Skocz do zawarto艣ci
Szukaj w
  • Wi臋cej opcji...
Znajd藕 wyniki, kt贸re zawieraj膮...
Szukaj wynik贸w w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie mo偶na dodawa膰 nowych odpowiedzi.

Go艣膰 臋fa78

Podjelam decyzje-to koniec.Pomozcie mi przetrwac te dni

Polecane posty

Go艣膰 mo偶e warto spr贸bowa膰 ??
http://signup.wazzub.info/?lrRef=da26814a WAZZUB - a co to takiego:) WAZZUB jest pierwsz膮 prawdziwie globaln膮 spo艂eczno艣ci膮 internetow膮, kt贸ra chce p艂aci膰 nam, u偶ytkownikom fazy pre-launch (faza przed-startowa) tylko za korzystanie i polecanie jej innowacyjnej i zupe艂nie darmowej strony internetowej. To prze艂omowy koncept dzielenia zysku! Czego艣 takiego jeszcze nigdy nie by艂o! Nie przegap okazji! Projekt nazywa si臋 WAZZUB. Wersja pre-launch rozpocz臋艂a si臋 1 stycznia 2012 i trwa膰 b臋dzie do 09 kwietnia 2012 roku. Firma b臋dzie p艂aci膰 u偶ytkownikom 1$ miesi臋cznie (przez czas nieograniczony) za ka偶dego cz艂onka zaproszonego z polecenia w okresie pre-launch (do 5-ciu generacji w g艂膮b). WAZZUB to globalny projekt rozwijany przez kilku partner贸w biznesowych z USA, Europy, Indii i Chin od roku 2007. Dotychczas zainwestowano ju偶 2.000.000 $. Do pe艂nego startu projektu (09.04.2012) planowane jest pozyskanie, co najmniej miliona cz艂onk贸w. Obecnie codziennie rejestrowanych jest ponad 50 tys. nowych cz艂onk贸w. To absolutny rekord Internetu. Podobnie jak Google i Facebook, WAZZUB b臋dzie zarabia艂 na reklamach. WAZZUB zaoferuje u偶ytkownikom darmow膮, perfekcyjn膮 stron臋 startow膮 www wyposa偶on膮 w: mocn膮 wyszukiwark臋, spersonalizowane wiadomo艣ci, spersonalizowane oferty, gry, wideo, ulubione linki, itp. Dodatkowo b臋dzie mn贸stwo darmowych ofert, przyk艂adowo: obiady w restauracji, podr贸偶e itp. Firma postanowi艂a pozyska膰 miliony u偶ytkownik贸w poprzez polecenia osobiste. Dlatego te偶 zamiast wydawa膰 miliony dolar贸w na reklam臋 i marketing, b臋dzie p艂aci膰 swoim cz艂onkom za polecenia. Ale uwaga, ta niesamowita oferta jest ograniczona czasowo tylko do 09.04.2012. Ile mo偶na zarobi膰 promuj膮c WAZZUB? Jest tu szansa na zarabianie naprawd臋 powa偶nych sum. Za ka偶dego zaproszonego cz艂onka, niezale偶nie czy z bezpo艣redniego polecenia czy po艣rednio (do 5-ciu generacji w g艂膮b), firma b臋dzie wyp艂aca膰 oko艂o 1 $ miesi臋cznie (przez czas nieograniczony). Twoje dochody b臋d膮 zale偶a艂y od ilo艣ci zaproszonych cz艂onk贸w. Przyk艂ady: 1. Je艣li zaprosisz bezpo艣rednio tylko 3 osoby i ka偶da z nich (a偶 do 5-tego pokolenia) zaprosi te偶 tylko 3 osoby to b臋dziesz zarabia艂: 3 + 3*3 + 3*3*3 + 3*3*3*3 +* 3*3*3*3*3* =**363$*miesi臋cznie. 2. Je艣li b臋d膮 to 4 osoby, tw贸j doch贸d wzro艣nie do: 4 + 4*4 + 4*4*4 + 4*4*4*4 +* 4*4*4*4*4 =*1.364 $*miesi臋cznie. 3. Przy 5 osobach b臋dzie to ju偶: 5 + 5*5 + 5*5*5 + 5*5*5*5 +* 5*5*5*5*5 =*3.905 $*miesi臋cznie. Chyba zgodzisz si臋, 偶e nie jest trudno zaprosi膰 kilka os贸b do zupe艂nie darmowego, innowacyjnego projektu, kt贸ry oferuje mo偶liwo艣膰 powa偶nych, stabilnych dochod贸w za tak prost膮 czynno艣膰 jak polecenie projektu kilku znajomym osobom. Wszystko to jest (i zawsze b臋dzie!) zupe艂nie za darmo, nic nie trzeba inwestowa膰, wystarczy si臋 zarejestrowa膰 i przekaza膰 informacj臋 nast臋pnym ch臋tnym. Firma nie b臋dzie wymaga艂a 偶adnej innej pracy, instalowania jakiego艣 oprogramowania, kupowania lub sprzedawania czegokolwiek. Pomy艣l jak wielkie mog膮 by膰 twoje dochody jak w艂o偶ysz w to troch臋 wi臋cej wysi艂ku i zaprosisz kilkana艣cie lub nawet kilkadziesi膮t os贸b - nie ma tu 偶adnych ogranicze艅. Mo偶esz zarabia膰 nawet kilkana艣cie lub kilkadziesi膮t tysi臋cy $ na miesi膮c. Raz stworzona przez Ciebie "rodzina WAZZUB", b臋dzie Ci przynosi膰 pasywny doch贸d, co miesi膮c przez nieograniczony czas. Aby zacz膮膰 zarabia膰 wystarczy si臋 zarejestrowa膰 i zacz膮膰 rekrutowa膰 nowych cz艂onk贸w. Rejestracja mo偶liwa jest jedynie z linku osoby polecaj膮cej, ju偶 zarejestrowanej. Faktem jest, 偶e takie firmy jak Google czy Facebook zarabiaj膮 miliardy $ co kwarta艂 tylko dlatego, 偶e my, u偶ytkownicy Internetu korzystamy z ich us艂ug. Czy my co艣 z tego mamy?zapytajnik Niestety nie. W艂a艣nie teraz nadszed艂 czas, aby zrozumie膰, 偶e to MY "u偶ytkownicy" b臋dziemy decydowa膰, kto ma zarabia膰 du偶e pieni膮dze. Jak to zrobi膰?1. Wejd藕 na stron臋: WAZZUB - a co to takiego:) 1. Wejd藕 na stron臋: http://signup.wazzub.info/?lrRef=da26814a 2. Wype艂nij ramk臋 na dole i naci艣nij s艂owo "join" - dostaniesz e-maila z potwierdzeniem /mo偶e by膰 w folderze spamu - zale偶y od skrzynki 3. Skopiuj link referencyjny, kt贸ry Ci si臋 wy艣wietli po zalogowaniu 4. Wy艣lij go do wszystkich znajomych i daj im szans臋 w bezprecedensowej mo偶liwo艣ci stworzenia "globalnej spo艂eczno艣ci, kt贸ra p艂aci za u偶ywanie jej home page

