Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nie tak łatwo...

Trzecia randka a on ...

Polecane posty

Gość nie tak łatwo...

już probuje mnie całować,dotykac,tulić... czy to nie za szybko? mamy po 26 lat. Ale nie znamy się na tyle,abym czuła sie swobodnie w całowaniu go. Jest to przyjemne wiadomo,gdy podoba nam się dana osoba,ale czy to nie jest dla mnie sygnał,iż mu chodzi o jedno?

Gość typ kanapowy
niekoniecznie.... ale za malo info, zeby byc pewnym czegos w 100%

Być może po prostu "tak nauczony" i szybko przechodzi do "sedna" które wygląda na najbardziej interesujące. Nie wiadomo czy ten facet przedstawia jakieś perspektywy ale możesz się przekonać dając mu do zrozumienia że jednak nie spieszno ci do takiego "spoufalania się". Jeśli traktuje Cie serio to będzie potrafił się dostosować, ba nawet czerpać przyjemność z nieśpiesznego poznawania siebie i pielęgnowania rozwijającego się uczucia.

Gość typ kanapowy
autorko, moj tez na 3 randce, ktora odbyla sie w jego domu calowal, tulil itd., i jestesmy od 5 lat malzenstwem. tyle ze z sexem poczekalismy troche, bo ja tak chcialam. kiedy poznalismy sie ja mialam 25at, a on 36.

Gość nie tak łatwo...
Typ kanapowy- no to uspokoilas mnie,bo juz mi się zapalila czerwona lampka. Dalam mu do zrozumienia,ze nie chce seksu(tzn chce bo jestem zdrową kobietą,ale zdecydowanie poczekam,chcę mu zaufac). Dalam mu do zrozumienia, troszkę się 'uspokoił'..ale co chwila powtarza,ze jestem atrakcyjna i bardzo mu sie podobam. Ja co chwila reprymenduje go.. aby przestał bajerować,to wtedy sie denerwuje na mnie. Mozliwe ze jestem juz wyczulona,bo czesto spotykam erotomanów i bajkopisarzy,ktorzy robią wszystko aby zaciagać kobietkę do lozka...

Gość typ kanapowy
mysle, ze ty masz trudniej... jednak facet 26let jest bardziej napalony na sex niz 36letni. ale jesli mu na tobie zalezy, to poczeka i uszanuje twoje zdanie. z moim nie bylo pod tym wzgledem zadnego problemu, powiedzial, ze bedzie tak, jak chce. zreszta on sam nie chcial, zeby sprawy fizyczne wyprzedzily emocjonalne,psychiczne. nie boj sie stawiania granic. to wyjdzie ci tylko na dobre. albo przekonasz sie, ze on jest wart zachodu, albo nie- jesli czekac nie bedzie chcial... oczywiscie nie mowimy o czekaniu w nieskonczonosc...

Gość bcbcbc
a czego sie spodziewałas po nronalnym heteroseksualnym facecie? ze bedzie czekał z pocałunkiem pół roku? sprobował okey, nie udało mu sie, bo nie ma tego czegos, przyciagania, jak ktos napisal powyzej dla kobiety zwykłę usciski czu buziaki to nic nienomalangego na 3- 4 randce. moze ty raczej szukasz KOLEGI? jeżeli na pierwszych randkach nie umiecie zbudować nawet takiej intymnosci to wasze spotkania to beda klub dyskusyjny a on bedzie szukał kogos, kto nie wskoczy moze mu do łozka, ale tez bedzie okazywał ze buduje sie jakas więx miedzy wami

Gość nie tak łatwo...
typ kanapowy- podzielam Twoją opinię. Bardzo rozsądnie piszesz:) Mam juz taki wiek, gdzie potrafi zapanować nad emocjami. I podczas moej czerwonej lampki, sprawdzę go i jego zamiary. Chodzimy na p spacery itd..robię narazie wszystko aby nie pojechac do niego,ani jego nie zapraszać.I dobrze mi z tym. Tez chce go przytulic itd,bo mi się podoba-wiadomo- ale mam pewien dystans, czasem złapię go za rękę itd.. wiem ze jego wiek to chyba gwózdż programu jesli chodzi o seks,bo są strasznie napaleni. Ale ja nie jestem sex maszyną,chce rozwijać uczucia.

Ja z moim na trzeciej randce poszliśmy do łózka, tak nas do siebie ciągneło, a za niedługo będziemy małżeństwem:)

Gość nie tak łatwo...
bcbcbc-- mylisz się. Okazuje mu zainteresowanie ,jak najbardziej. Dalam się przytulić.. szlismy za rękę,delikatnie mnie 'piescil' czule muskając mi dłon. Mi to wystarczy...naprawdę:) on czuje moje zainterssowanie w rozmowie:)

Gość tiaa
ja ostatnio byłam na randce, dodam, że to był pierwsza, a chłopak już najpierw zaczął mnie po plecach głaskach, myśle ok, potem usiadł tak blisko, że prawie na mnie wlazł i już mnie zaczynal całować, musiałam się prawie wyrywać od niego, więcej randek z nim nie planuje, chłopak 25 lat:D

Gość nie tak łatwo...
Pase-cieszę się Twoim szczesciem. Jednak ja nigdy nie poszlabym do lozka na 3 randce. Za duze ryzyko, a mi zalezy na pewnosci,na czyms normalnym,stałym. Nie chce sie martwic po seksie,czy zadzwoni jeszcze do mnie,czy juz usunal moj numer.

