Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

ulęgałka

starania o ciążę

Polecane posty

witam w ten piękny dzionek :) u mnie w tym cyklu lipa testy owu cały czas negatywne , kurcze ziólka pokaszaniły mi wszystko , ale za to nic mnie nie boli prucz łydek , w nocy miałam okrutne skurcze , musze troche magnezu pobrać :P śliwko a u ciebbie który to tydzień ?

Bezik, to nie pij tych ziółek, cholera wie, co tam jest i jak na ciebie działają. U mnie minął już 10 tydzień. Żeby tylko bezpiecznie dociągnąć jeszcze te dwa tygodnie, to wreszcie złapię oddech, no i rodzinki się dowiedzą, bo na razie tajemnica.

w sumie to od nowego cyklu miałam je znowu pić ale postanowiłam pierw zrobić sobie hormony czy coś sie polepszylo a i nie pogorszyło , 10 tydzień kurcze ale ci fajnie :) bobo rośnie , jak sie rodzinka dowie to oszaleje ze szczęścia :) 🌼

Masz rację, sprawdź sobie hormony, trzymam kciuki, żeby wyniki się polepszyły :) No rodziny to pospadają z krzeseł, nikt się nie spodziewał :P Już widzę to szaleństwo...

Gość Kasia0183
Śliweczko gratuluje! Chyba coś mi umknęło :) dużo zdrówka!

Witajcie Śliwka ja jutro kończę 9 tydzień i też czekam na 12 żeby szersze grono sie dowiedziało. :) Dzisiaj byliśmy na małej wycieczce samochodowej ale przypadła bardzo niefortunnie bo bolała mnie głowa i nie miałam na nic ochoty. Zjedliśmy smacznego dorsza z frytkamni i surówką i kupilismy świeżutkiego sandacza prosto od rybaków. Już część usmażyłam tej ryby a resztę usmażę jutro na obiad. Teraz czuję się bardzo dobrze. Po wypoczynku i sporej drzemce głowa już mnie nie boli. Dodam jeszcze, że ja wizytę u gina mam za tydzień. Muszę zrobić ogóle badania dzień wcześniej. Mam nadzieję, że dzieciątko rozwija się jak należy. Jutro do pracy, eh. Mam sporo roboty, a tak marzył mi się długi weekend :(

Hej, Hanakali, wiem, o czym mówisz, to zmęczenie potrafi odpaść w najbardziej nieodpowiednim momencie, więc ja darowałam sobie planowanie takich atrakcji. Nie rozmawiałaś z lekarzem o zwolnieniu? W naszym wieku każda ciąża jest ciążą podważonego ryzyka - masz prawo odpoczywać i ograniczać szkodliwe czynniki.

Hej:) Co tam u Was słychać?:)Jak samopoczucie?:) Ulęgałka co tam u Ciebie?:)Jak sie czujesz?:)

Cześć diewczyny ja tylko na chwile. U mnie chyba zbliża się @ bo piersi zaczynają boleć i mnie wysyfiło. W tym cyklu starania były ale oczywiście w czasie jak miałam owulacje musiałąm sie pokłócić z mężem więc ten cykl spisany na straty. Byłam 10.08 u endokrynologa przepisał mi leki na tarczyce. Więc się kuruję. Może w następnym cyklu się uda:D:D

A gdzie się podziewa Patra? Dziewczyny a jak wasze brzuszki (Ulęgałka, Patra, Hanakali)? Mieścicie się jeszcze w spodnie?

Oj Śliweczko kochana, ja juz dawno chodzę w luźniejszych ubraniach. Przytyłam ponad 6 kg. Od jedzenia a nie samej ciąży. Trudno się mówi, będzie odchudzanie jak przyjdzie czas. Ja nie mogę jeszcze pozwolić sobie na wypoczynek bo póki co nie przygotowałam swoich dziewczyn do tego aby same sobie radziły. Powolutku już to robię, ale muszę jeszcze to i owo zorganizować. Myślałam żeby zatrudnić kogoś na czas określony albo chociaż jakąś stażystkę do pomocy. Na razie musze dopilnować kilka ważnych spraw terminowych bo inaczej będzie źle. Mam kierownicze stanowisko w urzędzie i nie bardzo mogę tak z dnia na dzień prysnąć na zwolnienie. Sama wiesz jakie są czasy. :) Poza tym chciałabym wrócić do pracy na swoje stanowisko po macierzyńskim :)