Udost臋pnij ten post

Udost臋pnij na innych stronach
Pyta艂am go o to, powiedzial, 偶e i tak b臋dzie je藕dzi艂 do rodzic贸w, ale bedzie to zale偶a艂o od sytuacji... wi臋c by膰 mo偶e b臋d臋 zostawa艂a sama z dzieckiem albo on b臋dzie je zabiera艂, a ja b臋d臋 siedzia艂a sama.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 magda48
Dziewczyny rany boskie, bylam w Piasecznie, DRAMAT!!!!! jeszcze nie moge dojsc do siebie.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 magda48
Boze to by艂o straszne, Wys艂a艂am SMS, o 18:00 偶e chc臋 przyjecha膰 po rzeczy, odpowiedz, musisz dzisiaj mo偶e jutro? a ja na to , nie jutro mam rozpraw臋 i nie dam rady. Po 20 min. dostaje SMS, jak sko艅czysz daj zna膰. Rany my艣l臋 o co mu chodzi, dzwonie, nie odbiera, drugi raz dzwonie, odbiera. G艂os zachrypni臋ty, oddech ci臋偶ki on wybieg艂 z domu, uciek艂!!!!!!!!!!!!! M贸wi臋 mu zosta艅, bedzie mi niezr臋cznie samej sie pakowa膰, a on 偶e mam klucze, wiem kt贸re rzeczy sa moje, on ma dom nie zaufanie i nie bedzie go w domu. Dziewczyny to by艂 szok, facet by艂 OP臉TANY !!!!!!!!!!!!!!! przez jakiego艣 demona, jego g艂os, krzyk, dramat, jak zwierze, jak szaleniec,. Krzycza艂 ze odebra艂am mu jego osobowo艣膰, 偶e debila z niego zrobi艂am. M贸wi臋 co ty mi robisz, a on, co ty mi zrobi艂a艣, jak ty sie zachowujesz smsa wysy艂asz 偶e chcesz rzeczy zabra膰, gdzie jest szacunek, on w te s艂owa m贸wi艂 Musze och艂on膮c, musz臋 och艂on膮膰.

