Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość grasia

związek z czarnoskórym - skąd te uprzedzenia?

Polecane posty

Gość callendarioooooooop
nie no jasne taka heidi klum faktycznie pochodzi z nizin społecznych, Cheryl Cole zapewne też, a paskudne i gruba one, że hoho:o

Gość Rasistka
Jinem ma absolutna racje, bo jesli w UK zyje tyle czarnych dlaczego oni nie paruja sie z Anglikami tylko miedzy soba albo wlasnie z np naiwnymi Polkami??? Trudno kazdego Anglika nazwac rasista, prawda???

Gość jkkkkkkkkk
Tak jak juz ktos napisal wyzej uprzedzenia nie biora sie z powietrza. Piszesz ze z arabem to co innego bo to inna kultura,a murzyn z afryki to moze ta sama co u nas? Psioczycie na Polske ze jest nietolerancyjnym krajem,ale pojedz do Afryki albo do jakiejs murzynskiej dzielni w Ameryce to poczujesz co znaczy rasizm w wydaniu murzynow.Tak naprawde to oni sa najwiekszymi rasistami.Nie bez powodu w niektorych krajach gorzej sie na nich patrzy niz na arabow.

Gość grasia
Niemcy, Francja - nie moja dzialka. nie spedzilam w zadnym z tych krajow wiecej niz 2 tygodnie wiec nie bede sie wypowiadac o spoleczenstwie bo rzucanie przykladem Heidi Klum byloby idiotyzmem z mojej strony. co do UK - nie zauwazylam takowej reguly. mam wielu znajomych Brytyjczykow i Brytyjek z mniejszym lub wiekszym portfelem zwiazanych z roznymi narodowosciami. pewnie nie uwierzysz, ale owy najgrubszy portfel ma czarna narzeczona. coz, Twoje amerykanskie obywatelstwo nie robi na mnie wrazenia, podroze do UK podobnie. jedyny wniosek, ze z Polski wyniosles niestety runsztokowy a nie kluturalny jesyk i to wlasnie Cie okresla. angielskiego sie nauczyla bo tu studia skonczyla. za wiedze a nie dawanie dupy.

Gość tak powiem
to nieprawda, ze zwiazki "bialo-czarne" sa domena klasy robotniczej. Takie zwiazki zdarzaja sie rzadziej, bo czarni z bialymi rzadziej sie miksuja na gruncie towarzyski, a wynika to wlasnie z uprzedzen. Ale te uprzedzenia sa wlasnie domena osob o wezszym swiatopogladzie. Ja znam pary mieszane, i to wylacznie wsrod osob wyksztalconych, na wysokich stanowiskach. Francja tez nie jest dobrym przykladem, bo tam akurat takich par jest najwiecej. A na pocieszenie powiem, ze czarni maj gorsze zdanie na temat zwiazkow czarnego z biala, niz biali na temat zwiazku bialej z czarnym. Dla nich, zwiazanie sie z biala kobieta to wlasnie pojscie na latwizne i pewnego rodzaju przejaw degradacji. A zdanie czarnych i obcokrajowcow w ogole na temat Polek i Polakow i zwiazkow z nimi, jest o wiele gorsze niz zdanie Polakow na temat zwiazkow Polek z obcokrajowcami. wiele kobiet z innych krajow, wstydziloby sie pokazac z polakiem, i niektore posty pozwalaja zrozumiec dlaczego tak jest.

Gość belle de jour22
Grasia nie wdawaj się w bezsensowne dyskusje z nizinami społecznymi tego forum. PO sposobie wyrażania od razy widać brak klasy u niektórych. No i te wyzwiska:o żałośni jesteście ludzie

Gość grasia
czarne dzielnice w stanach mnie nie interesuja bo do stanow sie nie wybieram. ale wyprawa do POLSKIEJ dzielnicy np. w takim Nottingham czy Hull - strach sie bac nawet w bialy dzien

Gość Rasistka
Grasia nie obruszaj sie tak bo pierdniesz i zrobisz czarnego kleksa!! :D Czarni sa najgorszymi rasistami i co do tego nie ma watpliwosci, chcesz ladny przyklad popatrz w tv na teledyski. Bialy wykonawca zaprasza do udzialu bialych, czarnych, zoltych, za to czarny tylko swoich braci i siostry. Lepiej nie jedz do PL bo szkoda Twojej rodziny, pomyslalas o nich, jaki wstyd.

