Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość chce usunac...

Mam 17 lat i jestem w ciąży.......

Polecane posty

Klik i robisz co chcesz ;] To z filmu, ale przyszedł mi tak z głupoty do głowy, skutki nudy i tego, że jest środek nocy i wczesny ranek ;D Nie chciało mi się hasła wpisywać ;)

Ogółem to ja tam Śląsk wielbię w końcu stamtąd pochodzę, ale inne zakątki naszej pięknej Polski również. Dobrze ja całuję w piętkę i grzecznie mówię Dobrej Nocy, a raczej Dobrego Ranka, Pozdrawiam Serdecznie i mam nadzieję, że jeszcze sobie kiedyś pokonwersujemy :) Pa ! :)

Do tej PICZY co usunęła swoje dziecko i jeszcze namówiła córkę do usunięcia: Życzę ci krowo, żeby córka zrozumiała, że zabiła dziecko i żeby tego pożałowała i znienawidziła cię na wieki. Nie jesteś człowiekiem tylko nędzną karykaturą. Życzę Ci śmierci i przeklinam cię! Będziesz nieszczęśliwa, zasługujesz na to! Będziesz się modliła o śmierć i o piekło, które cię czeka bo męczarni, która cię tu czeka nie zniesiesz. Zawali ci się całe życie i nie będziesz pamietała jak być szczęśliwym! Obiecuje ci to!

Gość dasdasd
moja babcia mi kiedys opowiadała, ze u nich na wsi była kiedyś taka rodzina, w której matka ciągle usuwała ciążę, było ich nawet kilka.. i gdy juz była bardzo stara nie mogła umrzeć, strasznie się męczyła z pół roku nie mogła nic jesc ani pić, robiła pod siebie, cały czas leżała i zwijała się z bólu..

Znam kobiete[już nie żyje], która za namową matki również usunęła ciążę.Za jakiś czas postanowiła zostać matką, sądziła,że to dobry moment. co sie okazało?? Ciąża pozamaciczna. Straciła dziecko. I już więcej nie mogła zajść w ciążę. To były inne czasy. Potem ta kobieta była w depresji, potem przyszła schizofremia. Nic już z życia nie miała. Tak ją to wykończyło. Dlatego odradzam.

Gość aria89
Szkoda az czytac takie rzeczy jak niektorzy pisza. Do tej co usunela swoje i jeszcze córki Moze w przyszlosci Twoja córka załozy rodzine bedzie typowa matka polka,brdzo dobrze sie odnjdzie w takiej roli i wypomni Ci ze wczesniej namawiajac ja do tego,pozbawilas jej szansy bycia dobra matka. Skoro jestes taka cudna matka to trzeba bylo jej zafundowac spirale!!!! Ja tez w bardzo trudnej sytuacji urodzilam,równiez nie mialam co do garnka włozyc,ale moje zycie sie odmienilo i teraz moim dzieciom wszystko zapewnie i załowalabym niesamowicie jakbym tylko z tego powodu zabiła moje DZIECKO!!!! bo to jest dziecko!!! nikt nie wie czy ono juz czuje czy jeszcze nie,wiec nie nazywajcie dziecka płodem! Teraz tez nie chce miec dzieci wiec zakladam sobie spirale.250zł na dwa lata,to przeciez nie jest majatek głupie baby.Pewnie jestescie z pokolenia Bravo Girl,ze myslicie ze nie zajdziecie w ciaze np za pierwszym razem!

Zgadzam się z Tobą. Ja w sobote dowiedziałem się,że zostanę ojcem. Nie jest to dziecko planowane, ale oboje z dziewczyną cieszymy się z niego. I nawet przez myśl mi nie przeszło słowo aborcja.

Gość aria89
A i az wstyd,bo ja swojego chlopaka wyprobowalam i sie zapytalam czy mam usunac bo nie jestem pewna,a on nawrzeszczal na mnie i jak najbardziej mnie wsparł,nawe sam by wychowal to dziecko i znam mnostwo przypadkow,ze glupia dziewczyna zostawila dziecko dla chlopaka i poszla dalej sie szmacic,a ten wspaniale wychowuje te dziecko,wiec wstyd ze faceci jednak czasem wiecej rozumu maja. Kiedys bylo duma bycie matka im wiecej dzieci tym kobieta jest bardziej konieca i bardziej nadaje sie do zycia,a teraz baby sa glupie i sie tego wsydza,wstydza sie ze sa kobietami i matkami.ŻAL ŻAL ŻAL! wezcie sie zabezpieczcie a nie usuwajcie,tak ciezko cos zrobic przez a nie juz po za dupe sie drapac i myslec tylko o sobie!!!!!!!!! Moje kolezanki matka wsparla i mnie tez i wszyscy wspierali.w liceum dwie kolezanki w roku zaszly w ciaze i wziely dobie urop,wrocily i skonczyly szkole z bardzo dobrymi wynikami.

