Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Klione

ŚLUB SIERPIEŃ 2012

Polecane posty

Gość ana sta zja
My na pewno piszemy że chcemy winko;) Mysle ze kazda alternatywa dla kwiatków jest dobra... co z nimi zrobić jak i tak zaraz zwiędną. I myśle że to zadne narzucanie sie, nie bede pisać że prosze o wino tylko wino zamiast kwiatków. A kupony totka to też fajny pomysł może akurat sie trafi;)) tak na dobry poczatek wspólnego życia;)

_Rainbow_ No u as w Pl po malu to zaczyna wchodzic w zycie...wiecie ja osobiscie jestem za tym...jak bylam w Dani to wlasnie tam jest taki zwyczaj,ze robi sie liste oczekujacych prezentow. Bardzo mi sie tez podoba u nich pomysl z taką kartą urodzinowa,tzn idziesz do jakiegos sklepu,czy to z ciuchami,kosmetyki,jakies pierdoly i nie wiesz co masz kupic,to wlasnie kupujesz taka karte,mowisz ile przeznaczasz pieniazkow,pani ladnie wypysuje kwote i taka karte wrecza sie np czy to w dniu slubu czy urodzin czy innych swiat.Szkoda ze jednak u nas malo to jest praktykowane. Wiele razy taki prezent robilam i solenizant(ka) byl(a) zadowoleny(a):)

Gość Iwonka1989
w uk to są tzw. gift card i bardzo fajny pomysł na prezent.Ale czy z okazji ślubu chciałąbym dostać taką karte to nie wiem.Chociaż lepsze to niż gary:P

Dziewczyny ile płacicie za kamerzystę?... Podajcie proszę namiary na Waszych... jak znajduję coś fajnego to kosztuje 4 tys.... chciałabym zamknąć się maks za fajny film kwocie 2700....

Chyba najszybciej przez net cos poszukasz,ja tak poszukalam fotografa....

Gość biankaDekoracje
Dziewczyny, szukacie naprawdę dobrej i niedrogiej (tak, to możliwe!) firmy dekoratorskiej? Obejrzyjcie nasze dotychczasowe prace (www.biankadekoracje.pl), zadzwońcie/napiszcie i dowiedzcie się więcej i wreszcie PORÓWNAJCIE NAS Z KONKURENCJĄ. Pracujemy w całym woj mazowieckim i okolicach. Poznajcie nas:-) biankadekoracje

Gość _Rainbow_
My płacimy razem za kamerzystę i fotografa. Mieli różne pakiety do wyboru, my wybraliśmy taki w środkowym przedziale cenowym za 4000zł

Ja w ubiegłym roku kupiłam suknie na allegro u skyvogue (skyvogue.com.pl)! Bałam się trochę, bo wiecie jak to jest z kupowaniem przez allegro. Nie zawsze wiesz co Ci przyjdzie... Ale jednak wszystko wyszło super, a efekt - suknia była niesamowita, nie mogłam uwierzyć, że za taką cenę można mieć TAKĄ suknię! Dziewczyny ja gorąco, z całego serca polecam! Kontakt i obsługa bardzo miła, wszystko szyte na miarę a wybór ogromny... ja siedziałam prawie tydzień na ich aukcjach, ale wybrałam w końcu swoją wymarzoną - M8-015 : )

_Rainbow_ To jeszcze nie tak zle z ta cena... No my mamy jeszcze taniej.... i naprawde uwazam ze taniej nie znaczy ze jest gorzej:) A sluchaj kamerzyste i fotografa to z jednej firmy masz czy kazdy oddzielnie? My mamy oddzielnie i mamy nadzieje,ze Panowie dogadaja sie heheh we wspolpracy:) Agunia224 Wielki szacun za odwage,ja bym sie nie zdecydowala na taki zakup a to z tego wzgledu,ze ja naleze do osob co musza zobaczyc,dotknac-cos jak niewierny Tomasz...ale fajnie,ze wszystko bylo ok:) Iwonka1989 Iwonka jak tam poszukiwania zaproszen?macie juz cos?a jak z suknia? no i jak tam corcia,zdrowa juz?

Gość _Rainbow_
Agunia224 No ja też podziwiam za odwagę :) cieszę się że jesteś taka zadowolona :) ja jestem jeszcze przed kupnem sukni :) ale też raczej jestem osobą że muszę przymierzyć przed kupieniem, bo często zdarzało mi się tak że na wieszaku coś mi się podobało a po przymierzeniu już niekoniecznie ;) demorela Ja też nie uważam że taniej znaczy gorzej :) wzięliśmy ten pakiet szczególnie dlatego, że była tam sesja zdjęciowa w inny dzień niż wesele a na tym nam zależało :) mamy kamerzystę i fotografa z jednej firmy :)

_Rainbow_ Ja szukalam fotografa na necie i powiem szczerze,ze jak widzialam zdjecia w cenie za np 3tys wcale nie byly fajniejsze od tych co byly tansze,nasz fotograf ma bardzo fajne i pomyslowe zdjecia,wlasnie to czego szukalismy:)i co najwazniejsze tez plener w innym dniu i do dyspozycji mamy 1-3 miejsca albo wskazane przez nas albo On nas pokieruje:) Ja tez mam kilka upatrzonych sukien i jestem w marcu umowiona do salonu na przymiarki...nie nastawiam sie ze cos kupie...

