Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość bretttchen

Wspominamy dziecinstwo

Polecane posty

Gość karooooooooooolinna inna
Meg, ja pamietam te mistrzostwa i odglosy z bloku! Mysmy sie bawili na dworze, byla piekna pogoda i slychac bylo z kazdego okna Goooool! I te piosenke tez pamietam, cala:-D To byly mistrzostwa w Hiszpanii, w 1982 roku, chyba pierwsze i ostatnie, ktore ogladalam. Wtedy tez Polska zajela wysoka pozycje, ale nie pamietam jak wysoka. A piosenka o Piechniczku leciala tak: Entliczek, petliczek, co zrobi Piechniczek, tego jeszcze nie wie nikt. Kto sie zmartwi, kto rozerwie, czy przed przerwa czy po przerwie, tego jeszcze nie wie nikt, niby nic, usmiechu, radosci, klopotow, czy zalu, czego bedzie wiecej, To tajemnica Mundialu, Mundialu to tajemnica. Ja jednak wierze, ze nie bedzie zle, Eviva Espania, ole! :-D Pamietam jeszcze inne piosenki, nie wiem, czamu mi to tak utkwilo w glowie:-D

Gość wspominanka 72
czyny spoleczne w szkole i rewelacyjne pochody pierwszomajowe , zawsze przynosilam mase balonikow kolanowki!!

co to sa kolanowki?

Gość wspominanka
karooooooolinna nie mam u zamknietego chodzi mi o te dlugie skarpetki na lato w polaczeniu ze spodnica i sandalkami , co to ciagle zjezdzaly!!! a polokokta, ledwie podobna do coli , ale wtedy prawdziwe niebo w gebie!!!

Gość wspominanka 72
hehe tez pamietam , ze chodzilo sie w krzaki popodgladac sie , to znaczy mowilo sie , bo ani razu nie doszlo do skutku!!!

ok, ja tez nie mam o:-) tylko u nas to sie nazywalo podkolanowki i nie wiedzialam naprawde co masz na mysli. A pamietacie buty zimowe Relax?

Hej Karolinka ! To super, ja tez pamietam ten tekst hihih A pamietasz to ??? Uliczke znam w Barcelonie, z uliczki wyskoczy Boniek, Bedzie slychac na balkonie, bravo Polonia,bravo ten pan ! A my przy telewizorach, na pewno w roznych humorach, A czy szampana czy nervosan, pic bedziemy, okaze sie. Okaze sie ! To byla taka melodia cos w rodzaju tango chyba :-)

tez pamietam! i tylko piosenki z tych mistrzostw pamietam, chociaz mialam wtedy max7 lat.

Gość igulka 26 01 1977
Też nosiłam podkolanówki z ażurowym wzorkiem to był szpan. Karolina to takie długie skarpetki Aaaa i strasznie się bałam, że AIDS przyjdzie do Polski i nie będzie można z domów wychodzić i martwiłam się jak zakupy będziemy robić Butelki z mlekiem jak najbardziej i wydarzenie jak się pojawiły takie plastikowe kapturki nakładane na butelki

Gość wspominanka 72
meg a przebacz mi Brunhildo !

A jak juz jestesmy w temacie piosenek, to mi sie taki hit wczesnych lat 80 przypomnial, zdaje sie ze to bylo andrzeja Rosiewicza, ale spiewala cala Polska: Chlopcy radarowcy. Pamietacie?

przebacz mi Brunhildo to chyba wakacje z duchami, nie? latalismy potem w przescieradlach na glowach i udawalismy duchy.

No to gratuluje dobrej pamieci :-) Ja wyliczylam ze mialam 13, chociaz wydawalo mi sie ze to byo troche wczesniej... Ale klimaty co...dzisiaj to nie ma nic. Podworka jak wymarle, dzieciaki siedza w sieci, po prostu zgroza :-(

Gość wspominanka 72
dziewuszki A potem byly takie getry robione na drutach z pomponami !!!! A relaxy mialy bardzo atrakcyjne farby , szare , czarne...... A ja mialam rewelacyjne buty narciarskie FOBOS , ktore pekaly na mrozie!!!

