Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Adgjm

..nastoletnie mamy oraz ciaze do lat 19..

Polecane posty

Gość Adgjm
Prinzesska - dziekuje za dobre slowa. to ze jestem mloda nie znaczy ze sobie nie poradze. chlopaka mam odpowiedzialnego. z byle kim do lozka bym nie poszla. bylam na tyle dorosla by uprawiac sex to teraz bede na tyle dorosla zeby wychowac dziecko

Gość olamalina
Ja miałam 18 lat jak zaszłam, urodziłam 2 miesiące po maturze. Teraz mam 26 lat. Nie jestem z ojcem dziecka, mam tysiąc razy lepszego faceta, jestem szczesliwa, moja córa również. Rodzice oczywiście byli w szoku ale po urodzeniu laleczki, zakochali sie na zabój i zapanował spokój i harmonia:D Szybciutko wyprowadziłam się z domu rodzinnego, kupiłam na kredyt mieszkanko. Miałam wiele afer z mama o sposób karmienia, pory usypiania małej itp dlatego szybciutko postanowiłam sie wyprowadzic. Teraz jesteśmy wszyscy bardzo szczesliwi:) czego i Tobie życzę

Gość Ewela 19
Prinzesska27, nie wiem co ci napisać naprawdę. Nie wiem dokładnie w czym tkwi przyczyna twoich poronień (bo przyczyny bywają przeróżne), ale przede wszystkim musicie znaleźć porządnego specjalistę ginekologa-endokrynologa, który by wam pomógł. Jesteś jeszcze bardzo młoda osobą, uszy do góry!

Gość Ewela 19
Mieszkanko na kredy w wieku 18 lat? Wow. Jakim cudem ktoś ci przyznał kredyt, skoro nie miałaś zdolności kredytowej? Bo niby jak miałabyś ją mieć w tym wieku, nie posiadając umowy o pracę? Nikt poważny nie rekrutuje tak młodych dziewcząt do pracy, poza tymi na umowę zlecenie. Przepraszam, ale ta historia nie brzmi wiarygodnie.

Gość Ewela 19
* kredyt

Gość Prinzesska27
Autorko... jesli sie chce da sie rade. Czy jest sie mloda 19 letnia mama, czy 30letnia--kazda na bledach sie uczy. Moja przyjaciolka tez mlodo zaszla w ciaze 17 bodajze albo 16 ma 2 coreczki i swietnie daje sobie rade. Niektore 30tki moglby od niej uczyc sie odpowiedzialnosci. Nie musisz E nic pisac-jest jak jest... Szanujcie to ze mozecie miec zdrowe dzieci bo to jest dar od zycia.

Gość Prinzesska27
Autorko... jesli sie chce da sie rade. Czy jest sie mloda 19 letnia mama, czy 30letnia--kazda na bledach sie uczy. Moja przyjaciolka tez mlodo zaszla w ciaze 17 bodajze albo 16 ma 2 coreczki i swietnie daje sobie rade. Niektore 30tki moglby od niej uczyc sie odpowiedzialnosci. Nie musisz E nic pisac-jest jak jest... Szanujcie to ze mozecie miec zdrowe dzieci bo to jest dar od zycia.

Gość Ewela 19
Szczerze, gdybym miała się świadomie zdecydować na macierzyństwo i nie spotkałoby mnie to co mnie spotkało, to zrobiłabym to w wieku 32-35 lat i nie wcześniej.

Gość Prinzesska27
Ale nie cofniesz czasu a Najwazniejsze ze dzieknie walczysz dalej.