Gość Iwonka1989
Agunia224 możesz mi powiedzieć coś więcej o tej stronie przez którą kupiłaś suknię?Bo ja właśnie jestem na etapie poszukiwania odpowiedniej w internecie i mam też zamiar w ten sposób zakupić.Patrzyłam wczoraj na ebay i na szczęście suknie pochodzą nie tylko z Chin,ale z Niemiec i z UK też.Jutro jadę do rodziców to poproszę brata żeby mi konkretnie przetłumaczył co tam piszą.Czy szyją na miarę czy tylko można kupić wybrany rozmiar. Demorela,zaproszeniami zajmiemy się pewnie w niedziele bo narzeczony mial w pn urodziny i świętował z kolegami więc nie było kiedy popatrzeć,teraz wolne ma dopiero w niedziele i idziemy do jubilera zmierzyć palce,później zrobimy ostateczną listę gości i popatrzymy te zaproszenia. Mała jest zdrowa,byłyśmy wczoraj na kontroli i oskrzela czyste. Suknia się ogląda,mam zamiar pójść jeszcze do jednego salonu,bo na stronie jest apisane że ta kolekcja musi zejść żeby zrobić miejse nowej więc może będą jakieś duże przeceny:) a jak nie to allegro albo ebay.

Gość _Rainbow_
Agunia właśnie napisz coś więcej :) weszłam na tą stronkę z sukniami. Naprawdę cudowne są :) wiele mi się podoba :) tylko co jak przyjdzie sunia i rozmiar nie będzie pasował? Widzę że ceny na allegro przystępne bardzo :)

No wybor bardzo duzy,ale kurcze jednak bym sie bala,bo co innego jak sie widzi co gdzie trzeba poprawic a co innego mowic i w wyobrazni to czynic,nie kazdy moze tak samo to odczytac....

Gość _Rainbow_
Ja też się właśnie boję. Tylko co jeśli nie znajdę nic w salonach, albo będzie już za mało czasu (koleżanki nastraszyły mnie że pół roku przed terminem to jest już ostatni moment). Boję się tego że za późno się wzięłam za to :( Na razie wytypowałam sobie modele wszystkich sukienek co mi się podobają z salonów w moim mieście i w przyszłym tygodniu ruszam do sklepów :) Tylko właśnie nie wiem jak to jest, bo nigdy nie byłam w salonie...czy tam też się trzeba wcześniej umawiać na przymierzenie jakiejś sukni? Bo przecież niektóre salony mogą nie mieć wszystkich modeli akurat na stanie :/

Ja bym na Twoim miejscu umowila sie,spisz sobie modele jakie Ci sie podobaja i wiesz jak zobaczysz to ocenisz czy chcesz przymierzac czy nie.Ja jestem umowiona na 2 marca.Nie stresuj sie ze jest za pozno,pol roku to jednak troche czasu:)ja tez w proszku jesli chodzi o suknie.Wierze,ze w koncu znajde te swoja jedyna:)

Gość Iwonka1989
a ja jeśli nie znajdę tutaj w rozsadnej cenie tak do 250f to nie pozostanie mi nic innego jak zamawianie wlasnie przez internet.Bo w PL bedziemy 3 miesiące przed ślubem a to już stanowczo za późno...

Rainbow....u mnie w salonach suknię trzeba zamawiać 4-5 miesiecy wczesniej suknie. Więc czasu nie jest już za dużo, ale spokojnie zdążysz :) Dzwoniłam do kilku salonów, ale nigdzie nie przyjmowali zapisów - zazwyczaj jest po prostu kolejka w salonie wg kolejności przyjścia. Ale czekałam tylko w jednym salonie, jakoś tak to się rozkładało, że zazwyczaj kolejki nie było - może miałam szczęście.

Gość ana sta zja
no to mnie dziewczyny nastraszyłyście z tą sukienką. Myślałam że jak pójdę szukać czegoś wiosną marzec-kwiecień to spokojnie to załatwię a tu się okazuje ze już trzeba czegoś szukać i zamawiać... Macie już dziewczyny obrączki? My mamy upatrzony model i wiemy już co kupić tylko zastanawiamy sie czy nie za wcześnie na to jeszcze.

