Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

misiaczkowa

*********Termin SIERPIEŃ 2011*************

Polecane posty

hej dziewczynki :) co do ssania rączek to mój synek tez to "namiętnie" robi czy chce jeść czy też nie przyszła do nas mata edukacyjna, kupiłam w koncy tiny love cudowna planeta kick and play, strzal w dziesiątkę, mały się na niej bawił chyba z dwie godziny, nawet zapomniał,że jest głodny... u mnie dziś pewnie będzie pobudka w nocy, bo niuniek tak sobie poprzestawiał teraz,że zaczął nam usypiać o 19 i budził się o 24 więc już za późno na kąpiel... wczoraj go wybudziłam i była awantura ehhh, więc dziś pierwszy raz od dłuższego czasu jest tak wcześnie po kąpieli i już śpi, więc nawet jak prześpi Swoje 6 godzin to się pewnie obudzi ok 24 czyli ja się będę pewnie dopiero kłaść hehe tymkowa myślę,że jak było ciepło to nic mu nie będzie, dotlenił się chlopaczek :), jedyne co to chyba niedobre dla kregoslupa jest siedzenie w foteliku tyle godzin, tak wszedzie mowia... dziewczynki kupilam u koteczkowej 1984 pare ciuszkow i tak sobie mailujemy teraz i ona nie ma zupelnie czasu tu zagladac ale serdecznie Was pozdrawia :)))

Teraz znowu mała była marudna.pomogłam jej termometrem zrobić kupę .Czemu ona ma problem z tymi kupami?jak już robi to co 2 dzień i jest tego tyle,że hej.dałam jej teraz viburcol.Ponadto cały czas ma zapchany nosek. Czy wasze maluszki tez tak sie wierzgają.Zauważyłam,że moja mała tak odpycha sie nóżkami i sie wierci może coś ma z tymi jelitami.

ta mata to nie cudowna planeta a wyspa :D co do ciuszków to też trzeba wziąć pod uwagę,że rozmiar rozmiarowi nie jest równy

MT- to Twoja malutka też nieźle urosła :) TNKS ma rację, trzeba patrzeć jakie dziecko duże się urodziło - nie ma co porównywać. Nasz syn urodził się 56 cm, 3890 g a 2 tyg. temu miał ok. 62 cm i 6500 g (teraz ma 2,5 miesiaca). Ciuszki też raczej nosi już na 68cm. Te na 62 powoli zaczynają się ciągnąć ;) widzę, że mu w nich niewygodnie. Zresztą z tymi rozmiarami to się nie trafi - co firma to inna wielkość przy tym samym rozmiarze. Jak porównywałam niektóre 62 cm z 68 to wielkościowo były takie same. Mały dostał kilka ciuszków z H&M i oni mają np. ciuszki większe niż wynika z rozmiaru. Dostał takie fajne body z kaczorem DOnaldem na 62 cm a wielkościowo to jakieś 74 cm!!!! Są ogromne (bardzo długie). A teściowa mu kupiła body na 68 i....już w nie nie wszedł ;) Są szerokie a krótkie. smallgirl, jeśli Cię to pocieszy to ja też już chodzę na rzęsach....Mały nie daje odpocząć w dzień. BA, nawet nie daje zająć się domowymi obowiązkami. Dziś spał 2x po 20 minut (wstał o 7ej). Zdążyłam ściągnąć pokarm i pozmywać butelki...A potem domagał się uwagi i popłakiwał trochę - sam nie wiedział czego chciał i do tego był zmęczony... Ale po kąpieli o 19:30 padł...Wieczorem nadrabiam domowe obowiązki - poprasowąłam już jego rzeczy, pościerałam kurze, pozmywałam i...padam na twarz... :(

smallgirl mój też wierzga nóżkami, szczególnie przy zmianie pieluchy aż śmiać mi się z niego chce, kupę robi raz dziennie aha wierzga jeszcze gdy nie może bąka puścić

aga_jabi, my też mamy tą matę i też uważam, ze jest super :) no i zabawki się przydaja jak gdzieś jedziemy. Odpinamy i bierzemy ze sobą :D

