Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Migotka z nadwaga

POSZUKUJE choc jednej osoby, ktora nie podda sie po tygodniu.

Polecane posty

ja mam dwie wagi. zwykla i elektroniczna. waze sie czesciej na tej elektronicznej. jest nowa, ma nowe baterie i wiem, ze dobrze pokazuje, bo wyniki sa takie same jak na tej zwyklej.

Tak to prawda, moja waga pokazuje 3 wyniki, w zależności od tego gdzie stoi, ale ja zawsze biorę ten wyższy wynik, dlatego, że moj stary podobno mowi ze jak on staje w tym miejscu to pokazuje mu dobrze. He he ... No nic, nie będę płakała o 200 gram więcej:) 60 długości o rety, ja bym chyba po 10 wykitowała:)

A dzisiaj zwijam dupkę w troki i postaram się liczyć węgle, znaczy zjeść ich poniżej 100 gr na dzień:) Wcześniej to działało. Szkoda że jestem po kontuzji i nie mogę biegać, ani forsować się, pływanie za miesiąc dopiero:( bo jestem po dwóch infekcjach pęcherza (po basenie), i sama nie wiem już co za ruch mam niby uskutecznić. Nie znoszę aerobów, w sensie na miejscu. Latem było super, bo mogłam rower wyciągnąć, na nim najbardziej chudłam.

kurde wiesz u Ciebie to jest roznica 200g ale u mnie to nawet 4kg! wchodze na wage i pokazuje 73kg przestawiam w inne miejsce blizej sciany i jest 77kg!! to jest roznica

Moja też dodaje 2-3 kg, ale jak kładę na krzywej podłodze to jest -2,5, he he a jak na półprostym to plus 3:) a jak staję na nią bardziej na przód, to też inaczej. Waga do bani, i zakupię sobie nową, ale jeszcze nie teraz. Mam teraz inne wydatki. Najlepiej stawiać na prostej powierzchni i zawsze w tym samym miejscu niech stoi, jeśli masz możliwość.

dzisiaj jest 11. i w poznaniu sa teraz te rogale swietomarcinskie :P ale ja sie sztywno trzymam diety i zero slodyczy, jedynym slodyczem dla mnie to sa daktyle albo jogurty owocowe :)

hej hej;] ja ważę się na elektronicznej wadze stawianej zawsze w tym samym miejscu dlatego dobrze jest mi kontrolować wagę;] agnieszka_ dobrze że nie mieszkam w poznaniu ,bo na pewno bym sie skusiła na takiego rogala;] ostatnio w wawie na przystankach umieścili pachnące plakaty-mmmm pyszne czekanie na autobus;P śniadanie w postaci kawy i jogurtu za mną, abs na brzuszek też, aktualnie piję zieloną herbatkę i zastanawiam się nad resztą dnia... co robić dziś?

Gość ry_ba
Ja jestem po 2 jablkach i 2 herbatach. Żaluje,ze nie potrafie plywac, bo chetnie bym sobie poszla na basen ot tak dla przyjemnosci chociazby. Dziewczeta, macie moze jakies ciekawe i wyprobowane przepisy na dania pyszne i dietetyczne??? Taka nagroda na niedziele za caly tydzien pracy :p

ja sobie zrobilam salatke pol malego ogorka, 3pomidory, 4rzodkiewki, 2 zabki czosnku i pol malej cebuli ale nie wiem ile to moze miec kcl :(:( z 400? :( za mna sa 3chlebki wasa, i jogurt lacznie 200kcl

agnieszka_ poszukaj w necie tabeli wartości odzywczych i na oko przelicz, same warzywka to sobie możesz jeść i jeść-duzo błonnika, wcale nie tuczące;]

ry_ba a na basenie wcale nie musisz pływać, wystarczy że się troche pomoczysz-poskaczesz, pomachasz nogami , posiedzisz w jakuzi woda bardzo wyciąga wiec jeśli masz ochotę to czemu nie taki relaks ,odskocznia raz na jakis czas dobrze zrobi

Moj jadlospis sie nie udal, bo tak to jest w 7 os rodzinie.wieczorem cos jest, a rano zniknie. no wiec sniadanie : kromka chleba z jajkiem sadzonym troche majonezu i ketchupu, i jablko. 2 sniadanie dwie kanapki z szynka ktora usmazylam na oleju z przyprawa do gyrosa i tez troche majonezu i ketchupu. dzis mam wolne wiec sie zbiore wczesniej by pobiegac i zrobie jakis dodatkowy fitness oprocz cindy.

