Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość grasia

związek z czarnoskórym - skąd te uprzedzenia?

Polecane posty

Gość grasia

mieszkam w UK i od 2 lat jestem w związku z czarnoskorym (Angola). tutaj to nie zadne wielkie halo ale w Polsce - owszem. na sylwestra moj facet ma przyjechac do Polski i powiem szczerze - boję się tej wizyty i reakcji ludzi. a raczej nie boję a wstydzę na zapas majac w pamieci liczne sytuacje z wytykaniem i obrzucaniem obelgami ciemnoskorych w naszej pieknej stolicy. bo oczywiscie pewnie mala dziwka pojechala na zmywak i znalazla czarnego polglowka z duza pala z afryki i sie cieszy :O skad te uprzedzenia i ocenianie innych nawet ich nie znajac?

Gość uzyj Domestos jak
o jakie przemyslenia dzifko!!!!!!!!!!!!!

Gość grasia
o wlasnie o takich osobach jak ta powyzej pisze

Gość no ciekawe to pytanie
bo wszyscy jada na opinii, tak jak blondynki sa glupie i dobrze robia loda , modelki sa glupie tez, a czarni maja wielkie paly a niby kazda lubi wielka pale ...., aj daj spokoj, glupi ci ludzie teraz do reszty... nie lepiej zostac ci w uk na tego sylwestra, no ale z 2 strony kiedys bedziesz musiala z nim przyjechac a dlugo sie juz znacie wiec... , ciezka sprawa, moze ci byc ciezko w domu w sensie sasiadow- bo napewno obgadaja kolezanki to samo.. a jak rodzice zareagowali na niego ..?

Gość grasia
przyjazd do Polski odkladalismy dlugo i teraz nadszedl w koncu ten czas. moi rodzice na poczatku mieli mieszane uczucia, pozniej byla faza na 'nie' a teraz sa na 'tak'. kwestia bylo u nich zobaczenie, ze nie jest to czlowiek z buszu a osoba kulturalna i wyksztalcona (na marginesie to ja do uk tez pojechalam na cale studia a nie na zmywak). szczesliwie po 3 latach w uk w polsce pozostaly tylko normalni znajomi, ktorzy nie obrobia tylka. jedyne co to juz na zapas wstyd mi polskich kozakow wytykajacych biala dziewczyne i czarnego faceta bo ostatnia rzecza jaka chcialabym zaprezentowac chlopakowi jest zascianek...

Gość no ciekawe to pytanie
ja ciebie w zupelnosci rozumiem, bo sama jestem w irlandii i wiem co ludzie gadaja, w zasadzie to ja mam chlopaka polaka razem z nim wyjechalam itd. wiec niemam takiego problemu, ale polacy sa strasznie zawistni, a glupio by bylo jak by jakies awantury wyszly z tego ze on ma inny kolor skory, pewnie twoi rodzice mysleli ze nie bedziesz z nim dlugo i sie zaskoczyli, 2 lata i go nie znaja to faktycznie czas najwyzszy, ale omijalabym chyba dyskoteki i bary, bo wiesz z pijanymi ludzmi to nie ma co ...

Gość tak powiem
na pewno, musisz sie liczyc z tym, ze bedziecie na siebie zwracac uwage i pewnie ludzie beda to komentowac i to w niezawsze przyjemny sposob. Ale sama piszesz, ze w Anglii (chyba tam jestes), na nikim nie robi to wrazenia. To niestety jest wina mentalnosci polskiego spoleczenstwa, ktoremu dopiero niedawno dane bylo sie zetknac z obywatelami innych krajow, i ludzie w polsce maja jeszcze bardzo zasciankowe poglady na temat zwiazkow z polek z przedstawicielami innych nacji, a szczegolnie jesli sa to osoby o innym kolorze skory. Przewaznie, mysli sie, ze taki zwiazek to nic powaznego, jakas tylko fanaberia, a ty jestes naiwna idiotka, skoro prowadzasz sie z facetem, ktory na pewno jest z toba tylko i wylacznie z powodu seksu, i po to, zeby sie toba zabawic i zostawic. Ale wierze w to, ze jeszcze ze 2 pokolenia i ten problem w polsce zniknie, chociaz niewiadomo, bo widze, ze dzis, takze mlode osoby z drwina komentuja zwiazki polek z "innymi". Oczywiscie, jezelito jest czarny, to polakow pojmowanie jest takie, ze to musi byc dla seksu, bo czarnych tak kreca biale kobiety, a ty zakochalas sie tylko w rozmiarze legendarnego, ogromnego czarnego penisa :) no coz, mozesz tylko zacisnac zeby i ignorowac wszelkie zaczepki. No i faktycznie, lepiej unikajcie towarzystwa podpitych zakompleksionych polaczkow, i to szczegolnie noca, bo moze dojsc do przykrych sytuacji.