Dziewczyny,tak wlasnie patrze na te suknie co kolezanka zapodala strone (skyvogue.com.pl) i powiem Wam,ze ta sama suknia u innych osob jest o wieksza polowe tansza,bo w granicach 400zl-chodzi mi o ten wzor.... http://allegro.pl/suknia-slubna-suknie-slubne-na-miare-wzor-k7-i2110912856.html zastanawiam sie nad az taka wysoka cena.... ale ogolnie suknie niektore bardzo ladne:)

ana sta zja Ja tez nie mam sukni,w marcu jestem umowiona do salonu...nie nastwiam sie na kupno,teraz jest tak duzy wybor ze wierze iz cos znajde dla siebie,ja osobiscie zamierzam kupic suknie dopiero czerwiec/lipiec... Obraczki juz mamy:)

Gość ana sta zja
fakt faktem wybór sukienek jest ogromny, mam kilka wzorów upatrzonych tylko na którą sie zdecydować?;) demorela chyba wcześniej zacznę coś załatwiać z tą sukienką bo dziewczyny straszą że wiosną późno bedzie... a nie chce później żałować. A obrączki pewnie też już kupimy, na co czekać;))

ana sta zja Ja mam do wyboru albo teraz marzec/kwiecien cos kupic albo czerwiec/lipiec z racji wyjazdu za granice....a nie chce cos kupic na sile...no chyba ze cos mi sie tak spodoba:)cale szczescie w Trojmiescie jest naprawde duzy wybor:) A obraczki kupujecie na necie czy u jubilera?

Hej dziewczyny! Wreszcie znalazłam kamerzystę! Rany jak się cieszę! Mam to nareszcie z głowy! Co do obrączek. Zaciekawiła mnie obraczka koleżanki z pracy, wygląda naprawdę przepięknie, zwykła, klasyczna, zólte złoto. Zapytałam ją czy z apartu czy z kruka a jak się okazało , zrobił je im na zamóienie złotnik w maleńkim zakładzie i zapłacili za nie 400zł ( mieli 20% własnego złota). Byłam w totalnym szoku, ale zdecydowałam, że my tez będziemy robić obrączki u tego złotnika ;)

sukienki też nie mam ;) Miałam kupić w grudniu a już mamy luty:D Pewnie w marcu kupię, jak trochę się ociepli, ściągnę mamę do mojego miasta tak by mi doradziła a może i ja trochę zrzucę do tego czasu;))

Gość Iwonka1989
cytrynkaslodka,te sukienki co podałaś w linku są tego samego sprzedawcy.Spójrz ja link sprzedającego :) Ja sukienki nie mam.Mama odradza kupno przez allegro czy ebay.Podpowiedziała mi żebym poszukała krawcowej z naszego miasta,podzwonił i popytała jakie są koszty uszycia.W maju by krawcowa pobrała wymiary,zakupiła materiał i zaczęła szyć a w sierpniu ewentualne poprawki.Dziewczyny co o tym myślicie?Ja obrączki mam upatrzone tylko nie wiem czy fason będzie pasował,czy będą wygodne dlatego idziemy w niedziele popatrzeć u jubilerów,zmierzyć palce i może znajdziemy taki fason albo podobny żeby zmierzyć i sprawdzić czy nie będą nas uwierać a później zamówimy.Z zaproszeniami nic nie wiem,nic mi się nie podoba.Poza tym dawno nie oglądałam,zniechęciłam się jakoś. Ogólnie z całymi przygotowaniami jestem dalekooo w tyle...Jak na razie mamy tylko salę,kościół,dja i zamówiony tort(kamerzysty i fotografa nie będziemy mieć) W środę czeka nas przeprowadzka ale mam nadzieję że jak się ogarniemy to zaczniemy już wszystko na poważnie załatwiać.

Gość ana sta zja
demorela obrączki mamy upatrzone w salonie jubilerskim ale cena koszmar.... ponad 5 tyś. są cudowne. Patrzyłam ostatnio na allegro i znalazłam takie same tylko szerokość mniejsza ale ten jubiler modyfikuje obraczki jak tylko się chce i powiedział sobie za nie 2900. nie wiem skąd ta różnica w cenie. Mój bedzie dwonił do salonu dzisiaj i zapyta o wagę bo może na tym sie cena tak waha. Jak waga bedzie w miare taka sama to zamawiamy na allegro.

ana sta zja My z narzeczonym tez kupilismy nasze obraczki na allegro i zanim dokonalismy tego wyboru to wpierw szukalismy u jubilera i ceny byly jak dla nas duze bo zaczynaly sie od 1200-1300zl za takie zwykle proste bez grawerki i jakiegos wzoru.Na allegro poszukalm obraczki ktore bardzo nam sie spodobaly i dalej podobaja i jestesmy zadowoleni z wyboru,zanim kupilismy to ja sprawdzilam goscia czy faktycznie ma zaklad jubilerski,bo znajomym zapodalam adres i potwierdzili.A ceny obraczek za te sama wage byly o polowe tansze:)i o wiele ladniejsze niz te co ogladalismy u jubilera. Rozmiar pasuje idealnie,tak jak podalismy no i grawerka byla gratis ale to juz standart. Tak naprawde to sie placi za logo firmy.... Daj znac co tam sie dowiedzieliscie:)