Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

żaba Letycja

aborcja to morderstwo najpodlejsze z możliwych - dokonane na bezbronnej istocie

Polecane posty

"[zgłoś do usunięcia] refforma_... ROR inteligencja to poniekąd wiedza ogólna o świecie, którą offerma ma, brak mu mądrości, wyrozumiałości i właśnie szerszej perspektywy." aja sie tutaj nie zgodze z Toba.... moim zdaniem inteligencja to tez plyskotliwosc - umiejetnosc przyparcia i odpusczania, wyluzowania, dopasowania sie do sytuacji czasem do ludzi 9w zaleznosci od celu itd) ludzie inteligentni sa tez otwarci i nie boja sie czerpac zobsweracji , a ci zastraszeni - we weszykim widza "wroga" i tylko na tym sie kuspiaja , to wynika ze strachu przezd nowym - i braku dostatecznej inteligencji zeby sie polapac o co w tym chodzi offerma - nie ma zadnej wiedzy - nie ma porownania itd. - on dla mnie prezentuje taka wiedze co kiedys pejoratywnie sie okreslalo mianem "wiejskiego chlopka-roztropka" (od razu zaznazcam ze znam inteligentnych rolnikow;)) zeby nie bylo;) cos tam uslyszal co pani pod sklpem powiedzial i sie przelakl;))))))) moim zdaniem - on nie jest inteligentny - a jest....nudny, nudzi tak po milon razy to samo - a tp ze nie wchodzi w polemike (tylko uzywa inwektyw - jak zranione dziecko) jest tego najlepszym dowodem, no i mialkie to jest

"moim zdaniem - on nie jest inteligentny - a jest....nudny" jak na takiego "nudziarza" to strasznie się mną emocjonujesz.

Gość mitte
Za czasów Kaczyńskiego lepiej się żyło. Obecnie rządzaca partia wyrządza krzywdę Polsce i obywatelom. Ale większość z Was jest pod wpływem propagandy płynącej z mediów, które są nieobiektywne. Potem jest jak jest i możecie winić jedynie siebie, głosując na gorsze zło.

"Ja nie ogladam polskiej telewizji!!!" coś tam jednak oglądasz skoro jesteś tak dobrze poinformowana że "kaczyński to despota". a ja czekam na przykłady tego jego "zbrodniczego despotyzmu" i jakoś na razie ich nie ma.

"ofermo to jest twoje czcze gadanie nie zadne fakty" no chyba sobie kurwa kpisz. jesteś naprawdę żenująca. kolejana z "własnym zdaniem" o sprawach o których nie ma najmniejszego pojęcia. http://niepoprawni.pl/blog/2518/czego-dokonal-rzad-pis-w-niespelna-dwa-lata-14vii2006-5xi2007 "zlikwidowano podatek od spadków i darowizn - zmniejszono podatek dochodowy od osób fizycznych - obniżono o ponad polowe składkę rentową, dzięki czemu wzrosły pensje - podniesiono znacząco najniższą płacę." deficyt: http://forsal.pl/artykuly/349928,jak_bardzo_rekordowy_jest_rekordowy_deficyt.html no ale jak ty o takich rzeczach nie masz pojęcia i reagujesz jakbyś pierwszy raz usłyszała to kogo ty możesz wybrać? oczywiście to pytanie retoryczne.

19 marca 2005 jako pierwszy ogłosił swój zamiar ubiegania się z ramienia PiS o najwyższy urząd w wyborach prezydenckich, zajmując pierwsze miejsce w sondażach. Kampania wyborcza dała mu początkowo bardzo wysokie poparcie. Wyprzedził w rankingach m.in. kardiochirurga i senatora Zbigniewa Religę. Po wystartowaniu kampanii wyborczej marszałka Sejmu Włodzimierza Cimoszewicza Lech Kaczyński spadł w lipcu na drugie miejsce w badaniach opinii publicznej. Po rezygnacji marszałka Sejmu we wrześniu nie odzyskał pozycji lidera, którą zajął w sondażach wicemarszałek Sejmu, Donald Tusk, występujący z ramienia PO. Jesienią jego notowania zaczęły ponownie rosnąć. Kandydat PO był przez PiS oskarżany o nadmierny liberalizm. Jego szanse zwiększyło zwycięstwo PiS w wyborach parlamentarnych. W pierwszej turze wyborów prezydenckich zajął drugie miejsce po Donaldzie Tusku, otrzymując 33% głosów. W drugiej turze głosowania Lech Kaczyński zdobył poparcie środowiska Radia Maryja, Samoobrony oraz PSL. W trakcie kampanii wyborczej działający w jego sztabie wyborczym (odpowiedzialny za kampanię telewizyjną) Jacek Kurski spekulował w piśmie Angora na temat rzekomego ochotniczego wstąpienia Józefa Tuska, dziadka Donalda Tuska, do Wehrmachtu. no lech przed wyborami tez walczyl jak lew:P

