Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość milalila

Luty 2012 - jest już jakaś mamusia?

Polecane posty

Ale mnie nasszlo na paluszki, jest po polnocy a ja wcinam paluszki, cala ciaze raczej nie mialam typowych zachcianek jedynie apetyt na slodycze wiekszy niz przed ale ta chec na paluszki byla nie do opanowania wiec powcinam ich troche i klade sie lulku

Wrzuciłam do roboczych e-booka o karmieniu piersią. Zaraz ide na badania krwi i moczu, które sobie sama zleciłam bo mój lekarz mnie zlewa..mam nadzieje że wyjdzie dobrze. Ja też biorę femisept uro, jak poprzednim razem wyszły mi dość liczne bakterie w moczu to sobie zaczęłam to brać (oczywiście mój lekarz powiedział że są tylko dość liczne więc nie trzeba nic robić, ale stwierdziłam że nie zaszkodzi sobie pomóc). Miłego dnia

hej :) widzę że nie tylko ja zachcianki mam :P dzisiejsza to - bułka z paprykarzem i sok pomarańczowy :D oj jakie dobre!!! na szczęście w nocy śpię a nie jem więc nie jest najgorzej :P od dziś bez leków jestem. zobaczymy jak to się potoczy. czuję się lepiej niż wczoraj, przynajmniej brzuch nie ciąży aż tak, choć mam wrażenie że jest jeszcze niżej niż ostatnio. dziś o 21 mama wsiada w autobus :) jutro o 9.30 jest u nas, tzn 40 km od nas, maż ją odbierze. także już prawie bezpiecznie sie czuję :P wczoraj synek stwierdził że on chce sie zamienić z Tomekiem na foteliki samochodowe, on weźmie Tomeka, a Tomek jego :P jak mu powiedziałam że Tomek jest za mały na jego fotelik, a on za duży na fotelik brata, to po głębszym zastanowieniu stwierdził że to nie problem, bo on "Tomeka powięksy, a Flanusia zmniejsy i jus będzie dobzie" :P Franek ma fazę na kolor czarny, wszystko ma być czarne! szkoda tylko że jak fotelik kupowaliśmy to była faza na zielone :D i fotelik jest zielony, a teraz chętnie wziąłby czarny :P taki jak Tomka :) no trudno, chciał zielony to ma, nowego nie dostanie przez najbliższe kilka lat, bo teraz ma już ten ostatni 15-36 kg.

Witajcie kobietki :) Ach ja też mam zachcianki - wczoraj ok południa zjadłam cała tabliczkę czekolady, popiłam pepsi i doprawiłam kapustą kiszoną. No jem gorzej niż świnka ;) Na wieczór postanowiłam zjeść zdrowo i zrobiłam sobie sałatkę owocową z naturalnym jogurtem - mniam...tylko szkoda, że potem dopadła mnie taka zgaga, że afeeee, pół nocy przez nią nie spałam :( Jagna - do szpitala cieszyńskiego potrzebujesz: Niezbędne dokumenty: - Dokumenty (dowód osobisty, karta chipowa) - Karta ciązy + wyniki badań - Grupa krwi, HBS, ostatnie usg. Do porodu dla Ciebie: - koszula do porodu - klapki, najlepiej plastikowe/gumowe - takie które można zachlapać krwią i potem spłukać - ręcznik - kosmetyki pod prysznic - woda do picia (duża + mała najlepiej z dziubkiem - ta przyda się podczas samej akcji porodowej) - polecam tez pomadkę do ust Do porodu dla męża: - obuwie na zmianę - koszulka na zmianę - aparat + naładowane baterie Do porodu dla dzieciątka możesz wziąć ręcznik. Podczas pobytu w szpitalu potrzebna będą: Dla ciebie: majtki siateczkowe, podpaski poporodowe, płyn do higieny intymnej, papier toaletowy+inne przybory toaletowe, 2 ręczniki, 2 koszule do karmienia, wygodny stanik, wkładki laktacyjne, kubek, sztućce, długopis. Dla dziecka - pieluszki (pampersy lub tetry, co będziesz używasz), chusteczki nawilżające do pupy, krem do pupy. Ciuszki do wyjścia. Jak mi się jeszcze coś wspomni, to napiszę. m.flora - dziękuję za odpowiedz. Czyli Twoja też nie wiele waży. Nasze dzidzie najwyraźniej już teraz dbają o linie :) Moja lekarka powiedziała, że to przez skurcze, stawianie brzuszka dzieci mało przybierają. Oby do końca stycznia. Zaciskaj nogi, ja też zaciskam :) esga89 - też myślę, że to hemoroidy mała_agatka - narobiłaś mi smaka na paprykarz :)

