Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

sugar_kane

CAŁKOWITY zakaz palenia w miejscach publicznych

Polecane posty

Gość Bzzzzzzzzzt
erudytka. Ogólnie to cofnijmy się do prehistorii, nie było alkoholu, papierosów, szkodliwych czynników dla człowieka i środowiska, jedzenie nie było modyfikowane, nie było sztucznych nawozów, barwników, składników E w papu i napojach. Może rząd i Państwo powinni nas zmusić do spożywania li i jedynie zdrowej żywności niemodyfikowanej, trzeba zlikwidować markety i hipermarkety które sprzedają trucizny, trzeba McDonaldy zlikwidować bo powodują otyłość i spowodowane nią inne choroby! Szczerze? Jestem za :-)

Gość nazywam się Konononowicz
Chcę zlikwidować całkowicie alkohol papierosy i narkotyki. I wiem, na jakiej zasadzie to uczynić: jak zlikwidować papierosy i jak wszystko zlikwidować. Na mnie warto głosować.

Gość nie chce mi się nitz
@ matacz ty tłuku pancerny Kolesiówa, jeśli już. Nie sprawdziło się? Oj, oj, to mało wiesz o świecie, hmm? Metafory zawarte w tym dziele mamy na co dzień. Cytując ponownie pana W.: "Są równi i równiejsi". I ci równiejsi właśnie przy pomocy mediów wciskają tępakom to, co akurat pomoże im siedzieć w domu przy stole i wpierniczać podczas, gdy inne czworonogi zapierniczają w deszczu ;) Zdecydujcie się wreszcie ludzie... Tolerancja, czy jej brak? Wolność, czy jej brak? Albo rybki, albo akwarium, nie da się mieć wszystkiego naraz. I serio, skoro ktoś nie wykazuje w stosunku do mnie tolerancji (NIE mówię o AKCEPTACJI!!! Tylko o TOLERANCJI!!) to ja również nie będę tolerować tego kogoś. Przemyślcie to sobie tłuki wielbiące "Jedyną słuszną gazetę dla mas". A jeśli po przemyśleniach dojdziecie do wniosku, że jednak macie rację - nadal płyńcie z prądem, miłej podróży

matacz ty tluku pancerny! No skąd, nie ma, same buraki w gumofilcach, nie to co u Ciebie, w wielkim mieście, jak śmiem domniemywać :D

Gość hejze go
moze Ci mataczu powiem o moich sąsiadacz i bliskich przez ktorych jeszcze bardziejz nienawidzilam papierosy. 1 sąsiad lat 43 papierosy odkąd pamietam - zona, dwójka dzieci, szczesliwa rodzina- Nagle smierc- rak pluc zaczadzone wręcz prze faje. Płacz, zalamanie... moi ulubieni sąsiedzi do tej pory to przezywaja a przeszlo juz 7 lat... Żona jechala 3 lata na antydepresantach, nie wiedziala jak ma na imie... - 2- sąsiadka podemną..- rowniez papierosy odkad pamietam- niemoge słuchać jak kaszle jak dycha ledwo oddycha... ma raka płuc.. jest zalamana ale dalej pali.. lekarze nie dają jej szans. 3- to mój wujek brat ojca. wypalal paczke dziennie.. mial raka płuc, nie wiedział.. zmarl nagle.. wyniszczony.. 4- tesciowa.. pali ciągle ale kaszle strasznie tak jak moja sasiadka- boi sie isc na badania chociaż jest pewna ze ma coś z płucami.. i tak juz się ciągfnie to kilka miesiecy papierosy to zło i już:) i nie mam zamiaru przez czyis nałog wdychać to szkodliwe i smeirdzace gowno

Gość matacz ,,,...
matacz ty tluku pancerny! matacz,ja pie**ole! zajarz w koncu!! ja jedzac BID MACA cie nie truje!!!!! ------------------------- no przecież to samo pisze ... wiec moze czytaj z zrozumieniem

Gość hejze go
Dobra dobra, ale skoro nie potrafiliscie uszanowac niepalących to macie!:)

Gość hejze go
KIEDY WKONCU ZROZUMIENIE CZY TO CZY JEMY W MCDONALDZIE CZY NIE TO JEST ZXALEZNE OD NAS!!! A PALENIE BIERNE NIE !:o

Ach! I życzę sobie prywatnej służby zdrowia. Nie chcę, żeby za moje pieniądze jakieś cipki "Rodziły po ludzku" bo mi ich bachory przeszkadzają, jak drą ryje kiedy odsypiam po pracy. Do rezerwatów te wrzeszczące ścierwa. Ani, żeby za moją kasę leczyli blachary po solarkach. Ani, żeby za moją kasę ktoś się leczył z choroby alkoholowej. Ani, żeby za moją kasę leczyli kogoś z chorób wenerycznych. Ani, żeby za moją kasę leczono narkomanów i lekomanów. I w ogóle. Za moją kasą niech nie reagują, jak mąż tłucze żonę, bo to ich prywatna sprawa. I tak dalej, i tak dalej. No sorry, ale już jaśniej nie da się wytłumaczyć, o co tu chodzi. Oczywiście to dość drastyczne przykłady i z góry przepraszam np urażone mamuśki, ale fakt faktem - jest zakaz zakłócania chociażby spokoju, a jakoś nie zauważyłam, żeby ktoś to respektował. I tak dalej...

