Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość globus

KOBIETY DOJRZAŁE - WSZYSTKO O ŻYCIU.

Polecane posty

Gość globus
Do lekarza przychodzi facet: - Panie doktorze, od kilku dni mam ten sam koszmarny sen: po pokoju goni mnie teściowa z krokodylem. Nie mogę zapomnieć tego okropnego oddechu, koślawych żółtych zębów... - To faktycznie wygląda bardzo groźnie - przerywa lekarz. - Właśnie! A krokodyl wygląda jeszcze groźniej. x :D:D

Globusiku Gęsia skórka jak najbardziej pożądana :D Taki widok dla mojego M...rarytas ;) Mowa o gołej gęsi oczywiście :D Trochę wyrzuty sumienia mam...że wysłałam Cię niechcący do garów ;) Trochę roboty z tym zylcem jednak jest ;) Ale niebo w gębie potem :D Rachunki wypisane,ręka jeszcze drży od pisaniny Jutro napad na bank ;) Do uzdrzeni

Gość globus
Dzień dobry. Przyniosłam troszkę słońca i przygotowałam kawę. Jednym słowem wszystko gotowe na rozpoczęcie dnia.Zapraszam. x Ime Ok napad na bank:D będę stała na czatach. Mam do Ciebie małe pytanko. Czy tak samo przygotowujesz zylc. Otóż ja kupione mięso mielę , przyprawiam do smaku nakładam do słoików i gotuję na wolnym ogniu około 2 godziny. Służy mi za wędlinę , której prawie nie kupuję. x Jedyna przybywaj na zylc.

Dzień dobry. Przybywam Globusiku na kawę i zylc. Muszę koniecznie jeszcze raz przypomnieć sobie co to takiego i z czym to się je. Ale zaintrygowałaś mnie;-) To ,to ze słoika potem łyżką się je??? Ime widzisz jak szybciutko uporałyśmy się z kwitami;-) Fajny kawał o teściowej:-D Dobrego dnia kumpelki.Pa.

Czołem dziewczynki Ano Globusiku,ja to robię zgodnie z tradycją kaszubską ;) Podstawą zylcu są nóżki i głowizna Ja użyłam 6 nóżek i karkówki Mięso się gotuje około 3 godzin Potem się je obiera i mieli Wywar z gotowania zostawiamy Do tego pieprz,liście laurowe i ziele angielskie,no i sól Marchew,seler,cebula,pietruszka...gotujemy w tym wywarze Zmielone mięso wkładamy do wywaru,dodajemy ocet i trochę cukru.Warzywa kroimy w drobną kostkę,przy czym cebulę mielimy Ja wlewam gorące do słoików.Trzymają fest ;) Tak to się robi u nas :D Jedyneczko To się je na chlebku ;) Ale jak ktoś bardzo lubi zylc,to można i łyżką :D :D :D Pakuję rachunki i...stoisz na czatach Jedyneczko? ;) No gdzie się podziała moja kominiarka! 😭 Miłego...

Hej Ime :-) Stoję na czatach!!! Ale miedzi uf...W tej kominiarce wyglądasz przystojnie:-D Dzięki za wyjaśnienia co do zylcu.Pewnie smakuje wyborowo,ale jak dla mnie to za dużo fatygi;-)Wezmę od Was po słoiczku:-) Mam tyle planów na jutro,oby tylko pogoda nie nawaliła.Zapowiadają ciepło...Planuję porządki wiosenne.

Jedyneczko Dziękuję za komplement ;) Miedzi już za dużo nie zostało po opłaceniu rachunków ;) Co do zylcu,to mogę Ci podarować nawet kilka słoików Jest przy nim roboty,nie powiem ale fajnie jest usłyszeć od rodzinki...mamoooo ale to pyszneeeeee :D Wynagradza wszelki trud :D Globusiku Stałaś na czatach razem z Jedynką? Dziękujęęęęę❤️ Do itra

Gość globus
Witam WARSA! Popiję kawy. Pobiegałam z rana. Energię zużyłam. Liczę na uzupełnienie po wypiciu kawy. x Ime Otóż zrobiony przez Ciebie zylc jest na pewno smaczniejszy. Jeśli będę robić wzór ściągnę od Ciebie. x Miłej soboty wszystkim.

