Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Basieńka31

STYCZNIÓWKI 2012

Polecane posty

Lisabell jesli chodzi o wypełnienie wózka to myślę że kocyk wystarczy, nic więcej nie kupowałam w tym kierunku wózek fajniutki :) widzę ze też lubisz kropki, mój pojazd właśnie stanął w salonie http://www.zakupy.tobisklep.pl/p/2/1391/wozek-hitreec-black-amp-white--wielofunkcyjne-wozki.html kolor 42 a skoro radzicie nowego wózka nie moczyć to go tylko szmatką przetrę , ostatecznie to wnętrze wyciągane z gondolki przepłukam i to wszystko agniesiulka ochraniacz poszedł w pralkę bo ktoś tak tu pisał że nic mu nie będzie no i ja mu zaufałam, a nawet wyprałam jednocześnie 2 te ochraniacze :( zobaczymy jak będzie z żelazkiem - ale i tak wygląda inaczej i na cud nie liczę , nie miałam swojego jak rozebrać bo jest zaszyty :( no więc poszedł z gąbką , może jak ona wyschnie to wróci to formy , bo teraz to dupa .... jeszcze mi program tego nie odwirował, no mówię wam jak się człowiek spiesz to zawsze coś Aguniek0121 ale jaja ! co ty się w kolejkę wciskasz :) no ciekawe co z tego będzie ... elzuniaw1 ty mi teraz nie pisz po coś ty to prała :P trzeba się było wypowiedzieć jak tu któraś tak radziła , teraz to każdy cwany :P Aniela6 no patrz jak się maluszek schował i nic nie pokaże, to tylko mój od 4 m-ca tyłkiem świecie :) to w jakich ty kolorach urządzasz wyprawkę :)

Fasolka hehe, a widzę że Ty też masz kropki :P I ja też wrzuciłam do prania ten ochraniacz, ale wstawiłam go bo było na nim napisane, że można i nic się nie wypaczyło. A co do wózka to dobrze, że go kupiliśmy teraz, bo on się jednak musi wywietrzyć, w pokoju sama guma i plastik teraz czuć. Aniela, ale wstydziocha z tego Twojego brzdąca! I wszystko musi być takie unisex, bo to nie wiadomo. :) A kolejka to już widać nie obowiązuje... Sandra, Donia, Aguniek, Rozsan się dawno nie odzywała, nie wiadomo, może już urodziła? Jak tak dalej pójdzie to się tu większość w grudniu rozpakuje! :)

Gość Aniela6
Fasolka 99 Lisabell dokładnie cała wyprawka w unisex :-) kolory ,które mam to pomarańcz, zieleń, beż coś w tym stylu ,ale nie powiem bo mam tez parę ubranek darowanych nie za wiele w kolorach niebieskich i różowych kilka sztuk ale dzidzi maleńkie to bez różnicy w czym w domciu będzie ubrane. pościel np. kupiłam coś takiego i myślę że i do chłopca i do dziewczyny pasuje http://bobasshop.co.uk/product_info.php?cPath=108_12_115&products_id=524

Lisabell na moim też pisało że w 40 można prać no i ja uwierzyłam Aniela6 no pościel śliczna i będzie masować do maluszka co by się nie urodziło , ale że ty masz cierpliwość .... bo ja strasznie chciałam wiedzieć a u was do końca słodka tajemnica :) a na co bardziej stawiasz - jakie masz przeczucia ? fakt sporo dziewczyn się nie odzywa ... ciekawe co u nich , może to problemy techniczne przy najmniej u rozsan coś tam było z netem , ale ogólnie mam nadzieję że u wszystkich dobrze

Aniela, podobno jak dziecko się chowa i nie pokazuje co tam ma to dziewczynka- u mnie tak było że dopiero w 32 tygodniu odkryła się a tak to pupą odwrócona cały czas :) i moja szwagierka też do końca nie wiedziała kto tam się kryje- i ma Majeczkę :)

a to już nie mam siły do tego ,a boje się ,że jak osobiście tam pojadę się niedajboże wykłócać to stres zrobi swoje...

martini niekoniecznie ;) u mojej bratowej tez maluszek nie chcial sie pokazac i jest kacper ;) zreszta dla mnie to sciema,tak samo ze jak taki ksztalt brzucha to chlopiec a jak taki to dziewczynka,nie mowiac o zachciankach :) lisabell agubiek pisala na poprzedniej stronie,

monia_aaa napisałam podobno :) w ogóle jakbym miała wierzyć w takie rzeczy to byłabym pewna że to chłopak bo taki kształt brzucha, ładnie wyglądam itd., nawet ostatnio pielęgniarka do mnie wyskoczyła "zapraszam Panią z kawalerem w brzuchu" ;) no i jeszcze sny- 3 razy śniło mi się że urodziłam jednak chłopca i wszyscy byli zdziwieni

monia niezbyt trafnie się wypowiedziałam w takim razie. Bo zarówno Aguniek, jak i Sandra jak i Donia pisały, ale chodziło własnie o to co pisały, że właściwie to się mogą zaraz rozpakować. I dlatego kolejka się sypie :) A z tym nie odzywaniem się to chodziło o rozsan.:)

Lisabell, ja się odzwywam :P I jeszcze jestem w dwupaku :) A jak długo to się okaże. 20 min temu wróciłam z córkami z urodzin. Spokojnie, byłyśmy w sąsiednim bloku, czyli 3 min na nogach ode mnie do miejsca imprezki. Mam teraz starszny ubaw z mojej mamy. Tak się wkręciła i zaczęła przeżywać, że to tak blisko. Ja się tak nie stresuję hihihihi. Teraz sobie leżę i piję mleczko :) A Wam życzę przyjemnej nocki.