Eh dziewczyny muszę to obserwować pieroństwo nie dość, że puchnę, mam paciorka to jeszcze teraz to:( Wczoraj jak to wyczułam to takiego doła złapałam, że mężulkowi powiedziałam "nigdy więcej"... ciekawe jak szybko zmienie zdanie:D Ojej agatka paprykarz sama wpierdzielałam na początku ciąży bo mi tak smakował a teraz pewnie na weekend zakupie bo mi smaka narobiłaś;) Co do tego hemoroida to myślicie, że mogę sobie sama coś w aptece kupić?? Bo z moim lekarzem jest tak, że w ogóle nie mam możliwości skontaktowania się z nim... musiałabym umawiać się na wizytę a nie chce płacić 50zł tylko za to, że zaglądnie na to cholerstwo i wypisze receptę. A wizyte mam 31 stycznia więc nie wiem co robić:( rajlax ty też masz taką jazdę na pepsi?? Bo ja to uwielbiam łączyć snikersa(bo orzeszki i czekolada)+ pepsi :D ale się powstrzymuje chociaż ciężko:P

esga89 ja w życiu nie miałam takiej chcicy na pepsi, jak w tej ciązy :) No nie mogę się opanować! A co do maści na hemoroidy, to Varvara pisała, jaką lekarz jej na to przepisał - str. 124 naszego forum - wpis z 15.12.2011 - godz. 10:30 :)

esga - posterisan sobie kup, maść i smaruj hemoroidka. ja też mam, ale niestety w ciaży posterisan mi nie służy, bo podrażnia, więc odpuściłam walkę z nim do po porodzie :)

hah to witaj w klubie:P ooo widzisz dzięki poszukam sobie później:) Była mowa o ruchach szkrabów, któraś pisała, że się nie ruszało przez jakiś czas. Na pocieszenie dodam tylko, że moje dziecko w ciągu dnia średnio aktywne, na wieczór jak go poszturcham to pokopie, poprzeciąga się a później dopiero nad ranem delikatnie da znak, że jest i to najczęściej dlatego, że ruszam brzuchem by go zbudzić. Podobno mój mąż przesypiał całe noce więc może i mały taki będzie?:D A dzisiaj zaczynam 38 tydzień:)

Tomek w nocy dziś też się nie ruszał. ostatni raz po 23 go czułam i potem do rana nic. już chciałam go budzić, ale dałam spokój, stwierdziłam ze pewnie śpi i rzeczywiście o 6 się rozbrykał i szaleje do teraz :) wyspał sie to teraz ma siłę na szturchańce :)

A no widzisz... mój to tak jakoś dziwnie spokojny:D W nocy nigdy mnie jeszcze nie obudził... to ja jego budze po to tylko by mieć świadomość, że wszystko ok. Dzięki za nazwę maści... pewnie się przejde do apteki.

też uwielbiam pepsi Ale jak laski w szpitalu piły to zgarnęły od opiepsz od położnej Jedna to chodziła do bufetu po zapiekanki i pepsi- bo chciała jeszcze przed [orodem czyli karmieniem piersią najeść się dobrych rzeczy U mnie wieczna ochota na frtytki właśnie popite pepsi

Czesc dziewczyny, mi chyba zaczyna wypadac czop sluzowy, przewaznie rano ceci ze mnie takie wieksze kawałki sluzu,wiec to chyba to. Wczoraj skurcze mnie meczyly 2 godziny. A jesli chodzi o te hemoroidy czy one zawsze bola? Bo mi tez takie cos miekkiego wystaje i nawet ostanio przy zalatwianiu zuwalylam krew, ale nic mnie nie boli, a sadzilam ze tak wlasnie jest w przypadku hemoroidow.

