Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Zolty jesienny lisc..

Zapraszam na kawke mamy..

Polecane posty

Kobitki mam takie pytanie czy same robicie zupki dla swoich dzieci czy kupujecie gotowe słoiczki?? Bo my już zbliżamy się do 4 miesiąca i chyba niedługo rozszerzymy dietkę.

przez jakiś pierwszy miesiąc to na słoiczkach jechałam a potem pomału zaczęłam jej gotować sama ale tak stopniowo

mami82 proszę bardzo: robisz kubek mocnej kawy miksujesz 4 żółtka z 3/4 szklanki cukru pudru i cukrem waniliowym do tej masy dodajesz po trochu nadal miksując 2 serki mascarpone (po 250g) ubijasz pianę z 3 białek (jedno niestety do wyrzucenia) i dodajesz do masy mieszając delikatnie łyżką do kawy dajesz trochę spirytusu, amaretto czy co tam chcesz (albo nic, oczywiście) biszkopty maczasz w kawie i układasz jedna warstwę, na to pół masy i posypujesz gorzkim kakao i drugi raz to samo przepis tak na tortownicę, albo kwadratową blaszkę

Gość boooole
hej moze zna ktos jakis fajny link z wykresami plodnosci. kiedys widzialam taki fajny gdzie kazdy mogl zalozyc jakby swoja karte. jaka to byla strona?? a chodzi mi o to ze dn. 4-5 po stosunku mialam plamienie lososiowe i bol brzucha. plamienie ustalo. ale za nic nie moge sobie przypomniec daty ostatniej miesiaczki i czy mialam plodne dni czy nieplodne podczas cgdy sie kochalam pomozcie

mama_agusia dzięki spiszę go sobie ale zrobię nie wiem kiedy :( kawa przez gardło nie przejdzie :D:D:D

madzianka hmmm różnych ale najrzadziej hipp bo strasznie drogi :/ hyba jednak gerber królował bo najwięcej możliwości smakowych ma

Gość MAMA 8 MIESIĘCZNEJ WIKTORI
no ja też przez dwa miesiące kupowałam teraz ze smakiem zjada ugotowane prze ze mnie.

spokojnie nada się. ja jak robię to gotuje pierś od kurczaka,groszek,ziemniaki,marchew,natka pietruszki urozmaicam za każdym razem daję też buraczek,ryż może też być kalafior,brokuł.moja wszystko chętnie zjada.czasem dodam zmiksowaną ugotowaną parówkę

witam i ja tez przy kawce.

ale tu cicho.....

Hey.. Chwilke mnie nie bylo :) Ale juz wracam.. Moja Niki je wszystko i sloiczki i nasze jedzonko rozgniecione widelcem..i chlebek z maselkiem i jogurcik..Lubi bardzo.. Niestety w nocy meczy ja kaszel taki mokry i sie czesto budzi :O Daje jej syropek ale jutro sie wybiore do lekarza niech ja oslucha..My dzis na nogach od 5 ..:O Ciemno jak w d...ALe jedziemy na carboots wylowic jakies ciekawe rzeczy...

witam z poranna kawką. listku a jaki syrop dajesz małej? jeśli mogę spytać

Hej My dzis mamy 2 rocznice slubu :D Mama Wiktorii w tym wieku to najbezpieczniej Stodal,jest homeopatyczny. Ja podaje Drosetux i prawoslazowy ale zuza ma juz 19 miesiecy

cześć dziewczyny :) my po jednej turze gości... a dziś drugie pokolenie - już są teście a zaraz dotrą moi rodzice... a ciasta mi wyszły bardzo dobre :) i jak tu zrzucić te kilogramy????

oj dzisiaj jestem pierwsza;( Coś nasz temacik upada. Minął weekend i znowu nadeszły zwykle dni, szara rzeczywistość;( Ale chociaż trochę odpoczełam a wy??

Gość daeiazuzanna
hej. odzywac sie kobitki. my siedzimy w domu bo wszyscy wokolo chorzy,a nie chcemy sie zarazic :(

Witam z herbatka :) Dzisiaj ide z malenstwem do lekarza jednak bo mi sie nie podoba ten kaszelek.MAmoWIki-syrop ktory podaje to syrop z UK o nazwie Meltus..On jest na kaszel i przeziebienie dla niemowlat wlasnie.. U mnie tez deprecha poniedzialkowa..Ale chociaz slonko pieknie swieci :) Wpadajcie laski bo upadniemy :) Mnie nie bylo w weekend,ale w tygodniu napewno bede zagladac.Pozdrawiam🌼

cześć dziewczyny doszłam do siebie po gościach :) młoda też już wróciła do unormowanego trybu życia :) wczoraj w południe jak zasneła to ja razem z nią :) dziś juz jestem na pogaduszkach z wami przy kawie...

hejka! i ja jestem przy kawce. moja mała właśnie śpi ale za godz. będe musiała ją obudzić bo starszą musze zaprowadzić do szkoły.w czoraj na noc zrobiłam małej mleko z kartonu z kaszką i nawet dobrze spała ,obudziła się o 1.dostała swoje mleczko i spała do 5.30.

moja ostatnio kupkę robi koło wpół do siódmej, ale wierci się "kupkowo" od piątej i muszę ją brać do naszego łóżka :( to daje szanse na dospanie jeszcze, a nie wstawanie co chwilę... ale ogólnie nie jest źle - skończył nam się kryzys laktacyjny i młoda je co 3 godziny, a nie co godzinę jak do niedawna :) nawet na spacer dłuższy mozna wyjść :)

u mnie lepiej nie mówić. Przeziębienie wygrało;( Jestem, taka osłabiona, mam katar, kaszel a córcia to samo;( W nocy budzi się co godzina i muszę ją nosić. Już nie mam siły.Do lekarza dostać się to graniczy z cudem. Umówiłam nad dopiero jutro po południu. Mam nadzieje że dzisiaj nas coś puści bo nie wiem czy wytrzymam kolejna nie przespaną noc.

chyba umiera ale ja jestem.posprzątane,po prasowane,mała śpi a obiadek się robi.

powiedzcie mi, czy miałyście w ciąży tą ciemna kreske na brzuchu? a jak tak, to kiedy wam zeszła? ja już trzy miesiace po porodzie i ciągle jest...