Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

dArtagnan

Brak kultury w dziewczynie na randce w restauracji?

Polecane posty

Wiem, skąd możesz znać Bronka. Kiedy wyjeżdża na wakacje, nocuje w waszym pensjonacie! Zgadłam? Ciekawam, czy zostawia czyste prześcieradła po sobie:p

Gość szaszłyczka
szejk mi nie wyrobie:) swietny jestes Kiedys napial do mnie maila facet ( podobny styl) przesmiewna wymiana maili i spotkanie z nieznajomym . Przyszedł ubrany jak przedwojenny amant z długa czerwona roza . Kiedy podszedł okazało sie ze to wowczas 17 letni syn znajomych z zaprzyjaznionego biura nieruchomosci. Rozbrajajace

Gość szejk_mi_bejbe_nał
Paniczu dArtagnan, całyś ród pański splamił hańbą, zanim panicza abdankuję i strącę w abis, zaradzę aby panicz udał się w swe kręgi i błagał o litość i przebaczenie, acz wygodniej będzie w perskim kilimie poczywać.

Gość Kapitan_Nemo
dArtagnan LOL moi rodzice, moi dziadkowie, pradziadkowie a nawet dalej, to ludzie klutury, szlachcice polscy, dziedzice, po wojnie inżynierowie, bankowcy, prawnicy. Ludzie tzw resenansu. Kregi w jakich sie ja obracam ,są takie same. Począwszy od najlepszych studiów skończywszy na wielkiej kulturze i umięjętności zachowania na salonie... dosc powiedzieć że znam Bronisława Komoroskiego obecnego Prezydenta ,dobrze go zna moja rodzina. Po pierwsze Komorowski to wieśniak, a nie szlachta. Dodatkowo jego żona jest żydówką, co oznacza, że jego dzieci także są żydami, bo zydzi dziedziczą po lini żeńskiej. Więc twoja znajomość jest cokolwiek wątpliwa. Za jakich rodów się wywodzisz? Tu Cię zaraz zagnę, bo znam rody szlacheckie, jako, że wywodzę się z florenckiej bogatej szlachty, a moi przodkowie zarządzali setkami hektarów ziem na Wileńszczyźnie i w Rosji.

Gość matacz ,,,.....
dArtagnan LOL moi rodzice, moi dziadkowie, pradziadkowie a nawet dalej, to ludzie klutury, szlachcice polscy, dziedzice, po wojnie inżynierowie, bankowcy, prawnicy. Ludzie tzw resenansu. Kregi w jakich sie ja obracam ,są takie same. Począwszy od najlepszych studiów skończywszy na wielkiej kulturze i umięjętności zachowania na salonie... dosc powiedzieć że znam Bronisława Komoroskiego obecnego Prezydenta ,dobrze go zna moja rodzina. ---------------------- JA TAM ORŁEM W PISOWNI NIE JESTEM, ale ja nie godzien sie zwac szlachcicem z dobrym wychowaniem , kulturą , obyciem itd. Ty natomiast gdzie szkoły konczyłeś skoro piszesz jak piszesz Skoro tez ja ! ktoś po szkole zawodowej widze to co widze , domniemac mi wolno ze sciemniasz ! Znam bowiem ludzi ktorych tu tu przywołujesz , znam osobiscie i nie chodzi mi o bezposrednio np. Komorowskiego ALE chodzi mi o ludzi kultury do ktorych smiesz sie zaliczać . Oni nie bywają na podobnych forach :) Zadał bym ci kilka pytan w kwestiu obycia na owych salonach - poległ bys niczym kawka , ale to nie mozliwe , bo sprawdisz na necie co i jak . Jednak juz sama pisownia i sposób wysławiania sie , pisze twoje swiadectwo w kwesti pochodzenia .Moze i je masz , ale jestes w takim razie czarna owcą w rodzinie .

