Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość CVXDVGFD

AXOTRET !!! PYTANIE

Polecane posty

Gość Mycha90
Moje wyniki krwi o dziwo tez byly bardzo dobre, tylko lekko cholesterol podniesiony :) Kurcze troszke zmartwilo mnie to, ze Axotret moze wplywac w pewien sposob na kosci, bo od niedawna zaczelam cwiczyc na rowerku stacjonarnym;/ Wiem, ze na ulotce napisane jest, by unikac zbytniego wysilku fizycznego, ale ja jakos za bardzo nie przemeczam mojego organizmu. Wrecz przeciwnie, po cwiczeniach czuje sie sporo lepiej :)

Gość sylas17
Mycha sadze ze taki sport Ci nie zaszkodzi ja ciodziennie cwicze na gazeelii 2* 20min czuje sie po tym znacznie lepiej i nie jestem super przemeczona.

Gość Emkaaa
Bralam axotret 4 mce - tzn teoretycznie 3 ale wiecie jak to jest... a to trzeba czekać na wizytę jak się już tabletki skończył,y a tu jakaś grypa itp i mi się ta dawka rozciągnęła w czasie... teoretycznie było ok, kiedy odstawiałam lek. Moim głównym problemem od lat! byly plecy - niczym nie moglam ich wyleczyc, bo buźka po antybiotykach i masciach była idealna (nie licząc wągrów bo tego dziadostwa to sie chyba nie da do końca wytępić;/) No wiec, brałam 3 mce axotret i odstawiłam, wszystko ładnie wyglądało, to nie było sensu dłużej go brać. A teraz jakby wszystko wracało....:( kupiłam 2tyg temu krem na dzien do twarzy, do skóry mieszanej - matująco nawilżający z firmy Soraja- po tym jak znów zaczełam świecić się na twarzy. Myslalam,ze mi pomoze i będzie dobrą bazą pod podkład... i odkąd go używam coraz intensywniej robią mi się krostki na twarzy! zwariować można z tą cerą.

Gość Mycha90
Emkaaa mi osobiscie rozniorakie preparaty znanych firm w żaden sposób nie podchodzą. Wrecz przeciwnie, mam ten sam problem co Ty. Dlatego unikam stosowania tychże kosmetyków. Dzieki temu zauwazylam ,ze moja twarz wyglada o niebo lepiej. A uwierz mi, na poczatku tez myslalam: skoro biore Axotret, to nie zaszkodzi wspomoc sie z "zewnatrz". I sie maziałam tymi mazidłami:) Nie chce tutaj w zaden sposob robic antyreklamy niektorym firmom. Po prostu mozemy byc podobnymi przypadkami:) Może jestes uczulona na ktoryś ze składników tego preparatu?

Hej! Axotret zażywam od 21 dni a moja kuracja ma trwać 2 miesiące. Muszę przyznać, jest lepiej. Skóra się nie błyszczy, a i krostek pojawia się dużo mniej. Wiadomo jeszcze ich sporo zostało, ale stopniowo znikają :) Co do skutków ubocznych to jest gorzej. Strasznie bolą mnie plecy, mam zaczerwienione oczy, wysuszoną skórę, i spękane(naprawdę mocno) usta. No ale cóż, chyba warto pomęczyć się jeszcze jakiś czas, żeby mieć ładną buźkę :)

Gość sylas17
a czemu tak krótko 2 msc kuracja to prawie zadna kuracja?!! jakie lekarz mial powody aby taka diagnoze z gory wystawic?

Jak na razie, to wstępne ustalenia, że będzie 2 miesiące :) Na początku marca mam wizytę kontrolną, i wtedy pani dermatolog ustali co dalej. Być może zmieni dawkę... :)

mija prawie 2 miesiac kuracji:) czolo czyste , na policzkach po syfach zrobily mi sie strupki czekam az ladnie mi sie zagoją i wtedy juz naprawde bedzie ok :) bardzo rzadko mi teraz cos nowego wyskoczy cud:) ogolnie jak myje twarz to odrazu musze nawizlac bo skora jest bardzo sucha masakra.. ogolnie juz lepiej sie czuje kosci mnie nie bola jest naprawde ok:) jak sobie przypomne pierwsze tygodnie z axotretem i ten wysyp i popatrze teraz w lustro to jestem w 100% pewna ze warto skorzystac z tej kuracji:)

Gość sylas17
jesli masz regularnego partnera i czesty sex to wiadomo ze tabletki sa najlepszym zabezpieczeniem co jest bardzo wazne sa tez krązki i one tez daja duza gwarancje, z gumka-wiadomo -roznie bywa..

