Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

sugar_kane

CAŁKOWITY zakaz palenia w miejscach publicznych

Polecane posty

Gość hejze go
papierosami nigdy ? :D u mnie wystarczy ze w pooju siedzi jedna osoba i zapali a potem juz caly dzień smierdze :o MAtacz- od kiedy bylo tak ze w klubach nie wolno palic ale w ogródku mozna?:D bo coś mi umkneło :D

i zgadzam sie z tym ze to jest chore. kurcze no sory otwieram sobie lokal i ktos mi bedzie mowil co w nim moge robic a czego nie!? przesada!

Gość matacz ,,,...
SIEGNIJ ZATEM DO PZREPISÓW

Gość saSASADSADA
a mnie denerwuje ten zakaz plaenia. a dzis jeszcze babka mowi "super nikt mi nie dmuchnie w twarz fajkiem na ulicy" jejku czy oni głusi? przeciez nikt nie zabrania palic na ulicy. ja pale. ale nikomu w twarz. na przystanku jak pale to stoje dalej. nie pale przy szkołach, w szpitalach, w pracy w wzynaczonym miejscu. jak ide do pubu i mam ochote zapalic to pale. dla mnie to przyjemnosc palic i pic piwko czy winko czy isc na koncert. w domu nie pale, w pracy mało, po pracy tez, ale przy piwku czy winku mam ochote i tyle i wkurza mnie ze ktos ogranicza moja wolnosć! co mnie obchodzi wlnosc niepalacych skoro moja jest łamana!!!

Gość matacz ,,,...
NIE - TAK BYŁO ! TERAZ MA BYC INACZEJ JUZ NIE CHODZI O WYDZIELENIE MIEJSCA A O ZAKAZ

Gość hejze go
Aniu - otwierajac lokal to ty przystosowujesz się do prawa nie prawo do Ciebie

Gość k jak kasia
matacz miejsce pUbliczne ,tak na przyszłosc:P Poza tym twoja argumentacja jest argumentacja z dupy.Jestem niepalącą i mam prawo do niepalenia,prawda?Chcesz palic pal se w domu,zatruwaj dzieci i zone a nam daj zyc bez smrodu.Nie dociera to do ciebie?Dlaczego to my mamy rezygnować z piwa w barze a nie palacze?

Gość hejze go
tak było ? no powiedz kiedy bo naprawdew tego nie zauwazylam :D bo i w klubiei na zewnatrz palono więc ? :)

Gość hejze go
dzisiaj na wagarach ?:D

Gość saSASADSADA
taaa wez sobie w kawiarence małej wydziel miejscie dla palacych czy nie. albo w pubie małym jednopokojowym. a nawet jak wwawie sa duze lokale to pietrowe i maja duze przestrzenie i tez otwarte a nie poodzielane. uwazam ze to głupota. a wy płakac bedziecie jak w budzecie zrobi sie dziura bo duzo osob bedzie kupowało mniej fajek i panstwo podniesie inne podatki. wtedy wy zapłaczecie. zobaczcie ile panstwo miało z fajek i jak teraz dochody zmaleja. jak podniesie rzad podatki by to wyrównac to nie płaczcie ze wszytsko drozeje.

Gość hejze go
w tylu panstwach ktore są uwazane za ow wiele lepsze od Polski jest wprowadzony zakaz a wy tutaj robić akcje niczym spod krzyza.

Gość dziwny pomysł
Vi - będąc w ciąży, w ogóle nie powinnaś się włóczyć po pubach (bo kawiarnia to na pewno nie jest - po pierwsze w kawiarniach i restauracjach się nie pali, a po drugie - do kawiarni młodzież tabunami nie chodzi) Ewa 33 to chyba taki typ, której wszystko i wszyscy przeszkadzają Natomiast do kogoś, kto pisał o tym, że jego znajomi palą, a on nie i dlatego nie wyobraża sobie oddzielnego wyjścia do klubu: teraz będzie tak, że Twoi znajomi będą wychodzili na zewnątrz na tego papieroska i - wiadomo, jak to na papierosku - tu gadka, tam żarcik, a Ty w tym czasie będziesz siedział sam w klubie jak ta d*** wołowa... Ja nie palę, ale uważam że ten zakaz to szaleństwo. I nie piszcie mi tu o tym, że wreszcie będziecie mogli spokojnie zjeść w restauracji czy wypić kawę w kawiarni, bo w takich miejscach i tak się nie paliło. Paliło się w pubach i dyskotekach. No, chyba że ktoś idzie na frytki do pubu i uważa, że jest w restauracji...