Wspominaka! A pamietasz te dzwoniace horrorystycznie lancuchy???? Powaznie sie balam, przy pierwszym ogladaniu hihihi A dzisiaj bym chyba umarla ze smiechu :-)

Gość wspominanka 72
pioseneczki byly super lubilam kabaret starszych panow , bo teksty byly super: Adios pomidory, albo z narzeczonym doktorem Praszczatkiem , itp... pamieta ktos jeszcze Albo profesora Zina , co rysowal kolorowymi kredami na kartonie???

A pamietacie taki film Pogoda dla bogaczy??? Albo Tyko Mannhattan? Albo powrot do Edenu ? Chlopcy radarowcy bylo super- w ogole Rosiewicz byl boski :-)

Gość wspominanka 72
meg jak to sie nazywal ten film z Tosia i Tomkiem , co sie te dzieciaki plciami wymienily??? Ja tez po brunhildzie balam sie w nocy na kibelek isc i ta melodyjka!!!!

Gość wspominanka 72
meg a z pogody dla bogaczy to spiewalismy taka piosenke na melodie pszczolki Maji A taka seria Rewolwer i melonik?

A pamietacie ten przaboj o mleku? To bylo chyba z Podwieczorka przy mikrofonie... A spoleczenstwo spi, i mleko mu sie sni, co w pollitrowkach tkwi, cicho na progu, dzieci i starsza brac, wszyscy chca mleko chlac, przerazajaca jest sila nalogu ! chyba sie poplacze ze smiechu, teksty byly kieds super czy nie tak ? :-)

mi po glowie takie tytul chodzi: dziewczyna i chlopak, czyli checa na 14 fajerek. I to na pewno byla ksiazka, bo czytalam i moze wlasnie ten film? Film pamietam, tylko tytulu nie jestem pewna...

meg, to o mleku jest boskie! ale dlaczego ja tego w ogole nie pamietam? i podwieczorka przy mikrofonie tez nie, choc tytul jakby znajomy.... jesli ty masz tyle lat co w nicku, to troche starsza ode mnie jestes...

Gość wspominanka 72
Tak a potem trzeby bylo kozuchowe mleko w szkole pic !!!!! karooooo masz racje !!!!! A ja uwielbialam program" nie tylko dla orlow" Mana

Wspominanka Poczekaj, jak sie nazywal ten film...pamietam te blizniaki... Tak,dobrze mowisz, dziewczyna i chlopak! Rewolwer i melonik ??? Uwielbialam! Pamietam jeden odcinek szczegolnie, o takiej roslinie.bluszczu, ktory mordowal ludzi, a poniewaz moja mama miala na szafie trzykrotke o sporej dlugosci straszylysmy sie z moja siostra ze to tez taka roslina.hihihihi

No i jeszcze jeden temat przyszedl mi d glowy. Koniec lat 80, nasze dziecinstwo i poczatek wolnego rynku, to tez poczatek polskiej reklamy. To dopiero przezycie pokoleniowe! Pamietacie pierwsze reklamy? Prusakolep, herbatka paracelsus, super-takon (taki proszek do opon, co mial zapobiegac ich przebiciu, nei mam pojecia jak to dzialalo)baltona...

Gość wspominanka 72
czasem sobie wyszukuje na youtubie stare rokowe przeboje polskie i te teksty dobijaja , ale kiedys uwielbialam i do dzis pamietam np szklana pogoda -Lombardu

Gość wspominanka 72
karooooo I proszek dziekuje ci OMO

AAAAch, akcja mleko!!! Faktycznei! wplacalo sie okreslona kwote raz na miesiac i codziennie, chyba na 3 lekcji szlo sie z klasa pic mleko na stolowce. Jak najbardziej kozuchowe mleko. mleko bylo okropne, ale w sumie cala akcja chyba miala sens....

Karolinka No mam juz te swoje 41 lat:-) Jestes duzo mlodsza ? Podwieczorku przy mikrofonie nie sluchalam za czesto, ale to mi utkwilo, bo sie niezle usmialam. Gdzies w internecie moze mozna znalesc caly tekst, to jest tylko refren :-)

Gość wspominanka 72
meg rewolwer i melonik uwielbialam , bo to takie horrorowate bylo , a kiedys byl teatr w teatrze tv o wampirach bohaterka natywala sie chyba Kamilla , kurde jak ja sie balam