Gość zdjdjekdj
A ja przez urodzenie dziecka i ciaze nie przezylam nic cudownego,wrecz przeciwnie.jak wspominalam zrabalo mi sie cialo,cale w rozstepach.Nikt nie wie jak calymi latami probowalam sie z kims zwiazac i ile razy spowodu ciala bylam odrzucana,nikt nie wie ile razy bylam wytykana palcami,napietnowana przez ludzi dookola jako ,,maloletnia puszczalska,,bo tak ludzie traktuja nastolatki w ciazy,nikt w twarz tego nie powie ale kazdy za plecami sie podsmiechuje z tej co sobie brzuch dala zrobic.jak juz pisalam nawet dzis gdziekolwiek musze podac jego date urodzenia i swoja,kazda urzedniczka z przekasem zaznacza ze bylam bardzo mlodziutka.Gdybym usunela nikt nigdy by slowa nie powiedzial,nikt nic by nie wiedzial,a tak byle kto mial szanse jadowicie dorzucic swoje 3 grosze.Aborcja lub urodzenie dziecka,jest czysto indywidualna sprawa,i nikt nie powinien przymuszac kobiety zarowno do pierwszego jak i drugiego,a jedynie informowac o tym z czym wiaze sie konsekwencja kazdego z wyborow.Ja jestem przypadkiem takim w ktorym ciaza wywolala spustoszenie w organizmie i skutki tego odczuwalam cale zycie,i takie kobiety tez sa,wiec nalezy o tym mowic,z przestroga,ze jedna moze miec piekne cialo po 5 ciazach nawet,a mozna tez byc ciezko okaleczonym na cale zycie .A zycie kaleki-nastolatki jakie jest ???o tym nie macie zielonego pojecia,wiec proponuje sie zamknac.

Gość aria89
Własnie powinnas nosic glowe do gory i afiszowac sie swoim brzuchem,chocby dlatego zeby zmienic podejscie innych,bo tylko w takich krajach jak Polska bycie nastoletnia mama,to cos dziwnego. Pozatym trzeba inwestowac w zabezpieczenie,a nie w aborcje,ale jak juz mowilam wiekszosc ciąz jest z glupoty a nie z przypadku!!!!!

Gdybym dowiedział się,że moja kobeta usunęła ciążę to chyba bym ją zabił. Nie popieram aborcji. Zawsze można dziecko oddać jeszcze w szpitalu jak się go tak bardzo nie chce. Ale nie odbierajmy nienarodzonym dzieciom szansy na życie.

Gość zdjdjekdj
wkurwiony dres,a zwiazalbys sie z dziewczyna na cale zycie ktorej brzuch i piersi sa jak zmasaktowany poszarpany kisiel??? a oprocz tego ma jeszcze dziecko??? nie sadze,predzej nosilbys na rekach opalona tipsiare z kolczykiem w pepku,ktora trzymalaby gebe w kubel; i slowa nie pisnela o tym ze usunela ciaze.

Gość wiatrpustyni
usunięcie ciąży wcale nie jest takie złe, pzred nia całe zycie moja znajomo usuneła w angli i nie ma z tego powodu problemów ani zadnych wskazań na to ze nie bedzie miec dzieci, pzrestańce myslec tak religijnie. Za granica jest lepsza opieka jak mas zznajomych gdzies w angli to radze ci tam pojechac wszytstko łacznie z pzrelotem kosztuje około 5 tysiecy złotych.

Gość aria89
Nie no kurwa!!!! religijnie??? a według Ciebie zajebanie własnego dziecka jest wporzadku,bo według mnie nie!!!! 5tys!!!!!!!!!!!? no to super lepiej wydac 5 tysiakow na usuniecia dzidziusia niz wydac troszke mniej kasy na to zeby sie zabezpieczyc!!!!!??????????? CHORZY LUDZIE!!!!!!!!!11

Gość jdhsuwi
nie zajebanie dziecka,tylko doprowadzenie srodkami farmakologicznymi do odklejenia sie zarodka od macicy,czyli jak w przypadku naturalnego poronienia.Co by bylo gdyby i co trzeba bylo zrobic...ale sie nie zrobilo,ciaza jest,i jesli jest problemem to trzeba ja usunac,bez zbednego pieprzenia.Jak chcesz to sobie badz w imie tego cielna krowa,kazdy ma prawo wyboru.nawet jak ci sie to nie podoba,to beda usuwac poki swiat istnieje,tymbardziej teraz gdy szybko,humanitarnie mozna we wczesnym stadium pozbyc sie zarodka...co poniektore juz wpadaja w histerie i mordem spirale nazywaja,kwestia podejscia, tak samo jak i w tym przypadku.Ja spirale mam i mam gdzies mohery bo dzieci mam juz dosc.