Gość matacz ,,,...
posrednio ! bo zaleczenie tych zle odrzywiajacych sie płaci społeczesntwo !! tego pod uwage nie wziełaś

hejze go Zawsze mogliście iść do lokali dla niepalących, jeżeli nie chcieliście być w dymie (niepalący)... Nikt was na siłę nie zmuszał do chodzenia do lokali dla palących, była wolność wyboru...

Gość hejze go
TAk ? to znajdz mi taki w Sosnowcu

Jedząc Big Maca mnie nie trujesz? A za przeproszeniem wszystkie odpady chemiczne, które trafiają do ziemi to co? A smród zjełczałego tłuszczu dookoła McDonalda, może nie truje, ale kto jest wrażliwy może sie porzygać, a co jeśli w blokach obok mieszka np. kobieta w ciąży wrażliwa na zapachy? A chemiczne ścieki dostają się do gleby na której rośnie tytoń na moje fajki i przez Was się truję Big Macem! Chcę zlikwidować Big Maci, papierosy i wszystko.

Gość matacz ,,,...
dlatego mają byc , a nie zakaz palenia

hejze go KIEDY WKONCU ZROZUMIENIE CZY TO CZY JEMY W MCDONALDZIE CZY NIE TO JEST ZXALEZNE OD NAS!!! A PALENIE BIERNE NIE ! No to ci mówię - PO RAZ KOLEJNY - bardziej zaszkodzi ci pieczony kurczaczek, niż ja. Ale wiadomo, że wolisz pieczonego kurczaczka od innej osoby w okolicy, bo DLA CIEBIE pieczony kurczaczek jest przyjemniejszy :D Poza tym, jak wspomniałam, ja się w okolice niepalących nie pcham. Niech oni nie pchają się w MOJE okolice.

Ja nie jestem google żeby Ci coś wyszukiwać :) Jesteś tym zainteresowana, to sama powinnaś :) BTW. Znacie może jakąś stronkę aktualną, z listą lokali w których są sale dla palących?

Gość Tak sobie czytam i czytam i
już nie mogę- ROK 1984 NAPISAŁ ORWELL!!! Erudyci z koziej wólki :O

hejze go TAk ? to znajdz mi taki w Sosnowcu Sfinks na rogu Modrzejowskiej, Ten bar naprzeciwko też, wchodząc w Modrzejowską po lewej indyjska restauracja, doskonała, i można tak mnożyć. Muza na przykład. Znaleźć w Sosnowcu coś dla palących to dopiero problem. Wiem, bo sama kiedyś szukałam i musiałam się w jakichś klitach gnieździć, bo wszystko było dla niepalących. Już pomijam, że nie wolno palić w barach i restauracjach we wszystkich centrach handlowych, chociażby w Plazie.

Gość hejze go
nie jadam fastfood' ow i co ty na to ?:) także baaardzo rzadko pije alkohol

Gość hejze go
nie mam 40 lat by isc na piwo do sfinksa albo do muzy :o czy na kawe mam 22 i chce się wybrać do klubu, dyskoteki minimum kashmir, pase, farmacon, fantasy no gdzie mam isc?:)

Gość matacz ,,,...
w Palazie ruda slaska mozna palic na górze przy barach

[zgłoś do usunięcia] Tak sobie czytam i czytam i już nie mogę- ROK 1984 NAPISAŁ ORWELL!!! Erudyci z koziej wólki Tu ktoś rzucił Wellsem z powodu filmu który nakręcił na podstawie ksiązki. Fakt, zasugerowałam się w jednej z moich wypowiedzi. Co nie zmienia faktu, że jak widać, książki znam. Ale dzięki za uwagę.

Ta ustawa nie rozwiązuje niczego: bo wciąż wolno palić u siebie w mieszkaniu, a dym przez szparę pod drzwiami może przedostać się na klatkę i truć niewinne dzieci. Palacze nie mają nawet zakazu otwierania okien: więc dym może wyjść i truć ptaszki na drutach telegraficznych.

Gość matacz ,,,...
zatem skoro podałas ten przykład z kierowcami wniosek jest jeden , picie szkodzi trzeba go zakazać ile niewinnych osób zabili pijani kierowcy , a ile zmarło w niniku biernego palenia ? porównaj statystyki

@ matacz ty tluku pancerny! z wpisow pod artykulem 85% pisalo o zlym stanie drog,dlatego tylu zginelo,prawie nikt o tym ze pewnie polowa dzieki pijakom No właśnie! Nie sprzedawajcie alkoholu!! Ja nie piję, nie życzę sobie pijaków. nie chce mi sie nitz nie skomentuje twojego wpisu z 11:36 ale mam pytanko : kto ci zryl tak strasznie beret? Oj, argumenty rzeczowe ci się skończyły? Przykro mi :)

hejze go nie mam 40 lat by isc na piwo do sfinksa albo do muzy czy na kawe mam 22 i chce się wybrać do klubu, dyskoteki minimum kashmir, pase, farmacon, fantasy no gdzie mam isc? A nie wiem, po dyskotekach się nie szlajam... Teraz pewnie do każdej.

Gość saSASADSADA
własnie swoja droga czemu zakazuja palic.. moze by sie pijanymi kierowcami zajac. ja bym takim dozywotnio zabierała prawko. bardziej szkoda niz dymek w twarz!

Gość matacz ,,,...
ja też nie - wiec zamknac dyskoteki jako potencjalne miejsca gwałtów , narkomani i złych zachowan

Gość hejze go
teraz pewnie do kazdej :) dokladnie i dziękuje Bogu ze juz wiecej nie bede zaczadzona i poparzona od ludzi z papiersoami w rece na parkiecie...