Moje miasto to elektorat PiSu, mój głos, to tylko przypieczętowanie wygranej w tym regionie :D To tylko mniejsze zło, nie szczyt moich marzeń jako wyborcy :) teraz już serio 🖐️

pewnie o tym że pod rządami PO nasza "demokracja" coraz bardziej zaczyna przypominać "demokracje ludową" też nie wiesz. np w zakresie kontroli obywateli nad organami państwa mamy nową ustawę o dostępie do informacji publicznej którą oprotestowała nawet helsińska fundacja praw człowieka. ale takich rzeczy to ty zapewne nie wiesz, wiesz natomiast że "kaczyński jest despotą". http://www.blog.gwiazdowski.pl/index.php?subcontent=1&id=1035 "Jeszcze nie zdążyła wejść w życie podpisana jednak przez Pana Prezydenta nowelizacja ustawy o dostępie choć w nowej sytuacji powinno być chyba o braku dostępu do informacji publicznych, a już się dowiedzieliśmy od rzecznika Ministerstwa Infrastruktury Mikołaja Karpińskiego, że „wartość pomocy (jaką rząd wypłaca GTC i AWSA przez czas eksploatacji A1 z Grudziądza do Torunia i A2 ze Świecka do Nowego Tomyśla przyp. mój) stanowi informacje poufne, które nie mogą być publikowane. http://wyborcza.biz/biznes/1,100896,10367259,Rzad_utajnia__ile_trzeba_doplacac_do_prywatnych_autostrad.html" pod takimi rządami "krewni i znajomi" mają się znakomicie.

"rozumiem Darker, że życzysz mi jeszcze wielu gorszych rzeczy. jaki miło " Nawet sobie nie wyobrażasz... nawet sobie nie wyobrażasz.

"no lech przed wyborami tez walczyl jak lew" znaczy o jego "despotyzmie" świadczy to że wygrał wybory prezydenckie? a może w ogóle to że ośmielał się żyć?

"mamy nową ustawę o dostępie do informacji publicznej którą oprotestowała nawet helsińska fundacja praw człowieka." do informacji publicznej? wez pisz zeby to mialo rece i nogi. Skoro cos jest publiczne to jest ogolnodostepne.

"do informacji publicznej? wez pisz zeby to mialo rece i nogi. Skoro cos jest publiczne to jest ogolnodostepne." aha. no tak. coraz lepiej widać jak wygląda twoja "wiedza" o państwie. szkoda po prostu słów. http://www.informacjapubliczna.org.pl/12,98,definicja_informacji_publicznej_jak_o_nia_wnioskowac_i_od_kogo.html

" a może w ogóle to że ośmielał się żyć?" posluchaj mnie ty pretensjonalna namiastko inteligencji. Nie powoluj sie tu na jego smierc. duzo jest takich co narzekaja,ze im w PL zle. ja sie pytam czemu wy nie idziecie tam do rzadu z tego prawdziwego powolania!!!!!!!! brak jest takich ludzi! Nie ty i tobie podobni siedza na kafe i jojcza cala noc,bo cierpia na bezsennosc. A tak na marginesie to nie sa w stanie nic zrobic z wlasnym zyciem a co dopiero krajem rzadzic...ale ekstra maja najlepsze dany ich fakty sa niepodwazalne,a zdanie na wage zlota.

"coś tam jednak oglądasz skoro jesteś tak dobrze poinformowana że "kaczyński to despota"." tak go odbieraja obce narody. tego nie wyciagnelam z mediow. Anglicy np. uwazali,ze jest despota i sie z niego podsmiewali.

"tak go odbieraja obce narody." a twoja "wiedza" o tym jest tak samo rzetelna jak wiedza o informacji publicznej?

