Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zakochana na maksa w Walencji

Jak myślicie, można tak nazwać córkę?

Polecane posty

Gość mokra głowa
a wiecie może czy jakbym chciała zmienić imie, to nie będą też robić problemu? :O

Może i Franciszek pochodzi od Francji, ale imienia Francja to już raczej nikt nie ma :)

Walencja???? ja bym tak swojego dziecka nie skrzywdziła, bez obrazy;/ Zdzisława? A nie można "normalnie"?

Gość rudowłosa pieguska
Malaga też jest ładnym miastem, imieniem też byłaby ładnym, ale Polakom od razu by się z alkoholem kojarzyła.

mokra głowa Mogą robić, w zależności od przyczyny zmiany... Jak nie ma jakiejś takiej przyczyny, że masz przez to imię znaczące problemy w życiu to musisz napisać coś w formie podania z jakimś uzasadnieniem odpowiednim. Nie powinno być to widzi-mi-się ;)

Gość pewnie, że można
Dlaczego nie? Podobnie jest z Florencją-to miasto we Włoszech, ale też imię :)

zakochana na maksa w Walencji Może i Franciszek pochodzi od Francji, ale imienia Francja to już raczej nikt nie ma Ale wiesz jest to stare imię, gdy ktoś pierwszy je otrzymał w jego kraju znaczyło to tyle co Francuzik więc w sumie chyba nawet gorzej brzmiało :D U nas już zostało to spolszczone do jakiejś "przyzwoitej" formy ;) Walencja brzmi przyzwoicie to tylko tyle, że będzie się kojarzyć z miastem, ale nie martw się patrząc na dzisiejsze pokolenie młodych połowa pewnie nie będzie wiedziała o istnieniu takiego miasta :D

Gość oj tam
Imie "Walencja" to fajne imie ale... Twoja córka bedzie w szkole to będą się naśmiewali np "Twój stary walił konia i tak cie nazwał haha" itp. Tak robią głównie w podstawówce bo w gimnazjum już są mądrzejsze ludzie. A po 2. Mi sie podoba to imie mimo że mam 16lat ale drugiemu beda dziwne mysli nachodzic tak jak napisałam wcześniej. Dam ci rade jak zrobić. -jak ktoś do ciebie będzie coś mówił np. twój mąż "czesc kochanie" to pomyśl "czesc Walencja" lub w zdrobniale. Jeśli będzie ci sie nadal podobać to nazwij je tak. Nie mozna (moim zdaniem) pytac sie innym czy tak dziecko nazwac, lecz powinnać PODĄŻAĆ ZA GŁOSEM SERCA. Pozdrawiam

Gość mała żółta latarka
Jeżeli twoja córka będzie ochrzczona to już wyobrażam sobie księdza wypowiadającego "Walencjo, ja Ciebie chrzczę w Imię Ojca i Syna i Ducha Świętego. Amen" lub jeżeli Twoja córka zda z paskiem: Nagroda dla Walencji X za bardzo dobre wyniki w nauce.

Niektórzy nie wiedzą, że jest takie miasto jak Walencja? Przecież to 3 co do wielkości miasto w Hiszpanii. Naprawdę większość ludzi uważa ten kraj za jakiś niecywilizowany?

Gość porownujac ccc c
boshe widzisz a nie grzmisz:O tyle pieknych imion, a ty chcesz nazwa coreke na czesc jakiegos widzimisia:O jak ci sie tak podoba Wlaencja to zrob fote badz namaluj obraz i powies na scienie! i wtedy wspominaj te piekne chwile z ktorymi kojarzysz ten kraj, a nie karz corki!! :o wysmiewanie dzieci w szkole to 1, ale dorosle zycie to 2gie. i nie sadze, zeby przedstawiajac sie ludziom jako juz dojrzala kobieta - nie miala przykrych sytuacji................ zastanow sie kobieto!!

Gość oj tam
Trochę masz racji że dziwnie to brzmi, bo to nietypowe imie. -Diana -Dominika -Majka -Karolina -Kasia -Patrycja To znane imiona ale np -Walencja -Franciszek -Teofil -Donata -Cyprian To mało już znane imiona bo są stare, ale lepiej dać stare bo bynajmniej będzie lepiej znana.