Gość Adgjm
Tak dziecko to jest dar dlatego nie usunelam i pomyslalam o kobietach ktore pragna miec dziecko a nie moga go miec i wiele by daly by byc w ciazy tak jak ja

wy jestescie poepier..dolone jak mozecie usowac wlasne dzieci czy wy macie uczucia serce?? ja pier jestem wlasnie w 39 tyg mam 19 lat wspanialego mezczyzne od 5 lat i uwierzcie ze gdybym stracila to dzieciatko ktore zyje we mnie to sama bym sie zabila!!! zabijacie dzieci czemu was wasze matki nie zabily i nie spuscily w kiblu?? swiat bylby lepszy bez takich morderczyn jak wy!!! same sie zabijcie a nie biedne zezbronne dzieciatka zabijacie one tez chca zyc jesli do nie chcecie to urodzcie i oddajcie do domu dziecka ale pozwolcie im zyc boze oby was za to kara najgorasza spotkala i mam nadzieje ze juz nigdy nie urodzicie zadnego dziecka!! jak mozecie zyc z mysla ze pozbylyscie sie malutkiego dzieciatka ze swojego brzucha?? ja nie mogla bym zyc z taka mysla!! morderczynie!!!! pozbawiacie drugiego czlowieka zycia co takie biedne male dzieciatko moze zrobic nic jest bezbronne...!!! ja jakos nie mam matury ale szkole skonczylam teraz najwazniejsze jest dzieciatko i jak urodze to zrobie mature itd.. w niczym mi moje malenstwo nie bedzie przeszkadzac a wy sie ruch..acie a pozniej usowacie jak sie nie umie ponosic konsekfencji za swoje czyny to nie idzie sie do lozka z pierwszym lepszym nie wiecie ze jak sie uprawia sex to moze byc dzidzi nie mialyscie biologi w szkole?? MORDERCZYNIE

Gość beatka, ty to dopiero jestes
tragicznie smieszna... :o ciekawe co zaoferujesz temu swojemu dziecku? jesli bedzie tak ekhm ekhm ...madre jak mamusia, to chyba lepiej zeby go nie bylo, bo za duzo juz glupich na tym swiecie. czemu rozmnazaja sie nieodpowiedni ludzie? dokad zmierza ten swiat? :o

co ja zaoferuje dziecku dziewczyno mam meza w tym samym wieku jestesmy w angli maz pracuje i dobrze zarabia dziecko ma juz swoje konto zalozone... w porownaniu do innych mama mnie wychowala i nie mysle o sobie tylko o malenstwie ...malutki ma juz wszystko czego bedzie potrzebowal.. napewno zrobie wszystko zeby nigdy mu niczego nie zabraklo jesli szlam do lozka to wiedzialam ze moze byc dzidzi i jakos trzeba sobie radzic ale bedzie zylo!!!!!!!!!!!!!!!!!

czemu wedlug ciebie jestem smieszna bo nie rozumiem?? boze jak mozna pomyslec wogole o usunieciu?? wspolczuje tym babom nie majacym uczuc i serca ten topik wogole ma poziom podstawowki...

to że dziewczyna jest młoda i zachodzi w ciąże to nie jest koniec świata ! jeśli ma wsparcie to da sobie radę :) sama mam koleżankę co zaszła w wieku 15 lat wszyscy mówili durna siksa dała dupy i co ? dziewczyna ma 10 letnią córkę i 2 letniego synka :) męża działalność gospodarczą i okazała się wspaniałą matką:)ciągle się uczy ,pracuję i nigdy nie zaniedbała dzieci :) więc kobietki powodzenia :)

mo wlasnie to tylko takie gadanie a nie dam rady nie mam nikogo a tak naprawde to tylko o wlasne dupy sie boicie bo imprezy sie skoncza??

nie mówię że jestem za aborcją ale jeśli ktoś się na nią decyduję to jego sprawa a mi nic do tego:( to co ja na ten temat myślę to zachowam dla siebie

Gość Adgjm
A mi imprezy nie w glowie. w ogole rzadko na nie chodzilam bo nie mialam ochoty.