Udost臋pnij ten post

Dowiedzia艂am si臋 wla艣nie, 偶e zachowuj臋 si臋 jak kobieta bluszcz i stawiam bariery mi臋dzy nim a jego matk膮, lito艣ci :o

Udost臋pnij ten post

O Boze... to straszne.. niewiem co powiedziec,moze ta scena uswiadomi Ci ze dobrze ze nie jestescie juz razem ale to musi bolec... bo to osoba ktora kochasz itd... wierze ze sa osoby opetane, mialam wrazenie ze moj Ex ten od ktorego zaczelam temat byl opetany, chwilami dobry i mily a czasem jakby to nie on byl... troche czytalam nt duchow, egzorcyzmow itd,ale duzo ludzi w to nie wierzy wiec raczej nie poruszam tych tematw z ludzmi ktorych nie znam

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 magda48
Poprosi艂am kolezanke i pojecha艂y艣my, zapakowa艂am ca艂e auto. WSZYSTKEI MIA艁Y艢CIE RACJE. w domu posprz膮tane, moje rzeczy juz przygotowane do zabrania, p艂yty od艂o偶one na kupk臋, ogr贸d wygrabione, nie mog艂am uwierzy膰, dom w najlepszym porz膮dki. Pok贸j z moja garderoba zamkni臋ty, wszystkie rzeczy moje, juz w gara偶u, przygotowane do zabrania (kuchenne). Alkohol nie ruszony, moje s艂odycze na kupce, m贸wi臋 wam wszystko przygotowane, nie zabra艂am wszystkiego bo nie mia艂am jak, musz臋 tam jeszcze wr贸ci膰. S艂uchajcie on udaje 偶e pracuje, na stole notatki, uwagi dotycz膮ce prowadzenia radia, lub kt贸rej艣 z audycji. Ja jestem w szoku.

Udost臋pnij ten post

przykre to jest ze on juz jest gotowy do nowego zycia, ze wszystko uprzatnal, ale z drugiej strony... moze i Ty sie szybciej pozbierasz pamietam oczy mojego exa, spojrzenie, po alkoholu, ludzie normalnie maja takie tepe spojrzenie, zamroczone a on po alko byl bardzo przenikliwy, jak nie on, dlatego mysle ze moze byc opetany, z tego co wiem i mam z nim kontakt to w jego zyciu sie nic nie zmienilo, dalej pije, ma dziewczyne w polsce, ale pwiedzial mi ze brakuje mu w niej paru moich cech, miedzy innymi sily walki.. wzrszajace

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 magda48
Wyjecha艂am z Piaseczna, chcia艂am zadzwoni膰 偶e wyjecha艂am, nie odebra艂. Jak przyjecha艂am na Mokot贸w wys艂a艂am smsa, nie odpowiedzia艂. Jurto go zapytam gdzie jes m贸j z艂oty 艂a艅cuszek z brylantow膮 przywieszk膮 kt贸ra od niego dosta艂am i jak zamierza rozliczy膰 sie zemn膮 za Dominikan臋, i za inne sprawy. LUDZIE RATUNKU!!!!! to by艂 dramat on oszala艂 lata艂 pewnie po tym Piasecznie jak g艂upi. Chodzi mi po g艂owie 偶e nie bez powodu uciek艂, czy on nie by艂 po alkoholu, bo z jakiego powodu uciek艂. na mi艂o艣膰 Bosk膮. Brak odwagi?

