Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Mati2011

*****************LIPIEC 2012***********************

Polecane posty

Dzięki Marka. To się wybiorę! Pogrzać się troszeczkę! Szczęśliwa ja czekałam 3 tyg na becikowe, w zeszły czwartek dostałam. Nasza wyprawka zimowa składa się z 3 kombinezonów w różnych rozmiarach (dostałam od szwagierki), kurteczki - płaszczyka, kilku grubych bluz i 2 par ciepłych spodenek. Nie mam jeszcze zimowych czapek, szalika i rękawiczek ale chyba jeszcze na to czas. Jesienną czapeczkę kupiłam małej w sobotę, do tego 2 chustki na szyjkę. Grubego koca używam już teraz plus jeśli trzeba pokrowca do wózka. W tej chwili bardziej martwię się czy mi mała przejeździ zimę w gondoli... Kurde, mam głęboką i długą na 80cm a jak Gośkę ubiorę ciepło i do tego koc to jakoś mało miejsca zostaje...

Dzięki Marka. To się wybiorę! Pogrzać się troszeczkę! Szczęśliwa ja czekałam 3 tyg na becikowe, w zeszły czwartek dostałam. Nasza wyprawka zimowa składa się z 3 kombinezonów w różnych rozmiarach (dostałam od szwagierki), kurteczki - płaszczyka, kilku grubych bluz i 2 par ciepłych spodenek. Nie mam jeszcze zimowych czapek, szalika i rękawiczek ale chyba jeszcze na to czas. Jesienną czapeczkę kupiłam małej w sobotę, do tego 2 chustki na szyjkę. Grubego koca używam już teraz plus jeśli trzeba pokrowca do wózka. W tej chwili bardziej martwię się czy mi mała przejeździ zimę w gondoli... Kurde, mam głęboką i długą na 80cm a jak Gośkę ubiorę ciepło i do tego koc to jakoś mało miejsca zostaje...

piguleczka to szybko dostalas, kurcze ja juz miesiac czekam i dalej cisza o wlasnie zapomnialam ze moj brzdac dostal tez kurteczke od wujka z holandii he he :) i druga mam od kuzynki, do tego rajtuzki kupilismy juz i spodenki tez cieplejsze, (wlasnie robilam porzadek w szafce malego i spakowalam cala reklamowke za malych ciuchow, wiekszosci nawet raz nie mial na sobie :/ )

helo :) jutro minie dokładnie rok od ostatniego okresu:) ech pamiętam dokładnie jak go dostałam. Siedziałam na dniach skupienia dla narzyczonech isłuchałam 3 godzinnego wykładu o szkodliwości antykoncepcji na organizm. tabletki i spirale używane są w Rosji lub na Ukrainie bow karajach bardziej rozwiniętych stosuję najczęściej kalendarzyk ech i takie typu bzdury :D a co do zimy to dostałam od siostry śpiworek nakładnay na fotelik samohodowy ale nie wiem czy go będę używać bo wydaje mi sie mało praktyczny

Wszystkie Maluszki śliczne ;) Neli, bo mój i Stelli to te same imię mają, to muszą uwagę przykuwać tak samo :P a tak serio, to często słyszę, że wygląda na starszego. Ja się śmieję, że za długo w brzuchu siedział i się pomarszczył :P Marka, ja dopiero zaczynam kompletować zimową wyprawkę. A, i dziękuję za receptę, zaopatrzę się bo dalej charczy to zapobiegawczo dam, co poleciłaś. A co do tabletek anty, to ja po swoich krwawiłam może z 5 dni, zapasy zrobiłam jak na miesiąc i teraz cała szafka zawalona w łazience, w podpaskach, tamponach i wkładkach. Ale u Ciebie to już za długo trwa, a może u każdego inaczej.. ale jakby co to masz biegiem do lekarza! Ja na solarium wybieram się już hoho, balsam brązujący zakupiłam a nie chce mi się nim smarować :P Marka, a powiedz mi, gdzie robiłaś poczęstunek po chrzcinach, dużo osób jakie ogólnie koszty? Bo my chcemy na początku listopada robić, w tym tyg idziemy do kościoła załatwiać. I chciałam wiedzieć na co się nastawić. Pewnie będzie marudził, że bez ślubu :/

