Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Mati2011

*****************LIPIEC 2012***********************

Polecane posty

Gość poznanski kwiat polny
dziewczyny, mi sie wczoraj zaczal 15-sty tydzien.. czy jest szansa, ze jak pojde za tydzien do lekarza to poda mi plec Bibka?

Dziewczyny gratuluję ruchów maluszka! :) Ja się wsłuchuję, sprawdzam, ale nic, jeszcze mi przyjdzie poczekać z miesiąc pewnie... Ale za to wyraźnie widać, jak się maleństwo potrafi z jednej strony ułozyć. Rano po wstaniu z lewego boku bardziej po lewej brzuszek widać, a dzisiaj w dzień na prawo bejbuś postanowił się przenieść :) Oczywiście muszę się przyjrzeć, żeby było widać różnicę, no ale jest. U mnie dzisiaj na obiadek pizza na telefon :) Wróciłam ze szkoły dopiero, mam sporo nauki na jutro i pn i nie zamierzam w garach siedzieć, a mój M. w domu, ale też się nie postarał, więc śmieciowe jedzonko. Czasem można :) A tak z innej beczki, to zastanawiam się nad wózkiem, chcę 3-funkcyjny, lekki i z dużymi kołami, ale na razie bardziej myślę nad kolorem. Za 2-3 tyg. podejdę na usg z M., na którym na 100% płeć zobaczymy (lekarz obiecał), bo na razie pindolek niby na 90%. I obstaję przy stalowo-błękitnym, jakimś jasnym, a koniecznie jasnym w środku, żeby się maluch od ciepełka za bardzo nie grzał. ja równie dobrze mogę urodzić wczesniej (mięśniak), więc upały przed nami. A Wy macie jakiś plan?

Nom ja juz kupilam wozek akurat okazje trafilam 3 funkcyjny na duzych 3 kolach chicco s3

Gratuluje ruchów ja się już też nie mogę doczekać, ale u mnie to jeszcze trochę. A co do płci to zależy w dużej mierze jak się dzidzi ułoży i czy będzie chciał się obrócić. A co do wózka to ja akurat wózki oglądałam narazie cenowo żeby się przygotować, ale będę kupować dopiero w czerwcu.Ja bym też chciała 3funkcyjny. Taki najlepszy. A ja się tak zastanawiałam nad kolorem to my raczej będziemy kupywać jakiś uniwersalny z tego względu że planujemy z M. drugie dziecko i był by już kolor z głowy, a jaki to mamy jeszcze trochę czasu. [url=http://www.suwaczki.com/]http://www.suwaczki.com/tickers/f2w3dqk39444n3wx.png [url=http://www.suwaczki.com/]http://www.suwaczki.com/tickers/f2w3dqk39444n3wx.png

hej dziewczyny! Niedawno wróciłam do domku. Dziś pokonałam prawie 300 km i padam. Jutro czeka mnie to samo :/ egzaminy... ehhh... 2 w plecy. 1 do przodu. Za tydzień poprawa. A jak nie zaliczę tej sesji to juz powiedziałam sobie, ze rezygnuję. Nie będę się katować i beczeć wieczorami z nerwów... :/ więc ogólnie mam okropny dzień i nastrój... :/ Pozdrawiam, dobrej nocy!

Ma_rka nie przejmuj sie jak nie teraz to zdasz jak juz dzidzie troszke odchowasz Twoj M. zostanie z dzidzia a Ty zdazz i tyle

ma_rka nie martw się ja od czerwca powinnam być pania magister a nadal nie jestem problem w tym, że nie mam zaliczonego jednego egzaminu wykładowca to kawał gnoja i ma z nas nie zły ubaw a ja za każdą poprawkę czyli warunek płacę 600zł w dodatku przez zeszłoroczne poronienie nie mam oddanej pracy mgr najpierw załatwiłam sobie papierki, że mogę ją później oddać a później promotor zaczął mi robić problemy nie mogłam się z nim dogadać poszłam do prodziekana i powiedział, że on zostanie moim promotorem teraz problem kolejny bo do końca stycznia miałam oddać pracę wysłałam do promotora poprawioną i jeszcze mi nie odpisał paranoja jakaś ciągle coś.