helou. my po aktywnym dniu dzis. mały w dylizansie przespal 5 h i teraz nakarmiony spi. zobaczymy do ktorej. niestety znow jak jadl to plakal i parl, brzuszek bolal i zawsze te bolesne piardki ida jak je no..;( dopadlo nas cos jak ciemieniuszka. ale tylko z przodu nad czolkiem, tam gdzie sie wloski wytarly,takie luszczenie sie skorki jest, zgodnie z waszymi radami oliwkuje i wyczesuje. ja wode z kranu filtruje Britą i taka gotujje dla malego, wczesniej sie pytalam o butelkowa, ale lekarz mowi jak jest brita to wystarczy. moj maly na 2 miesiace i 6 dni i powiedzial dzis pare razy agh.. agu..agi.. nie wiem czy pozno czy wczesnie ale niesamowicie sie zajarałam i prosilam go o jeszcze ;))) łapki tez namietnie ssa i trzyma grzechotki, to wsadza je do buzki. Niestety na uspokojenie tylko cyc bo odrzucil smoczka. mam niezla galerie w domu z kazdej firmy i zaden mu nie pasuje....no odrobinke firmy nuby ale to nie typowe ssanie ... ja nadal daje 3-4 butli dziennie. 90ml rano 120 na obiad i 90 na spanie. zdazy sie w nocy po przebudzrnie 90ml. smallgirl - moj w ogole nie spi w dzien jesli jestesmy w domku,. tylko w aucie lubna spacerze.. Nocami tez nie lepiej, pobudki co 3h wiec sie przyzwyczailam.....ciekawe ile jeszcze zniesie to moj organizm... no co tam jeszcze mialam naskrobac....uhm...zapomnialam.

Ja juz nie moge.Kiedy skoncza sie te problemy z układem trawiennym.juz od tygodnia mała zasypiała o 20 i 2 razy budziła sie na karmienie.a dzis znowu jazda.My mamy tak niestety od urodzenia.Jestem strasznie zmęczona.nie wiem po kim to ma ja byłam spokojna jak bylam mała a moj mąż ponoć też. niedługo 8 listopada kończy 3 miesiące,ale nie licze na to,że tak szybko to przejdzie. nie wiem dlaczego nie moze zrobic kupki przeciesz są one rzadkie,wiec powinno normalnie pojsc.dziwne

smallgirl, ja nie wiem czy to przypadek czy nie, ale u nas skończyły się większe problemy z brzuszkiem od czasu jak stosujemy BioGaię (to taki probiotyk). Może spróbuj zapodać szkrabowi? Przecież mu tym nie zaszkodzisz. Może tania nie jest, ale warto spróbować.

Vilia- moja koncem wrzesnia wazyla 4300 i od tego czasu nie bylam u lekarza wiec nie wiem dokladnie ile wazy, ale wazylam sie z nia na rekach i tak mi wyszlo 6300. Przybiera ladnie, bo widze jakie nozki robia sie tlusciutkie :) Moze faktycznie tez rozmiarowka rozna, bo duzo dostalam ciuszkow od kolezanki z NL i sa mniejsze niz inne.

łaaaaaAa co za matka że mnie :D przegapiłam tydzień :P moja mała ma skończonych 10 tygodni a nie 9 ;) nie wiem jak ja to wcześniej liczyłam :P z uporem maniaka powtarzam jak małpa że ma 9 :P Rączki też namiętnie ssie i też podaje bio gaje i kupki są 2-3 dziennie zrobione z uśmiechem na ustach ( po za chwilowym zaparciem po kaszkach)

U nas byla dzisiaj wielka wyprawa autobusem miejskim do miasta, bo starsza sie upomniala ze zima nadciaga a nie ma w czym chodzic. O 10 nakarmilam mala i w droge, zaraz zasnela i spala do 13.30. Takze spokojnie moglysmy po sklepach pochodzic.Kurtka na zime jest, ja tylko oko nacieszylam bo zostalo jeszcze nadprogramowe 10kg do zrzucenia wiec wrocilam z pustymi rekami. W drodze powrotnej mala podziwiala autobus od wewnatrz.Myslalam ze po przebudzeniu bedzie chciala jesc ale dala rade do domu.Wytrzymala bez jedzenia 4,5 godz.

hej dziewczyny a u nas to nawet teraz jak te kupki są tylko co 4 dni po czopku to mały i tak noce przesypia przynajmniej od trzech tygodni jak nakarmie go ok godz 20 to wstaje 5-5;30 a czasami zdarza mu się później i jeżeli chodzi o mnie to nie miałabym za złe jakby mi chociaż raz w nocy wstał a tak wogóle to już mamy taki rytm dnia że karmię 6 -7 razy dziennie ok 130-140 ml mojego mleczka ściągniętego i zazwyczaj w podobnych godzinach najwięcej to godzinka różnicy(zależy jakie drzemki robi w dzień) w po nocy po tych przespanych wielu godzinach jak zje pierwszą porcję mleczka to znowu zasypia na ok 2 godzinki mam nadzieję że tak już zostanie bo nas przyzwyczaił.Do tej pory ładnie na wadze przybierał a teraz to już nie wiem bo dawno nie ważyłam(2 tyg temu ostatnio) ale on mi się ciągle taki maluśki wydaje:)

