Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

misiaczkowa

*********Termin SIERPIEŃ 2011*************

Polecane posty

aga jabi ja mam malej w sypialni jest cichy choć wiadomo, że go słychać. U kolezanki chodzi jak by samolot przelatywał więc jestem ze swojego zadowolona. A woda wokół się skrapla jak naprawdę ustawi się wysoką wilgotność.

a ja mam pytanie z innej beczki: co robicie jak po karmieniu dzidzia wam usnie? budzicie ją na odbeknięcie czy dajecie jej pospać?

ja daje często usnąć ale moja nigdy jeszcze nie ulała i beka też nie zawsze. Nie wiem od czego to zależy

hej Mamusie Sierpniowe. Ja kupiłam miesiąc temu ultradźwiękowy nawilżacz powietrza w Castoramie za ok 175zl. Szukałam teraz w internecie, ale nie znalazłam. Jest z jonizacją, ustawieniem czasu, pomiarem wilgotności, w nocy zmienia kolory, ma 3 regulacje nawilżania i prawie go nie słychać. U nas się sprawdza. Ale musi stać blisko łóżka, wtedy jest najlepszy efekt. Jak Kacperek zaśnie po karmieniu, to i tak go biorę do odbicia, ale wtedy nie zawsze mu się odbija, szybciej bączka puszcza.

moja tez nie zawsze beka, i ostatnio pare razy mi usneła i szkoda mi było ja budzic, ja chociaz miałam te pare minut aby cos w domu zrobic. moja nie bardzo lubi spac w dzien a tym bardziej siedziec sama. czasem ja podnosiłam ale pozniej juz nie było mowy o spaniu.

pocahontas to Twoja zdolna jest umie bekać dwoma stronami ;);) góra i dołem ;);)

kurczę w życiu bym nie przypuszczała że kupa u dziecka to tyle radości he he:-))) :-))) :-))) drugi dzień pod rząd kupsztal chyba rzeczywiscie juz mu sie tam normuje co do kataru to tez czytałam żeby było raczej chłodno w pokoju obowiązkowo spacery i jeszcze takie inhalacje z soli- czyli na wrzątek do miski sól kuchenna i to pod łóżeczko (proporcji nie znam) a jak się nie ma nawilżacza to najprostszy sposób pieluchy na kaloryfer mój dziś trochę marudził ma ciągle czerwony jeden policzek łapkę zzera już namietnie non stop zerknęłam mu do paszczy no i jest biały slad na dziąsełku w miare miękkie to miejsce to jest ale chyba powinno być twarde jak na zęba? żesz kolejny temat do doktoryzacji.....mojej znajomej (córcia starsza o 1 miesiąc od mojego) ma już jeden od jakichś 2 tygodni i to na górze a nie na dole dlatego nic mnie już nie zdziwi w sprawie zębów

tez uzywamy nawilzacz, ten mamy http://allegro.pl/nawilzacz-powietrza-jonizator-sanico-rubber-i1889125888.html mikusiaaa z tym smocczkiem to jednak odpada, bo dzisiaj pil normalnie, to po prostu brzusio bolal, przed chwila jak pil przed snem tez darcie okropne, brzusio dolega..;(( uzywam dr browns butelke a odstawilam leki,,,zobacxymy... jesli na dobe wypija dziecko min 500ml mm to wit K nie trzeba podawac. ale jesli masz watpliwosci to podawaj co dwa dni z K i na zmiane samo D. ja tak robilam bo mi odradzono podawanieK a maly mije 320 na dobe wiec nie bardzo chcialam wierzyc. monisiacz3k straszna lipa z tymi kupkami, nawet nie wiesz jak cie rozumiem. U nas tez niepewne kupki ale jakos robi....bardzo ciapowate z kolei. bardzo go nawadniam i pewnie to pomaga. a ty nawadniasz? podawaj tez probiotyki do mleka to tez pomoze. jesli pepti mu nie smakuje kup LacidoBaby o smaku waniliowym i raz dziennie z tym butle dostanie to z checia wypije ;))))