Gość ry_ba
chwaścik chyba masz racje. Mysle, ze raz moge sie wybrac i zobaczyc co i jak. Moze bd jakis przystojny ratownik to przynajmniej sobie popatrze na to i owo :) a g n i e s z k a _ ja nie sadze, aby ta twoja salatka miala 400 kcal. Czy to wogole mozliwe, aby salatka z samych warzyw byla tak kaloryczna? Chyba nie

juz salatka zjedzona nie wiem jakos tak kusila strasznie ja mam tablice kaloryczne zawsze otwarte, ale ja nie mam wagi kuchennej w domu wiec tak zawsze na oko, ile to moze wazyc dlatego pytalam czy 400, ale wlasnie moze przesadzilam :) tam ie bylo ani jogurtu, ani zadnych dodatkow, przypraw nic, byl czosnek i teraz mi w gebie pali :P

Gość juuuuuuujuu
u mnie dziś dobrze, o wiele lepiej mi idzie jak nie jestem w pracy śniadanie kanapka z szynką, łyżczka masła orzechowego i kawa obiad pól piersi z kurczaka 1,5 ziemniaka i kawałek brokuły podwieczorek płatki z ciepłym mlekiem a teraz idę na długi spacer zmierzyłam się dziś, nie jest dobrze co podniosło mi motywacje

No wiec ja dzis obiad zupa kalafiorowa z lanym ciastem podwieczorek 3 male kawalki makowca. kolacja troche na tlusto bo omlet z szynka cebulka i serem (bardzo malutko go bylo, ser pokrojony w kawalki wzielam tylko polowe!). jeszcze nie cwiczylam, ale zaraz sie za to biore, a na bieganie za zimno jak dla mnie.

Gość wpinka
witam, odkryłam jedną rzecz: fasola i wszelkie warzywa strączkowe na długo hamują uczucie głodu. Nie musze więc jeść na śniadanie chleba, tylko trochę fasoli np z tuńczykiem i warzywami. Po takim śniadaniu nie czuję sie głodna do południa. A wcześniej miałam ssanie już po przyjściu do pracy

dzień kolejny jakoś przetrwałam , nie napchałam sie jak prosiaczek, byłam na dłuuugim chłodnym spacerku-efekty pochodów w wawie porażające, NIEPODLEGŁOŚĆ dla kretynów znaczy tyle co okazja do rozbojów:/ a teraz siedzę na łóżeczku pod cieplutkim kocem i piję zielona herbatkę;] zaraz troszke poćwiczę, później prysznic i balsamy.

wpinka strączkowe maja dużą zawartośc białka, warto ja wpisać w jesienno-zimowe menu bo jest bardzo zdrowa (wpływa na serducho, poprawia koncentracje i wiele wiele innych) osobiście polecam, można szykować zupy, pasztety, pieczenie różne różniaste pyszności;]

Przyznaję się bez bicia, że dziś złamałam zasady diety i zeżarłam własnemu dziecku żelki - miśki (mały nie chciał). Teraz mam moralniaka i zastanawiam się, czy nie zaprzepaściłam niemal tygodnia diety... Eh, słaba ta moja silna wola..

nie jesteśmy na torturach tylko na diecie, małe przyjemności nam sie należą, żelkowe miśki wybaczone;P

dzień dobry;] leniwa sobota ... chyba z braku laku rzucę się na podłogę i zrobię seryjkę abs;]

Jestem beznadziejna,wczoraj wgl nie cwiczylam a dzis zjadlam juz tosty ( z bialym chlebem) i marsa i kawalek makowca. nigdy nie schudne.

Gość ry_ba
Oj nie przejmuj sie. Nie jedz juz nic skodkiego!!! i do konca dnia lec na salatkach warzywnych :)

dziewczyny nie załamujcie się!!! małymi kroczkami ale do przodu. trzeba w siebie wierzyć!!!

Gość ry_ba
Zjadlam pol miseczki zupy pieczarkowej, byla dosc tlusta. Mam troche wyrzuty sumienia, bo czuje jakby mialo mi brzuch rozerwac :/ ale juz nic nie poradze :p

Gość juuuuuuujuu
ja dziś zamawiam rowerek bo brakuje mi ruchu a zjadłam dziś na śniadanie jajecznice z 2 jaj i cebuli, kromkę ciemnego chleba fitnes (77 kcal) na obiad ok. 40 g kaszy gryczanej, gotową pałkę kurczaka i brukselke na podwieczorek po 3 dniach wytrwałości było słodkie w postaci 3 piaskowych hernatników oraz kawa z mlekiem jak myślicie, czy ja nie za dużo jem? pomijając te nieszczęsne ciasteczka bo spacerowałam ze 2 godziny wiec spaliłam ale czy powinnam jeszcze okroić menu? bo już czuje się głodna i zjem chyba niestety jeszcze kolacje mały jogurt naturalny z owocen i garścią płatków.