Udost臋pnij ten post

mam ta scene przed oczami, koszmar normalnie, przeciez nic mu nie mowilas, nie narzucalas sie, nie dzwonilas, i tak sie zachowuje dorosly facet?? szok

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 magda48
ju偶 teraz rozumiem dlaczego zostawi艂 mi klucze, pewnie nie pierwszy raz to 膰wiczy艂. Klucze od domu by艂y po to bym mog艂a sama wej艣膰 i sie spakowa膰, bez jego udzia艂u. Ten facet jest psychicznie chory, on wierzy w to ze ja jestem winna jego stanu psychicznego .

Udost臋pnij ten post

magda!! normalnie jestem z Ciebie dumna!! za to co napisalas!! on jest chory i dobrze ze to widzisz

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 magda48
kochana, dzi臋kuje, co ja dzis przesz艂am, ale powiem Wam, 偶e poczu艂am ulg臋, odesz艂o to nieprzyjemne napi臋cie. dobrze ze pojecha艂am, zobaczy艂am ile znaczy艂am dla tego cz艂owieka. Jak szybko o mnie zapomnia艂. Mam tam jeszcze ca艂膮 mas臋 rzeczy kolejny raz chce jecha膰 w sobot臋, w ci膮gu dnia, nie odpuszcz臋 ch艂opinie, najwy偶ej znowu ucieknie.My艣l臋 偶e by艂 nachlany i dlatego uciek艂.

Udost臋pnij ten post

dziewczyny echhhh 3majcie sie kochane wierze ze wszystko sie pouklada choc teraz wydaje sie wam to niemozliwe... magda czytajac az sie zdenerwowalam szok... nie znamy sie a ja przezywam jak bys byla najblizsza znajoma ... my faktycznie jak psiapsioly jestesmy tutaj takie wiezi mamy dziewczyny ze nikt nam tego nie odbierze ani ich nie przerwie.!!!!! sila jest w nas ! zobaczyce juz niedlugo w to uwierzycie. poradzimy sobie z nimi wszystkimi choc rok temu jakbyscie mi to powiedzieli to bym was wysmiala. buziaki i do niedzieli bo pewnie juz tutaj nie wejde jak bede u rodzicow i siostry i chrzesniaczi mojej kochanej :))) sciska m cieplo.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 magda48
BlueOczka, Tez 艣ciskam, trzymaj si臋 do niedzieli, czekamy:)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 magda48
jak tu si臋 uspokoi膰, kurcze dwa perseny wezm臋.

Udost臋pnij ten post

magda nie daruj nic,zabierz co swoje , rozlicz sie z kasy, duzo osob odpuszcza mowiac ze kij z tym a pozniej zaluja ze nie wziely co ich, dlaczego ma sie niby odpuscic? niech oddaje co do grosza!

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Ivanhoe
wsp贸艂czuje wam dziewczyny... to bardzo trudne chwile... Najgorzej jest kiedy rz膮dz膮 nami negatywne emocje... Przechodzi艂em to r贸wnie偶. Nie pozw贸lcie porwa膰 si臋 arogancji i z艂o艣ci... http://utraconechwile.blogspot.com/

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 r贸偶yczka:(:(:(
no magda ale mialas akcje,no ale dobrze ze wzie艂as rzeczy,ale rozumiem ze by艂o ci ci臋偶ko. ja jestm jakas niewyspana,jestem zalamana,nie moge dojsc do siebie,jak mog艂am byc taka glupia,tak pozwolic sob膮 pomiatac,jest mi przykro,a on tak sobie mysl jaka g艂upia,przyszed艂 czas na rozstanie.nie wiem czy odrazu powiedziec mu ze koniec,czy powoli konmczyc tzn.ma艂o sie spotykac,byc oboj臋tna itd, i dopiero potem powiedziec koniec,bo to juz nie ma sensu,jest mi bardzo ciezko ale widze jak jemu nie zalezy i nigdy nie zaleza艂o.ide znowu spac