Pinaa my robimy chrzciny w tę niedzielę. Impreza w restauracji na Starówce, chcą 60 zl od osoby za obiad (dwudaniowy plus przystawka) plus tort (ok 100zl) plus alkohol (wódka i wino po 35 zł). Alkohol tylko tyle co do obiadu na apetyt. A potem planujemy spacer po starówce i może lody, choć tu wszystko od pogody zależy... Byle tylko nie padało. W domu nie robimy bo po pierwsze nie mamy warunków na 14 osób a po drugie nie zamierzam spędzać czasu w garach tylko z dzieckiem. To jest jej wielki dzień i chcę być z nią! Słuchajcie, testowałam kilka dni (a właściwie nocy:-) temu śpiworek do spania. Rewelacja! I kocyka już nie kładłam no to, a mała nóżki cieplutkie miała i przebiera się ją szybciej niż w pajacu. Rozglądam się już za większym bo ten za miesiąc już krótki będzie.

Pigułeczka, dziękuję za odp! Ja też tylko w lokalu, bo mieszkanko ciasne, no i te stanie przy garach właśnie odstrasza. 60 zł za osobę to tak akurat. U mnie alkohol odpada ze względu na mojego dziadka,który nie może a wcześniej dosyć dużo pił, i teraz też czasem jęczy nam, że mała lampka wina tylko.. a nie może bo po udarze, za wysokie ciśnienie i cukrzyk do tego. Ale pięknie to zaplanowałaś ;)

Pigułeczka - gromadzę pokarm i zamrażam w specjalnych woreczkach - na wypadek awarii albo jako rezerwa jak pójdę do pracy. Przy czym nie odciągam systematycznie tylko jak mi się przypomni, więc moje zbiory są raczej marne ;-) Najłatwiej jest rano, wtedy jest najwięcej mleka, bo Mati w nocy rzadziej je niż w dzień.

A, no i my po pierwszym seksie. Było ok, nic mnie nie bolało, tylko sucho strasznie. Mam nadzieję, że sucho, bo ze stresu się nie wyluzowałam do końca. Na razie w gumie, pigułki zacznę brać od listopada, bo zostały mi 4 kg do mojej wagi i chcę sobie dać jeszcze trochę czasu zanim zacznę brać hormony, które nie wiadomo jak na wagę zadziałają.

Z wyprawki zimowej mamy kombinezon na 74 (prezent), który chyba będzie za duży, bo Mati dopiero zaczął nosić 62 :-) Na jesień mamy 2 cieplejsze pajace - teraz ich używamy i 1 kurtkę bawełnianą z miśkiem. Powinniśmy kupić ciepłą czapkę, rękawiczki i pewnie drugi kombinezon w mniejszym rozmiarze. Ciepłe spodnie poza tym.

Chrzciny robimy jakoś listopad - grudzień na ok. 20 osób - rodzice, rodzeństwo, babcie, chrzestni. Też obiad w restauracji, ale jeszcze się nie zastanawialiśmy, w której.

Hej laski ja po wizycie u lekarza i po szczepionce mala poplakala sobie ale zaraz po wyjsciu od lekarza odrazu usnela... jej waga to 5kg i ma 58cm lekarz powiedzial ze jest dobrze

