Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Pytanie od rana

Ile wzieliście kredytu na wybudowanie domu, na ile lat i jaka powierzchnia domu?

Polecane posty

Największa bzdura to te niby zastrzeżenie projektu i niby dlatego nie może nam pokazać tego cudu techniki:D Do domu nie powinna nikogo wpuszczać bo może ktoś skopiować projekt i architekt do sądu poda:D Każdy niemal projekt ma zastzrezone prawa autorskie Co nie znaczy ze nie mozna go pokazać innym

Gość My wzięliśmy 450 tys....
Jak pisałam ja sama projektowałam i wnętrza i ogród. Jeśli kolejne sugestie wyssane z palca to do mnie. Pisałam tylko, że firma sadziła, bo sama drzewa, które waży 300 kg nie wsadzę, a jak widzę już sobie dopisano resztę. Takie drzewa poza tym trzeba wiedzieć jak sadzić. Musi być odpowiednio olinkowane i ustawione tak, jak było w ziemi poprzednio.

adalis86 - widać, że nie potrafisz myśleć. Jak wg Ciebie miałaby działać gwarancja, że mój dom nigdy nie zostanie skopiowany, gdybym sama rozpowszechniała?

adalis86 - ale ty ze spokojem umieszczaj. W końcu masówki to nie obejmuje.

My wzięliśmy 450 tys.... Jestem z wykształcenia biologiem i wiem że przesadzanie starych drzew się nie udaje prawie zawsze Więc albo będziesz wymieniać drzewa co sezon albo masz międzynarodowych specjalistów od sadzenia drzew Nie bez przesady mówi się "ze starych drzew się nie przesadza"

pisze jakaś dziecina , pojęcia nie majaca o realiach , cenach i ograniczeniach , ale co tam , niech się dzieciak bawi :D

adalis86 - dla ciebie to nie problem upublicznić swój dom, zatem czekamy. Dla mnie gość, a upublicznienie jest różnicą. Dla ciebie żadną zatem z pewnością już wklejasz.

My wzięliśmy 450 tys.... Sama swój dom projektowałam więc sory ale boję się że ktoś mi pomysł zakosi:D Mało wiesz o tym zastrzeganiu koleżanko - malutko Nie wieszna czym to polega

allium pisze jakaś dziecina , pojęcia nie majaca o realiach , cenach i ograniczeniach , ale co tam , niech się dzieciak bawi" Tak jak Ty o zasadach interpunkcyjnych? A to faktycznie bardzo źle ze mną. :D

allium Wiesz - przerwa swiąteczna jest - może kac jakiś fajnie oderwać się od rzeczywistości i puścic wodze fantazji:D

Gość mireczkaa
jezu, dziewczyno, temat dotyczy budowy domu a nie ciebie- naprawdę wrzuć już na luz. Wiemy już, że wszystko masz najlepsze- tak dobre, że prostaki z kaffe nie są godni tego obejrzeć. I OK. adalis- ta dziewczyna myśli po prostu, że jak coś duze to drogie:) Stąd wymyśliła, że w jej wielkim ogrodzie tylko duże będą sadzić.

Gość venge.
biore firmy bo mam duży ogród i pracuję nie lubie kosić trawnika, czyścic oczka, przycinac drzew mam 25 przeszkleń i sama sprzątam dom, bo nie lubię szwendających się ludzi w domu 220 m

adalis86 - przecież nie zamierzałaś tylko mojego wyzyskać? Z pewnością chciałaś pokazać. Czekam... jeśli od innych się oczekuje, to trzeba najpierw samemu pokazać. Nikt ci twojego nie ukradnie, bo nikt nie zna tego stylu. :P