Gość jinem
wybacz, ale jakos trudno mi uwierzyc, ze Polka zwiazana z czarnym ma za znajomych Brytyjczykow o wysokim statusie spolecznym, ktorzy zwiazani sa z czarnymi:D Moze w twoim otoczeniu takie zwiazki sa czeste, ale jest to pewnie nizsza klasa srednia🖐️

Gość belle de jour22
wstyd to jest kraść. Nie rozumiem czego niby ma się wstydzić? Bo jest szczęśliwa??

po prostu ludzie tutaj boja sie, ze dziewczyny posprowadzaja trutni, ktorzy sa z nimi tylko dla wizy. Niestety obraz Afrykanczyka tutaj to leń szukajacy ciagle nowej "zdobyczy". Do tego duze ryzyko zachorowania na Hiv.

Gość grasia
tak, bo Polka to albo na zmywaku, albo w magazynie a jak gdzies w biurze przerzuca papierki i dostapi zaszczytu rozmowy z bialym managerem to ojoj, szczyt mozliwosci. bo to Polska wlasnie.

Gość Karczemna Awantura
Dajcie spokój ludziska!!! Czy żadna osoba która się tu wypowiada nie wierzy w coś takiego jak MIŁOŚĆ? Miłość nie zna uprzedzeń! A takich himlerów trzeba olewać sikiem prostym, bo to zakompleksione, samotne prawiczki!

Gość jinem
taaa, milosc. Tylko dlaczego jakos te Brytyjki nie czuja milosci do czarnmych:D Moze sa jakies wybrakowane, ze nie pociagaja ich czarni?:D

Gość belle de jour22
ja nie rozumiem jednego. Skąd w was ludzie tyle jadu?? Czy naprawdę nie macie własnego życia i musicie się wyżywać na innych?? Nie potraficie kulturalnie prowadzić dyskusji i jak tylko braknie wam argumentów zaczynają się wyzwiska. Ale pewnie większość z was powie, że ma wykształcenie wyższe, albo średnie. Ale sposób wypowiadania się jak u hołoty.

Gość tak powiem
wrecz przeciwnie. Wydaje mi sie, ze Twoje poglady opierasz wylacznie na obserwacji zjawisk ze srodowiska w ktorym zyjesz. Jezeli pary mieszane, widujesz wylacznie posrod przedstawicieli klas nizszych, to znaczy ze tylko takie osoby masz okazje obserwowac. Ja sama pracuje w UK na uniwersytecie (jako wykladowca j. angielskiego), i w tym srodowisku obserwuje takie pary. I to nie jest klasa "nizsza srednia"....

Gość grasia
HIV i AIDS jest wszedzie, nie tylko w Afryce. a jesli o to chodzi to w uk cieszy mnie dobry zwyczaj badania sie po zakonczeniu kazdego zwiazku. niestety w Polsce ufanie nowopoznanemu partnerowi i dawanie dupci an czysto to powszechna sprawa.

Gość belle de jour22
jinem gdzie mieszkasz??

Gość Rasistka
Nie mam kompleksow, prawiczkiem tez nie jestem, a moja ocena czarnych wynika z obserwacji. Troche juz ich poznalam i moge powiedziec wlasne zdanie. Jedyny argument ktory troszeczke do mnie przemawia to milosc, tylko zebs autorko kiedys sie nie przeliczyla 🖐️

Gość grasia
dla klaryfikacji - obecnie robie kontrakt treningowy w kancelarii na solicitora plus magistra z prawa miedzynarodowego. w obu przypadkach - srodowiska bardzo rozne, te wyzsze, nizsze i srednie.

