Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość xaxnxixa

MOJA NASTOLETNIA CÓRKA ZASZŁA W CIĄŻE!!

Polecane posty

Gość PoliAnna82
Do autorki postu: Przede wszystkim musisz sama porozmawiać z córką i zapytać się jakie ona widzi rozwiązanie dla siebie, bo w sumie to o nią i jej życie chodzi. Skoro byłą dorosłą na seks niech będzie dorosła na taką rozmowę. Wgl nic nie napisałaś jak ona się zachowuje po tym wszystkim, jaki jest jej stosunek....

Gość myszaaaaaaaaaa
upewnij się że nie przestani się uczyć, że pójdzie do liceum i albo na studia albo do jakiegoś studium, że zdobędzie wykształcenie i dobry zawód, to najważniejsze. Moja przyjaciółka z podstawówki urodziła w połowie 3 gimnazjum, więc jeszcze wcześniej. No i właśnie, do końca pierwszej gimnazjum była świetną uczennicą, tak w drugiej wpadła w złe towarzystwo, zmieniła się, wpadła pod koniec 2klasy, i mimo że bardzo inteligentna to dziecko ją przerosło i po gimnazjum skończyła tylko zawodówkę, i to marną (jeszcze jakby jakąś dobrą to by chociaż dobry zawód mogła mieć...). A dziecko ma już 7 lat... także nie o dziecko się martw, bo widać że chcesz jej pomóc, urodzi w wakacje to sobie poradzi, byle się dostała do Liceum. Zanim pójdzie na studia dziecko już będzie wystarczająco duże. Tylko upewnij się że ją wspierasz (byle nie krzykiem i wyzywaniem) i że pomożesz jej się uczyć :)

Najwidoczniej jednak córeczka nie była az tak dobrze wychowana jak próbujesz to przedstawic. Nie napisalas nic o tym co czuje Twoja córka, czy chce to dziecko czy go nie chce. Bo Twoja postawe znamy - NIE chcesz dziecka, wnuka bo swoje juz wychowałas. Jezeli masz sumienie zabic swojeg wnuka/wnuczke to zadna z nas "obrończyn" Cie od tego nie odwiedzie. Z drugiej strony dziwie sie matce ktora urodziła troje dzieci ze moze myslec o zabiciu dziecka. Nie uwazam ze dziecko w tym wieku to jakas wielka przeszkoda w zyciu. Wszystko zalezy od ludzi ktorzy znalezli sie w takiej sytuaji. Aborcja to patologia, tego nie robi sie w normalnie funkcjonujacych rodzinach. Jezeli ktos zyje na poziomie, to z taką sytuacja sobie poradzi. Dziecko to nie koniec swiata. A Ty jako matka tej dziewczyny jestes w obowiązku ja wesprzec i pomóc. Dziewczyna zdązy sie jeszcze wykształcic a wszystko zalezy od tego czy dostanie wsparcie czy nie. Jesli zostawisz ja sama to zapewne nic z niej juz nie będzie - ale jesli rodzice madrze pomogą to z pewnoscia dziecko nie przeszkodzi jej w skonczeniu szkoly ani podjeciu dalszej edukacji. A jak pojdzie do pracy to juz będzie miec odchowane dziecko :)

Gość dziiiiiik
kobieto, przeczytaj sama, co piszesz... przecież przez źle przeprowadzoną aborcję Twoja córka może już nigdy nie mieć dzieci... poza tym to jest dziecko...Dziecko nie jest karą, a lekcją - miłości, odpowiedzialności, zaradności... A co jeśli będzie miała wyrzut sumienia przez całe życie? Chcesz to ryzykować? To jest potworne uczucie... Nie liczysz się z tym? To jak ruletka...

Gość Zamyslona.vip
Boze ludzie co wy piszecie. Ma zabic bezbronna istotf? Co dzieciatko jest winne ze corke ma nieodpowiedzialna. Wg mnie skoro byla na tyle Dorosla zeby uprawiac Seks to niech teraz bedzie na tyle dorosla zeby byc matka. Nawet jesli ma 15 lat. Matka ja wezmie na zabieg i co potem? Kiedys zalozy rodzine i uswiadomi sobie co zrobila ale bd juz za pozno. Nie poradzi sobie z tak obciazonym sumieniem.