No właśnie u nas jest tak że ja cały czas karmię piersią tylko od czasu do czasu dokarmiam sztucznym 0d 3-5 butelek w tygodniu po ok 120 ml i raz jak nie miał tych kupek to podałam mu właśnie 50 ml herbatki z kopru boziu jak wpałaszował i chciał jeszcze niby tej kupki po tym nie było ale zapytałam pediatrę czy mogę od czasu do czasu podać tę herbatkę to powiedziała proszę nie poić no i weź bądź mądry a ten bebilon pepti to też zalecenie pani doktor. I dlatego jutro zrobię jak poradziła tnks umówie się na te badania i wtedy będe miała pewnośc czy jest ta skaza czy nie bo kurcze tak co jakiś czas przechodzić na tą dietę to też bez sensu i może wyjaśni się z tymi kupkami.

jaka bzdura faktycznie, z tym niepojeniem. Jak ja karmilam piersia na poczatku to moji tak mial problem z bąkami przez niedojrzale jelitko, to mi kazala dopajac koperkową albo na trawienie wlasnie i wiaterki juz wtedy odrobinke lepiej szly. To nie jest regula ze skoro piersia to masz nie dopajac.... spokojnie podawaj Plantex. nawet raz na pare dni jesli nie jestes pewna.

Mum to come - masz racje moj lekarz twierdzi ze od 38,4 mozna mowic ze dziecko ma temperature. A jak nie ma goraczki to swierze powietrze jest najlepsze. No i u nas w sypialni mamy 18 stopni. Tutaj lekarze troche innaczej lecza niz w PL.

a ja jestem tak cieplolubna i nie moglabym miec 18. mamy 23stopnie, a o 4 nad ranem strasznie mnie zimno dopada oczywiscie,A bobaskowi cieplo bo dotykam go co chwila. A mam nadzieje ze po dzisiejszym dlugim spacerku bedzie ok i ze go nie wyziebilam.

no my mamy 21-22 w nocy a jak wietrze w dzien to 19. jak mielismy cieplej,ok 24st to mala sie rozchorowala, ale bylo tez za sucho.teraz i wilgotnosc jest lepsza, niestety z dzieckiem trzeba o wszystko zadbac. zeby tak wczesnie?? myslalam ze wychodza ok 6miesaica? jak to jest?

hej! Dziewczyny nie nadążam za wami :O... Oliwia skończyła 3 miesiące :D i waży już 5240g (ur2200)! :) Martwi mnie to, że ma miękką główkę a pediatra nie kazał zwiększyć jej wit d... a jak to wygląda z waszymi maluszkami? Moja córcia potrafi już przefiknąć się z brzuszka na plecki a ostatnio wygłasza mega długie monologi i prowadzi bardzo interesujące dialogi z mamusią ;). Ja nadal na diecie bezmlecznej. Ważę już tyle co przed ciążą - ubyło mi 24kg... ale walczę jeszcze. Codziennie chodzimy na długie spacery. I pomyśleć że już za miesiąc Oliwka dostanie pierwszy raz papu owocowe a do tej pory tylko mleczko z tita. Aż łezka się w oczku mamusi kręci, że niedługo lala nie będzie już całkowicie ode mnie zależna.... 🌼 👄 dla wszystkich sierpniowych mam

mama8327 helouuu malenstwo rosnie co nie, hmmm a ty chwile temu w ciazy nie cnodzilas? Jak to ona juz taka duuuuzia? Hihihi mnie zostalo 4kg do zgubienia ale oponie ida. Bez fittnesu nie dam rady, a bez snu na fitnessie tez nie dam rad jesli chodzi o poszerzenie diety tez sie doczekac nie moge. Czy te deserki mozna podawac w ttrakcie 4mca czy jak skonczy? Po podaja wlasnie po skonczonym trzecim... Od czego zaczzniecie? Ja chyba od jablek i sliwek na wyregulowanie kupki. A one z kolei beda juz pewnie inaczej wygladac? A maly odd ssania piersi to jak podaje mu lyzeczke to chlipie jak kotek, jak on wciagnie ta szame? Zrzuci tym jezyczkiem. Ahh od 20do 2pospal, jest elegancko, nawet tak nie ziewam.