ja zmienilam Biogaje niestety bo wypluwal ją i pewnie dlatego nie pomagałą bo niestety nie lądowała w żołądeczku. Zamienilam na Lacido Baby i rozpuszczam w mleczku i nie ma wyjscia bo wypija. Jesli chodzi o to liczenie wieku dziecka to .... jak liczycie? Miesiacami? Czy tygodniami? Bo mozna sie pogubic, dany miesiac ma wiecej zazwyczaj niz 4 tyg wiec mowic ze 2 miesiace to 8 tygodni jest bledem. Na suwaczku ustawilam ze wylicza mi miesiacami a ja sama wyliczam tygodniami, wieec ma 9 tygodni i 5 dni ;) smallgirl, przy probiotyku mozesz pozostawac bo on nie szkodzi a pomaga, to szepy bakterii, tak jakbys ty pila aktivie na swoje kupki ;))) Wiec pomoz malenstwu.

jejq. wlasnie przejrzalam te maty tiny love.Fajny duzy wybor ich jest. Podoba mi sie ta koncert zwierząt;) Rozwaze zakup tej maty. bo ja mam tą http://www.fisherprice.com.pl/index.php/maty-edukacyjne/materacyk-3-w-1-h8096/ i mozna ją rozłozyc na koło jesli bobas juz siedzi ale..jakby niewystarcza mi ;) no zobaczymy, moze trafie na jakas promo ;) aa przy okazji polecam ww.w. promobaby.pl na stronce macie aktualne promocje w wiekszych marketach na rzeczy dla niemowlakow;)

Gość bobohit
NOWA, SUPER KOLOROWA BIELIZNA - SUPER CIUSZKI NA MALUSZKI. ZABAWNE BODZIAKI, ŚPIOCHY, SPODENKI, KAFTANIKI dla maluszków w rozm. od 56 do 104 na sezon jesień/zima 2011r. Bielizna bezpośrednio od polskiego producenta. Serdecznie zapraszam do sklepu: bobohit.na.allegro.pl Znajdziecie tam Państwo także: > wyprawki dla niemowlaczków, > piżamki dla królewny i dla zucha, > rajstopki z mikrofibry, żakardowe, itp., > buciki na sezon jesień/zima, > bluzy polarowe. Jednym słowem SUPER CIUSZKI NA MALUSZKI w rozm. od 56 do 128. Łącznie ponad 120 pozycji asortymentowych! Serdecznie zapraszam. Naprawdę będą Państwo bardzo mile zaskoczeni, zarówno cenami jak i poziomem obsługi! bobohit.na.allegro.pl

Mt moja córcia urodziła się mając 50cm dł i 2,2kg teraz z wagą 5250g ubieram ją w ciuszki od 62 do 68. Ale rozmiar rozmiarowi nie równy np: ubranka z h&m 62 są dla niej mega wielkie a ze smyka coolclub 62 są już za małe więc ostatnio kupiłam 68 i 74. My lecimy na debridatcie i kolki się zmniejszyły diametralnie do tego mała sama puszcza bączki i robi regularnie kupki :D. Jutro idziemy zapisać Oliwkę do Chrztu - tylko nie wiem ile dać kasy... smallgirl ja nie przespałam żadnej nocki całej odkąd zaszłam w ciążę :O a od 19 lipca chodzę nie wyspana i mażę o przespaniu choć jednej nocy przez 12godzin - marzenie :). papap dobranoc

helou to ja cocny marek. Dzis powtorka, budzenia o 2 i o 5. Czyli nawet sie normuje. Czekam niecierpliwie kiedy ksiaze zechce przespac jedna pore. Ale za chcwile daje mi mala butle z nadzieja ze posci do 7. see u later

Vila no to moja nie zjada 900 ml mleczka tylko coś kolo 650 ml. Słyszałam żeby dawać witaminkę D jak jest pochmurnie no i tak będę robić.