Gość myszaaaaaaaaaa
zgadzam sie, aborcja bardziej jej spieprzy życie niż to dziecko.

chodziłem do średniej szkoły, a właściwie w całym kompleksie szkół, gdzie było w technikum rachunkowości, czy hodowlanym całe klasy dziewcząt, po 40 sztuk, w klasie i przez całą moją edukację 5 lat , była tylko jedna ciąża i dziewczyna opuściła szkołe. Jak to się stało, że teraz gówniara jeszcze myśli, że pipka służy do sikania rodzi dziecko. Gdzie są błedy, jak to się dzieje, że taka zmiana obyczajów, a może przyzwolenie na rodzenie w tak młodym wieku? Dziwny i coraz głupszy staje się ten świat.

Gość kopytko rogate
Trochę nastoletnich ciąż już widziałam bo pracuję w szkole średniej. Córka autorki rok młodsza ale jak ma mądrze poukładane w głowie to gimnazjum skończy( w ciąży lub tuż po niej). Maturę zdawały dziewczyny dwa dni po porodzie albo po maturze jechały na porodówkę. Brzmi niewiarygodnie ale to fakt. Nastolatki po porodzie po trzech tygodniach zmieniają się w pilne uczennice. Na dużej przerwie jadą nakarmić dziecko i tyle je różni od koleżanek. Oczywiście w domu pomaga mama, babcia albo siostra. W większości wpadają ciche skromne dziewczyny a nie te które byśmy o to podejrzewali. Te są wyedukowane i raczej wpadek nie zaliczają. We wszystkich znanych mi przypadkach mamusie skończyły szkołę i to z lepszymi wynikami niż przed ciążą.

właściwie ogłupianie sie przez działaczki pro life, co myslą, o nienarodzonym życiu, a narodzone to juz niech sobie samo radzi

Gość myszaaaaaaaaaa
@bmblondyn, to się nazywa postęp w XXI wieku, czyli lecimy za wszelkimi śmieciami i patologiami jak barany w stronę urwiska.

Gość Zamyslona.vip
Mam 10 m-cznego synka. Moja mama swiata poza wnuczkiem nie widzi. Kobietn jak ty sie czujesz myslac o aborcji, dzieci to najpiekniejsze co nas w zyciu spotyka. Zastanow sie!

Gość autorko jestes?
dajcie Autorce spokoj.... kazdy ma prawo do własnego zycia. Ona juz wychowala 3 dzieci i chce zaczac zyc troche dla siebie, czy to zle? Ma na sile robic z siebie Matke Polke i męczennice? Życie mamy tylko jedno i albo sami je sobie marnujemy albo marnujemy je innym.... Jasne, najlepiej zeby corka podrzucila dziecko matce a ta juz je wychowa... Nie! Autorka ma prawo odmowic. To nie byla ciąża z gwałtu, tu dziewczyna nie jest ofiarą, jest świadomym sprawcą swojego stanu.

Gość majstersztyk-x
ale dziwka z niej i tyle :)

Gość majstersztyk-x
ona ju,z nie musi konczysz szkoly, taka łatwa jest do burdelu z nia

tak tylko dzieci kosztują i to tyle, że aż się niedobrze robi. A natrzaskać dzieci, a póżniej stoi taka pod marketem i prosi o wspomożenie. Nie dalej jak wczoraj wychodzimy z marketu z żoną, nie mamy kasiory no jakieś drobne, a taka jedna pochodzi i prosi o datek. Kurcze blade, zdarza się, że nie ma kasy , bo do banku trzeba iść, i przez cały dzień wyrzuty sumienia, popsuty humor....bo może to rzeczyści ktoś w potrzebie, a może zwykły oszust żerujący na uczuciach ludzi.....

