! Ona placi 1200 za samo mieszkanie przeciez ;) Poza tym jak ona bedzie w zagrozonej ciazy to ten jego marny 1000zl to na niewiele sie w tym przypadku zda... Na szczescie zwolnienie ciazowe to 100% wynagrodzenia. Jej wynagrodzenia!

Gość nie czarujmy się
jeżeli wyjście do kina czy na drinka to wg ciebie materialistyczne podejście, to bardzo ci współczuję. miłością się nie najesz, rachunków nie opłacisz. dlaczego ona ma żyć w biedzie? bo jej facetowi nie chce się dążyć do lepszego życia?

Gość a dlaczego autorka
truskawkowy koktajl---> Ja mowie o wspolnym zyciu w malzenstwie, nie o rozwodach. Malzonkowie wcale nie musza miec dostepow do swoich kont. Kazdy ma swoje i tyle ;)

Ale kto powiedział, że to facet ma więcej zarabiać, a kobieta mniej? To jakieś anachroniczne myślenie! Czemu nie może być odwrotnie?

Gość truskawkowy koktajl
a dlaczego autorka jak ona bedzie w zagrozonej ciazy to on zmieni prace a teraz nie ma takiej potrzeby i wybacz ale takie jest zycie ze nigdy w zwiakzu 2 osoby nie zarabiaja tyle samo i nie wmowisz mi ze przez to jedna jest na utrzymaniu drugiej ty masz jkis problem jakis kompleks jakies zanizone poczucie wartosci ??

Gość a dlaczego autorka
Moze byc odwrotnie. Ale nie moze byc tak, ze jego pieniadze nie wystarczaja na jedzenie i oplaty (i tak dzielone na pol)

Gość truskawkowy koktajl
a dlaczego autorka dziecko ja widze ze ty przepisow nie znasz :P:P poczytaj sobie KRO