Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Rozgniecione_truskawki

Staramy sie po raz pierwszy :)

Polecane posty

z dnia na dzień na pewno będziesz się czuła lepiej :) i już niedługo będziesz się budzić z radością, zobaczysz :) jak napisałaś na samym początku o tej torbieli, to od razu pomyślałam, że to przez stymulację, przy tylu pęcherzykach to chyba pewne że to przez to. A brzuch to Cię może boleć przez ciążę - i podbrzusze i jajniki, więc dopóki nie boli jakoś okrutnie bardzo, chyba nie ma co się martwić. Teraz to będzie boleć, u Ciebie macica będzie rozrastać się szybciej, więc się nie martw :) Podchodź z dystansem a nadzieję za Ciebie będzie miała reszta :):):)

Nie, do twarzy stosuje wlasnie bio-oil, zeby mi rozjasnilo plamy. Do tego uzywam go na piersi i brzuch, a tak to stosuje oliwke. Slyszalam, ze swietnie zapobiega rozstepom, ktore i tak juz mam, z czasu sprzed ciazy, ale sa one prawie niewidoczne. Cwicze tez, bo nie chce duzo przytyc. W ogole jak porownuje zdjecia z mojego usg z innymi, to widze , ze moje dziecko ma tam dosc duzo miejsca, wyglada na to jakby tam byla duza ilosc plynu owodniowego. Ale to chyba nic nie znaczy, prawda? Mika- ciesze sie, ze czujesz sie juz lepiej. Dobre nastawienie robi naprawde duzo dla naszej, kobiecej psychiki. Dbaj o siebie i duzo odpoczywaj.

Cześć Kobitki! A mnie dzisiaj przestało kłuć w prawym dole brzucha na szczęście i okresu nadal brak :-) a wy jak tam się czujecie? buziaki

halo halo. dziewczyny powiedzcie jak to właśnie jest z tymi jakimiś kremami na rozstępy czy cos.Od kiedy powinno się zacząć używać takie rzeczy?? Mi od dwóch dni trochę przechodzą mdłości, mam tylko pod wieczór i tylko trochę, ale zaopatrzyłam sie w imbir i sypię do herbaty, chociaż ciężko stwierdzić czy to ma jakieś pozytywne rezultaty. Monidka jak tam? Próbowałaś śliwek? mikulek, ja dziś rozmawiałam z koleżanką, ona jest dość wysoko już w ciąży i z jednym dzieciątkiem ale za to miała torbielkę tak jak ty. I ona mówi że po prostu lekarz kazał jej leżeć cały czas (to było właśnie na samym początku ciąży) że ta torbielka nie pękła, a po jakimś czasie ona się wchłonęła i było wszystko ok, ona nie była stymulowana wiec to chyba nie jest reguła

bigosik robisz betkę w piątek?? te torbiele to chyba nie jest nic strasznego, moich koleżanek ciężarnych cała masa miała i one się po prostu wchłonęły, także nie ma co się z tego powodu stresować :) ja jam miałam torbiel jak sie starałam to gin powiedział, że to nie przeszkadza i mamy zapodawać mimo torbieli :) Później okazało się, że to endometrioza, no ale to już inna bajka :) ja dziś cały dzień siedzę na necie i czytam i szkolę się w zakresie pieluszek wielorazowych i się normalnie zafascynowałam, czekam na męża żeby mu poopowiadać, choć wiem, że nie podekscytuje się mą opowieścią :) To typ faceta, który nie rozmawia z brzuchem i woli czytać o samochodach niż pogłaskać dzidzię :) Niech mu tam, swoje zrobił :) Jeśli chodzi o te kremy typowe do stosowania w ciąży, to byłam i oglądałam, tylko teraz ciężko mi się wybrać i kupić, czekam też na pierwszą wypłatę męża :) Ale są różne - do stosowania od pierwszego miesiąca, i do stosowania od czwartego miesiąca. Ja już mam przełom 4. i 5., muszę się pospieszyć, a póki co oliwką dla dzieci może przynajmniej bedę brzuch smarować, sama nie wiem.

