Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

guess82

Niemcy- ciazy, porod, macierzynstwo

Polecane posty

Gość prinzesska27
Tak jesli jesli jestes panstwowo ubezpieczona a ja jestem privat. W koncu sie wkorwilam i podalam ich da sadu.

Gość prinzesska27
Ja mam niedoczynnosc tarczycy podwyzszone lpa i ana...ale lekarye twierdza ze to nie jest powodem strat.

Gość madeline123
a hormony oznaczasz regularnie? bierzesz cos na ta niedoczynnosc?

Gość prinzesska27
Tak biore lekki codziennie....

mi moja ciaze prowadzil ginekolog endokrynolog i mialam co 3 tyg pobierana krew na badanie tsh i TPO, tsha nie moglo przekroczyc 1,5 w moim przypadku. Podczas ciazy stopniowo zwiekszyli mi dawke z 75mg na 150mg L thyroxin. USG mialam co miesiac, wogole jak z jakjkiem sie ze mna obchodzili. princessa to dobrze ze jestes privat versichert nawet nie wiedziala ze wtedy 100 procent kosztow pokrywaja.

Gość madelin123
wiesz, ja tez, ale scisle przez 2 lata jak się leczę to co 4 -6 tyg oznaczam 3 hormony i patrze na ich poziom, teraz w ciąży tym bardziej!!!! bo jak jest ich za mało, pzred ciążą to trudno zajsc a jesli nawet to trudno utzrymac.... jak sie tylko dowiedziałam o ciązy od razu dawka w górę.

ja tez biore codziennie teraz po 100mg tyroksyny po lyzeczkowaniu badali pozostalosci po dziecku i czesci plodu i nic im nie wyszlo. Robilismy tez badania genetyczne i bylo wszystko w porzadku. Mowili no poprostu stalo sie. ALe moja lekarka powiedziala ze to mogla byc tarczyca bo mialam wtedy poziom TSH powyzej 2.

Gość madeline123
no właśnie, gdy szwankuje tarczyca to hormony płciowe tez, np. wysoka prolaktyna.... explosive nie badają ft3 i ft4??? dziwne, bo z tego co wiem to w ciąży tsh jest praktycznie małowiarygodne bo samo spada, a ft4 odpowiada za faktyczny poziom tyrosksyny a ft3 to jego pzremiana. w razie co, mozna samemu zbadac pozostałe???

tak badali ft2 ft4 wszystko mi badali TPO (mialam kolo 1000 a norma jest 30) nie chce mi sie teraz wynikow szukac ale wiem ze sporo tego bylo bo zawsze na A4 dluga lista byla

Gość madeline123
to super, bo ja mam ambę na tym punkcie, jak juz mi siętrafiło to chcę dzidziusia utzrymac. ja biorę teraz dawkę 112 a tsh mam cos około 0,70 więc jest ok.

explosive pomimo takich niemilych doswiadczen wyobrazam sobie Twoja radosc na wiesc o ciazy. U kobiet , ktore sie staraja latami ta radosc i euforia jest mysle w innym wymiarze niz u "zdrowych " ludzi..Najwazniejsze , ze sie udalo i jest Wasz synek. Dlatego nigdy nie wolno tracic nadziei i wlaczyc do konca Prinzesska , 50 % to naprawde duzo , zreszta kazdy procent to iskierka.. przed Toba jeden z najwazniejszych dni w zyciu - Slub, masz juz sukienke? a to jest Koscielny czy Cywilny? mamrocia - czesc. dzieki, u mnie pomalutku, tez dlugo mnie nie bylo tutaj, od 3 tyg jestem mezatka i jakby mi jakos obowiazkow doszlo..:) Mysza ile razy w ciazy mialas pobierana krew?

Gość madeline123
dziewczyny idę spac, poprostu robię się spiochem... jeśli pozwolicie to sobie z Wami bede pisać. miłej nocki!

Gość prinzesska27
Cywilny bo moj m jest ateista ale mam nadzieje ze go namowie za rok na koscielny. Mam piekna suknie moge wam na maila wyslac pokazac.

Gość prinzesska27
Poszlo

nic jeszcze nie mam, za moment pewnie dojdzie..A sprawdz czy nie dostalas maila zwrotnego?

Prinzesska musisz chyba jeszcze raz wyslac. sprawdz czy dobrze wpisujesz maila mojego

Gość prinzesska27
Ja pisze z komorki...masz gadu moze?

Gość prinzesska27
Mam slebego neta moze langsam wyslac....wysle jeszcze raz.

jak prawdziwa prinzesska wygladasz w tej sukni. jest sliczna i ten wyszywany przod. cudenko. Tutaj ja zamawialas? a welon bedziesz miala?

Gość prinzesska27
Tak , a dziekuje....

ja taka suknie bede miala za rok na Koscielnym a teraz do cywilnego mialam tez biala ale nie slubna, patrzylam raczej zeby mi wygodnie z brzuszkiem bylo:)

Gość prinzesska27
4042907 gadu Kocham te suknie...my o brzuszek od poronienia staramy sie 2 lata...tak...chce welon bo dla mnie bedzie symbolem walki o dziecko i milosc...

jasne ze welon bedzie dopelnieniem tej pieknej sukni.. a brzuszek moze przyjsc w najmniej oczekiwanym momencie. mowia, ze jak sie chce bardzo zajsc w ciaze, to nic z tego nie wychodzi. Jesli chodzi o mnie to owocny okazal sie urlop:)

Z tym badaniem krwi to bym musiala policzyc... w Mutterpass mam wpisane 5 razy w tym 3 razy pelna morfologia. Prinzesska i Guess wszystkiego najleprzego na nowej drodze zycia ;)

Mysza dzieki...:) Widzisz , mialas kilka razy pobierana krew a ja tylko z zyly mialam na samym poczatku pobierana i z tego wszystkie te pierwsze podstawowe badania, natomiast czesciej mam z palca pobierana. Inne znajome tez mialy wlasnie tak jak Ty , nie wiem od czego to zalezy..

Czesc dziewczyny! Pewnie slyszalyscie o tych ogorkach z hiszpanii,ktore sa w Niemczech, ze sa jakies zarazone bakteriami i trzeba uwazac.. Obok mnie w Dipholz ponoc babka zmarla ale nie od ogorkow tylko od owocow. Wiecie cos o tym?

Gość Prinzesska27
Do Niemczech dotarly zakarzone kajmami ogorki pomidory. Dlatego myjcie je dokladnie i obierajcie ze skorki.

dzisiaj w wiadomosciach mowili ze zakazone sa pomidory, salata i ogorki bakteria escherica coli dlatego najlepiej wstrzymac sie od ich jedzenia na jakis czas lub bardzo dokladnie myc i obierac ze skorki no i przede wszystkim myc czesto rece.