Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

sugar_kane

CAŁKOWITY zakaz palenia w miejscach publicznych

Polecane posty

Gość vi_
mataczku, życie w społeczeństwie oznacza akceptację pewnych norm - to są prawa ale i obowiązki, przywileje i zakazy... czy jak wprowadzano zakaz sprzedaży papierosów nieletnim to też tak protestowałaś? przecież to też zakaz, prawda?

Miałam się nie już wtrącać, ale matacz - nie dość, że troche głupio gadasz (np. to, że twoi dziadkowie palili i nie zachorowali na raka - OK, mieli szczęście, ale nie możesz zaprzeczyć szkodliwości palenia), to jeszcze walisz takie błędy, że aż głowa boli :-O

Gość ireczqa..
Ale niektorzy glupoty pisza. Czosnek (ktory pomaga w chorobach) porownujecie z dymem papierosowym? HAHA Ciesze sie ze to wprowadzili. A mnie 'matacz' nie obchodzi ze twoja babka jeszcze sie trzyma.Widocznie nalezy do malego odsetka osob ktorych rak nie dotyka.Ale chyba lekarze i panowie z prosektorium lepiej sie orientuja od ciebie,co? Tyle lat zadnego poszanowania dla nas niepalacych.Ile razy ktos bezczelnie chuchnal w twarz dymem... A w knajpach w koncu beda obroty bo zaczna pojawiac sie ci ludzie co ich unikali z powodu dymu i chamstwa palacych. To smieszne jak weszlam kiedys w Katowicach przy McDonaldzie do kafejki i 2 komputery byly przeznaczone dla niepalacych a przy kompach obok siedzieli palacze.Zero wentylacji,nic. Teraz niech oni spyerdalaja i sie chowia po katach.Za kazdym razem jak zobacze to zrobie zdjecia i dzwonie na policje. Nie dajmy sie tym palacym chamom!

Gość hejze go
sugar nie o to nawet chodzi ze maja szczescie:D ale ja moge powiedzieć że moja matka ma 150 lat ja w klatce w domu trzymam slonia miniaturke i ogólnie to jestem cyklopem, wiec wiesz:) ja juz nie pisze bo nie moge sluchac tego matacza :D nie tyle ze bledy ale glupio mowi strasznie daje takie argumenty ze trace wiare w ludzi

Gość hejze go
ireczwa - a co dopiero w klubach w katowicach, w sosnowcu no tragedia byla..

Gość ireczqa..
Matacz nikt ci nie broni trzymac krowy w domu.A skoro w Chinach jedza psy to tez sobie zrob schabowe. Przestan chlopie jeczec

Gość matacz ,,,...
moje błedy są zamierzone , system wszak podkresla na czerwono jesli jest coś nie tak ! CZY ROZUMIESZ JEDEN Z DRUGIM ? nie - tak też myslałem .:) palacze - widze , ze teraz palacz jest pokazany jako cham i debil , wybacz , ale to tylko grupa palaczy taka sama jak niepalaczy debili ! ja nikomu w twarz nie dmuchałem nigdy , w kawiarni nie pale bo nie po to tam idę , jednak jak wchodze do pabu na piwo to zapalic mam ochote i mam miec to umozliwione !! bo tyton jest legalny wiec i musze miec go gdzies palic . w pociagach mimo ze siedzialem w pzredziale dla palacych wychodziłem na korytarz jak jzu musialem zapalic , a raczej nabralem ochoty . wiec prosze tutaj nie wkladac wszystkich do jednego wora !

Gość hejze go
matacz- zamierzone hahahahha o matko :D:D:D gorszego usprawiedliwienia nie slyszalam:D

Gość vi_
kurwa!! nie wytrzymam - miał przedział dla palących ale nie - na korytarz, zeby wszystkim śmierdziało!!!! a zamknąć się w swoim przedziale i kisić sie w swoim sosie, co za kurwa uprzejmy się znalazł!! teraz to się wkurwiłam!!

Gość vi_
matacz- niepalenie bierne też jest legalne i mam mieć umożliwiane niepalenie bierne!