caroosia czy ten śluz faktycznie jest zabarwiony krwią?? Strasznie zazdroszczę, że już się coś zaczyna dziać u Ciebie bo sama bym już chciała urodzić;) Powodzenia i szczęśliwego rozwiązania informuj o wszystkim jak dasz radę oczywiście:) No właśnie mnie nie boli to ciulostwo:| jak go wymacałam to dopiero się kapnęłam, że go mam bo tak to nie wiedziałam o jego istnieniu...

hemoroidki nie zawsze bolą. mój jest już od czasu ciąży z Frankiem, nigdy nie bolał, nie krwawił. co się schowa to po jakimś czasie znów wyłazi :O mąż przywiózł Franka z przedszkola, zjadł obiad i z powrotem do pracy pognał. a mały zadowolony bawi sie zabawkami :)

Gość barbara_varvara
hejka :) ja raz wykupilam czopki hemoral na hemoroidy i przyznam ze po nich mnie czyscilo i przy tym moje jelita nie wyrabialy tak wiec po 3 razach aplikacji zrezygnowalam. Teraz stosuje ciagle plyn do higieny intymnej z koyr dębu i jak najmniej leze na plecach. Jesli juz dziadostwo wyjdzie to do konca ciazy zabardzo nie zniknie. Tak wiec kup sobie plyn z kory debu i sie tym nim podmywaj bez zadnego mydla:) dalej mam hemoroida ale jest malutki i w niczym nie przeszkadza a po ciazy slyszalam ze zniknie :) Ja dzis od rana chodze nie przytomna i mam wrazenie ze przespie cały dzien:P

Mi mama mówiła żebym spróbowała posmarować miodem...:) Jezu a ja ciągle o jedzeniu myśle:D:D:D

No u mnie nie jest zabarwiony krwia, tylko na wkladce mam takie kawalki zółtawej galarety, nie duze te kawalki wielkosci fasoli jaska.

Gość barbara_varvara
hahaha:P wszedzie jedzenie widzisz:D no ja ma dzis faze na ciastka owsiane z jakimis orzechami albo jeżyki z bakaliami :) i przed chwilą wciagnelam pomarancze z bananem :)

jusial fajnie przyda sie napewno o karmieniu juz przejzalam mniej wiecej a tam ktoras z dziewczyn wstawiala tez inne materialy i kurde mi wyswietla sie tylko instrukcja kąpania a tych innych nie moge odpalic nie wiem czemu??? U mnie bez zmian nocki nie przespane ,meczy mnie to okropnie bo przy dziecku to juz napewno sie nie wyspie :P brzuch napina sie pare razy dziennie ale tak bez zadnego bolu i trwa to ok 3 min we wtorek mam wizyte zobaczymy co mi powie i ciekawe jak wyszly wyniki z wymazu , a w poniedzialek czekaja mnie badania krwi jeszcze bleee nienawidze tego.Co do moich zachcianek to ostatnio ciogle w nocy mam ochote na pomarancze :) Oprocz tego zaraz do zus-u musze sie wybrac bo moj wspanialy szefuncio nie wyslal na czas papierow i mam wstrzymane pieniadze a powinnam juz je dostac 2 tyg temu i chce sie dowiedziec czy juz wyslal bo do tego lamusa to nawet dzwonic mi sie nie chce. No i w koncu sie zmobilizowalam i wyslalam fotki na poczte aktualne z dzisiaj czyli pierwszy dzien 38tyg. ;-)

Witam wszystkie zarłoczne mamusie:) werka widocznie masz najnowszego Worda. Na skrzynkę do kopii roboczych przesłałam pozostałe artykuły i zmieniłam rozszerzenie, teraz nie powinnaś mieć kłopotu. sprawdź:)

caroosia mi też po trochu wylatuje czop śluzowy....tak już od 35tc. U mnie jest podbarwiony krwią lub brązowy. W poprzedniej ciąży wyleciał raz a porządnie razem z wodami płodowymi. Teraz za każdym razem jak idę siku, to mam stracha, że się zacznie.