Udost臋pnij ten post

magda a mnie sie wydaje ze ten facet to po prostu podla swinia !!! zagral chwilowego idiote zeby jeszcze wymusic na tobie wspolczucie...o zesz ty... ty dziewczyno sie nie przejmuj, zobacz z jaka kanalia spedzilabys zycie, a gdyby taka akcje ci zrobil gdybys miala 60 lat? ty normalnie mu podziekuj ze zrobil cos takiego bo teraz to bedziesz unikac takich oszolomow...ale mnie wk...zdenerwowal...no to palant i to w takim wieku :D taki psychicznie chory ale zdarzyl padalec wszystko przygotowac to wywozki i posprzatac...ludzie trzymajcie mnie bo nie wytrzymam !!!! ale faceci potrafia byc mendy...no jestem w szoku :O

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Anja1976
Hay :) magda48 Brak s艂贸w ... co Ci臋 nie zabije to Ci臋 wzmocni ! Dla mnie jest sko艅czonym idiot膮 ... Spakowa艂 rzeczy ...jaki domyslny...;) szkoda tylko ze nie przygotowa艂 kasy i si臋 z Tob膮 nie rozliczy艂 ... gra wariata i tyle!!! Teraz bedzie tylko lepiej ...sciskam Ci臋 kochana :* trzymaj si臋 !!! U mnie BARDZO dobrze ale nie chce zapesza膰 ... bo weekend przed nami ...A_ona_ona zaraz mnie op****li ze jestem naiwna ;) (zartuje) jak czytam natk臋 to zastanawiam si臋 czy przypadkiem ze du偶o nie wymagam i daje mi do my艣lenia ... powiedzia艂 mi wczoraj ze mu zalezy i przyjedzie tylko nie rozumie dlaczego nie chce si臋 z nim o偶enic ... :O a po drugie powiedzia艂 ze nigdy z nim nie usiad艂am i nie porozmawia艂am co ma zrobi膰 z umowami itd ktore ma zawarte do listopada ... ( dla mnie to logoiczne i proste) mi艂ego dnia !!!

Udost臋pnij ten post

natka przeczyta艂am twoj膮 histori臋 i powiem ci ze jestesm prawie w tym samym wieku,jesli chodzi o nasz i partner贸w. moj ma dwojke dzieci i lat 31 ale on zachowuje sie jak dziecko bardzo byloby mi przykro gdyby nie przyjecha艂 jakbym by艂a chora, gdyby tak gada艂 ze czasami samemu do rodzic贸w itd.ja by艂abym bardzo zdziwiona, ja nie mam silnej woli,gdybym mia艂a dawno bym zerwala z moim,wczoraj myslalam ze ooo cos przemysla艂 i zalezy mu a tu tak,po pierwsze oznajmil mi ze jedzie dzis z koleg膮 do niemiec po cos tam mimo ze mieslimy cos zaplanowane,uwaza ze nawet nie musial sie mnie pytac czy moze jechac bo po co.po drugie mowi艂 ze narazie nie moze przyjechac do mnie bo jest zajety cos w aucie mu sie popsulo i musi zrobic,wiec heja po rozmowie jade do niego i co....on chcial pozyczyc od ojca auto by co....pojechac pogadac z kolezanka i ja zawiesc,ja bylam autem wiec mi powiedzial by pojechac do niej i j膮 odwiesc do domu,i jak pojechalismy oja jak moj zacz膮l flirtowac, ja zacze艂am rozmawiac z kolezank膮 przez tel i moj sie zainteresowal,bylam taka z艂a i powidzialam ze co go to interesuje z kim rozmawiam.aaaa i wogole bylo pare takich sytuacji jeszcze wczoraj ale juz nie mam sily nawet pisac o tym,ale definitywnie klamie.ale ciesze sie bo nie pozwolilam mu spac tej nocy u mnie,wiec....ma艂y kroczek w moj膮 strone??? ale i tak mi ciezko jestem g艂upia i naiwna