Gość mireczkaa
venge- zastanawiałam się nad ludźmi, którzy biorą firmy do projektu ogrodu. Dlatego, że mnie się wydaje to samą przyjemnościa- takie samodzielne stworzenie czegoś:)

oczywiście ,ze są firmy zajmujące sie przesadzaniem drzew , za odpowiednią opłaa nawet wymienionego Bartka przesadzą - ale zapytam jeszcze raz - jaki idiota bierze taki kredyt ,żeby drzewa przesadzać? Każdy normalny człowiek , nawet dysponujący gotowizną ogranicza koszty , szczególnie te pokrywane z kredytu , bo jest to po prostu nieekonomiczne . Ale dizeciak , który pojęcia nie ma co możan zrobić za 450 tys może sobie nawet kosmodrom Mir 2 wybudować na podwórku :D

venge. biore firmy bo mam duży ogród i pracuję nie lubie kosić trawnika, czyścic oczka, przycinac drzew mam 25 przeszkleń i sama sprzątam dom, bo nie lubię szwendających się ludzi w domu 220 m" Dopiero co pisałaś, że przeszklenia są beznadziejne. Czyżby ekspert miał beznadziejny dom?

450tys Widzisz venge jest bogata ma duzy dom a wiesz jaka jest różnica między tym co piszesz Ty a ona? Ona się nie chwali że ma wszystko najlepsze,pisze z sensem,nie plącze się,nie zapiera,nie pisze bzdur Dlatego jej wierzę

Gość kobieta z k(l)asa!!
autorko my wybudowalismy z Archetony dom Maranta..... a kredytu 200 tysiecy wzielismy ale...dzialke juz mielismy swoja i dom wybudowany do stropu-bez stropu

allium - a kto ci powiedział, że na drzewa? Drzewa już mieliśmy posadzone, gdy braliśmy kredyt. Idiotko!

My wzięliśmy 450 tys.... Tyle niedorzeczności Ci juz wytknęli a ty dalej się zapierasz?Długo jeszcze?

adalis86 450tys Widzisz venge jest bogata ma duzy dom a wiesz jaka jest różnica między tym co piszesz Ty a ona? Ona się nie chwali że ma wszystko najlepsze,pisze z sensem,nie plącze się,nie zapiera,nie pisze bzdur Dlatego jej wierzę" Gdzie widzę, że jest bogata???? Bo ja nie widzę. Pokazała płytki, które już dawno nie istnieją na rynku oraz fugi których nie robi się już od lat. To stary dom, a nie nowy. Gdzie to bogactwo pytam???? Że ktoś kosi trawę??? hahaha... Nam też czasem sąsiad dla paru groszy kosi... też mi coś...

to jaki idiota sadzi drzewa przed wybudowaniem domu ?:D:D:D no , ja pierniczę , dizewucha - czy y choć karmnik dla pptaków na zajęciach technicznych zrobiłaś ?:D:D:D

Gość venge.
My wzięliśmy 450 tys.... venge. biore firmy bo mam duży ogród i pracuję nie lubie kosić trawnika, czyścic oczka, przycinac drzew mam 25 przeszkleń i sama sprzątam dom, bo nie lubię szwendających się ludzi w domu 220 m" Dopiero co pisałaś, że przeszklenia są beznadziejne. Czyżby ekspert miał beznadziejny dom? nie pisałam ,że są beznadziejne!!! pisałam,że w czasie mrozu jest problem z ogrzaniem a co do moich fug...w tej łazience urzedują moje 3 koty i fugi nie sa na pokaz, a na użytek ..pokaz swój domek, fajnie byłoby pokrytykować

adalis86 My wzięliśmy 450 tys.... Tyle niedorzeczności Ci juz wytknęli a ty dalej się zapierasz?Długo jeszcze?" Dowody!!!! I jeszcze raz dowody!!!! Pisać sobie możecie. Ty wiesz, że wenge bogata, bo tak napisała. Ale wiesz, że ja nie... bo nie... hahahah... eksperci... OMG

Gość venge.
moje płytki mają 2 lata skąd ten wniosek ,że stary dom?

Gość mireczkaa
ej, allium!! Ja posadziłam krzaczki w moim ogrodzie, a domu jeszcze nie ma!! :):)

venge. - cóż ekspert powinien wiedzieć, że to już strasznie passe takie fugi, pomijam pstrokacizne, zupełnie odstającą od siebie stylem. Gdzie to innowacyjność? Bo na zdjęciach coś starego widzę.

ale jest róznica pomiędzy krzaczkami za prę zł - nawet jak je zniszczy koparka a drzewami przesadzonymi przez firmę za parę tysiecy prawda ?:D