Gość matacz ,,,...
ja nie jecze , uswiadamiam tylko , ze krowy nie mogę trzymac zgodzie z prawem w domu ! kota tak i tempym strzałom uswiadamiam ze weszko też prawo inne wlasnie co do zwierzat ... ale widze nic nie wiecie . skoro kogos tam nie interesuje moja babcia , to co mnie obchodzi ktos inny , czy nie mogę tak napisać ? co mnie obchodza pzrewlekle chorzy ktorzy powodują brak kontraktow w NFZ ci co chorują sporadycznie przez tych drugich mają pzrechlapane bo ci wszystko wykorzystają , dla tych mniej chorych nie ma ! to jest sprawiedliwe ! ci są wlasnie niepalacymi , to stare dewoty i cioty stojacy wiecznie u lekarza i specjalistów wszelkiej masci , to ich styl życia !! ja bym im dał - do piachu !!

Gość hejze go
a my ciebie

Gość matacz ,,,...
[zgłoś do usunięcia] vi_ k**wa!! nie wytrzymam - miał przedział dla palących ale nie - na korytarz, zeby wszystkim śmierdziało!!!! a zamknąć się w swoim przedziale i kisić sie w swoim sosie, co za k**wa uprzejmy się znalazł!! teraz to się wk**wiłam!! --------------- cóz debilom ciezko cos wytłumaczyc , bowiem czynią zalozenia straszne . pociag jak ma prtzedziały dla palacych to cały wagon jest dla palacych !! wiec jak wychodze na korytarz gdzie nie ma nikogo !! to ...juz czaisz , czy masz kłopot

Gość vi_
mam kłopot - bo ja ci do przedziału nie wchodzę a na korytarz muszę - np, żeby wysiąść i nie chce zeby mi śmierdziało. I nie pitol, że w korytarzach można było palić, bo to nieprawda. Nie wolno bylo ani w korytarzach ani w przedsionkach!! CZAISZ?

Gość matacz ,,,...
sugar_kane matacz - nie pogrążaj się ---------------- w zadnym razie ! co co mnie znają wiedzą co i jak ... nic nie dzieje sie bez przyczyny , a wszystkie działania mają swój cel - byc moze dla innych nie zrozumiały - co mnie to ....

Sugar - zgadzam się z Tobą :) Właściciel powinien określać, jaki będzie jego pub/klub. Wyobraźcie sobie że w Krakowie było dużo lokali dla niepalących, zanim zakaz wprowadzono - i co? I UPADAŁY bo nikt nie chodził! Wszyscy niepalący pchali się do lokali dla palących i tam usiłowali przeforsować swoje racje żeby nie palić :o No przepraszam bardzo, ale jak mają miejsca dla niepalących to po kiego czorta się pchają do miejsc dla palących? Ja jak mi coś gdzieś nie odpowiada to tam nie idę, a jeżeli sytuacja mnie zmusi żeby iść, to się dostosowuję do zasad, które tam panują, i nie palę w miejscach gdzie nie wolno palić, i nie próbuję przemienić na siłę pod siebie, żeby było wolno... Więc dlaczego to nie działało w drugą stronę? Dlaczego niepalący chcieli koniecznie przeforsować, żeby w lokalach dla palących nie było wolno palić? Hipokryzja! Walczą o swoją wolność wyboru, zabierając ją innym, którzy już tego wyboru nie będą mieć...

Gość vi_
no zdecydowanie dla ciebie niezrozumiały.. uf, wreszcie wiemy, czemu się tak rzucasz - poprostu Ty nic nie rozumiesz :)

Gość matacz ,,,...
Vi - ty jestes pomiotem jakims , wagon był zawsze dla palacych , wiec jesli wsiadałas do niego zgodzilas sie na dym , wagon mial jak pzredziały dla palacych tak cały był dla palacych czyli pzrejscie owe też ! tak było wiec pzrestan pitolic ! to nie ja wlazłem do wagony dla niepalacych i im smrodze , to ty wlazłas do wagony dla palaczy .