werka_bmw - śliczny brzuszek....a zdjęcie dzidziusia cudowne :)

.................aktualizacja z dnia 20.01.2012.............. NICK............TERMIN PORODU........DNI DO PORODU?? nina_86...............26.01.2012..............5 caroosia.............29.01.2012...............8 Niecierpliwa1989....01.02.2012..............11 masajka1983.......02.02.2012................12 ksenia26............03.02.2012................13 Marcia21............04.02.2012................14 syll19................04.02.2012................14 beattriks...........04.02.2011................14 daguska007........04.02.2012................14 Bubik................04.02.2012................14 barbara_varvara..05.02.2012...............15 mała_agatka......06.02.2012.................16 Birka87................06.02.2012..............16 katjusza81........07.02.2012.................17 Endlessly............08.02.2012................18 Pietrunia22.........08.02.2012................18 Kimizi..................09.02.2012..............19 margerita3310......10.02.2012...............20 jagnajagna..........10.02.2012..............20 m.flora................10.02.2012..............20 bibisi..................12.02.2012..............22 esga89...............12.02.2012..............22 kwiatuszek@.......13.02.2012..... ........23 Małpiatkaaaaa......13.02.2012............23 dziewczatko........13.02.2012.............23 werka_bmw.........13.02.2012.............23 kropka693..........14.02.2012..............24 mamakaterina.....14.02.2012..............24 rajlax...............14.02.2012...............24 oluskaaa1..........14.02.2012...............24 Lena0...............15.02.2012...............25 Wiola100...........16.02.2012...............26 szczesliwa86......17.02.2012...............27 Wanda87............17.02.2012..............27 motylek89..........17.02.2012...............27 Edyyta ..............18.02.2012..............28 kassiiulla............19.02.2012...............29 cayn ................20.02.2012...............30 mamadzieci.........21.02.2012..............31 jusial.................21.02.2012..............31 julias..................21.02.2012.............31 Załamana 1..........22.02.2012.............32 mbborowka ..........22.02.2012............32 Izabell1982............22.02.2012...........32 Moja żona Kasia......24,02,2012........... 34 fika81..................26.02.2012...........36 dolores181 ...........26.02.2012............36 andzia1910............27.02.2012...........37 Twoja_królewna......28.02.2012...........38 lady_margarett.......28.02.2012...........38 ..............Mamusie już rozpakowane................. NICK......................TPzOM...........imię.........d ata porodu(CC/SN)....waga/cm 1. niespo_dzianka.....02.02.2012......córka............??? 2. tika27................27.01.2012......Piotruś.....12.01.12. ....????br /> 3. monia_aa............28-01-2012.......Tymek.....12-01-2012(SN ).....3700g/56cm

cayn rb Ja też mam 15 kg na plusie a jestem w 35 tyg. ciąży. Lekarz stwierdził, że przybieram na wadzę zbyt szybko i że jestem strasznie spuchnięta. Przez spożywaną sól zatrzymuje mi się woda w organiźmie i to jest właśnie powodem opuchlizny i nadmiaru kilogramów. Aby oczyścić organizm i w ciągu krótkie czasu pozbyć się nadmiaru wody muszę pić dziennie ok. 3,5 litra wody niskosodowej. Mam zakaz picia napojów gazowanych i napojów słodzonych (nawet soków z kartonika typu garden multiwitamina). Od dzisiaj nie jem nic solonego, nawet ziemniaki mam gotować sobie osobno bez soli. Poza tym mam nie jeść serów i wędlin, które również zawierają sporą ilość soli. Poza solą mam ograniczyć cukier- chodzi właśnie o słodycze, słodzone napoje, herbatę z cukrem. Będzie ciężko, ale muszę dać radę, bo nie chcę iść na porodówkę z wagą +20kg :/ Ponoć hormony ciążowe prowadzą do zbierania się wody w organiźmie pod wpływem spożywania soli i gromadzenia się tłuszczu pod wpływem cukrów. Lekarz u którego byłam to naprawdę świetny specjalista. Przyjmuje pacjentki w Trójmieście, w mojej miejscowości w prywatnym gabinecie, no i jest zastępcą ordynatora w naszym szpitalu.