Gość juliajulia
hej. dołączam sie do wątku :) pierwszy cykl starań... dzisiaj kłucie bardzo mocne wiec pewnie owu bo robiłam test owu wczoraj i wyszedł pozytywny. chyba ze moze cos tam juz sie dzieje... pozatym temp od niedzieli taka sama 37 C chociaż dzis 37,2 C

szarlotka facet to facet hehe:) ale tak jak mówisz, swoje zrobił;)ale za to nam możesz poopowiadać:)na pewno wszystkim nam przyda się fachowa wiedza;) kurcze może ja też się coś tam rozejrze za takim kremem, tak mi wypchało brzuch, to pewnie jelita ale przez nie zapinam się tylko w jednych spodniach, których na dodatek nie lubię. No i na pupie mi się robi takie brzydkie coś, strasznie dziwne jak się ciało zmienia, i to przeciez ta wcześnie. Julia witaj na wątku, tempka książkowa, super, nic tylko działać:)

julia witaj :) magdulek, ja sama ledwo ogarnęłam, bo strasznie dużo tego, aczkolwiek już wiem, że u mojego dziecka będę używać tylko pieluszek wielorazowych, to tak naprawdę dopiero zaczyna działać w Polsce, ale przede wszystkim zdrowie dziecka, i ekologiczne no i wielka oszczędność, bo na powiedzmy 30 pieluszkach można cały okres pieluszkowania przetrwać, co prawda drogie są te pojedyncze, ale zwróci się podejrzewam po pierwszych dwóch miesiącach. No ale, każda mama musi sama podjąć decyzję, ja namawiam tylko do poczytania na necie i do pooglądania filmików na youtube :) Mi ze skórą też dzieją się dziwne rzeczy, zaczynam się trochę martwić.

Gość juliajulia
zazdroszcze wam naprawde wyboru pieluszek i oczywiscie gratuluje :) ja dostaje swira. byłam wczoraj zrobic badanie krwi to juz mam schize wszedzie kobiety w ciazy siedza i opowiadaja sobie... a ja nic. pustooo :(

kochana, nie stresuj się bo to nie pomaga zajściu, a przy pierwszym cyklu to trzeba być w ogóle beztroskim :) oczywiście trzymamy kciuki żeby się udało w tym cyklu :):):) a my to takie wiesz, po przejściach z zachodzeniem, i jesteśmy przykładami, że każda się doczeka, choć, powtarzam, u Ciebie to może być już lada chwila :)

powiem ci ze ja nawet nie wiedziałam ze jest coś takiego jak pieluszki wielorazowe:) teraz w erze pampersów to pewnie rzadkość, ale nie ma co, trzeba zaczerpnąć każdej wiedzy w tych kwestiach.Zresztą o pampersach czy pampersopodobnych to już się nie mówi jak kiedyś,jak o jakimś cudzie. Ostatnio coś czytałam, że dzieciaczki które chodzą w pampersach później zaczynają siusiać do nocnika (pewnie to żadna rewelacja ale jakoś wcześniej się tym nie interesowałam:) ) szarlotka te zmiany na ciele to u ciebie teraz chyba coraz bardziej będą postępować, przecież lada moment będziesz małym słoniem hihi:) duży masz brzusio? Wogóle kiedy kupowałaś jakieś pierwsze ciuchy ciążowe? A konkretnie spodnie? Bo cholera zaczynam się zastanawiać powoli bo mam problem z tą częścią garderoby ;/ wiem że to jeszcze dużo za wcześnie no ale to już męczące

Julia spokojnie kochana! Tak jak mówi Szarlotka, my tu niektóre z przebojami dużymi, a u ciebie to może być całkiem na odwrót hehe:)Łatwo się mówi zeby nie stresować, zawsze się wkurzałam jak ktoś mi zalecał spokój, ale niestety spokój i trochę cierpliwości to coś co działa:)

a z tym że wszędzie kobiety w ciąży to jest prawda, straszna prawda hahahaha! Ja po swoich akcjach z poronieniem, staraniem i wogóle potrafiłam się zaciąć w windzie z dwoma brzuchaczami:) i uwierz chciałam sobie w łeb strzelić, ale po prostu zaczęłam się przyzwyczajać i przestałam zwracać na to uwagę

