Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gigkbnl

Co dajecie niemowlakowi do mleka na noc?

Polecane posty

Gość szkotka uk
a ja powiem Wam ze karmilam moja corke piersia i praktycznie od poczatku przesypiala mi w nocy po 6 h - potem zjadla i spala kolejne 5-6 h wiec wysypialam sie lepiej niz jak chodzilam do pracy i musialam wstawac na 7 :) Ja k sie urodzila to miala prawie 4 kg i nie musialam sie martwic o to ze jej cukier spadnie bo podobno to tyczy sie malych dzieci. a pozniej jak juz miala 6 miesiecy to zaczelam jej podawac na kolecje owsianki - gotowalam ja na wodzie i pozniej dodawalam mleko modyfikowane (bo miala skaze) a teraz gotuje owsianke na mleku krowim. I probowalam roznych kaszek ale nigdy nie przesypiala tak ladnie jak po owsiance. Pewnie dlatego ze ona na dlugo pozostawia uczucie sytosci. Corka od 3 miesiaca zycia jak przenieslismy ja do jej pokoju przesypiala cale noce (tzn szla spac ok 19 i o 23 karmilam ja piersia przez sen i budzila mi sie dopiero po 8 rano) Autorko jesli budzi Ci sie taka glodna w nocy to moze tez oznaczac ze nie dostaje wystarczajacych kalorii w ciagu dnia - moze zwieksz jej porcje pod wieczor zeby sie najadla i wtedy bedzie lepiej

Gość gigkbnl
Maurycjanka i budzenienocne oraz inne normalne kobiety dziękuję za kulturalną dyskusję i porady z których na pewno skorzystam. Do reszty: pierdolcie sie głupie szmaty.

Poza tym wszystkim, nawet gdyby to mialo sluzyc tylko i wylacznie wygodzie i uproszczeniu sobie zycia (jak napisala juz jedna kolezanka) to i tak nie ma w tym nic zlego, wrecz przeciwnie, swiadczy o swiadomosci mlodej matki.

jaheira trochę się mylisz, bo nie każde dziecko się budzi w nocy, moja córka od 2 tygodnia życia spała od 22 do 7 rano i chwała jej za to :) jadła bardzo mało jak na dziecko z wagą urodzeniową 4 kg o 7 rano dostawała butlę i spała jeszcze do 9 jeżeli masz 13 miesięczne dziecko, które je w nocy, to nie jest głód dziecko się budzi i nie umie zasnąć, dajesz mu butlę i ssanie je usypia widocznie nie umie zasnąć samo, pewno jest usypiane ten sam błąd popełniałam, moja mała jak miała gdzieś 8 miesięcy nie chciała sama zasypiać, dawałam jej butelkę, lulałam, zasypiała a potem w nocy się budziła, myślałam, że z głodu, więc znowu butla i tak kilka razy normalnie byłam tym wykończona i po jakichś 2 miesiącach zrobiłam porządek, nauczyłam zasypiać samą w łóżeczku i po tygodniu okazało się, że dziecko nie potrzebuje w nocy jedzenia ani picia i śpi bite 12 godzin ciągiem... znaczy, wiem, ze się budziła, bo miała łóżeczko w swoim pokoju tak, że widziałam je w nocy, obudziła się, siadła po czym kładła się i dalej zasypiała

Rafinka rozmawiałam z pediatra o tym nocnym jedzeniu - i niestety jest to głód - moje dziecko nie najada się w dzień - jest mega aktywny i tak jakby żal mu bylo czasu na jedzenie - próbowaliśmy wszystkiego, dostaje jesc to co lubi i chętnie to zjada, ale w małych ilościach - lekarka powiedziała że taka jego uroda a póki ma i tak niską wagę do wzrostu (ma 86, teraz juz pewnie z 87 cm a wazy 10, 2kg) to karmić go w nocy i on sie nie budzi tylko płacze przez sen i sie wierci, a usypia sam, więc nie to jest problemem herbatkę tez dostaje i dokładnie wie kiedy chce herbatkę, a kiedy butle :P

Jedne potrzebuja jeść, inne przytulić, jeszcze inne possać. Każda mama musi sama sprawdzić jakie potrzeby ma dziecko. Jak wieczorna syta butla pomoże, poznamy przyczyne problemu autorki. Jeśli nie pomoże musi szukać dalej:) Miłego wieczoru

Ja tam mjem daję 100 wódki i śpi jak laleczka od 22 do 10 rano.

no ja nie wiem, moje dziecko też było mega aktywne mi dlatego ja tez myślałam, ze to z głodu co okazało się guzik prawdą :) też wierzylam pediatrze i to był błąd aż w końcu zastosowałam rady z mojej ulubionej książki o wychowywaniu dzieci, chociaż trochę sceptycznie do tego podchodziłam ale każde słowo okazało się prawdą :) już potem nigdy więcej nie zwątpiłam w autorkę :D jej rady przeprowadziły mnie bezboleśnie przez dzieciństwo 2 moich dzieci i wszystkie rady okazały się prawdziwe i skutkujące

"Twoje dziecko" Penelope Leach jutro mogę Ci wrzucić te strony o jedzeniu i spaniu albo popatrz na moim topiku, bo tam ostatnio d iewc ynom dawałam, tylko nie wiem, czy to było konkretnie o tym topik dla matek nieciumkających ;)

no właśnie ta książka nie bardzo jest w sieci zarzucę Ci te fragmenty o nocnym jedzeniu na tamtym topiku, ale dopiero w poniedziałek, bo sobie przypomniałam, że mi córka aparat na weekend zabrała, więc nie mam czym pstryknąć u mnie się sprawdziło przy 2 dzieci i autorka jest naprawdę znawczynią dziecięcej natury ;) może pomoże

no nie ma jej, ani na chomiku ani na torrentach :( to poczekam do poniedziałku a tymczasem poczytam coś o rodzicielstwie bliskości (jestem fanką!!!) polecam , jak wpiszesz w google to mnóstwo fajnych stron wychodzi :) pozdrawiam

na torrentach jest ale ponoć się coś nie ściąga możesz sobie poczytać na nieciumkających to co tam na razie wrzuciłam o spaniu i jedxeniu i nocniku, moze się przyda pozdrówki :)

na torrentach wyskakuje ale żadnych seedów ani peerów nie ma :( spadam, papa :)

Gość devil09
jaheira1 informacja dla Ciebie... zapytaj lekarzy, jeśli dziecko sie nie budzi SAMO to NIE TRZEBA go budzić na karmienie w nocy... Pytałam wielu lekarzy i położnych i każdy to SAMO!!! jeśli dziecko się w nocy nie budzi a w dzień je tyle ile POWINNO to NIETRZEBA budzić... Matki babki nasze jakoś nas nie budziły i zdrów jak ryba każdy z nas CHOĆ PO TWOICH KOMENTARZACH WIDAĆ ŻE MASZ COŚ Z GŁOWĄ!!!!!

Gość magdalenka lulu
ja daje albo musli holle albo puree dyniowe z płatkami na mleku. jak wczesniej sie budził, tak teraz całą noc (albo prawie cala) przesypia:))