Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość listopadziA

LISTOPADÓWKI 2011 - kto dołączy?

Polecane posty

Scarlett ja to Ci zazdroszczę takiej teściowej;) aż niesłychane to jest!!!!!! nawet obiadek Ci podrzuca... moja jak by mi podrzuciła to i tak pewno bym ze strachu nie zjadła, mogłaby czegoś dorzucić;) moja teściowa potrafi do dziś wypominać bratowej mojego męża, że robiła obiadki dla mniej....a było to 10 lat temu!!!!!!!!!!!!!! więc wyobraźcie to sobie jaka pamiętliwa bestia! eh. szkoda gadać!

To prawda, że na teściową narzekać nie mogę, bo jest aż za dobra - w dosłownym znaczeniu. Zawsze każdemu pomoże, pożyczy, poratuje.. Czasem przesadza, np pożycza sąsiadce jakąś większą kwotę, sąsiadka się spóźnia z oddaniem i potem teściowej brakuje, a niestety nie umie się upomnieć. Erka a w jakim wieku jest Twoja teściowa? Bo moja ma już 67 lat, Twoja pewnie młodsza, więc ma siłę wojować :P

Gość agnieszkaj10
Ja niestety też mam wredną teściową, a że mieszkamy w 1 domu na szczęście są to 2 osobne mieszkania muszę się z nią stale widywać. Ona milutka jest tylko przy ludziach i czasami ktoś obcy może się zdziwić czego to ja od niej chce. Na szczęście mąż wie jaka ona jest, doświadczył z jej strony mało ciepła matczynego, dla niej liczyły i liczą się córeczki od jej siostry niestety. Ma 58 lat.:-(

agnieszkaj to tak jak z moja tez jest w podobnym wieku i doprowadza mnie do szalu o czym juz czytalyscie:) np wczoraj przyszedl kolega zeby pomoc przy malowaniu domu, ja rano wstaje zeby rozpalic w piecu i zagrzac wode i zagladam do jej lodowki zeby zobaczyc co odgrzac tesciowi i koledze na obiad, a tam tylko fasolka!! az mnie szlag trafil ona byla w pracy wiec wszystko bylo na mojej glowie, imusialam chlopakom obiad szykowac...ona pogardzila moim kotletem i zjadla tylko zupe i troche fasolki, dzisiaj tez mieli malowac dom i nie naszykowala zadnego obiadu, tylko krecila sie bez celu po podworku, i ograniczyla sie tylko do wyciagniecia miesa z zamrazarki...a ty KAsia cos z tego zrobisz...a ja mam dzisiaj takiego lenia, nie moglam spac w nocy bo u mnie tez byla burza, zasnelam dopiero po 5 jak maz do pracy wstawal, i najchetniej przespałabym cały dzien ,bo deszcz pada, i az zacheca do drzemki:) ale no niestety musze napalic w piecu i zrobic obiad, i jeszcze pewnie tesciowa zechce ogorki robic, bo widzialam ze tesciu narwal!! KOSZMAR!!!!

Ja na szczęście nie mam powodów do narzekań, ale moja przyjaciółka miała nieciekawą teściową - potrafiła przyjść do ich mieszkania pod ich nieobecność, poukładać bieliznę w szafkach, a na koniec rozpowiadać, że E (moja przyjaciółka) jest bałaganiarą, bo w zlewie stał talerzyk i kubek po kawie, śmieci niewyniesione itd.. Wiedziała, jaką bieliznę przyjaciółka nosi, jakich kosmetyków używa.. Potem okazało się, że ona ma dorobiony klucz i przychodzi sobie do nich kiedy są w pracy i myszkuje po mieszkaniu, a potem obgaduje :O Masakra. Na szczęście teraz to już jej była teściowa.

No i jestem po badaniach. Obie ręce pokłute, 2h marzenia o kebabie na talerzu pomogły mi przetrwać, a glukoza jako taka nie była zła, tylko później strasznie mi się od niej odbijało i ten posmak sprawiał, że mi było niedobrze, słodkość- jakby 2 łyzki miodu rozpuścić w szklance wody :) W nocy spać nie mogłam, bo mój luby ma zapchany nos i strasznie chrapał, to sobie weszłam na allegro i nie wytrzymałam :D kupiłam : http://allegro.pl/50-sale2-sztuki-marksspencer-krotki-rekaw-56-i1726978615.html :) a dzisiaj jeszcze zafundowałam sobie taką oto farbę: http://lorealparis.pl/koloryzacja/kolor/casting-creme-gloss/glossy-blonds-1013-sehr-helles-lichtblond.aspx jak dobrze pójdzie to mi na tyle włosy rozjaśni, żebym do fryzjera poszła i nie męczyła się godzinami z rozjaśnianiem pasemek :) za jakieś 3h będe farbować, więc trzymajcie kciuki, żeby jakoś to wyglądało względnie ;)