magdulek ja dziś się dowiedziałam o tych pieluszkach - koniecznie poczytaj, naprawdę. Pampersy też powodują alergie, odparzenia, jąderka się przegrzewają, mogą źle wpływać nawet na narządy wewnętrzne. A te wielorazowe są takie ładniutkie, kolorowe, jak spodenki :) Get może wiedzieć, bo w Anglii to całkiem popularne. No brzuch mam całkiem spory :) Zresztą mi zaczął się powiększać dość szybko, a ubrania ciążowe wszystkie mam po siostrze. Mam dwie pary spodni ciążowych a swoje mam getry takie zimowe, gumkę umieszczam pod brzuchem i w miasto :) Powiem Ci, że nie wiem czy nie zaczęłam już w nich chodzić (w tych spodniach) na Twoim etapie. Także zawsze możesz przejść się do sklepu i zobaczyć co ciekawego mają.

I te pieluszki to nie żadne cofanie się do czasów naszego dzieciństwa - teraz są takie zupełnie inne, nowe, zakłada się jak pampersa, beż żadnych problemów, tylko że potem zamiast do śmietnika to do kosza z pieluszkami, i zamiast potem do sklepu po pampersy, to nastawia się pralkę.

Gość juliajulia
no własnie... chociaz przyznam ze byl taki przypadek ze ok 1,5 miesiaca temu tez mogło dojsc do zapłodnienia ale do dzisiaj testy wychodza negatywnie...ale nie mogłam wogole jesc, sama mysl o jedzeniu nawet moich ulubionych potraw mnie zniechecała, zmeczenie, ale zasypiam dopiero ok 4 nad ranem, paznokcie mi sie łamia, temperatura 37 stopni ale byly 2 miesiaczki chociaz ostatnia bardzo dziwna ( bardzo ciemna i gęsta), rozdrażnienie, zmiany nastroju i chyba troche mniej sluzu niz zwykle i dotego mdłosci.

ee to fajnie masz bo słyszałam ze ceny tych ciążówek są kosmiczne:) zresztą można się było tego spodziewać. Chyba rzeczywiście coś muszę pomyśleć, ale może po wtorkowej wizycie, jakoś spokojniejsza będę, tak bardzo nie chciałabym zapeszyć...

oj julia julia :) każda z nas to przerabiała, kochana, nie ma tak że będziesz miała objawy przed terminem mającej nadejść bądź nie @. Chociaż oczywiście ja to też mdlałam wręcz po pierwszym cyklu :) To były czasy :) Objawy są potem, a jeśli masz objawy przed terminem @, to albo się nakręciłaś psychicznie (tak jak to było u mnie), albo to czysty przypadek, ze czekasz na brak @ i akurat Ci niedobrze, bo np. mogło Ci coś siąść na żołądku, albo to z głodu, albo te wszystkie inne rzeczy, które są objawami wczesnej ciąży. Tylko zeby nie było, że tu pouczam albo się mądrzę, bo do mądrości to mi daleko :), ale naprawdę to tylko wszystko utrudnia, to nasze babskie stresowanie się, wyszukiwanie, a jak sobie to uświadomisz, to i będzie Ci łatwiej i szybciej zajdziesz. Uwierz mi :) może nawet w tym cyklu :)

magdulek ja to samo miałam, że żeby nie zapeszyć, to ja w ogóle najchętniej do końca ciąży nie chciałam żeby sąsiedzi wiedzieli, bo wiecie jak to jest, sąsiedzi to potrafią gadać. Uprawiałam me czarnowidztwo, aż do jakoś 12. tygodnia, potem troszkę mi przeszło. U Ciebie też będzie dobrze, zobaczysz :)

Julia, a może nie wczuwaj się tak do końca w te wszystkie objawy, przecież nie tylko ewentualna ciąża wywołuje takie objawy. Jeśli wy tak krótko się staracie to wydaje mi się że powinnaś przede wszystkim najpierw cykl poobserwować ( a z tego co pisałaś to robisz to) i chwilkę poczekac, bo jeden czy dwa cykle to nic nie znaczą uwierz mi i szkoda twoich nerwów. Przecież o braku zapłodnienia może przesądzić cokolwiek, gorszy dzień, przeziębienie. To mógł być zwykły przypadek że nie zaszłaś w ciążę. Trzymamy kciuki teraz również i za ciebie, wszystko bedzie ok, zobaczysz!:)

