Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Malowankaaa

Makijaż moja codzienność...

Polecane posty

No temat niewatpliwie podniósł mnie na duchu ale jednak widok w lusterku mówi całkiem cos innego to nie jest takie proste żeby jednej chwili zmienić całe myslenie.

Gość .)...(.
Widzę że z takim problemem boryka się dużo dziewczyn, widząc jak się ten topik rozwinął. A makijażem faktycznie można wiele uzyskać, jeśli robi się to umiejętnie lub trafi się pod ręce specjalisty, to można przejść prawdziwą transformację.

Gagita- dokaładnie tak jak piszesz. Pisałam wczesniej że nie zrozumie mnie nikt inny tylko osoba z podobnym [probelem.

Gość joplia
wlasnie twoje zdjecie otworzylam . :)myslalam ze bedzie tragedia ztego co pisalas ale nie jest zle . nie wygladasz brzydko tylko po prostu inaczej wiec moze stąd te spojrzenia innych . Nie rozumiem czemu nakladasz tapete? przeciez masz ladna cere ! na twoim miejscu malowalabym tylko oczy . nie wygladasz na 30 lat

Gość ale wy jestescie pojebane
spoko ja tez jestem zupelnie inna osoba w makijazu :)mam piegi i od 14 roku zycia się pudruje..nie nakladam tony pudru bo znalazlam fajny podkład

autroko a tych zdjęć nie ma juz na fotce? chcialam też zobaczyć :)

Tylko że ja po latach praktyki jestem dla siebie najlepszym specjalista i wiem co można osiągnąć robiąc umiejetnie makijaż. Mlowałam już nie jedna znajomą i były w szoku jak bardzo sie zmeniły. Mówiły "musisz mnie nauczyć tak malować"

Malowankaaa ja wzięłam na urlop dziecko znajomych wieczorem wyszłam z łazienki a dzieciak do mnie mówi ciocia ja cię nie poznałem :) co tu więcej pisać , i nie robię jakieś mega tapety mnie też wyślij zdjęcie gagusiacc@interia.pl

autroko a jakich trikow stosujesz?podzielisz się ? :)

Gość .)...(.
Malowankaa, bo siedzi nam w głowie głowie taki "szatanek" który skutecznie obniża nam poczucie własnej wartości, tym bardziejjak sie maluje od lat, i swoją naturalną facjatę widzi się tylko rano i wieczorem. Ja też mam takie dni, ze nie mogę patrzeć na siebie. Ale nigdy jakoś nie byłam specjalnie zadowolona ze swojego wyglądu. Wiem jednak że każda kobieta ma kompleksy, choćby nie wiem jak wyglądała

Nie no nie chce mi się już wysyłać zdjęć, bo za dużo fatygi. Wczoraj miałam dobry dzień wiec się chwaliłam dzisiaj mi się nie chce.

Gość hmmm niezla jest
powiedz jakie triki stosujesz

mozesz mi wyslac tez ? :) browneye87@o2.pl

ok :D to napisz chociaz o tych trikach ;)

Gość .)...(.
Oglądacie filmiki makijażowe na jutubie? Bo ja oglądam czasami korzystam z podpowiedzi dziewczyn

.)...(.- dokładnie. Mało jest kobiet zadowlonych z siebie w 100%. Gdyby każda kobieta potrafiła wykonać makijaż perfekcyjnie to robiła by to z pewnoscią, bo jak lepiej wyglądasz to i lepiej się czujesz wiec czemu z tego nie korzystac. Na ulicach jednak widuje kobiety ktore zamiast upiekszac sie makijazem oszpecaja sie. I zeby nie wyszlo ze ja jestem jakas profesjonalna makijazystka. U mnie to wyszło z potrzeby i po latach malowania się i udosonalaniu swojego makiajzu w biegu za nowinkami i informacjami na tatmta maakijazu wiem wiele i wykorzystuje o tyle.

a pokażesz się :) ? może też będę chciała poznać jakieś triki. Bo ja ogólnie też się nie ruszę bez makijażu nigdzie.

Gość hmmm niezla jest
jakiego podkladu uzywasz??

Jakie triki stosuje ? każda jest inna i ma inne zapotrzebowanie wiec co wam z tego co ja tam tworzę przed lustrem. Intersując się tematem makijażu każda z was powinna wyciągnąc to co dla niej dobre, bo jedna ma podkrązone oczy, druga przebrwienia a inna duzy nos i pulchna buzie. Ja mam małe oczy i powiekszam je sobie odpwiednio cinujac powieki cieniami, robie kreseczke na górnej powiec, maskuje piegi i małe przebarwienia, tuszuje dokładnie rzesy i wyszczuplam twarz kulkami brazujacymi, mam na siebie sposoby ale kazda z was musi sama znalezc swój makijaz.

ja mam podkrążone oczy! jak zombie wyglądam. I nawet jak nałożę tonę korektora pod oczy to i tak widać. Idę jakoś na dniach na kwas hialuronowy się tego pozbyć ;]

Podkłady wybieram do cery tłustej bo taką własnie posiadam i nie ograniczam sie do jednego tylko zawsze szukam czegos lepszego wiec testuje jak cos nowego wyjdzie. Tajemnica ładnego makiajżu nie sa drogie kosmetyki tylko poprsotu wprawna reka do makijazu.

A ja nie cierpię jak ktoś maluje oczy kredką od środka takie małe sobie robi jeszcze zawsze czarną a przecież są inne kolory brąz grafit Ja maluję po zewnętrznej całe oko i na to cieniutkim pędzelkiem cień w tym samym kolorze i nie rozmazuję się przez cały dzień

Gość chaj
swoją drogą uwazam ze to zabawne :D malowanka jakkolwiek ładna by nie była, zaloze sie ze gdyby zalozyla topik w stylu "jaka ja jestem cudna i urocza bez make upu", to wszyscy probowaliby za wszelką cene zrownac ją z blotem i udowodnic jak bardzo jest brzydka :P a tak wszyscy słodzą - kafeteryjna spolecznosc jest ciekawa... :) ktos tam wyzej pytal o moje zdjecie - nie, nie mam takiej potrzeby. wiem jak wyglądam i nie prosze o wsparcie gdyz to nic nie pomoze... trudno :O

Ja w środku maluję zwykle biała kreseczke bo to optycznie powieksza oko. czarna kreska w oku wydaje mi sie tandetnym trikiem :/ no chociaz zdarza sie oczywiscie ze dobrze u kogos wyglada ale mało kobiet moze sobie na to pozwolic.

Gość .)...(.
Dokładnie, każda musi znaleźć coś dla siebie. Nie ma jednej recepty dla każdej dziewczyny. Jak zawsze używam tuszu, czasami używam eyeliner aby podkreślić swoje oczy, bo wiem że akurat w moim przypadku są moim atutem. Podkład - do zamaskowania niedoskonałości. Korektor, aby ukryć cienie pod oczami (które są moją zmorą :O ) używam jeszcze różu, aby dodać swojej cerze świeżości. Podkład musi być dobrany do typy cery i trzeba dobrać kolor. To są u mnie podstawy