Gość fajniutenki_27
czemu ty masz sie wstydzic za Polske? On w Polsce najwyzej narazi sie na głupie uśmieszki i ewentualne obicie ryja. Jak ja bym z kolei pojechał do Afryki i podrywał tamtejsze kobiety, to jeszcze tego samego dnia wyladowałbym w garnku z zupą. Więc kto się tutaj powinien bardziej wstydzić???

Gość grasia
a kto by chcial zupe jesc z takiego Ciebie? :D

Gość jinem
tak powiem, owszem, zdarzaja sie pary biala-czarny w srodowiskach akademickich, ale jak sama nazwa wskazuje, ci czarnoskorzy to wyksztalceni ludzie, ktorych z innymi czarnoskorymi laczy tylko kolor skory, bo swiatopoglad maja zupelnie inny. Francja jest doskonalym przykladem, bo to wlasnie kraj, gdzie czarnoskorych jest mnostwo, wiec zwiazkow Francuzka-czarny powinno byc sporo, a wcale tak nie jest.

Gość Karczemna Awantura
Grasia - nie wiem co chcesz udowodnić, bo już z Twoich wypowiedzi widać że jesteś inteligentna, ja nie wątpię że czeka Cię ciekawa praca, nie ma sensu pisać tu z prostakami. Jeśli ktoś kalkuluje tworząc związek, to już z góry dla mnie jest coś nie tak. Związek powstały z miłości, gdzie nie ważne staje się co myślą inni, to jest dopiero prawdziwa miłość. Ja życzę Ci powodzenia.

no nie, zaprzeczasz, ze HIV to domena Afryki? gdzie nawet 50% społeczeństwa w niektórych krajach ma HIV? Miałam nadzieję, że mądra jesteś, ale jak zaczynasz negować prawdę to zaczynam zmieniać zdanie. Poza tym, ludziom zazwyczaj nie chodzi o kolor skóry a inną kulturę. Polacy nie chcą takich jazd jakie mają Francuzi, albo Niemcy, czy GB. Społeczeństwo homogeniczne lepiej się rozwija i jest bezpieczniejsze, nie wiesz o tym? Nikt nie chce tutaj afrykańskich hord gangsterskich albo "muzułmańskich piątków na basenie" jak jest w GB. Chcemy czuć się u siebie, a nie wiecznie ustępować muzułmanom czy Afrykańcom. Murzyn (a raczej Mulat) wychowany wśród białych to ktoś zupełnie inny niż Murzyn z Senegalu i Angoli. Zacznijmy rozróżniać kolor skóry od kultury.

Gość Luiqend
odbiegając od tematu jak tak dalej pójdzie i w pl bedzie sie rodzilo tak mało dzieci to siłą rzeczy niebawem nasz kraj zrobi się wielokulturowy

Gość grasia
nie kalkuluje mojego zwiazku bo kalkulowac to moglam na poczatku. teraz zastanawia mnie jedynie polska mentalnosc. coz, chinczycy to takze inna mentalnosc a tak chetnie cala Warszawa i okolice jezdzily na stadion po tanie zakupki u chinczykow. teraz hale w nadarzynie gdzie znakomita wiekszosc sprzedawcow jest z Chin, tez nie swieca pustka. a przciez ich mentalnosc i sposob zycia bardzo odbiega od Polskiego. i tutaj nie bede wdawala sie w dyskusje bo bylam, widzialam, wiem i nadal mam znajomych z Chin w UK. jinem to sugerujesz, ze trafil mi sie wynaturzony murzyn bo i jest wykladowca na uniwerstyecie i mlodosc spedzil w Hiszpanii i studiowal w UK. wniosek taki, ze powinien nosic tabliczke 'nie jestem typowym czarnym'?

Gość jinem
hehe, tak powiem napisala o wykladowcach i nagle twoj czarny jest wykladowca, jasne:D🖐️ Badz sobie z kim chcesz, ale nie rob wstydu rodzicom, chyba ze masz ich w dupie, na razie🖐️