cioka julia - chyba za wcześnie na ząbki. Mój Kacperek teraz też ciągle cmoka swoje łapki (głodny nie jest), chyba to kolejny etap rozwojowy. Ciężko odgadnąć. MT-78 - 18 stopni, ale zimno, chociaż wiem, że w takiej temperaturze świetnie się śpi. Ale chyba ciążko z wstawaniem rano. Mama8327 - Kacperek dzisiaj też kończy 3 mieisące, a niedawno ze szpitala wyszliśmy Od wczoraj gada jak nakręcony, buzia mu się nie zamyka. Tymnkowa - ty masz 'nocny Marku" sierpniowy. Buziaki

mama, pocahontas i my dziś mamy 3 miesiące skończone:-))) co o ząbków to przerzuciłam masę książek wczoraj i niestety już moga iść tyle że już to mogą być objawy a one wyklują się np za 2 miesiace dopiero. kurczę zaniedbałam sprawę przemywania buzi regularnego i mały teraz nie zwyczajny że mu się w mordce gmera. lecę ogarnąć chałupę i na spacer bo co jak co pogoda nam sprzyja w tym roku:-)))

hej. Kacperek w nocy podrapał sobie główkę aż do krwi, normalnie pocharatal ją. Buzie ma calą wysypaną. Tak być chyba nie powinno, bo jest na bebilonie pepti. Jestem załamana. Ale umówiłam się na dzisiaj do alergologa to zobaczymy co nam powie. To mleczko wcale mu nie pomaga. Już głupieje z ta alergią. Nawet akwarium w kuchni wylądowało, bo podobno suchy pokarm uczula, dywanów też nie mamy, tylko panele, a podłogi co drugi dzień myje wodą z płynem do naczyń. Jeszcze trochę a w jakąś fobie alergiczną wpadnę. Mleczko robicie na wodzie przegotowanej z kranu czy butelki?

no i nie ma dziecka idealnego- jak nie kupy to alergie albo inne dziadostwo,pocahontas może ty idz do innego lekarza może którys w końcu wpadnie co jest dziecku. ja gotuję wodę żywiec boje się na razie przejść na "zwykłą" mam tu strasznie twardą chociaz ta żywiec też niezły osad zostawia

mama, to Ci córa rośnie :) super :) mikusiaa, co pediatra to inna opinia co do witamin. Mnie pediatra powiedziała, że żeby było zaspokojone pełne zapotrzebowanie na witaminy dziecko powinno wypijać min. 900 ml mleka modyfikowanego. Mój synek jest na moim mleku, więc nie mam z tym problemów i dostaje K+D. Wit. K do końca 3 miesiąca a potem tylko D. tymkowa, my też mieliśmy butelki dr Brown'sa. Tak je wszyscy zachwalają, że super antykolkowe. Odkąd wymieniliśmy na Aventu to mały mniej łyka powietrza :) A są duuużżo tańsze (o połowę). No i mnie krew nie zalewa przy ich myciu :D monisiacz3k, tymkowa ma rację. Lekarze niby zalecają, ze jak karmi się piersią żeby nie dopajać (m.in. dlatego, zeby nie zaburzać odruchu ssania), ale Twój szkrab i tak zna butelkę, więc ja nie widzę problemu. Bartuś też dostaje moje mleko (butelką) a ja podaję mu herbatkę od czasu do czasu (1-2x dziennie). Polecam herbatkę ułatwiającą trawienie z Hippa :) ciotka julia, pocahontas, mój też namiętnie pcha łapki do buzi, niezależnie czy jest przed jedzeniem czy po jedzeniu :) Nawet ostatnio smoczka (uspokajacza) porzucił na rzecz ssania kciuka.... I jak wyciągam mu paluszka z buzi i chcę zastąpić smoczkiem to jest płacz... pocahontas, my mleczko i herbatki robimy na wodzie butelkowanej. Z tym, ze u nas jej niewiele do tego celu idzie, bo mały dostaje tylko ok. 2 butelki modyfikowanego w tygodniu, no i herbatki 2x dziennie po 50 ml. Więc nie jest tego dużo. My też z kranu mamy okropnie twardą wodę :(