Gość chicaboom
Aborcji przede wszystkim ona musi chcieć, nie wolno jej zmuszać. Nie znam się na tym, ale ze swojej strony dam tylko radę, jeśli zdecyduje się urodzić to nie koniec świata. Mam podobny przypadek w rodzinie-dziewczyna zaszła w wieku 14 lat, w tej chwili jest po 20. Studiuje zaocznie, pracuje i niedługo wychodzi za mąż (oczywiście nie z ojcem dziecka). Także wszystko jest do pogodzenia. Ale jej rodzice byli dosyć wyrozumiali, jeśli już się stało to się stało i starali jej się pomóc ze wszystkich sił, nie krzyczeli - no bo krzykiem i nerwami nic nie załatwią, dzidziuś i tak już rósł w brzuszku. W szkole załatwili jej indywidualne nauczanie kiedy pokazał się brzuszek. Współczuję Ci, bo tak na prawdę ciąża nastoletniej córki to dodatkowe dziecko dla jej rodziców. Ale nie jesteś jedyna, poszukaj w internecie, na pewno znajdziesz matki będące w podobnej sytuacji i może znajdziesz tam jakieś podpowiedzi, jak sobie z tym poradzić, co dalej itp ..

Gość myszaaaaaaaaaa
majstersztyk nie przesadzaj. Zastanowił się ktoś jak się dziewczyna czuje? Wg mnie wszytko zależy jakie ona ma podejście do tego. poza tym jak już to nie aborcja a adopcja. A w ogóle, przecież aborcja jest legalna tylko w wypadku zagrożenia zdrowia albo jeśli ciąża jest wynikiem gwałtu? To chyba nie mogłyby i tak legalnej aborcji załatwić?

Gość aleksandra.pi.
Może chce otworzyc klub w szkole gimnazjalne ciąże ?

Gość xaxnxixa
Ktoś pytał o stosunek córki do całej ciąży - córka jest załamana, nie je, nie pije, całe dnie leży w łóżku, płacze, nie zaprasza znajomych, a zdanie na temat tego czy usunąć ciąże czy urodzić zmienia co 10 minut. Powiedziałam jej, aby poszła do tego swojego chłopaka i mu powiedziała jaka jest sytuacja, bo przecież on też jest w to wmieszany. Ale ona mu nie powie, bo się boi. Brak słów.

Gość autorko jestes?
Autorko, a może adopcja ze wskazaniem? Wybierzecie jakąś, dobrą, bezdzietną rodzinę i uszczesliwicie ją a dziecku zapenicie kochający dom. Prawo u nas jest takie a nie inne i aborcja na życzenie jest nielegalna. Kazdy ma inne pogladay na ten temat i moim zdaniem kazdy ma prawo je miec. Co Autorko zrobisz, to juz musicie wspolnie zdecydowac. Ktos powie ze z faktem aborcji bedzie musiala zyc do konca zycia, a gdyby oddala do adopcji to niby nie zastanawialaby sie do konca zycia co robi teraz jej dziecko?

Gość aleksandra.pi.
Twoja córka myśli macicą ; )bo brak mózgu jest stwierdzony pewnie u niej , ale to chyba dziedziczne / haha

Gość puknikcie się w glowy
Ja tez jestem przeciwniczka aborcji,ale to inna sytuacja,przestańcie wieszać na matce psy,co ma kobieta robić?jeśli córka urodzi dziecko to kto się nim będzie zajmował?matka oczywiście,a córka będzie żyła ze świadomością ze może się pierdolic na lewo i prawo bo mama się wszystkim zajmie.dlatego droga autorko wybierz się do rodziców chłopaka i porozmawiał z nimi,to nie jest tylko twój problem,powiedz ze jeśli chcą by dziecko przyszło na świat to niech pomogą ci zorganizować coś aby młodzi poczuli się do obowiązku,i na przykład razem zamieszkali,albo aborcja i niech się doloza

Gość a moje zdanie jest takie
wspóółczuje jej okropnego brzucha który bedzie miala w czasue ciązy :) ja mam płasciutki brzuch :) a nie sadło jak niekóre . a co dopiero w ciąży fuu

Gość jkkaksisd
Trzeba było pilnowac bachora a nie teraz na kafe się użalać co robić

wpadki, się zdarzają ja sam zaliczyłe wpadkę, ale na miłość Boską, nie w wieku 15 lat, nie dajmy sie zwariować....