Gość Adgjm
Moja mama nie zabila mnie jak byla ze mna w ciazy i ja nie zabije dziecka ktorego nosze pod sercem.

hej nie owie o Tobie tylko o tych prostaczkach co pisaly ja usunelam i jestem szczescliwa..pfff jak mozna byc szczewsliwym z taka mysla.. nie wiem jak je mamy wychowaly naprawde nie wiem jakie trzeba miec myslenie zeby posunac sie do takiego czegos jesli nie mjaa z czego wychowac to po co ida do lozka zreszta moga urodzic i iddac przynajmniej bedzie zyc.. Autorko jak sie masz w ktroym jestes miesiacu?? o czym chciala bys pogadac.. mi tez na poczatku bylo bardzo ciezko strach przed wszystkim rodzicami itd.. szkola.. ale coz trzeba bylo powiedziec sobie stalo sie i trudno teraz tzreba wziac sprawy w swoje rece i dorosnac jak najszybciej.. rodzice nigdy ani moi ani meza nas nie potepili bo za co stworzylismy zycie nie zrobilismy jakiejs zbrodni tylko cos pieknego.. powiedzieli tylko dzieci mogliscie z tym zaczekac i zaczeli od tamtego momentu pomagac i wspierac wzielismy slub i wyjechalismy do angli do mojej siostry poniewaz miala prace dla mojego meza.. teraz zyjemy sobie tutaj ale zawsze mozemy worcic bo mamy tam dom ktory dostalismy od meza rodzicow..moze nie kazdy tak ma jesli chlopak zostawi w takiej sytuacji to znak ze nidgy nie byl by dobrym ojcem i tylko w Du**pe mozna kopnac takiego.. nie kazdy ma kase itd.. ok ja rozumiem ale sa ciotki mamy babcie itd.. ktore napewno by nie powiedzialy wez spier.. radz sobie sama takze bajeczek o tym ze nie ma sie warunkow i wogole prosze mi nie wciskac..

Gość no i ja kkkkk
beatka-idz sie lecz,bo juz mi zal twojego dziecka.jestes wulgarna i widzisz swiat tylko ze swojego punktu widzenia,co za tym idzie masz ograniczone poglady. Nie nadajesz sie do macierzynstwa,poczytaj swoje posty. Wsplczuje twojemu dziecku no i facetowi-nie wiem co on w takiej malpie widzi?moze ma 40lat jest zdesperowany,albo ma bryle jak musztardowy i nosi aparat sluchowy i co trzecie slowo rozumie.

beatka poczytaj swoje wypowiedzi, to byc moze zrozumiesz dlaczego jestes glupiutka, a moze i nawet po ich przeczytaniu nie zrozumiesz... ja tez jestem pro-life, pod warunkiem, ze dzieci plodza odpowiedni ludzie, ktorzy moga cos zaoferowac spoleczenstwu. nie znam cie osobiscie, ale po tym co i w jaki sposob piszesz smiem szczerze watpic w jakosc twojego przyszlego potomstwa. masz innymi slowy bardzo pusto w glowie. byc moze jeszcze wyrosniesz, ale jak na razie jestes potwornie infantylna jak na 19-latke, w porownaniu z innymi przedmowczyniami w twoim wieku. np. takiej eweli i kilku innym rowiesnicom nie dorastasz poziomem do piet, mimo ze jestescie z tego samego rocznika. porazka^2!

Beatko moralność jest relatywna. Fajnie, że kochasz swoje dziecko, ale nie masz prawa oceniać wyborów innych. Ty się odnajdziesz w roli matki, inna dziewczyna nie. Jedna będzie przezywała aborcję, inna będzie szczęśliwa, że jest po wszystkim. Mówisz, że lepiej urodzić i oddać do domu dziecka. Myślisz, że takie dziecko będzie miało szczęśliwe życie? Na świecie jest tyle niekochanych dzieci, możesz im pomóc, a nie walczyć w imię tych nienarodzonych i jeszcze ubliżać kobietom z moralnymi dylematami. I ja nie popieram aborcji mechanicznej, ale farmakologiczną jak najbardziej. Chociaż sama nie musiałam nigdy podejmować takich wyborów, staram się zrozumieć kobiety, które usunęły swoje dziecko. Na pewno nie była to łatwa decyzja, ale to ich życie i ich wybory.