Gość MMONA
Dziewczyny! Birę Axotret od 4 m-cy (20 mg/dzień). Od m-ca widzę poprawę. Jest to moja druga kuracja tym preparatem. 5 lat temu zażywałam Izotek przez ponad 7 m-cy. Niestety problem trądziku wrócił (grudki, gózy), a jestem już po 30-ce, także powinnam raczej myślec o zmarszczkach, a nie krostach. Nie mam żadnych poważnych skutków ubocznych, ćwicze systematycznie 2x w tygodniu i nie czuję, żeby coś bolało mnie bardziej. Oczywiście przesuszona jestem cała, ale da się z tym żyć (z pomadką do ust nie rozstaję się nigdy). Osobiście polecam ten lek dla wszystkich, którzy długo walczyli z problemami skórnymi i nic im nie pomagało. Oczywiście trochę się zmartwiłam, że mój problem powrócił po 5 latach, ale od razu poszłam do dermatologa po ten właśnie lek. Od dzisiaj mam zwiększoną dawkę do 2x20 mg na dzień. Pewnie będzie trochę trudniej, ale chciałabym skończyć kurację przed wakacjami. Powodzenia!

Gość dini
nie chce Was dołować ale wzięłam ostatnią tabletkę axotretu w marcu 2012 i mam nawrót...już od pół roku świeciła mi się skóra tnz.przetłuszczała...a on 2-3 miesięcy mam stany zapalne głównie na policzkach...w kwietniu idę do lekarza...ehhh

Gość BlaBlaJustCallMeBla
Cześć wszystkim!! :) Od dziś zaczynam i mam pytania: 1. Możecie polecić mi sprawdzone kremy nawilżające do twarzy? 2. Możliwe jest zrobienie makijażu? Macie jakieś sposoby? /Pracuję w biurze sprzedazy i będę bardzo zestresowana jesli nieestetycznie zacznie wygladac skóra twarzy...:( / Z góry dziękuję za info iii: Trzmymam kciuki za wszystkich!! :-)

Gość sylas17
dzis bylam na wizycie u dermatologa.wyniki mam dobre .zaczynam 5 msc kuracjii.dostalam recepte od razu na leki na 2msc .wiec w kwietniu koniec.Ja maluje sie normalnie od poczatku uzywam podkładu itd .Kremu do twarzy uzywam Nivea tylko na noc ale grubsza warstwe aby sie ladnie wchlonął dzieki temu buzia nie jest przesuszona.do ciala mleczka,balsamy i jest dobrze.

Gość BlaBlaJustCallMeBla
Świetnie, 5 miesięcy! :) Czyli mega sukces (; Dzięki za info, co do makijażu.. a jeszcze takie jedno małe pytanie: stosujesz jakąś bazę pod makijaż??

Gość sylas17
osobiscie nie stosuje zadnej bazy.podklad mam mus z rimmela .fajnie matowi nie swiece sie ponim/tn teraz to sie po axotrecie/wcale nie swiece ale nawet przed kuracja bylo fajnie

Gość BlaBlaJustCallMeBla
Sylas17: Kurczę dzięki :) ja używam healthy mix serum Bourjois ale na bazę i trochę przeraża mnie nakładanie na tlusty krem, więc wypróbuje Twój :)) Pozdrawiam!!

Gość Sylwia1010
Cześć:) też biore axotret i to już 5 miesąc więc za miesiąc kończe. To prawda początki nie są łatwe :( ale uwierzcie zdecydowałabym sie na to jeszcze raz gdyby było trzeba. To naprawde skuteczny lek chodź skutki uboczne dają w kość...

zaczynam 3 miesiac ;) nic nowego nie wyskakuje skora juz mi tak nie schodzi najbardziej daja w kosc usta.. buzia dawno nie wygladala tak czysto ;)

Gość ewciuś
chciałaym zacząć kuracje Axotretem bo narzeczony ładnie wyleczyl sobie trądzik ale mam jedno pytanie. czy ten lek moze przepisać tylko dermatolog? czy moze to byc lekarz pierwszego kontaktu, rodzinny, jeśli wiem jakie są skutki uboczne itd i chciałabym go brac na własną rekę i sama odpowiadac na to czy na mnie zadziała czy nie