Gość ireczqa..
Matacz,byc moze nie zdajesz sobie z tego sprawy.Ale wiedz ze juz nieraz szlam z dzieckiem np chodnikiem a przede mna palacy typ.Nie musze chyba mowic komu w gembe wial ten dym,i kto kaszlal. Juz nie mowiac o tych co maja astme. Albo pala w klatce te szczyle (wow,mysla ze sa tacy cool z petem w gembie),wyjda z niej,a smrod conajmniej 2 h sie utrzymuje. Ja osobiscie dostaje zawrotow glowy,dusznosci,migrena dochodzi i smrod na ubraniach ktore pachnialy lenorem.

Gość matacz ,,,...
pociag prowadził wagony z pzredziałami dla niepalacych i wagony z pzredziałami dla palaczy .

Gość vi_
matacz, nie komentuje już więcej twoich idiotycznych postów, bowiem (cytując ciebie) starszne wnioski wyciągasz :) czyli jeśli przedział jest dla palących, to wagon jest dla palących to pociąg jest dla palacych i może cała trasa jest dla palących? czy może tory sa dla palących? game over. pogódz się z tym

Gość matacz ,,,...
ireczqa.. ale ale , ja tu cały czas pisze , ze ów zakaz jest bez sensu ! a ty piszesz do mnie jak by ja bronił palaczy ! pzreczytaj wszystko ! co napisałem a dowiesz sie ze to nie tak ! ten zakaz nie spowoduje ze jak pójdziesz ulicą to dymu nie bedzie , dalej go bedziesz wdychac i twoje dziecko , rozumiesz , czy nie !

Gość matacz ,,,...
vi_ matacz, nie komentuje już więcej twoich idiotycznych postów, bowiem (cytując ciebie) starszne wnioski wyciągasz czyli jeśli przedział jest dla palących, to wagon jest dla palących to pociąg jest dla palacych i może cała trasa jest dla palących? ---------------------- no i jak tu pisać do głąba ? tak jezeli przedziały były dla palacych cały wagon był dla palacych , nic nie ma to wspólnego z całym pociagiem ! to tylko wagon w całym skladzie wagonów na ktory składa sie pociag ! Takowy prowadził wagony dla niepalacych , dla palacych , klasy 2 , klasy 2 , wagony sypialne , pocztowy ....

Gość matacz ,,,...
klasy 1

Gość mimo że jestem palaczką
popieram w dużej części tę ustawę. Ba, nawet bym ją rozszerzyła na całkowity zakaz śmierdzenia w miejscach publicznych nie tylko papierosami :). Zresztą poza tymi lokalami, co uderza w ich właściceli, nie widzę w ogóle różnicy, bo zakaz palenia na dworcu i w pracy to o ile wiem już od dawna był. To prawo będzie martwe, umówmy się: czy pani, która wyżej pisze, że ktoś przed nią dmuchał na nią na ulicy zgłosiła to do straży miejskiej? A teraz, po tej nowelizacji, zgłosi taki przypadek? Pewnie nie, pewnie mało kto odważy się zwrócić uwagę a tym bardziej gdziekolwiek w tej sprawie dzwonić. Nie wiem czy wiecie, że mamy zakaz picia alkoholu "pod chmurką" - czy ktoś się tym przejmuje? Co najwyżej menelstwo rozgląda się czy patrol nie jedzie, a i tak kto chce to pije w parku, na plaży, w pociągu itp.

Gość kokop
w pociagach mimo ze siedzialem w pzredziale dla palacych wychodziłem na korytarz jak jzu musialem zapalic , Nienawidze takich debili. Jak ktos pali na korytarzu, to smrod dostaje sie do przedzialow i niepalacy musza wdychac to gowno. Na korytarzach nie wolno palic:O Masz siedziec w przedziale i tam sie kisic ze swoim smrodem.

Gość vi_
google nie gryzą i zastanów sie kto jest debilem - regulamin (nieaktualny już na szczęście) ze strony pkp: "palenie tytoniu dozwolone jest w wyznaczonych przedziałach wagonów klasy 2 i 1 oznaczonych piktogramem, w pozostałych przedziałach, na korytarzach, w przedsionkach i WC - palenie tytoniu nie jest dozwolone."