Dla was to sie wydaje niesamowite, nie potraficie w to uwierzyć. A jednak. Tacy ludzie, jak ja naprawdę spotykają znane postacie. Są naszymi znajomymi. Pamiętam, jak jakieś dwa lata temu, do naszego domu przyszedł na obiad prof Leszek Kołakowski. Przyleciał z Oksfordu. Ja mu wtedy przy obiedzie udowodniłem, że się myli w jednym swoim dogmacie. Z histori idei plitycznej. On mnie podziekowal i spostrzegl, ze naprawde rosnie ktos. Podziekowalem mu i powiedzialem, zeby tak nie mówił, bo kim ja jestem przy nim. A jednak, Profesor uciszył mnie i rzekł, że mam wielką przyszlosć. Szkoda, że już wyciagnal kopyta bo byl naprawde wielkim wspanialym człowiekiem filozofem i kultury. ... takich ludzi znają tacy jak ja, z moich sfer. To normalne.

Gość heherotfl
Nieźle ma misiek nasrane

Gość Kapitan_Nemo
No spoko, jak miał kopyta, to diabeł nie umrze :D Jakie symbole masz w herbie?

Gość szaszłyczka
Nio to bylo mistrzostwo

On mnie podziekowal :D:D:D:D:D:D:D Chłopie, za słownik i wkuwać zasady:D Mój mąż też jest sławny, a się nie chwalę:p

Gość matacz ,,,.....
dobry jest !!!:) :) :) juz mnie sie podobuje ! fajny bajerant

Gość heherotfl
Po fecie też miałem takie chore dialogi, długa i trudna droga przed tobą synu

Gość matacz ,,,.....
oblubienica - czego sie czepiasz owa forma choc nie popularna dalej jest dopuszczalna

Gość szejk_mi_bejbe_nał
Moja pani Szaszłyczko, jakem ja Szejk mi bejbe nał, rycerz Okrągłego Stołu uchronił twój honor i dumę przed nicponiem paniczem dArtagnanem i czynił żem cię moją niewiastą, będę bronił twego honoru póki moja ręka miecza dobywać będzie silna. Jam nie przedwojenny alem renesansowy całkiem i przybędę ci w moim rydwanie i udamy się u wrót otwartych browaru, aby uczcić ten dzień jako nasze zwycięstwo a klęskę i hańbę panicza dArtagnana.

Gość matacz ,,,.....
tak no to prosze powiedz co jest zle "po ile te pomidory " " na ile te pomidory "

Mógłbym wam opisać swoj herb, (Ślepowron) ale po co? Teraz herby ,nie maja znaczenia. Inne czasy są. Tylko wskazują, kto kiedys do jakiej kultury przy należał. ale własnymi rękami można wiele osiągnąć niezależnie, od herbu jakiegoś. Wy np herbu zadnego nie macie i nie mieliście, ale przecież jakoś się tam staracie żyć. Ja to szanuje. Zreszta dużo osób mi mówi, że często postępuję bardzo szlachetnie, np nie uczestniczę w wyścigu szczurów , a i tak jestem zawsze na Top. Z tym ,trzeba się urodzić.

Gość matacz ,,,.....
nooo mama mówi mi ciagle głupich wiart nie sieje , oni sie rodzą

Gość matacz ,,,.....
oblubienica --> a pochwal sie :) moj dziadek mial herb ktory nam zwineli niemcy w czasie wojny, wszystko ziwneli nam a bylo tego dosc sporo, zostalo kilka kamienic tylko. to zem je dziedziczka! pasuje w te league? a sie nie chwalac (bo w tym topiku nikt absolutnie sie nie chwali), w dworku nalezacej do mojej rodziny o tym samym nazwisku krecony byl "pan tadeusz" :)

Gość matacz ,,,.....
tak też myslałem , a teraz idz i sprawdz , dowiesz sie zaskakujacej rzeczy - obie formy są poprawne ! jedna mniej elegancka , ale poprawna , dlaczego i co i jak juz sama musisz sobie znalesć .Podpowiem Andrzej Markowski - jego w tej kwesti publikacje - pomogą