Hej! A mnie jakoś dni szybko lecą. Za szybko. :-) Cama - a o co TY się chcesz wykłócac? Pojedziesz tylko stwierdzić fakty. I juz. Kompletnie się tym nie przejmuj. Fasolka - wyprasuj, musi byc ok. Ja prałam kilka razy już stary ochraniacz i ten nowy teraz też i wszystko z nim ok. Nie wiem co TY masz za dziwny przypadek. Natel - sorrki, wierzę na słowo,zatem Gapp niech się martwi teraz hihi Aguniek, no coś TY? do porodu planujesz w szpitalu siedzieć? przez święta też? JUż się bierz do kupy i wracaj do domu. Aniela - cóz :-) nie dane Wam poznać płeć. Taka niespodzianka też ma swój urok :-) Nawet fajniej,niż gdy człowiek jest przekonany o pewnej płci,a rodzi się inna. To dopiero myk. Wiecie i tak sobie poczytałam o tych przebojach Waszych z cc i ja sobie nie wyobrażam rodzić dziecka ułożonego posladkowo, choćby to było moje 5-te z kolei. Serio.Czy przy takim porodzie nic dziecku nie zagraża? I moim zdaniem obecność męża przy cc jest zbyteczna, to jest w końcu normalna operacja i każda osoba z zewnątrz jest zbyteczna. ALe zaraz jak się dziecko rodzi to tata ma swoje udziały, przy mierzeniu, ważeniu i takich tam historiach. Idę spać. Wczorajsza noc była piekna,ale dzień męczący. Zero oddechu. na szczęście jutro już wraca mężulek. To mnie troszke odciąży. A pojutrze fryzjer i farba, mam nadzieję,ze do porodu jakoś bedę wyglądać,a potem już sobie w domu zafarbuje. I prosze zauwazyc,ze nie wszystkie się wpychają na grudzień. Ja nie planuje. Choć dziś mi tak było ciężko, ze sobie pomyslałam,ze jednak przy tak ruchliwym dziecku - jakie ja mam- to wolałabym już byc po, przynajmniej brzuch by mnie tak bardzo nie ograniczał. Agniesiulka - nic się nie martw,już z górki i normalnie zuch ten Twój chłopak, bedzie jednak godzina na porodówce! Dziewczyny z Poznania lub ze Szczecina - macie może namiary na dobrego (oczywiście przyjmującego prywatnie,bo inaczej się nie da ;-) ) endokrynologa? najlepiej dziecięcego. Bardzo potrzebuję. Dobrej nocy! :-)

martini pyszna jest kawka z cynamonem :) ale to nie na noc :) lisabell :) u moch dwoch kolezanek mieli byc chlopcy.coz sa wiktoria i julka :) ja kiedys mowilam ze nie chce widziec plci a ciekawosc zwyciela :D zreszta czzulam ze chlopak bedzie :) tojah spokojnej nocki.

tojah niestety zapewne będę musiała to zrobic bo kurcze już tyle papierów sie składało ,że nie mieszkam a oni znowu swoje... pozatym ta sprawa z mieszkaniem mnie strasznie stresuje...

jestem po wizycie:P a wiec w czwartek mam jeszcze wizyte na której bede miala tez konsultacje z anastezjologiem, w piatek otrzymuje wyznaczony dzien cesarki który najprawdopodobniej bedzie juz w nastepnym tygodniu:) boze jak ja ze wszystkim zdąrze?:P a i oczywiscie rodze w św. Zofii:) takze jakos pomyslnie wyszlo dzis, moj jak usłyszał ze to nastepny tydzien to zzieleniał:P dosłownie pojechał sie napic do domu:P ale jaja:P

Gosia32- Ty masz tą cesarkę 20 czy 21 grudnia? mówił ci ginekolog czy wypuszczą cie na święta?

Gość zoooja
Millea --- fajniutkie to Twoje łóżeczko jak zamawiałaś na allegro to wrzuć link.