Hej,pamiętacie mnie jeszcze?Dawno mnie tu nie było ale mialam popsuty komputer i dopiero odebrałam z naprawy.Nie mam przy małym za dużo czasu więc nie nadrobilam waszych wpisów jeszcze ale się postaram.Mój synuś rośnie zdrowo.Z karmienia wyłącznie piersią nic nie wyszło bo miałam mało pokarmu i mały był głodny.Czego ja nie próbowałam żeby pokarmu było więcej ale nic to nie dało.Teraz 3 razy dziennie daje butle po 150ml mleka i 3 razy pierś.Mały śpi dobrze,bo zasypia ok.20 a budzi się ok.5 rano,dostaje cyca i zasypia tak po godzince i śpi do ok.8rano,potem znowu cyca a ok 10.30 już butla.Martwi mnie teraz tylko to,że córka złapała ospe i lekarka powiedziała, że na 90% mały też się zarazi a ja sobie tego nie wyobrażam.Tak więc czekam czy coś się u niego wylęgnie mam dalej nadziej, że nie ale 2 szczepienie trzeba było odłożyć niestety.Pozdrawiam was serdecznie i teraz już będe zaglądać częściej.

Zgłaszam się:D:D:D Melduję krótko, że żyję, synek mój młodszy robi postępy w temacie usuwania odpadów organicznych i robi to sam, bez jakiejkolwiek pomocy CODZIENNIE!!! Zuch:P Poza tym gada na calego, po swojemu, straszy gada po swojemu na całego i jak tak dalej pójdzie to zwariuję jak nic:D Poczytam co u Was i się odezwę jeszcze dzisiaj, no chyba, że chłopaki zakwestionują ten zacny plan;) TNKS🌻 w radiowej trójce była taka audycja "Rodzina Poszepszyńskich" i tam jedną z głownych postaci byl Senior rodu Dziadek Jacek Maria Poszepszyński:D Co to był za gamoń...słowa tego nie oddadzą, dodam tylko, że głosu użyczał mu Jan Kobuszewski. A dlaczego gamoń? Np ...dość skutecznie podrywał narzeczoną swojego własnego wnuka...a ona do niego mówiła "Jaculku":D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D

hi. po podaniu butli ok 5 niestety nie pospal do 8, lecz do 6.30 wiec przemeczylam go przy cycu na lezaco. dzis drugi dzien bez jakichkolwiek lekow i kompotow i synek robi po dwa razy dziennie kupke. niesamowite;)) pokico niesmiale guga... mam nadzieje ze sie osmieli ;)) ale jedno pozostalo, piardy sa okropnym bolem... i od 17 do 19 mamy placz z powodu bolu brzuszka i piardow.

Dziadek niech Cię cholera,przez Ciebie oplułam laptopa.Normalnie jesteś the best uwielbiam Cię czytać:)

no dziadek wymiata:-))) a bloga to nie chce pisać:-((( byłoby wiecej do czytania..... a tak z ciekawości dziadku starszy syn to ile sobie wiosen liczy?

Mania🌻:D:D:D:D:D to ja lecę do Ciebie ze ścierą i Ajaxem do szyb;) Wprawdzie pewnie po oknie laptopa to nie można tak brutalnie, ale co tam! Ja swój traktuję jak powyżej. Ciotuchna🌻na tak postawione pytanie mogę odpowiedzieć wyłącznie tak: półtora roku;) TAK! Ja wiem! Ale:P daję rade, byle jak, ale jakoś daję:) Poza tym...ja nawet nie wiem jak się do bloga zabrać:O Dla wszystkich mamusiek❤️👄, o dzieciaczkach nie wspominając;)

co wiesz?:-))) he he przeciez ja nic nie mówię a raczej nie piszę...a tak na poważnie to wychodzi mi na to że jak zaczęłas z nami pisać to maliznę w domu miałaś ( nie wiem czemu ciagle mi się wydawało że Bronek ma ze 2 lata) a jeszcze pamiętam że ciągle robiłaś jakieś przetwory...przyznaj się xażywasz jakies dopalacze:-)))) co do blogów to też nie wiem jak się technicznie je robi, podczytuję troche szafiarki ( aczkolwiek to jak i gdzie się ktos ubiera mam w głębokim poważaniu) no ale niektóre szafiarki mają świetne pióro czy też świetną/lekką klawiaturę i lubie je poczytać tak po prostu pozdrawiam pa

hjk witaj po przerwie:-))) co do ospy to nawet jak dzidzius ją złapie to moze lepiej, ze teraz? założysz niedrapki i sie nie pocharata, moze nawet lżej ją zniesie? no ale to tylko moje teorie. co do rozmiarów z h&m to mnie zdziwiłyście, a ostatnio napalłam sie na fajną koszulkę dla małego i na oko wychodziło mi że na teraz a na metce jak byk 56 a mój przechodzi teraz na 68 i nie kupiłam, a wychodzi na to że trzeba było brać