i w dodatku masz bujna wyobraznie... :o moze nam wytlumacz co za basniowy bank prowadzi konta dla nienarodzonych dzieci? :o a to ciekawe...? rzeczywiscie, mlodociany robotnik fizyczny na emigracji w uk moze zapewnic potomstwu fantastyczne perspektywy rozwoju...

Gość no i ja kkkkk
wlanie tego slowa mi brakowalo-jestes infantylna. zgadzam sie z tym,ze twoje przedmowczyni w twoim wieku sa o wiele dojzalsze emocjonalnie co da sie miedzy wierszami ich wypowiedzi wyczytac. zastanow sie nad soba z trzy razy,poczytaj swoje posty i przemysl. nie pisze tego zlosliwie.

Gość no i ja kkkkk
beatka-mama cie wychowala??no chyba nie skonczyla cie jeszcze wychowywac,bo jestes dziecinna.Ale poczekaj,nie jedna taka jak ty dostala kopa w dupe od zycia.Wtedy bedziesz inaczej spiewac.

moze jestem porywcza osoba i pisalam to w nerwach dlatego tak wygladaja moje wypowiedzi ale uwierzcie mi ze jestemy z dobrych rodzin moj maz ma tyle lat co ja ppisalam juz to wczesniej.. i nie jest brzydki jest kulturysta a ja normalna dziewczyna.. no wiesz jesli moja siostra jest menagerem duzego sklepu to uwierz mi ze mlodociany pracownik jest w stanie zapewnic dobre zycie a nwet bardzo dobre zreszta od tego mamy bogatych rodzicow zeby nam pomagali w takich sprawach ale my wolelismy wyjechac i radzic sobie sami bo w polsce z takimi zarobkami nie mogla bym kupic wozka za tys zlotych jakie sobie wymarzylam.. i Ty od tego konta.. mamy konto oszczednosciowe na ktore co miesiac wplywa pewna kwota i to zdecydowalismy ze przeznaczymy kiedys dzidziusiowi.. i tak dalej uwarzam ze do kamieniolomow takie puste nie wiem jak je nazwac powinny isc.. co z tego ze uzywam wulgaryzmow bede urzywac bo takie dziewczyny sa dla mnie nikim i nie moge sie pogodzic z takiem czyms..

Gość no i ja kkkkk
beatka-idz juz stad.to nie dla ciebie topik. jestes za durna by zrozumiec pewne sytuacje. ciao!

aha to widze ze dla was tu jest normalne ze te dziewczyny to robia i nei maja wyrzytow sumienia czyli nie wiem z kim mam tutaj rozmawiac jesli kazdy to popiera.. oj zdziwila bys sie dostalam juz od zycia nie raz nauczke i nie jestem jakas rozpuszczona dzieczyna.. po to mam tutaj mame siostre i meza zeby mi pomagali w wychowaniu moze nie bede idealna matka ale napewno nogdy nie zrobie dziecku krzywdy.. zreszta maz wychowal swoja malutka siostrzyczke od 15 roku zycia sie nia zajmmowal powniewaz rodzice pracowali takze wy chyba zycia nie znacie jak widzialam jak codziennie wstaje myje ja ubiera robi jedzonko zaprowadza do szkoly a pozniej sam sie myje itd i idzie do szkoly to wiedzialam ze bedzie dobrym ojcem a jak narazie jest wspanialym mezem.. i to wy jestescie glupie bo zazdroscicie komus ze ma dobre zycie.. nie rozumeim dlaczego tak o mnie mowicie jesli mnie nie znacie osoboscie