Ja miałam 7 dni jak okres po 7 dniach brania tabletek. Nawet Wam jęczałam, że te tabletki bez sensu, bo najpierw 7 dni brałam, żeby zadziałały, a wtedy "okres". Ale przeszło i jest ok. Stella mi gin mówił, że sucho przy karmieniu piersią to normalne, bo organizmy ssaków sie tak bronią, skoro jedno jeszcze na cycu, to żeby drugiego nie było-dyskomfort ma skutecnie odstraszyć. Więc ludziom zostaje dodatkowe nawilżanie :)

stella, moja ginka powiedziała żebym się zaopatrzyła w żele nawilżające takzę to może taka przypadłość po porodzie. ma_rka, kupiłam na allegro 3 kombinzeony: jeden przejściowy i dwa zimowe. Licytowałam używane i zapłaciłam ok 10 zł za sztukę:D A WYGLĄDAJĄ JAk nowe:)

My chrzciny robimy też w restauracji, mieszkamy w bloku i nie wyobrażam sobie tu robić imprezę na 12 osób i latać przy garach! U nas wychodzi jakieś 74zł na osobę ale poza jedzeniem wliczony jest w to tort, placki i napoje bo nie chce mi sie latać w własnym zakresie po piekarniach skoro restauracja może się tym zająć. Dziewczyny widziałam zdjecia na poczcie tylko Mati Stelli ma jeszcze włoski ha ha:) I nie wiem które maleństwo mi wpadło w oko chyba Pigułeczki taka cudna pulchniutka buźka:) A i wybaczcie ale muszę to napisać- lipcówka kasia ale z ciebie laska:) Ja również wrzuciłam zdjęcia Zuzia a co też się pochwalę:)

A no Stelli śliczny czarnulek, mój też ma włosów pełno. Fajnie to wygląda ale jest masakra np. przy zakładaniu czapki, bo trzeba uważać, żeby za te kudełki nie pociągnąć. A ile razy Mały sam się pociągnie, masakra! Stella, a skoro już mowa o włosach, kiedy planujesz z Matim iść do fryzjera? Może to śmiesznie brzmi przy takim brzdącu, ale jeszcze trochę to mój jak rastaman będzie wyglądał :P Milka, cudo! ;) Kurcze, a mi to 27 osób wychodzi i to tylko rodzice, dziadkowie, chrzestni i rodzeństwo! No ale mój ma 3 rodzeństwa i każdy ma własną rodzinkę.

dziewczyny w naturze pampersy rozm 2 po 35 zł 72 sztuki rozm3 tez 34,99 tyle tylko,ze jest trojek jest o 10 mniej w opakowaniu. Wy o chrzcinach,ja czekam az młoda bedzie bardziej kumata:)) byc moze bedzie toi przełom marca/kwietnia Po logescie doszedł mi 1kg wrrrrr trudno,ale ja ostatnio naprawde bardzo duzo jem.teraz połykam drugie opakowanie i juz nie krwawię podczas brania pigułek. Moja rocznica OM bedzie 18.10.2011 pamiętam jak dziś 21 listopad piaty TC ."jest plamka ,a nawet dwie,prosze przyjsc za 2 tygodnie i proszę leżaec i myslec o plamkach" rety ale byłam przerażona,bo sniłam ze z tych dwoch plamek kolejne dwie sie zrobiły.Łącznie nosiłam 4 bobasy :)) no ale suma summarum została jedna plamka która stała się Amelką :D

widzę że tutaj rocznice ostatniej OM obchodzimy, hehe ja miałam 12.10 hehe A my byliśmy dziś u neurologa i przy rejestracji się dowiedziałam że ona dziś nie przyjmnuję bo jest na pogrzebie wr.. i nikt nas nie raczył poinformować, jeszcze bezczelnie mówią że dzwoniły a nikt nie dzwonił. Ale przesuneli nam na piątek chwała Bogu że nie za 2 miesiące. Eh ta państwówka cała;/ Potem byłam w zusie z małą i czekałam ponad godzinę na wydanie 1 papierka do rodzinnego eh.. żeby dostać 68 zł trzeba się tak nalatać że masakra. A ja becikowe dostałam po 10 dniach.