Udost臋pnij ten post

Anja haha az na taka zolze wychodze ?:)) prawda jest taka ze ostatnio nie przebieram w slowach , jak mam kogos opierdzieic to robie to prosto z mostu. Sluchaj, jesli czujesz ze warto to tak zrob, nikogo nie sluchaj to Twoje zycie i Ty wiesz jak to wszytsko wyglada najlepiej :)) nie zapomnij zdac relacji !!! hehhe wczoraj rozmawialam z exem R, minal wczoraj dookladnie rok jak go zostawilam, wzielo go na wspominki ;/ pytal czy go wogole kochalam itd nic mu nie powiedzialam, on dalej pije w jego zyciu nic sie nie zmienia , masakra , a ja w zeslzym roku bylam 3 razy w Hiszpanii ;-)) bez niego ;P ide do pracy, moze uda mi sie napisac z pracy magda, trzymaj sie... zobaczysz ze bedzie lepiej i jszcze podziekujesz opatrznosci za to co sie stalo ale w domu mnie wczoraj wkurwili, wspollokatorzy, pytania kiedy maz kiedy dzieci, pojechalam im po majtach, ze dlazego uwazaja ze priorytetem w zyciu jest miec rodzine? ze bede stara panna itd, ludzie z polski maja dziwne podejscie do tego, ja znam babki po 30 grubo i ciesza sie zyciem, czas na rodzine bedzie pozniej. Moja mama miala troje dzieci byla rozwiedziona, powiedziala mi ze wolala by byc stara panna z 3 dzieci niz takiego meza jakiego miala....

Udost臋pnij ten post

wiecie kto to mowil? dziewczyna ktora ma 22 lata, od 6 lat z pierwszym chlopakiem, kawal huja z niego, nie chcialabym go nawet jakby byl ostatnim facetem na ziemii.. ich zwiazek juz dawno nie istnieje tylko ona boi sie zostac sama, dziwne bo ladna mila dziewczyna ... i facet ktory ma dwojke dzieci w polsce i dziewczyne ktora tu sciaga, a podrywal mnie ( niewiedzialam o jego rodzinie wtedy), i kto wie kogo tu zaliczyl phi.

Udost臋pnij ten post

Wczoraj znowu zd膮偶yli艣my si臋 pok艂贸ci膰. Najgorsze jest to, 偶e jak jeste艣my razem to takie k艂贸tnie si臋 nie zdarzaj膮, ale to nie jest 偶aden pewnik, 偶e i tak b臋dzie jak razem zamieszkamy. Zaczynam si臋 obawia膰 co to b臋dzie jak tutaj rzuc臋 prac臋, pojad臋 tam i nie znajd臋 pracy od razu. On powiedzia艂 mi, ze pierwszy semestr studi贸w mi op艂aci, a na kolejny po偶yczy, je偶eli jeszcze nie b臋d臋 mia艂a pracy, a oddam jak zaczn臋 zarabia膰. Ten jego materializm i egoizm tak strasznie mnie denerwuj膮, bo zosta艂am wychowana zupe艂nie inaczej. A odno艣nie mieszkania, to nie b臋d臋 za nic p艂aci膰, bo w przypadku rozwodu jeszcze mog臋 chcie膰 udowodni膰, 偶e co艣 mi si臋 nalezy. Powiedzia艂am mu, 偶e mo偶emy kupi膰 swoje mieszkanie, razem, ale musz臋 mie膰 dobr膮 prac臋, 偶eby by膰 w stanie op艂aci膰 cz臋艣膰 kredytu. Wszystko oczywi艣cie uregulowane u notariusza, bo chyba kpi臋, 偶e je偶eli wp艂ac臋 40% to moje b臋dzie 50% mieszkania. Jezuuuu, czy w kwestii pieni臋dzy to jest normalne czy po prostu na takiego cz艂owieka trafi艂am? :o

Udost臋pnij ten post

dobr膮 cech膮 mojego jest to ze jak zarabia艂 pieni膮dze to nie odlicz膮l mi ile wzie艂am na to czy tamto,mog艂am brac. ale teraz placze,wiecie niepotrzebnie go wpuscilam do domu,cokolwiek powiem gada ze go denerwuje i sie wscieka.placze

Udost臋pnij ten post

ja juz nie moge wytrzymac,lzy mi lec膮,nie wytrzymam

Udost臋pnij ten post

R贸偶yczko, 艂atwo si臋 m贸wi "Nie przejmuj si臋, dasz rad臋", ale tak naprawd臋 to jest cholernie trudne, bo mimo tego, kochamy nadal i liczymy, 偶e co艣 si臋 zmieni...

Udost臋pnij ten post