Gość grasia
nie, nie. nie mam zamiaru chodzic z nim do zadnych klubow czy gdziekolwiek w tym stylu. choc nie ukrywam, ze milo byloby wybrac sie na spacer wieczorowa pora np. po starowce bo zimowym wieczorem jest magiczna. niestety prawda jest taka, ze nawet tam strach sie wybrac szczegolnie, ze moj chlopak jest osoba bardzo spokojna. przykre, ze trzeba jeszcze czasu aby nasze spoleczenstwo dojrzalo do obcowania z innymi narodowosciami i kontynentami. niby chwalimy sie, ze srodek europy, ze unia europejska a czasem mam wrazenie, ze jakas zapadla azjatycka wioska ma wiecej tolerancji niz nasz narod.

Gość uprzedzenia biorą się
z praktyki. Tak jak np. niechęć do związków ona biała katoliczka, on arab islamista. Bo w większości to nie działa :classic_cool: ale zakochana kobieta tego nie widzi

Gość eriruieoruzieoru
pewnie jestes gruba i brzydka albo jedno z dwoch,bo normalna biala dziewczyna ktora ma powodzenie nie zadaje sie ze smierdzacymi murzynami,szkoda mi ciebie dziewczyno,dla mnie wystarzcy tylko widok ich dloni z pod spodu to az mnie skreca na wymioty,nie rozumie jak ty mozesz go dotykac i wogole robic z nim inne rzeczy,fuj

Gość cenzurowanedoppy
a propo ,w Anglii oczywizcie to jest normalne,tam jest wiecej czarnych niz bialych,jak bylam na wakacjach to myslalam ze jestem w Afryce,

Gość himmler
wypastuj czarnucha biala pasta albo najlepiej odwiedz z nim Auschwitz- Birkenau i sprawdz czy nie pozostalo cos cyklonu b, wprowadz go do komory gazowej i uzyj gazu.....po klopocie, a przedtem nie zapomnij zabrac i odeslac paszportu jaki mu podarowalas, jednym slowem jednego pierdolonego czarnucha mniej!, brawo sieg heil i hitler mial racje, a ponadto pierdolnij sie w pusty slowianski leb, szmato

Gość grasia
katoliczka i islamista to kwestia roznego swiatopogladu i sposobu zycia, ktore malo maja ze soba wspolnego i sila rzezy sie wykluczaja a nie koloru skory.

Gość himmler
zapisz swojego pierdolonego czarnucha do BNP

Gość senna***
hmmm znam osobiscie kobietę, nie grubą i nie brzydką, która wyszła za czrnoskórego i mają juz 3 dzieci i nie mieszkają w jakimś wielkim mieście. Kwestia jest taka że nie wstydzili sie tego że pokazali otoczeniu że ich uczucie moze przetrwać i są ze sobą juz kilkanascie lat. Otoczenie ich zaakceptowało i niejako wtapiają sie w tłum. Nikt juz tej róznicy nie zauwaza a on jest szanowanym członkiem społecznosci :) Jesli są jakies staroświeckie przekonania warto je przełamywac ;)

Gość grasia
wybaczcie ale do wypowiedzi ponizej pewnego poziomu nie bede sie odnosila. patrz: wulgarnych. no fakt, kiedys mycie tez bylo ble a jednak ludzie sie przekonali. szczesliwie nie musze byc w polsce na stale.

Gość himmler
To dowodzi ze Polki sa najglupszymi kobietami na ziemii, a zapomnialas dodac ile z moich podatkow idzie na utrzymanie tych czarnych zwierzat?

Gość himmler
szczesliwie jak wreszcie nacjonalisci kiedys dojda do wladzy w Anglii, to wypierdola Cie w kosmos razem z Twoim przeinteligentnym czarnuchem, i prosmy o to zeby to stalo sie jak najszybciej

Gość grasia
a wiesz ile zachodniego podatku idzie na utrzymanie polskiego zascianka?

Gość grasia
ps. proponuje zaprzestac jedzenia cytrusow. wiecie ile z nich dotykaly czarne lapska?

Gość Rasistka
A ja Ci powiem, ze powinnas sie bardziej przejmowac wizyta w kraju swojego ukochanego, jesli do takiej dojdzie. Najwiekszymi rasistami sa czarni i to jest fakt. A 'nasze' rodzime uprzedzenia, no coz nie biora sie z nikad. Sa i osobniki wyksztalcone, ale mentalnosc zawsze zostaje, 'siostro'.