Gość wefewfe
lepiej waleń

Gość mała żółta latarka
Przyszły chłopak Twojej córki może kiedyś powiedzieć: Byłem na wakacjach w Walencji. I wcale nie będzie miał na myśli hiszpańskiego miasta :P

Dlaczego uważacie, że skrzywdzę dziecko, nazywając je w ten sposób? Zajrzyjcie do kalendarza i zobaczcie ile tam jest dziwnych imion.

zakochana na maksa w Walencji Niektórzy nie wiedzą, że jest takie miasto jak Walencja? Przecież to 3 co do wielkości miasto w Hiszpanii. Naprawdę większość ludzi uważa ten kraj za jakiś niecywilizowany? Napisałam to o aktualnym młodym pokoleniu ;) Znam takie osoby z młodszych kręgów np na osiedlu u moich rodziców co nie rozróżniają wschodu od zachodu ( siedzimy kiedyś na takim mostku na fajce, ja miałam jakieś 20 lat, koleżanka 16, mówię jej, że znajomy pojechał do pracy na zachód a ona pyta " a co on tam w Rosji będzie robił" PAAADŁAM :D Podejrzewam, że jakby usłyszała imię Walencja to nie miałaby pojęcia o jego pochodzeniu)

Kiedyś w sklepie słyszałam rozmowę przez telefon młodego chłopaka: I co jesteś już w Czechosłowacji? Po odpowiedzi rozmówcy zapytał: Jak to nie ma już Czechosłowacji??? :) Może faktycznie niektórzy nie będą mieli pojęcia o pochodzeniu imienia Walencja .

Skrzywdzisz je bo kiedyś, w szkole będą sie z niej naśmiewać. I to nie tylko w podstawówce, w gimnazjum, liceum też a zwłaszcza tam. Walencja.. No przepraszam ale mi sie to naprawde jako imie kojarzy dziwnie...:/ jakoś tak od walenia. A małolatą już nie jestem, więc pomyśl jakie hasła mogą lecieć w jej kierunku kiedyś.Jak sie będzie wtedy czuła? będzie miała do Ciebie pretensje że dałaś jej takie imie. Jest (tak jak to już ktoś napisał) wiele pięknych imion... Polskich.

Gość fggtftt
Proponoje imię ORALIA, jest the best i takie teraz trendyyy:D :D

To niech idioci wpiszą w google Walencja i zobaczą, że to takie miasto i nie ma nic wspólnego z waleniem niczego. A Jagoda jest normalnym imieniem? Poza tym ze Zdzisławy też by się naśmiewali.

Cytryna Ale np mi się ani trochę to imię źle nie kojarzy i nie wyśmiewałabym koleżanki o takim imieniu więc czemu od razu zakładasz, że córka autorki trafi na chooyowych znajomych? A może akurat załapie się w fajne towarzystwo któremu będzie obojętne czy ma na imię Walencja czy Zdzisława, ważne żeby rodzice się dogadali i im odpowiadało 🖐️

No ale w tym rzecz że chyba każdy wie , że to miasto. A skojarzenie i tak będą. To Twój wybór i tak zrobisz jak będziesz chciała. Ale zachwyt miastem może minąc a imię pozostanie.

Gość gdy oglądam telenowele,
w których mówią po hiszpańsku, też słyszę dziwne imiona, np. Estrella(Gwiazda), Mercedes(marka samochodu), Dulce(Słodka), Morena(Brunetka), Caramelo(Cukierek). Wątpię, by tam się naśmiewali z imion, ale w Polsce oczywiście musi być inaczej.

Cytryna1991-chyba jednak nie każdy wie, że to miasto.

Mała Blondynka To, że mi sie kojarzy to nie oznacza, że ja bym sie naśmiewała, po prostu chyba wszyscy wiedzą jakie są dzieci/ młodzież.Standardem jest w szkołach naśmiewanie się z innych. Nic nie zakładam, ale wykluczyć tego też nie można...Walencja samo w sobie ładnie brzmi ale jako imie mi sie nie podoba i ja np bym tak swojego dziecka nie nazwała. Ale to tylko moje zdanie.

Gość lllllllll
do autorki, jesteś kretynką

podnoszę temat, chcę poznać więcej Waszych opinii