Czesc dziewczyny juz prawie poludnie a jeszcze nikogo niema?? Jak tam weekend mija?

dziewczyny czujecie juz ruchy?? ja nie :(

Poczekaj jeszcze ze 2 albo 3 tygodnie ja mam 19 tydzien i juz przez brzuszek czuje jak reke przyloze jeszcze nie tak mocne kopniaczki ale jednak cos tam czuje

ja 15-sty sie zaczal w pt, pierwsze dziecko i sie zastanawiam czy w czw powie mi lekarz plec.. niby mowil ze od 15 stego da rade ale niepewnie..

Ja Ci powiem ze mi lekarz powiedzial w 13 tygodniu ze raczej chlopiec a w 18 ze dziewczynka chociaz tez jeszcze nie wierze na 100% teraz bede szla w 21 tygodniu i jak dzidzia pokaze to wtedy uwierze lekarzowi

Witam rano mialam plamienia ale bez bolu tydzien temu mialam tak samo panika odrazu na usg mam malego krwiaka i łozysko przodujące narazie sie oszczędzam ale i tak przy mojej trzylatce musze cos robic u mie jutro zaczyna sie 15 tydzien we wtorek mam wizyte u połoznej zobaczymy co powie .

witam sie szybko w niedziele ide myc glowe bo wyciagam meza do leroy merlin ogladac lampy do kuchni tesciowie sei zaoferowali na rocznice zasponsorowac.... juz 2 lata wisi w nowym mieszkaniu zarowka na kabelku ahhahaa kropelka i jak wyszla pasta z tunczykiem??? potem podam inne przepisy np na lasanie z pesto i cukinia zielona!! palce lizac choc troche pracochlonne... ale nie bardziej niz polskie dania wysylam buziaki i uciekam

U mnie weekend przeleżany zgodnie z zaleceniami gina 3 nospy dziennie i leżę Potem wyjdę na chwilę i trochę się pokręcę, żeby sprawdzić jak się czuję - muszę zdecydować, czy iść jutro do pracy, czy nie Ogólnie gin powiedziała, że mogę chodzić do pracy, tylko nie powinnam się przemęczać Więc pomyślałam, że może pójdę, cośtam porobię - co wymaga bycia w biurze - potem wezmę papiery i do domu Chyba że po testowym wyjściu będę się nadal źle czuła - wtedy zostanę ze 2 dni w domu w pozycji horyzontalnej

Elita, pasta była boska. Zjadłam dwie porcje. Posypałam jeszcze świeżą pietruszką i tartym parmezanem ;-)) mniam mniam. Czekam zatem nanprzepis na lasagne z pesto, nigdy o takiej nie słyszałam więc tym chętniej. Dziś mój mąż zrobił pyszną kofte z indyka z sałatką fatush i dipem czosnkowym a babcia dostarczyła drożdżówkę więc jestem pełna i leżę na kanapie :-) Brzuch mnie trochę pobolewa. Jutro idę do internisty bo strasznie mnie swędzą plecy a przeczytałam, że razem z wymiotami żółcią to może być choroba wątroby :-(

hallo :) dzisiejszy egzamin do przodu :) dziś z mężem obchodzimy miesiąc od ślubu :) byliśmy na spacerze nad jeziorem, zrobiliśmy sobie wspólne zdjęcie, a przy okazji ja się troche poruszałam :) u nas piękna pogoda- mróz -18*C i słońce :) Filip daje się we znaki. Rusza się mały coraz bardziej :) no to tyle na dziś. Uciekam, bo po pokonaniu 300 km i całym dniu na nogach padam na twarz. Dobrej nocy, do jutra :)

Ma_rka gratuluje ej dziewczyny a jak tam wasze brzuszki bo moj M przyjechal wczoraj i powiedzial ze w tydzien to bardzo urosl, bede musiala wrzucic wam fotke...

Gość kikaaa84
cześć. u mnie brzuszek dalej malutki, tylko wieczorem wygladam, że jestem w ciąży, a w ciągu dnia lekkie zaokraglenie (jestem w 16t3d). Ciekawa jestem kiedy zacznie rosnąć:)

Cześć ja się dziś ważyłam i PRZYTYŁAM całe 1 kg ;) hehe chociaż w środę zaczyna się 16 tydz. Mój M. mówi że już zaczyna się powiększać bo wcześniej jakoś tak nie podpadał, Wczoraj byliśmy w marketach oglądaliśmy łazienki bo do lipca musimy się wyrobić i normalnie czułam się jak stara babcia i musiałam już robić sobie przerwy. To mnie kość ogonowa bolała, to więzadła. Masakra nie wiem czy to z chodzeniem miało coś wspólnego, ale jak odpoczełam chwilkę to przeszło, a co dopiero będzie potem. GRatulacje dla zdających, i zazdroszczę ma_rce że już może się już zwracać po imieniu do dzieciątka;)