hej! Pocahontas i Ciotka Julia 🌼 to w takim razie razem obchodzimy miesięcznicę naszych dzieciaczków :D. Ano córcia rośnie szybko i co zadziwiające karmię ją wyłącznie matczynym mlekiem. Co do ssania paluszków to moja również z uporem maniaka wkład piąstki albo kciuka do buźki. Mum to come pytała kiedyś o zabawę raczkami czy takie ssanie rączek nie należy czasem do fascynacji nimi... My bawimy się w kosi kosi łapci... Karmienie butelką - to prawda, że ssanie zanika - córcia będąc 2 tygodnie w szpitalu na neonatologii karmiona była wyłącznie butelką (->inkubator) a po powrocie do domu musiałam ją na nowo uczyć ssania piersi - masakra - płakałyśmy obie. My jesteśmy ciepłolubni w domu mamy niezdrowe 21-22'C ;) inaczej Oli od razu zaczyna czkać. Ja nie dopajam na razie. U nas stanowi duży problem rozróżnianie dnia od nocy - Oliwia spałaby cały dzień a później w nocy buszuje. Zupełnie nie wiem jak ją przestawić. lecę karmić i na spacer - chociaż w gda jest 6'C pochmurno i mgliście...

ha i od dziś zgodnie z rozpiską na mleku dajemy po 150:-))) kurczę mój mały już od pół godziny powinien jeść a sobie lula. zblokował mnie trochę bo już jedną nogą jestem za drzwiami a u mnie jest z 15 stopni chyba dokładnie nie wiem bo mam termometr w pełnym słońcu i fałszuje.... dobrze macie z tą prawidłową temperaturą ja bym wolała mieć w domu chłodniej a wieczorami to mam czasem i 25-26 stopni dom się momentalnie nagrzewa chyba czeka mnie na wiosnę zdejmowanie kaloryferów tzn zubożenie ich o parę żeberek bo wytrzymać się nie da, a przykrecić się nie da bo to stare modele. kurczę jak nie zapalimy to nieprzyjemnie jak zapalimy tylko trochę to upał.....a jeszcze jak jestem ubrana do wyjścia to się roztapiam.....

mama8327 - mozesz powiedziec jaki rozmiar nosi twoja corcia, bo moja ur. sie 2860kg w tej chwili wazy 6300kg a skonczyla 10 tyg. i caly czas miesci sie w 56 dopiero zaczynamy 62 zakladac. A dziewczyny pisaly, ze ich dzieciaczki 62-68 juz nosza. Nie wiem czy moja taka malutka jest czy jak?

MT Moja ma skonczonych 9 tyg , leci jej 10, urodziła się 3650 , dzisiaj ma 5450 i nosi rozmiar 68 rzadziej już trafi się coś 62 co jej pasuje... 56 już dawno oddalismy znajomym dla ich maluszka

MT ale my oboje z mężem jesteśmy wysocy i mała urodziła się i miała 54 cm a to też ma znaczenie... Jaka Twoja mala się długa urodzila?

hej dziewczyny czy wasze dzieciaczki tez nie chca spac w dzień? i czy któraś z was sie wysypia?wiem to troche głupie pytanie,ale ja sie wogule nie wysypiam:(juz padam. dzis Mąż bedzie wstawał do małej i moze pierwszy raz od dnia porodu przespie noc.

moja w dzien baraszkuje,ale tez i spi troche-roznie od krotkich drzemek po pol godz przez 2h po 4h, jak np dzis. zalezy od dnia. roznie tez niestety zasypia wieczorem, potrafi o 21 ale i o 23. meczace to. urodzila sie 45cm a teraz ma ok 60cm chyba, ostatnie sprawdzone miala 56cm ale jeszcze w wakacje. waga pewnie ok 6kg, a ciuszki zakladam 68cm,niektore sa akurat niektore takie ze ma lekko miejsca w nich na ruchy,wiec sa najlepsze. a ma juz 4miesaice skonczone,leci 5ty. z zalem odkladam te mikrociuszki z ktorych wyrosla.. :)

Hej,My już po drugim szczepieniu Karolinka nawet nie zapłakała ZNIOSŁA DZIELNIE:) waży już 7410 i skończyła 3 miesiące,mała kluska mi rosnie.My problemów z koopami i pierdkami nie mamy dlatego się nie udzielam.Pediatra kazała nam już po maleńku wprowadzać jabłuszko marchewkę a za jakieś2 tyg słoiczki.Pozdrawiam