Gość matacz ,,,...
NIE ZAPALISZ W POCIAGU ! bo tu jzu nie bedzie wydzielonych wagonów dla palaczy , restauracja tak , jak bedzie miala dwie oddziele sale wtedy jedną moze byc dla palaczy ....

Gość saSASADSADA
i co z tego ze 5 minut? jak ide na koncet i pije piwko i mam ochote zafajczyc to nie po to zapłąciłam za bilet by słuchac muzyyki pod lokalem. wiec sory.

Gość hejze go
No w irlandii to przez ten zakaz normlanie państwo straciło :D normlanie się rozpada :o :o

Gość nie wiem gdzie wy macie
tylu tych palących. "w 1993 roku paliło w Polsce 60,8% mężczyzn i 42,8% kobiet w wieku 30-39 lat, a w 2003 roku paliło 42,8% mężczyzn i 33,3% kobiet." http://www.biomedical.pl/aktualnosci/palenie-papierosow-w-polsce-147.html czyli pewnie teraz znowu jest mniej. Może ktoś znajdzie jakieś badania z 2008-2010? Pewnie będzie 20-30 dla męzyczn i 15-20 dla kobiet. Swoją drogą to ciekawe, że tak narzekacie iż w klubach sami palący. To mówi ciekawą rzecz o palących i niepalących. Palących jest jedna trzecia a to oni chodzą po klubach. Widocznie niepalący są nieuspołecznieni :P

własnie w restauracjach, a już zwłaszcza w kawiarniach się PALIŁO jak jasna cholera, więc nie pisz mi tu, że nie i nie przeszkadza mi wszystko i wszyscy, tylko śmierdziele mi przeszkadzają

Gość matacz ,,,...
k jak kasia matacz miejsce pUbliczne ,tak na przyszłosc Poza tym twoja argumentacja jest argumentacja z d**y.Jestem niepalącą i mam prawo do niepalenia,prawda?Chcesz palic pal se w domu,zatruwaj dzieci i zone a nam daj zyc bez smrodu.Nie dociera to do ciebie?Dlaczego to my mamy rezygnować z piwa w barze a nie palacze? -------------- ty glupia jestes czy jak ? ty masz prawo , a moje gdzie ? skoro papierosy są legalnie spzredawane w sklepach ? jestes nie palacą idz do lokalu dla niepalacych !!

Gość hejze go
boże dzieci z gimgówna się odezwały i płaczą nad zakazem.. bo nie wierze ze piszą to normlani ludzie. dziwny pomysł- powiem Ci że nie ja sama nie pale więc skoro jest np[ 5 znajomych co pala i 5 co nie palac jesli oni znikną na sekunde to nie zaplacze się na smierc po drugie klubie nie siedzimy z razem cały pobyt :D Bez przesady

Gość hejze go
miales prawo tyle lat ze teraz moze byc zamiana!!

Gość hejze go
a swoją drogą to masz prawo palić w zaciszu swego domu i w klubach ktore maja 2 pomieszczenia :))

Gość matacz ,,,...
a mnie pzreszkadza wyperfumowana pani ktora roztacza smród myslac ze pachnie ! co powoduje ze w kawiarni nie mogę wypic spokojnie kawy bo mnie mdli i musze to znosic ! w dodatku ma taka pinda na reku pieseczka ! na moje sugestie by wyszła robi sie rwetes ! na szczescie prawo jest za mna i wlasciciel zostaje zmuszony wyprosic Panią ! nawet kiedy to jest vip _:)

Gość hejze go
i ide do wanny zanim te "pokrzywdzone" istotki się poplacza.. tyle lat musialam znoscić dym appierosowy więc teraz mozecie po prostu unikać miejsc publicznych lub palic w palarniach itd

Gość hejze go
Matacz- to nie dorpowadza Cię do raka tylko do wymmiotów 😴 idz juz do tej szkoły bo wkurwiasz tylko ludzi i twoje argumenty nawet się nie równaja z argumentami przedszkolaka 😴

Gość saSASADSADA
a ja nie jestem z gim gówna tylko mam 27 lat. zarabiam własna kase i kij wam w oko czy chce je wydac na fajki czy nie. nie jestem nałogowym palaczem ale do piwka wieczorem w pubie lubie i nie przeszkadza mi ze musze umyc głowe jak wroce wszak myc sie trzeba czy wrzucic bluzke do prania. oki w takim razie zrobmy i inne zakazy co? moze zakazemy no nie wiem np. psy mozna wyprowadzac tylko w szczegołowo okreslonych parkach a nie kazdym bo mi przeszkadzaja wszedzie ich kupy. moze zrobmy tez by do niektórych restauracji nie wolno wpuszczac dzieci bo mnie ich hałas denerwuje. absurdalne? no pewnie. tak jak zakaz palenia.