Gość kikaaa84
izzzka, powiem Ci, że fajne uczucie jak już zna się płeć maleństwa ale z drugiej strony ta niepewność też ma swoje uroki i jest ekscytująca:)

Gość Nadi__25
hej dziewczyny po pierwsze - gratuluję odcuwania ruchów - tez mam wrazenie ze cos czuję czasem, ale nie jestem pewna czy to czasem nei bąbelki w jelitach :) w poprzedniej ciąży czułam ruchy bardzo wyrażnie w 19 tyg. po drugie - gratuluję zdanych egzaminów - został tylko jeden, a wczoraj dostałam wspaniałą wiadomośc ze nie musze sie spieszyc z 1 rozdziałem pracy bo promotor przesunął termin - to az nei podobne do niego :D po trzecie - siedze w pracy i sie wkurzam - oj źle sie dzieje w tej naszej Polsce...źle.... wszystko drożeje, każdy tylko wyciąga od nas kase, a podwyżek to nie chcą dać... czasem tak sobie mysle ze jakby (odpukać!!!!) mój mąz stracił prace to chyba bysmy sie pochlastali.... moja cała wypłata idzie na rady i zycie, a przeciez jeszcze studia muszę opłacić...oj zachciało mis ie na stare lata.... po czwarte - co do brzucha to ja teraz mam taki jak pod koniec 4 miesiaca w pierwszej ciąży... nie mieszcze sie juz w swój rozmiar od jakis 3 tygodni, na szczecice miałąm gdzies kilka wiekszych ciuchów w szafie i teraz to odkopałam, a wszystkie pozostałe poszły w karton do piwnicy - przez najblizszy rok raczej tego nie założę, a po co mi będzie to w szafie miejsce zajmować. Jeszcze muszę zrobic przegląd w szafie córki - bo tez juz sporo wyrośniętych bluzecek is podni tam jest. mój mąż tyje razem ze mną. rzucił palenie (w zasadzie rzucilismy razem) i non stop teraz je :) tak jak ja :) na szczęscie chudy z niego chłop jest, i kilka dodatkowych kg mu nie grozi... takie geny.... widze ze nasza córka moze miec podobną budowe bo smukła taka i wysoka jak on (choc ona jeszcze przed dojrzewaniem-wieć moze sie cos zmienic) weronikarz oszczędzaj sie kobito...i trzymam za Ciebie i maleństwo kciuki - daj znac co po wizycie elita jak tam lampa? wisi juz? stella poszłas do pracy? czy dalej w pozycji poziomej w domu? mam nadzieje ze juz sie lepiej czujesz Kropelka mnie tez swędzą plecy, ale smaruje sobie jakims balsamem - narazie koncze ten który zaczełam przed ciązą, ale czas zmienic chyba juz na taki dla cięzarnych na rozstępy zmymam troche poudawac ze pracuję....ale bede tu zaglądać :) piszdzie laski, piszcie....

oo i w dodatku źle sobie wpisałam nicka ale to pomarańczowe powyzej to JA :) zeby nie było

Witajcie :) A ja już muszę sobie spodnie ciążowe zanabyć bo bieganie z takimi iedopinająćymi się jest zdziebko niewygodne, zwłaszcza w trakcie mrozów... Kropelka >> daj znać co lekarka powiedziała o Twoich dolegliwościach. Elita>> ale żarówki na kabelkach mają swój urok ;) u nas też jeszcze nie wszędzie są oprawy... hehe powoli sie urządzamy. Ja na wszelkie włoskie przepisy jestem chętna :) oglądałam wczoraj program "Bez rezerwacji" z Anthonym Bourdainem :) i właśnie od wczoraj ślinię się na samą myśl o włoskich przysmakach... I okazało się, że nawet carbonarę potrafimy na nasz polski sposób zepsuć ;) Kropelka>> a czy Ty bierzesz rano jakieś witaminki?? na przykład przed śniadaniem?? To tak a propo's tych regularnych wymiotów... Mi w poprzedniej ciąży tak isę zdarzało dopóki nie odkryłam zależności między witaminami dla kobiet w ciąży ( na czczo) a porannymi sprintami do toalety...