Bardzo fajny wózeczek:) Ja też powinnam zafarbować, bo mam odrosty chyba z 5 cm, co prawda nie rzucają się tak w oczy, ale są. A w ogóle to kusi mnie ścięcie włosów..

ja ścięłam koło grudnia z zamiarem powrotu do naturalnych ( brąz). Obecnie też mam koło 5cm odrostu, czego a zdjęciach i w rzeczyiwstosci za bardzo nei widać, wyglada bardziej jak pasemka ale o wiele lepiej wyglądałam w blondzie, mój partner też zdecydowanie woli mnie w jasnych włosach, i wyglądam w nich dużo korzystniej, więc.... Więc ścięcie się na nic nei przydało :P tyle co trochę odpoczęły od farby i modelowania :) Ale dzisiaj zobaczymy co mi wyjdzie, aż się boje ;P

mio sie marza takie slicznie brazowe wlosy, takie cieply braz z delikatnymi pasemkami, ale jaka bym farbe nie kupila zawsze wychodza bardzo ciemne, i nie farbuje sama tylko kolezanka fryzjerka, a teraz mam zamiar zrobic sobie pare pasemek ale na razie nie teraz bo niedawno farbowałam. :)

A mi podoba się, jak dziewczyna ma niefarbowane włosy, no ale nie każda ma fajny swój kolor. Ja farbuję od 12 lat, nieraz mnie nachodzi,żeby zapuścić "swoje" włosy, ale nie podoba mi się kolor - taki mysi ciemny blond :O Teraz mam średni brąz, ale zastanawiam się nad blondem - ostatnio miałam blond włosy będąc małolatą około 16-letnią :) a tak to przeważnie czarny, różne odcienie brązu i czasami jakaś wiśnia. A macie tak, że się sobie nie podobacie w ciąży? Bo ja mam wrażenie, że mam takie jakieś zmienione rysy twarzy, mąż mówi że nie widzi różnicy, ale ja wiem swoje..

Fajny ten wozeczek a kolor farby - super ( ale ja jestem zwolenniczka blondow), ciemne podobaja mi sie tylko u kogos bo ja bym jak czarownica wygladala. Co do farbowania wlosow w ciazy to ja uzyskalam o wiele ladniejszy efekt niz zazwyczaj- farbuje odrosty tylko ( taki blond balejaz). Swoje niestety mam takie nijakie...Co do wozka to ja mimo ze mialam wybrany to jeszcze szukam liczac ze znajde "ten jedyny";-) I bardzo pocieszylas mnie ze nei bylo tak zle bo juz za pare dni ja ide;-)

aaa Julianna- pokarz jaki efekt wyszedl;-) i chcialam napisac ze co do brzuszka to ja tez nie mam za duzego jeszcze- ale zdecydowanie widac ze w ciazy jestem;-)

U mnie rano nie widac ciazy a weczorem widac;p dziewczyny, powiedzcie mi jak to jest z tymi miesiacami ciazy. Podajcie przedzial tygodniowy i ktory to miesiac. Bo spotkalam sie juz w roznymi opiniami

U nas tez byla burza i to taka ze sie jasno robilo w pokoju i nawet mnie obudzila a to juz musiala byc porzadna burza bo mnie jest bardzo trudno obudzic...:)\ Wczoraj bylam na kursie przedluzania rzes, dostalam certyfikat i mam zalorzone rzeski w wersji "extemal" i ledwo moge oczy otwierac ale efekt jest taki ze szok!!! Julianna zazdroszcze Ci ze masz juz wybrany wozek bo ja mam z 10 na oku i za chiny nie moge sie zdecydowac... Co do tesciowej to jak pisalam nie mam z nia problemu ale za to mojej mamie zaczelo "odbijac" i mnie strasznie wkurza bo juz zaczyna mi rzadzic ze np dziecko musi spac w beciku a spiworek to jest be (najgorsze jest to ze wymyslila sobie becik z kaczego pierza i nie moge jej na razie przetlumaczyc ze skoro ja jestem alergikiem to szanse na alergie u dziecka sie zwiekszaja ) szlak mnie trafia bo kupuje co jej sie zywnie podoba nie pytajac mnie o zdanie!!! Nie chce sie z nia narazie klucic, siostra przyjedzie na poczatku sierpnia to tez jej sprubuje przetlumaczyc zeby sie za bardzo nie wcinala bo jakby nie patrzec to nie jej dziecko tylko moje i bede wychowywac po swojemu a jesli to nie pomorze to bedzie wojna... ale sie rozpisalam... powiem Wam ze milo jest cos z siebie wyrzucic, od razu mi lepiej... milego dnia laseczki

Musisz wykasować spację po słowie kalkulator, bo inaczej link się nie otworzy.