Pinaa - ostatnio też o tym pomyślałam, bo włosy nad karkiem są całkiem długie - niedługo będą na czeskiego piłkarza ;-)

Ja jeszcze nie złożyłam wniosku o becikowe :-) W zeszłą środę wzięłam zaświadczenie od gina, może jutro złożę. Nie dostałam też macierzyńskiego - wszczęli postępowanie w sprawie ustalenia okresu składkowego - jestem na działalności gospodarczej i najpierw płaciłam bez chorobowego, potem z chorobowym i nie mogą się połapać sierotki ;-) Amiaga - a Ty naturalnie zaszłaś w ciążę czy jak, że oglądali Ci plamki? :-) Ja mam tę rocznicę 26/10 :-D

Hallo! Mam 2 mega problemy :/ Filip stracił apetyt. Nie chce jeść, trzeba mu wciskać na siłe, pluje, mieli smocze i napina się jak szalony. Po całej nocy niejedzenia nie chce jeść dalej :/ dziś czeka nas lekarz, bo to trwa już kilka dni. Wcześniej po milionie prób w końcu jadł, a teraz nie chce w ogóle :/ już mam dosyć latania do lekarza. Jak nie zatwardzenie to przeziębienie, a teraz to. Rzuca się na smoczek, w brzuchu burczy, a jeść nie che. A drugi - zapomniałam kiedy wziełam ostatnią tabletkę :O mało tego, nie pamiętam kiedy wziełam pierwszą nawet :P jedyna nadzieja w forum, może odkopie swój wpis kiedy byłam u lekarki :) PINA u nas z chrzcnami było tak, że teściowa pracuje w caterigu więc jedzenie robiła ona, a goście pomieścili się w domu. 18 osób było. Więc nie pomogę w kwestii organizacji chrzcin w lokalu. I nie martw się "nieślubnym dzieckiem". Nie w tym kościele to w innym ochrzczą. Przyjaciółka miała taką sytuacje, że ksiądz nie chciał orzchcić. Jej facet wyzwał instytucję kościoła jako produkcji pedałów, poszli do innego koscioła i tam bez problemu i wniku ochrzcili im córkę :) Ok, idę próbować pokarmić go na śpiocha.

Stella w ciąże zaszłam jak najbardziej naturalnie...17 listopada pierwszy raz zrobiłam test,który wyszedł negatywnie-być moze duze znaczenie mial fakt,ze zrobiłam go wieczorem...21.11 juz pokazały się dwie kreski..byłam prawie pewna,ze jestem w ciązy,bo mnie okres NIGDY sie nie spozniał.. Byłam w 3 tc od momentu zapłodnienia u gina,w/g ich wyliczen 5tc od OM,wszystko było tak małe,ze nie potwierdził ciąży,nie było jeszcze bicia serduszka,zupełnie nic.Dlatego powiedział,ze jest jakaś plamka na macicy ( dwie) ta druga okazała się małym krwiakiem,ktory sie szybko wchłonął.Miałąm leżec i myśleć o plamce Mar_ka moja niunia tez ma mniejszy apetyt...ale nie muszę w nia jeszcze wmuszać jedzenia. Jakiś tydz temu odkryła,ze ma piąstki i namiętnie je gryzie non stop :D

My też robiliśmy w domu chrzciny mieliśmy jakieś 18 osób, ale bez ciotek i wujków sami najbliżsi, ale teście na dole mają zrobiony z 2 pokoi 1 duży pokój i jest dużo miejsca. My nie mieliśmy żadnego problemu z księdzem bo mój organista więc prawa ręka księdza, hehe i nawet nam kasy nie wziął. Marka a może mu już te mleko nie smakuję i może trzeba przejść na inne, kurcze nie wiem co to może być, ale może lepiej iść do lekarza niech pomoże. A że tle razy no trudno, jak trzeba to trzeba, nic się nie zrobi.