Gość Karczemna Awantura
Współczuję Ci, bo Polska to naprawdę być zacofany kraj :-O

taaaaaa nazwij Polaka rasistą to Ci oczy wydrapie, ale w praktyce jak widać jest inaczej. Ja mam męża Hindusa. Ślub kościelny braliśmy w Polsce. Większość ludzi reagowała i reaguje pozytywnie, ale oczywiście zdarzają się wyjątki. Bardziej wśród starszych i mniej wykształconych ludzi. Dla nich to nowość. Co się dziwisz, murzyna widzieli w TV to muszą się nagapić i pewnie skomentować. Mnie to wali co inni myślą, bo ważne, że ja jestem szczęśliwa. I nie jestem ani gruba ani brzydka.

Gość tak powiem
troche odnosnie kilku negatywnych komentarzy powyzej: bardzo ciekawe jest tez takie zjawisko, ze jezeli polakowi juz uda sie zlowic jakas dziewczyne innej narodowosci, to chodzi dumny jak paw. A pokazanie sie w polsce z jakas skosnooka, no to juz w ogole, ma swiadczyc o tym jaki to on atrakcyjny, swiatowy i super, skoro stac go na kogos innego niz polska dziewczyna. Natomiast w druga strone, kiedy polka wiaze sie z obcokrajowcem, to jest to dla tych samych polakow powod zeby wyrazac sie o niej z pogarda. Nie wiem z czego sie to bierze, ale podejrzewam ze to jest wynik gleboko zakorzenionych kompleksow ciagle obecnych w naszym spoleczenstwie. wiadomo, ze polacy proboja udowadniac wszystkim innym nacjom, ze wbrew temu co sie o nich w swiecie mowi, na przekor stereotypom, to my jestesmy narodem wybranym i wszystko mamy lepsze, sami jestesmy lepsi od innych. I to przybiera czesto bardzi groteskowe formy, a objawia sie wlasnie ze startu negacja wszystkiego co "zza granicy". I to samo dotyczy ich postawy wobec mezczyzn z innych krajow. Postawa typu: Nie stac jej na Polaka to sobie poszukala zagranicznego. No plizzz, ale po tym co prezentuja niektorzy panowie, juz tylko na tym topiku, wnioski sa zupelnie odwrotne....

Gość himmler
Gość grasia
no tak, bo o tym jak Polacy slinia sie na widok Azjatki to juz sie nie mowi. bo jak juz sie taka Azjatke zdobedzie albo przeleci to wielki powod do dumy dla faceta. ale jak Polka woli kogos innego niz Polaka to juz od razu dziwka i szmata zdradzajaca kraj. co do wyjazdu do jego kraju. najsmieszniejsze jest to, ze u niego w stolicy, gdzie mieszka jego matka, bialego widzi sie co krok i nikogo to nie wzburza ani dla nikogo nie jest to wielka atrakcja czy powodem do obelg. a co do linkow - jasne. ale akurat w tej sferze nie gra roli kolor skory a czlowiek. nie trzeba szukac daleko - w zeszlym tygodniu miejscowe gazety rozpisywaly sie o kilku rozbojach dokonanych przez mejscowy tzw. gang bydgoski

Gość jinem
Grasia, wyjasnij mi prosze dlaczego zwiazki czarny-biala sa taka rzadkoscia wsrod przedstawicielek klasy sredniej w UK, Francji czy NIemiec, gdzie czarnych jest od cholery?? Przeciez oni tam sa przyzwyczajeni do zycia w jednym kraju z murzynami, wiec takich zwiazkow powinno byc wiecej, a sa rzadkoscia, a jak juz jakas Francuzka zwiaze sie z czarnym, to prawie pewne jest, ze pochodzi z nizin spolecznych. Wytlumacz mi droga autorko, dlaczego tak jest?? Skoro Zachod jest tak tolerancyjny, to dlaczego tamtejsze kobiety nie wiaza sie z tymi wspanialymi murzynami?

Gość himmler
grasia debilko mam amerykanskie obywatelstwo, a w Anglii przyjezdzam czasem wiec nie pierdol glupot bo musisz byc niesamowicie brzydka ze tylko czarnuch ciebie chcial, a przeczytala po angielsku eseje o czarnuchach czy dopiro zamierza sie angielskiego uczyc?:)

Gość jinem
i faktycznie raczej nie przyjezdzaj z facetem do polski.. Ty zyjesz za granica, ale twoi rodzice zyje w polsce i to oni beda musieli zyc z pietnym corki posuwanej przez murzyna:O

Gość himmler
dokladnie racja, tylko margines spoleczny ciagnie do marginesu, dlatego idiot Obama jest z czarna baba, bo zadna biala niechcialaby takiego glupiego chlopa, a w dodatku czarnego, wiec grasia jako osoba z nizin zwiazala sie z chlopem z nizin, ale czemu grasia nie pojedzie z nim do Angoli i tam zyje tylko zatruwa Anglie, i Anglikow a takze przyjezdnych i odwiedzajacych ten kraj widokiem bialej laski ktora powinna byc inteligentna i czarnoskorej malpy na ktora musze patrzec to to pozostawia do myslenia.