Gość aria89
Ja tez sobie zakladam spirale!!!!!!! ale kurde naturalnego poronienia????? to nie jest naturalne poronienie!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! I ZAJEBANIA DZIECKA!!!!!!!!!!! bo to tak jakbys miala grzybice i zamiast ja leczyc to uciela sobie noge moze warto sie dobrze zabezpieczyc i moze powinniscie przekonywac mlode dziewczyny to dbania o te zabezpieczenia,zamiast do aborcji. swiat schodzi na psy!!! pewnie jestescie tego zdania ze ludzi chorych powinno sie zagazowac a bezdomnych pokroic w kawalki? spoko

Gość aria89
i nie wiem skad sie tu wziely takie biedne matki. uzalacie sie tylko nad soba. tez mam dzieci jestem młoda i szczesliwa.dzieci w niczym mi nie przeszkodzily.Ciało mam takie jakie mialam chociaz schudlam. Ucze sie,pracuje,a przy tym jestem stala bywalczynia klubow,wiec nie wiem w czym dziecko przeszakadza! Wysypiam sie i nie mam zmartwien z powodu dziecka. Czasem jestem niewyspana i zmeczona i wiele ludzi m ysli ze to dlatego ze mam male dziecko,ale nic bardziej mylnego.moje dziecko zasypia 21 i wstaje 9-10 rano. a ja zazwyczaj ogladam z moim mezem filmy! ha smieszne niektore kobiety sa,ze nie moga sobie poradzic z tym ze sa matkami, to nie sa prawdziwe kobiety i niech sie nie dziwia ze nikt ich nie chcial jak mialy dziecko,a co tu chciec,zakompleksione,marudne i zaniedbane baby.

Gość do pani atakującej stalingrada
Ty i Twoja córa jesteście bezdusznymi sukami.

Gość anonimmmm
Dla Tych wszystkich dyskutantów którzy mają awersję do czytania ;] : http://dziendobrytvn.plejada.pl/24,26998,news,,1,,aborcja_farmakologiczna,aktualnosci_detal.html - Dzień Dobry TVN, ciekawa dyskusja o aborcji farmakologicznej Materiał generalnie dobry choć nie obyło się bez przekłamań. Z WOW dostaje się dwa rodzaje tabletek, lekarz w programie mówi tylko o Mizoprostolu który użyty sam daje ok 80-90% szans na poronienie. Napis na pasku : "W internecie można kupić środki poronne zagrażające życiu" - tak, mogą zagrozić życiu jeśli kobieta weźmie je w zaawansowanej ciąży, o czym mówi sam lekarz. No i niefortunne sformułowanie redaktora Prokopa który użył słów "środki poronne" gdy tak na prawdę miał na myśli Postinor Duo ( antykoncepcja 72 h po stosunku która ewentualnie nie dopuszcza do implantacji ). I stąd pózniej takie zamotanie w dyskusji. Dotarłam do forum które było przytoczone w materiale filmowym. Aktualnie ma ponad 600 użytkowniczek i kilkaset tematów. Z ich lektury wynika że bardzo mało kobiet rozpamiętuje aborcje i jej żałuje. Ponadto większość nie miała żadnych powikłań ani skutków ubocznych przeprowadzonej aborcji farmakologiczne. Typowe objawy podczas aborcji to: mdłości, gorączka, zimne dreszcze, ból dziąseł, biegunka, ból jak przy zwykłej lub trochę bardziej bolesnej miesiączce, krwawienie - ale nie u wszystkich kobiet wystąpiły te objawy. Większość nie musiała wcale iść potem do szpitala na wyłyżeczkowanie - ich macica sama się oczyściła. Są takie którym udało się usunąć w 10,5 tygodniu a jednej nawet w 16-tym (!!!) i to samym Arthroteckiem - choć nie obyło się bez szpitala, więc takie akcje tylko na własne ryzyko. Jeśli chcesz Aria89 to podam Ci link na maila.

Dobrą stroną legalizacji aborcji mogłaby być jedna rzecz. Gdyby taka kobieta miała odnotowany taki wyczyn, to facet mógłby odróżnić ścierwo od człowieka.

Gość no inaczej mówimy gdy problem
nie dotyczy nas. Rozumiem 17latke usuwającą ciąże. Wszyscy tacy mądrzy jesteście a inaczej byście pieprzyli gdyby to wasz córka/siostra/wnuczka zaszła w ciąże w tym wieku całkiem nieprzygotowana do macierzyństwa.

Gość aria89
bez sensu to co mowisz,bo ja wiem co mowie bo mialam bardzo podobnie i jakos urodzilam,a teraz jak nie chce miec dziecka to sie zabezpieczam skutecznie a nie pierdole sie gdzie kiedy i jak pobadnie a puzniej z łatwoscia sobie przeciez moge usunac,to niedorzeczne co piszecie,bo nie jest trudno sie zabezpieczyc nie nie!!!!!!!!!!!!!!????????????? a moze te osoby sa na tyle zacofane ze nie wiedza ze istnieja rozne metody zabezpieczen,no ale skoro wiedzqa jak zrobic dziecko to i powinny to wiedziec. a jak zwykle pewne przeklamania,no oczywiscie wszyscy klamia jak mowia cos niepozytywnego o tych tabletkech!!! WEZCIE SIE ZABEZPIECZAJCIE A NIE USUWAJCIE.MNIEJ SKOMPLIKOWANE!!!!! ALE MOZE WY WOLICIE USUWAC,JUZ TAKA WASZA NATURA!!