"Ja popieram mnakaz aborcji .takich jak autorka powinno sie wysyłać do Chin .Do tego wygląda na to że to jakaś fundamentalistka religijna".-autorstwa:max zander vel Klaun-podoba mi się i podpisuję się pod tym ;-)

Gość wiekszosc zwolenniczek
aborcji sypia z facetami, ktorzy w razie ciazy kaza im sie wyskrobac albo je zostawia, wiec staraja sie wszystkim wnowic ze aborcja to taka zajebista rzecz

Do wszystkich przeciwników aborcji-mam tylko jedno pytanie,mianowicie-Co zrobiliście kiedykolwiek dla dzieci,które przebywają w domach dziecka,izbach dziecka,szpitalach,bo zostały skatowane przez rodzoców,ojczymów),dla biednych dzieci chorych na raka,dzieci żyjących wraz z rodzicami w nędzy?Nic.Żadne z Was nie dało na ten cel ani złotówki,nic Was to nie obchodzi. Teraz będziecie dyskutować o tym czy embrion to już człowiek,czy nie.Piep....i hipokryci.Pilnujcie własnej d....

" aborcja to morderstwo najpodlejsze z możliwych - dokonane na bezbronnej istocie" Autorko,chora psychicznie,ajak ktoś zabija inne dziecko,uprzednio jeszcze je gwałci?zastanów się co Ty piszesz?

do koorfy nedzy-trzeba mić jeszcze świadomość tego co się dzieje i nie mieć luk w edukacji seksualnej,a w naszym "postępowym"{społeczeństwie nastolatki zadają pytania na forach np."całowałam się z chłopakiem,czy mogę od tego zajść w ciążę/"Jeszcze jedno pytanie-Ile mnastolatek,niby wyedukowanych zachodzi w ciąże?Wierzą,że3 dzieci przynosi bocian?Trzeba być imbecylem,żeby wierzyć ,że mamy wyedukowane seksualnie społeczeństwo.YTrzeba bć imbecylem,żeby wierzyć ,że każda medoda antykoncepcyjna daje 100 % pewność.

Gość kretynizm mnie poraża
"a w naszym "postępowym"{społeczeństwie nastolatki zadają pytania na forach np."całowałam się z chłopakiem,czy mogę od tego zajść w ciążę/" jaka trzeba byc glupia zeby nie zauwazyc, ze takie pytania to prowokacje? :-/

Gość bgbhyjnu
heh w UK edukacja jest na najwyższym poziomie, a mimo to odsetek ciężarnych wśród małolat - NAJWIĘKSZY, bo edukacja edukacją, ale rozdawanie 12-latkom prezerwatyw troszeńkę wykracza poiza sferę edukacji, polecam program ''warto rozmawiać'' o edukacji seksualnej, zabaczycie o czym rozmawia się w tych najnowocześniejszych, lewackich krajach na takich lekcjach.. dlatego nie dziwię się że edukacja w uk przyniosła odwrotny skutek i nawet tamtejsze rządy wspominały o porażce - bo rozmawiając o seksie - nie tylko o antykoncepcji - ale o seksie, dzieci wręcz sie do niego zachęca nie wystarczy wychowanie do życia w rodzinie od 4 klasy podstawówki i co rok -aż do gimnazjum - wałkowanie o tym samym? pomimo że mieszkam w niewielkim mieście to prawie 10 lat temu w gimnazjum na wychowaniu do życia w rodzinie rozmawialiśmy o metodach antykoncepcji w wystarczającym stopniu - a obecnie zapewne dokładniej omawiają te tematy a dlaczego na takich lekcjach nie wspomina się o tym że do 15-tego roku życia seks jest nielegalny? i że starszy chłopak sypiając z małoletnią może odpowiadać przed sądem? albo o tym jak ustrzec się gwałtu? to są ważne tematy i uświadamianie o tym bardzo by się przydało, a nie rozdawanie prezerwatyw... poza tym nie oszukujmy się w dobie internetu dzieci z podstawówki często wiedzą o seksie więcej niż ich rodzice w każdym bądź razie fakt faktem że bodajże od pierwszej (ewentualnie drugiej) gimnazjum omawia się metody antykoncepcji, a to że do niektórych pustych łbów nastolatków nic nie dociera lub nie uważają na lekcjach to już nie wina edukacji - zawsze będą takie przypadki