Hej Globusiku. Ja też biegam od rana:-) Prę stopni powyżej zera i ludzie zabrali się do remontów. Także zarabiam dzisiaj;-) Po za tym mam gościa,mój brat przyjechał w odwiedziny,na razie jest u mamy... Moje plany porządkowe na nic.Będę musiała zająć się gościem... Tobie również spokojnej soboty i niedzieli Globusiku. Marysiu,szczęśliwej drogi i miłych wrażeń z wycieczki Ime jeden słoiczek na spróbowanie;-)Buziaczki

Gość globus
🌻 x A że Pan Bóg ją stworzył, a szatan opętał, Jest więc odtąd na wieki i grzeszna, i święta, Zdradliwa i wierna, i dobra i zła, I rozkosz i rozpacz, i uśmiech i łza… I anioł i demon, i upiór i cud, I szczyt nad chmurami, i przepaść bez dna. Początek i koniec – kobieta – to ja." x Julian Tuwim x Pozdrawiam

❤️ Piękne Globusiku 🌼 Wszystkiego najcudowniejszego kobietki👄 A ja na dzień kobiet dostałam tulipana...i trampki :D Dzisiaj była przepiękna pogoda :D Był czas na spacer,zakupy i takie tam ;) Od jutra wyruszam do ogrodu Obawiam się tylko,że mój kręgosłup tego nie wytrzyma Tfu! Nie zapeszam Do jutra kochane

Dzień dobry,witam uprzejmie. Stół zastawiony,zapraszam. Globusiku,jakże trafnie ocenił J. Tuwim kobietę.... Jak tm spotkanie z Marysią??????mam nadzieję,że się odbyło. X Ime ,a potem będzie :a nie mówiłam...nie wariuj w tym ogrodzie.. Pa.pa.

Gość globus
Wpadam na szybką kawę. Dzień dobry. x Babki z Marysia spotkałyśmy się po trzech latach od ostatniego razu. Troszkę prześladował nas pech ale na koniec było OK. x Takie spotkania to wzruszenie. Wieczorem napiszę więcej. Marylko jak minęła podróż?? x Dobrego poniedziałku.

Gość Maria59
Dzień dobry. Dzień Kobiet był interesujący.:) Byłam w planetarium Kopernika , Zwiedzałam Starówkę Torunia, no i najważniejsze spotkanie z Globusem:) Wzruszające, nie mogłyśmy się nagadać... za mało czasu. Pozdrawiam dziewczyny❤️

Gość globus
Witam. Zapraszam na wtorkową kawę. x Marylko ...nadzieja to czekać pomalutku ... to Twoje motto. Pomalutku czekamy więc na kolejne spotkanie. Dziękuję. x Babki Spotkania po dłuższym czasie mają coś w sobie ,że jesteśmy podekscytowane. Prawie ,że biegłam aby być jak najszybciej w umówionym miejscu. Ufff dobiegłam. Wiecie co ? patrzyłam na Marylkę i nie wiedziałam czy to jest Ona. Jest niezmienna , dziewczęca i uśmiechnięta. Pomówiłyśmy o czasach lepszych i gorszych. Czas nas ograniczał więc byłyśmy zdyscyplinowane ale z grubsza omówiłyśmy co trza:) Mam nadzieję,że nie było to ostatnie spotkanie. x Jedyneczko , Ime dość długo nie piłyśmy wspólnie kawy.Co tam u Was??? x Pozdrawiam.

Dzień dobry. Witam Globusiku. Zazdroszczę Marysi wyprawy do Torunia:-) Bardzo się cieszę z Waszego spotkania. Marysiu i ukłony dla Ciebie.Wystarczy chcieć i można się zorganizować..fajnie. Globusiku kawa pyszna;-) Nareszcie słońce świeci.Niebo bezchmurne,pogoda zachęca do działań:-) Ime jak tam Twój kręgosłup?? żyjesz?? Do uzdrzeni i miłego dnia.

Gość gość
kobieto,strasznie rozpisujesz się ze sobą kobieta dojrzała a taka niedojrzała!!!

Gość globus
Witaj Jedyneczko cieszę się ,że kawa smakuje. U mnie również słońce choć rano był szron na samochodach. Wyobraź sobie ,że dzisiaj będę walczyć z rachunkami:) Wy macie już to za sobą !!!! ja się spóźniłam co nie znaczy, że przekraczam terminy płatności. Pozdrawiam Cię.