Gość typ kanapowy
ale on wcale nie musi traktowac cie jako sex maszyne... to, co zrobil to zachowanie mieszczace sie w zupelnej normie... nie rob z niego sexoholika...;) tylko moze warto, zeby wiedzial, ze chcesztroche poczekac z pewnych przyczyn... zeby nie nabral przekonania, ze bawisz sie nim doprowadzaja do czerwonosci, a potem wycofujac sie... rozumiesz. jesli to sensowny facet z uczciwymi zamiarami, nie bedziesz miala zadnego klopotu z tym.

Gość nie tak łatwo...
tiaa... no to wspolczuje:) na szczescie aż tak zle nie mialam na pierwszej i drugiej:) hehe

Gość nie tak łatwo...
typ kanapowy-- zdecydowanie masz rację i zgadzam się. Wiem,ze to normalne u mezczyzn, jednak ostatio mialam do czyniena z niezbyt porządnymi mezczyznami-co się pozniej okazywalo. Może dlatego jestem ciut przewrazliwiona.... Dobrze się przy nim czuje, działa na mnie magicznie..wiem,ze on zdaje sobie z tego sprawę. Ale wiem też,ze przyciaga go tym bardziej moja niedostepnosc. Jednak nie jest to taka zimna niedostepność:)

Gość bcbcbc
Jeżeli Tobie to wystarczaja zawsze jak nie pocałowałem dziewczyny na kilku pierwszych randkach to już nigdy tego nie zrobiłem i zdecydowana większość tak ma. Słuchaj z perspektywy faceta to jest tak, ze on nie szuka koleżanki, bo z kolezanka można tez pogadac i ja przytulic. Z tego piszesz on szuka dziewczyny i będzie dążął do coraz większej intymności. Jeżeli nie jestes gotowa, jeżeli on cie nie pociąga to powinien sobie dac spokoj! Mowie ci szczerze jako facet, pogadac spacer jak najbardziej, ale jeżeli tylko tyle plus jakies takie przytulenie i trzymanie się za raczki to to jest PANEL DYSKUSYJNY, a nie związek dwóch ludzi

Gość typ kanapowy
bc... a gdzie autorka pisze o tym, ze ten facet jej nie pociaga?? :O

Gość typ kanapowy
bc... chyba ogladales vicky, christine, barcelone :classic_cool:

Gość bcbcbc
co ogladałem?

Gość typ kanapowy
film pt "Vicky, Christina, Barcelona" :D

Gość typ kanapowy
bc... na 3 randce to trudno mowic o zwiazku...

Gość bcbcbc
nie ogladałem, a czemu miałem ogladac?

Gość nie tak łatwo...
typ kanapowy ,dziękuję za zdanie,zatem może potworzę:) POCIĄGA MNIE,PODOBA MI SIĘ,ROWNIEŻ MAM OCHOTĘ GO TULIĆ,CALOWAĆ!! Dalam się przytulić,pocalować w czołko.. mi to wystarczy!!! On probuje delikatnie,subtelnie,ale ja mowię-jescze nie-mamy czas-spokojnie-i się milutko uśmiecham i on rowniez:) i dzwoni i dzwoni..przyciągam go tym: widzę to i to nie są zadne gierki.

Gość Adela :)
Szacunek dla Ciebie za takie podejście. Przytulanie się i całowanie na trzeciej randce to nic złego, tym bardziej, że przecież masz swoje lata. Ja na czwartej poszłam z chłopakiem do łóżka. Miałam 20 lat, byłam dziewicą. Nie wiem dlaczego, ale czułam, że to właśnie Ten. Było mi później wstyd, tłumaczyłam mu, że zrobiłam tak pierwszy raz, że nie biegałam z każdym od razu do łóżka. Dziś jesteśmy 6 lat po ślubie i na dniach urodzę dzidziusia :)

Gość bcbcbc
Dziewczyno, z takim podejsciem jaki Ty masz to za 2-3 tyg założysz temat „ czemu on się nie odzywa? Pociąga, chcesz go calowac? To czemu tego nie robisz? Naturalnie sama nie wiesz, zreszta to nie ma znaczenia czemu, naprawde. Jeżeli on nie doprowadzi do tego bliższego kontaktu to nie ma o czym gadac, będzie koniec. Być może poczeka, być może nie, ale przekroczysz ta cienko granice po której chodzisz to on sobie powie nie, to nie ma sensu.

Gość typ kanapowy
bc... wiemy, ze piszesz ze swojej perspektywy... to naturalne... ale nie wypowiadaj sie w takim razie tak ostatecznym tonem...

"POCIĄGA MNIE,PODOBA MI SIĘ,ROWNIEŻ MAM OCHOTĘ GO TULIĆ,CALOWAĆ!!" To po grzyba zadajesz pytania na które wcale nie chcesz odpowiedzi. Skoro jest taki cudowny, wspaniały to czego ty chcesz? Ale tego nie trudno się domyślić bo już mnóstwo takich wpisów było gdzie zaczyna się poważnie a potem hop-siup i okazuje się że problemu nie ma bo dziewczę usłyszało to co chciało usłyszeć. Mam nadzieję że jednak masz jednak na tyle rozsądku żeby zachować czujność, pomimo tego że tu skutecznie ją usypiasz.

Gość typ kanapowy
autorko, wszystko bedzie OK. u nas do sexu doszlo po 2 miesiacach gdzies.