Madzia_mi - to super!!!! Ja mam cc 20 grudnia - jeśli wszystko będzie dobrze ze mną i dzieckiem to wychodzimy na święta :). 23 lub 24 grudnia. Czyli pewnie się spotkamy :) A jakie badania masz zlecone przed konsultacją z anastazjologiem?

smerfetka - lampka jest z ikei, kosztowała ok. 20 zł, światło daje bardzo delikatne, może się palić nawet całą noc.

monia-aa - mam podobne ubranko dla mojej Mani na wyjście ze szpitala:) AnaLena - ale piękne te obrazki za ścianie, to naklejki? gdzie kupiłaś? Też chciałam taka lampkę ale niestety w Szczecinie Ikei nie ma:( nasz pokoik dla dziecka w proszku, pocieszam się, ze przez najbliższy rok i tak mała będzie z nami w pokoju to może zdążymy do tego czasu:) jagódka-u mnie tez czkawkę czuć na dole i mała główką do dołu ułożona mamalka - ja mam jeszcze podkład pod prześcieradło, do jutra są w promocji w SuperPharm. Madzia_mi - w moim szpitalu mąż nie może być przy cc, to w kocu operacja, sterylne warunki itp, itd Biustonosza do karmienia nie kupiłam. Startowałam z rozmiarem 75D, teraz pod biustem mam 90. Po porodzie jeszcze piersi się powiększą, pod biustem się zmniejszy. Od 3 miesięcy chodzę w takich krótkich topach z Gatty bo w biustonoszach nie dawałam rady, do karmienia myślę ze się nadadzą i jak wrócimy z małą do domu to podjadę do sklepu i kupie "prawdziwy" biustonosz. Prałam ubranka, pościel i ręczniki. Kocyki, ochraniacze itp sobie odpuściłam. Znalazłam już na allegro ładne śpiworki do wózka - moja siostra ma coś takiego dla swojego synka i bardzo fajnie się sprawdza. Czekam jeszcze na wózek. Mamy dostać w prezencie, w piątek przyjeżdża. Z jednej strony się ciesze bo to spory wydatek ale z drugiej nie mam pojęcia jak wygląda. Dla mnie chyba najważniejsze to to, żeby się zmieścił do windy, a wejście jest dość wąskie - koleżanki się nie zmieścił, siostra wchodzi ze swoim na ścisk. Nie wyobrażam sobie wnoszenia go na 4 piętro, a na parterze nie ma miejsca, żeby go przypiąć, zresztą bałabym się, że szybko by stamtąd zniknął. Większość ubranek dla mojej małej mam po synku mojej siostry - jak dla mnie ok bo to bardziej moje kolory. Ale jak tylko mama dowiedziała się, że będzie dziewczynka od razu moja szafa się zaróżowiła:) Jeśli miałam jakieś zachcianki to właśnie na zupki chińskie, ale jak zrobiłam je sobie może 2 razy w pracy to myślałam, ze mnie dziewczyny zabiją wzrokiem, więc już potem grzecznie jadłam przy nich jabłka albo piłam mleczko:) Mam wrażenie, ze dzisiaj odszedł mi czop śluzowy - siostrze odszedł tydzień przed porodem, ja mam termin za 3, zobaczymy:) Na "normalny" film do kina nie dam rady pójść bo nie wysiedzę tyle czasu niestety, więc dzisiaj poszliśmy z mężem do kina 5D - film trwał 20 minut, cały czas podczas tych wszystkich wstrząsów trzymałam się za brzuch, śmiałam się, że urodzę w trakcie ale na szczęście wyszłam jeszcze 2w1:)

Gosia32- nic mi nie kazał robić tzn zadnych badan dodatkowych:P ciekawa jestem na kiedy mi wyznaczą:P haha moze i na 20 to sie spotkamy:):):):):):):) a tY ogólnie jaki mialas termin porodu bo w tabelce cie znaleźć nie moge?:( Mój bedzie przy cesarce bo w św zofii jest taka mozliwosc.

ja mam cc 20.12. ale widzę że będzie nas więcej, jesli chodzi o przygotowania to u mnie trochę na wariata, tak z tydzień czasu na wszystko mi braknie :) jutro wstaję z rana i od 8 piekę pierniki świąteczne taki mam plan :) a potem gonię do miasta w poszukiwaniu stanika do karmienia do niestety problem jest z dużym rozmiarem no i nic nie pasuje :(

Madzia_mi - ja mam termin z OM na 03-01-2012. Mój też ma być przy cc, ale czy będzie to nie wiem - to będzie zależało na jakie znieczulenie się zdecydują w moim przypadku - anastazjolog groził mi znieczuleniem ogólnym przez wysoką wartość d-diumerów. Te d-dimery zrobiłam zupełnie przypadkowo i wyszły nie najlepiej, wartość cały czas rośnie, ale niektórzy lekarze twierdzą, że tego badania nie powinno się robić kobietom w ciąży, bo wynik będzie zawsze wyższy niż norma. No ale ja zrobiłam, pokazałam anastazjologowi i się zaczęło.... stres ogromny. Jutro idę do mojej lekarki, zobaczę co powie. No to miałaś cały dzień wrażeń, pogadałaś sobie z różnymi szpitalami :). Ale dobrze, że zakończenie dnia takie pomyślne. A jeśli o te Twoje dolegliwości jelitowe - to lekarz nie widział przeszkód?