Gość juliajulia
własnie przez ten czas sie nie doszukiwalam tylko teraz jak czytam o tych wszystkich objawach to stwierdzam ze w sumie wystapily u mnie jak narazie do tego czasu i jeszcze wrazliwosc na zapachy. jesli wtedy by sie udalo dzis by byl ok 4 tygodnia ... przyznam ze wczoraj test owulacyjny dwie kreski byly identyczne a dzis jedna troche jasniejsza wiec moze jestem juz po owulacji ? nigdy tego tak nie sledzilam starannie. trudno jest nie myslec jak bardzo zalezy. :(

no ale skoro twierdzisz, że była @ to te objawy nie mogły mieć związku z ciążą. Więc wrażliwość na zapachy to albo czysty przypadek, albo sobie to psychicznie zakodowałaś, bo przeczytałaś, że we wczesnej ciąży tak może być. Kochana, jeśli test dziś jaśniejszy, to owu może być dzisiaj, bo te dwie kreski mocne wskazują że owu będzie za jakieś 12-24 godziny, więc szykuj się na małą randkę dziś :)

Julcia, to oczywiste że trudno, ale nie można się załamywać. Ja też podczas starań miałam wrażenie że mam wszystkie objawy jakie tylko można, ale zastanawiam się czy to raczej nie jest tak że my zagorzałe staraczki nie mamy tak że po prostu bardzo chcemy mieć te objawy i podświadomie one występują, ale to tylko podświadomie. To jest początek u was, dajcie się ponieść przyjemności póki co, bo na płacze i nerwy przyjdzie czas jakby wam sie dłużej nie udawało, a przeciez prawda jest taka że za dwa tygodnie mogą ci wyjść dwie kreski i będziemy się wszystkie śmiały z tej rozmowy:)

Gość juliajulia
dzis nie da rady... meża nie ma cała noc i dzien -----> praca ale wczoraj cos tez było ale raczej bez wytrysku... tzn on twierdził ze nie było bo nie mógl jednak ja uwazam ze mógł byca on moze nie chcial sie przyznac zeby nie przerywac bo ja jeszcze wtedy nie doszłam a nagle takie cieple uczucie jak by ktos wlał we mnie ze tak powiem brzydko letnia herbate i zrobiło sie mokro i slisko... ale nie przestawalismy...pozniej juz po 20 minutach bylo sucho to znaczy nie bylo tak jak za pierwszym razem gdy skonczyl na 100% we mnie. :(

a tak na marginesie to zeżarłam właśnie cały średni gar zupy krem brokułowej i czekoladę......jestem normalnym wieprzem

julia no to szkoda, że dziś nie możecie, ale i tak procentowo największa szansa jest podobno dzień przed owu, chociaż powiem Ci, ze ja jestem tym przypadkiem, komu testy owu w ogóle nie wychodziły, no ale ja to jestem w ogóle inna :) I napisz coś o sobie, skad jesteś, ile masz lat, co porabiasz i tak ogólnie :) magdulek :):):) hahaha - wieprz, no nie przesadzaj :)

Gość juliajulia
magdulek... ale wtedy nie staralismy sie nawet nie myslelismy o dziecku tylko teraz przyszla taka mysl ze moze juz pora... wtedy te objawy były dla mnie czyms dziwnym poniewaz nigdy tak nie mialam i nie wiedzialam co sie ze mna dzieje...dopiero ok 3 dni temu tak pomyslalam ze moze to wszystko co sie dzialo to byly jakies znaki.

ale julia, skoro okazało się, że w ciąży nie byłaś, to objawy były czystym przypadkiem, nie miało to związku z ciążą, ale nie martw się, niedługo przyjdzie dzień, że będziesz je miała :):):)

o o dokładnie, jak mówi szarlotka, a poza tym jak nie ten cykl to będzie następny! Mój M. też pracuje tak że nie zawsze był w domu kiedy zaszła taka potrzeba, ale starałam się jakoś mu nie robić wyrzutów i nie smutać bo jak facet załapie stresa to mu spadnie jakoś żołnierzyków a tego przecież nie chcemy!!:) zobaczysz bedzie ok, poczytaj wcześniejsze posty, niektóre z nas miały na prawdę długą i ciężką drogę do dwóch kresek na teście ale nie ma rzeczy niemożliwych i będziesz teraz czy za chwilę tylko musisz w to uwierzyc kochana:):)