a co do tych piąstek to moja też przed jedzeniem ssie, po jedzeniu ssie i już wkońcu nie wiem czy się najadła czy nie, ale jak daje cyca to nie chce więc chyba się najada a piąstki ssie bo ssie :)

ale sobie wykrakałam :(( dziś o piątej rano dostałam okres :((( Dokładnie rok temu też miłam okres (tylko, że ostatni) MUsze chłopu zapowiedzieć, że nici z skesu z okazji rocznicy ślubu, bo jak mój organizm jest taki rocznicowy to znowu zajdę w ciążę 8 października. Więc abstynencja. Marka jagoda też jakoś mniej je. Czuje to po cyckach. Dzis ostatnio mi jadło o 5 rano iteraz chciałam jej dać i nie chce JA płaciłam 60 zł od osoby i 30 zł od dzieci. Miałam obiad ciasto, przystawki jakieś sałatkii o 17 barszcz zkrokietem. Wódka była jeszcze weselna. TYlko za wino płaciliśmy dodatkowo

Ja dopiero przed chrzcinami. Robimy w domu, bo u nas kameralna imprezka 10 osób łącznie z nami i dwójka dzieci. Pewnie sobie trochę postoję przy garach, no i mega sprzątanie się kroi, bo od porodu trochę się zaniedbałam w porządkach. A dziś mamy ekipę remontową, bo mąż postanowił zrobić mały lifting w przedpokoju, więc też sprzątanko, eh! :/ A ja rocznicę okresu mam dopiero 20.10, a czuję, że małpa chce już przyjść, a mnie za nią wcale nie tęskno. Dziś idę do gina, zobaczę, co tam w trawie piszczy. Co do karmienia i problemów z suchością, to coś w tym jest, bo moja kotka jak karmiła, to ją kocury kompletnie nie interesowały ;) Potem się zmarło bidulce, więc drugiej dostawy kociątek już nie było. Ja w sobotę zakupiłam dla małej taki polarkowy kombinezon na teraz, na zimę już mam upatrzony, tylko nie wiem, jaki rozmiar kupić, więc się jeszcze wstrzymuję. W tym polarkowym wygląda jak Ludzik Michelin, niby jej rozmiar, ale ona taka kruszynka jest i trochę ma luzu :)

Hejka dziewczynki. Nie odzywalam sie bo u rodziców jestem a z kom średnio mi sie pisze. Piguleczko, niestety kolki sie jeszcze zdarzają. Niestety ma też problemy z robieniem kupy. Wiem, ze dzieci na piersi mogą nawet tydzien nie robić ale jak ona 1 dzień nie zrobi to boli brzuszek i jest wielki ryk :-( podaje jej czopka i najlepsze ze zwykle jak tylko go wsadze to ona kupe robi. Jakby potrzebowala zachęty. A nie chce ciągle jej tego aplikowac bo sama sie ma nauczyć. Dziś bardzo pięknie spala. Tylko 1 pobudka o 5. A ja jak na złość chyba sie strulam bo od 2 dni mi niedobrze. Cala noc zawalona ehhh. Jak nie urok to sraczka....dosłownie. nawet bym pomyślała żem w ciazy ale byłoby to niepokalane poczecie bo my jeszcze przed pierwszym razem. Ja krwawilam aż przez 8 tyg a potem tu przyjechałam. Marka, wspolczuje tego braku apetytu. A wyzdrowial już? Może przez to przeziębienie? Sprobuj może dodać mu kaszki do mleka smakowej... Albo smoczek czymś słodkim posmarowac żeby go zachęcić? Zoska wczoraj 2 miechy skończyła. Ale ten czas leci. Też z upodobaniem robi babelki z śliny. Nie miałam pojęcia, ze to umiejętność hehe. Moja mama stwierdziła, ze ona z 2 dzieci nie miala tyle roboty. A i tak mloda była grzeczna w tym tygodniu. Tylko jeden dzień cały przeryczala. Hmmm, rozpisalam sie

Marka, czy Ty już masz ten gryzak co zamawiałaś dla Filipka???? Muszę coś małej kupić bo się strasznie męczy...