Gość sylas17
ewcius sadze ze niestety nie.sa dermatolodzy którzy gdy stwierdza że dla Twoich problemów on nie jest odpowiedni np za silny.nie wypisza Tobie go.pozaym musisz regularnie robić badania krwi a niektore wyniki w danych przychodniach badz od lekarza tego samego moga byc wykonywane tylko raz na pół roku.zreszta uwazam ze to dla Twojego dobra ze bedziesz pod wlasciwym okiem lekarza -nie lecz sie sama-odradzam.

Gość Sylwia1010
Axotret jest nie bezpieczny. Nie można go brać na własną reke. Nie wiesz jaką dawkę wziąść więc możesz przedawkować a lekrz zwykły też ci jej nie dobierze właściwie. jeżeli chcesz się leczyć to marsz do dermatologa :)

Gość czarna0006
Axotret biore od 3 dni i mam do was takie pytanie czy mozna wiązać z nim inne leki np. ibuprom? dzisiaj w nocy dostałam okres i jak zawsze jak co miesiac zwijam sie z bólu i tylko te tebletki mi pomagaja tylko nie wiem czy moge je brac bo nie zapytałam sie lekarza. pomużcie mi !

Gość M080
czym zmywacie podkład ? ja używam bo musze chodze do szkoły, do pracy i nie chce wygladac jak ''debil''. Marzy mi sie wyjsc bez makijażu i nie przejmowac sie krostami i wgl tym całym syfem. Biore Axotret od 3 dni 20mg/2 tabletki dzinnie i narazie nie mam zadnych skutków uboczonych, czekam na nie ! Przyznam ze skóra z ust juz mi schodzi i piecze ale tylko czasami, smaruje wazeliną i jest dobrze ;D a co do tego podkładu to czym go potem zmywacie? wiem ze nie wolno pilingów urzywać, ale moze podacie mi jakis dobry produkt do zmywania pudruuu z twarzy ??? ;)

Gość sylas17
czarna-spokojnie mozesz brac inne leki pod warunkiem ze nie jest to antybiotyk-wtedy skontaktuj sie z lekarzem albo do min.zmniejszy Ci dawke axotretu albo na kilka dni poradzi odstawic-inne leki spoczko mozna brac -pamietaj ze hepatil 1 tabl dziennie swietnie chroni watrobe lub Bioprazol Mo-kup sobie jakies mleczko do demakijazu moze nivea-mlecka pry twarzy tłustej nie sa dobre ale przy axotrecie nawilzysz sobie cere.ja osobiscie uzywam z rosmana płynu do demakijazu dwufazowego niebieskiego za ok 5zł-zmywa i nawilza

Gość M080
Dzieki wielkiie, na pewno cos wybiore. :)

Gość czarna0006
a czy wam lekarz tez kazał brac tabletki antykoncepcyjne ? bo słyszałam ze nie jest to konieczne, ale ja biore bo wole mieć pewność ze nie zadje w ciąże :)

Gość czarna0006
a i po zmyciu makjażu co używacie ? kremu nawilżającego ? i z jakiej firmy, czy wystraczy wazelina ? Zaczynam leczenie i jeszcze nie jestem za bardzo wtajemniczona w to wszytsko ;D

Gość toska923
krem nawilżający musi być :) ja osobiście zmywam makijaż żelem Iwostin Purritin Rehydrin, a nawilżam balsamem do ciała i twarzy Cetaphil - nie zapycha porów, eliminuje uczucie suchości, skóra jest gładka i nawilżona. Co prawda nie jest tani (ok. 40 zł/250 ml), ale 1 opakowanie wystarcza na pół roku :).

Gość sylas17
cetaphill jest dobry popieram.ja uzywam tez zwyklego nivea na noc fajnie nawilza mocno.Dodam ze zanim axotret zaczelam brac nie uzywalam przez moje35lat zadnego kremu .po kremach jeszcze bardziej sie smiecilam a cera pomalowana -juz po 4-5 godz wygladala jakbym wcale makijazu nie uzywala-wiec kremy odstawilam .dziwnie ze teraz taki tłusty jak nivea stosuje ale przez noc skora sie nawilza