I przykimnęło mi się, więc farbę nałożyłam 10 minut temu :) Plus w półdługich włosach jest taki, że nie ma lęku o to, czy farby starczy :D Za 20 minut się przekonam, co też mi na tej głowie wyszło :):)

No jestem ciekawa efektu:) Mnie siostra dorwie za 2 tygodnie bo samej to mi sie nie chce... Z wielkim bolem serca musze je myc co 2 dzien wiec nie chce mi sie nawet o tym myslec....

wedlug tego kalkulatora to 22 tc, wedlug mnie jutro zacznie sie 22 tc. Tak samo z terminem porodu-wwedlug OM inny i weedlug USG inny i jeszcze inny wedlug mnie;p ale mi nie chodzi o tydzien ciazy tylko jak to sie rozklada na miesiace

eee:P szału nie ma ;) przy skórze rozjaśniło się delikatnie, a reszta ma teraz kolor takiego jasnego kasztana ;)

0 - 4,5 pierwszy miesiąc 4,5 - 9 drugi 9 - 13,5 trzeci 13,5 - 18 czwarty 18 - 22,5 piąty 22,5 - 27 szosty 27 - 31,5 siodmy 31,5 - 36 ósmy 36 - 40 dziewiąty

Ja liczę tak: skoro mam termin na 26.11. to: 6 miesiąc jest od 26.07. - 26.08 7 miesiąc 26.08 - 26.09 8 miesiąc 26.09 - 26.10 9 miesiąc 26.10 - 26.11 czyli mi 6 miesiąc zacznie się 26 lipca, a Tobie dzień później :) Julianna a czemu Ci tak słabo rozjaśniło? Może prze hormony ciążowe?

bardzo możliwe :) śmiesznie wyszło, kolor taki jakby rudawy kasztan jasny :) ale nie jest zły, za tydzień może machnę inną farbą i wyrównam kolorek do ciemnego blondu albo jasnego brązu :) a za miecha pójdę do fryzjera na jaśniutkie blond pasemka :)

Scarlet tobie sie 6 miesiąc zaczyna w moje imieninki :) no ja już jestem w 6 miesiącu wkońcu to 25 tydz za dwa dni 26 tydz jak to szybko leci nie :)

a właśnie zauważyłam jedną ciekawą rzecz. Wózek, któy wybraliśmy z rodzicami można nabyć w wersji 2w1 i 3w1. 2w1 za 899zł 3w1 za 1149 zł czyli koszt fotelika to 250zł. A taki sam fotelik na innej stronie kosztuje 183 zł. Więc chyba bardziej opłaca się kupić osobno wózek i osobno fotelik.... Aż dziwne.

hej słoneczka:) U mnie w nocy tez była burza,a dzisiaj cały dzien duszno jak nie wiem i pada co chwile... Juliana masz przesliczny brzuszek!!!zoabczysz teraz Ci wystrzeli bardziej tak w 6ms... Ja mam duży brzuch i ciesze sie ale z drugiej strony sapie,dycham i wogóle siedze jak facet hehe Ostatnio wogóle strasznie napuchłam to chyba efekt zbierania sie wody w organizmie;/ ja włosy naturalne mam ciemny blond a farbuje juz pare lat na czarny,ale marzy mi sie taki brąz ładny...niestety farby brazowe na czarne nie przyjma wiec jedyne co to dekoloryzacja ale to dopiero po ciazy... Mi teraz zacznie sie 23 tydzień wiec juz 6ms:) bozie jak to leci....Pamietacie niedawno sie poznawałysmy i pisałysmy ze mamy termin na listopad a tu juz 6ms:)

a powiedzcie mi kochane duzo jecie? bo ja ostatnio zajadam praktycznie same owoce głównie borówki i sliwki i normalnie puchne w oczach;/ czuje sie jak taka mega wielka kulka;/