Witam słonecznie Jedyneczko Żyję :D Posprzątałam całe podwórko,teściom też ;) Przesadziłam 6 wierzb hakuro Stoją teraz na balkonie,w donicach Dzisiaj zamiaruję wziąć się za przesadzanie choinek,ale trochę się obawiam,czy mi nie padną :O Wszystkie drzewka,które mam,drapią mi koty :( Wiadomo czyje... Globusiku Pomogę Ci w tych rachunkach,mam wprawę ;) Cieszę się,że spotkanie Wam się udało :D Oby więcej takich Marylko Fajny ten Dzień Kobiet miałaś :D Miłego dzionka wszystkim❤️

Gość globus
Dzień dobry. Dobrego dnia wszystkim. Zapraszam na chwilkę oddechu przy kawie. x Na stoliczku stawiam tulipanki.

Gość globus
Witaj Jedyneczko:) Ty pewnie jesteś taka zaganiana bo porządkujesz co się da i gdzie się da:) x Pozdrawiam.

Gość ajamiłośćzfona
Witajcie Na kawę za późno już ;) Ale co powiecie na to,że właśnie wróciliśmy od Globusika? Ech... Jutro napiszę więcej Albo może Globusik się skusi i napisze coś...;) Pozdrawiam dziewczyny

Gość Maria59
Dobry wieczór. Pracowałam dziś do 19.30 , K. nie chciał już iść do domu z tatą. .. Właściwie miał rację, pora do spania:) Ale jestem zmęczona, nie mogę zebrać myśli. Dobrej nocy dziewczyny.❤️

Gość globus
Witajcie , kukam , pukam i na kawę zapraszam. x Marylko masz prawo być zmęczona. N ie możesz zebrać myśli ze zmęczenia. Ja również nie mogę zebrać myśli ale ze szczęścia. x otóż wczoraj miałam WYJĄTKOWYCH gości. Co prawda na krótko ale odwiedziła mnie IME z mężem. Pisząc do siebie brałyśmy to pod uwagę ,że może kiedyś uda się nam spotkać. Nagle wiadomość .... jedziemy i jeśli się uda zahaczymy o Ciebie. Tak się stało. Ime to dziewczyna o oryginalnej urodzie. Jest w niej bardzo dużo ciepła. Męża ma z charakterem:) i jemu właśnie zawdzięczam wizytę. Oczywiście nie omieszkałam to zaznaczyć i podziękować. Dziewczyny nie do wiary ,że widząc się pierwszy raz nie można było skończyć gadać , było tyle sobie do powiedzenia. x Ime jeszcze raz dziękuję. Wczorajszy dzień był wyjątkowy. Najpierw otrzymałam wiadomość ,że dojechaliście szczęśliwie i za chwilę druga wiadomość ,że syn jest jest w domu. Podobno mówił mi ,że wraca 11go ale nie pamiętałam o tym. Mam dzisiaj o czym myśleć. x Jedyneczko wierzę ,że dopniemy swego i również popatrzymy na siebie w realu. x Wszystkim życzę dobrego dnia.

Dzień dobry. Dziękuję za kawę Globusiku. No cóż mogę powiedzieć,zazdrość mnie zżera:-( Uwierzyć nie mogę;-) No tak,ale Wy tam jesteście blisko siebie... ale jestem szczerze wzruszona i bardzo,bardzo się cieszę. Czekam na więcej szczegółów na @ Wczoraj przebiegłam przez Stacyjkowo,nie miałam czasu zatrzymać się n dłużej,robię wiosenne "stojaki" w pracy,czyli zmiana wystroju i przemeblowanie,dzisiaj ciąg dalszy.... To na razie Pozdrawiam Was wszystkie ❤️

Gość globus
Witaj Jedyneczko oczywiście ,że napiszę więcej w @. Powiem Ci ,że muszę się ciut ogarnąć i wyciszyć. Jestem w kokonie swoich myśli. Wiedziałam,że robisz wiosenną rewolucję. x Pozdrawiam.

Gość gość
i ten tłumok dalej pisze sama ze sobą,do psychologa zapierniczaj,zaczniesz być niebezpieczna dla siebie

Gość globus
Hejx dziewczyny ot taki mały żarcik:) x Na przejściu granicznym celnik mówi do turysty: - Proszę otworzyć walizkę. - Ale ja nie mam walizki! - Nic na to nie poradzę, przepis to przepis. x