Hej, ja na wadze to jeszcze nic nie utyłam, ale w spodnie żadne się nie mieszczę. Ja prace odstawiłam od razu, nie myśląc o konsekwencjach. W poprzedniej ciąży pracowałam normalnie, ale niestety poroniłam. Teraz wolę zrobić absolutnie wszystko, żeby bezpiecznie przejść ciążę. Oczywiście nie bierz tego do siebie, każda ciąża jest inna i jeśli lekarz nie sugeruje zwolnienia, to znaczy że nie ma takiej potrzeby i wszystko jest w najlepszym porządku :) Oby do przodu...

marzy mi się we wrześniu 2 tygodnie wolnego, potem znowu praca a od grudnia to już bedę chciała wypoczywać :)

hej dziewczyny wreszcie jestem !!! ale mialam czytania. wszystko juz wiem. wiec tak u mnie ok, biore duphaston, jestem ok 10 tc we wtorek ide do gina bo byl na urlopie wiec jak bylam ostatnim razem to widzialam tylko pecherzyk. mam nadzieje ze wszystko ok, bardzo sie denerwuje i mam nadzieje ze sie nie zawiode. ja przytylam ok 2 kg ale to od jedzenia, w ciuchy sie mieszcze ale nie we wszyskie. jak sie najem to wygladam jak w 4 miesiacu. czuje sie ogolnie dobrze, duzo spie a ze mam wakacje to sobie moge na to pozwolic. macie mdlosci? jak wasze biusty? u mnie ogromne i poobijane a mdlosci mialam 3 razy. czasem mnie to martwi a czasem cieszy. czasem cos zakluje i zaciagnie w podbrzuszu. no i pierwszy raz w zyciu mialam zgage. juz sie nie moge doczekac tej wizyty u gina. pozdrawiam Was i sciskam bardzo serdecznie. mam znowu internet w domu wiec bede to zagladac czesciej

cześć dziewczynki :) u mnie wszystko się pokręciło. miałam dostać okres w sobotę a przyszedł dziś :( co znaczy że przesunęła mi się też owulacja.. łeeeeeeee wtym miesiącu muszę być bardziej uważna. ps. wiesiołek i siemię naprawdę pomagają.. mam więcej śluzu. buziaki dla was :*

Gość sylwetka84
Witam wszystkie forumowiczki! Mam kilka pytań ponieważ wczoraj dostałam niestety niechcianej @ (idealnie w 28 dniu cyklu - regularne 28 dniowe), a byłam przekonana,że jestem w ciąży (miałam nabrzmiałe bolesne piersi, wyczulony węch, zróżnicowanie smaków (jadłam m.in. ogórki z czekoladą), wahania nastrojów itd. Ale wczorajsza miesiączka już się kończy ,wiec trwała tylko dzień i była skąpa, plamienie ale czasem z czystą krwią (a zwykły okres mam 3-4 dni) i piersi przestały boleć i jakby opadły trochę. Z narzeczonym przytulaliśmy się w 9,10, 11 i 16 dc. Dzisiaj przy tym plamieniu zrobiłam dodatkowo test ciążowy i wyszło,że nie ma tej ciąży. Nie wiem czy jest możliwość zeby test kłamał i czy jest sens go powtarzać, ale uwierzcie mi,że takiej bolesnej @ nigdy nie miałam (ból jajników jak nigdy w życiu od wczoraj do teraz, a nigdy mnie nawet nie bolały przy @@@. Dodam jeszcze tylko,że rok temu miałam łyżeczkowanie po pustym jaju płodowym. Czy mogę być w ciąży mimo tej dziwnej miesiączki i negatywnego testu dzisiaj??? Z góry dzięki za rady i pomoc:)

czesc dziewczyny! Dawno do Was pisalam :) tylko czytam i czytam... u mnie 26dc, ostatni dzien brania luteiny. temperatura tak ładnie skacze od tygodnia - co drugi dzień jest taka sama, raz 36,8 raz 36,6... eh piekny mam wykres w tym miesiacu... szkoda tylko ze dzieki luteinie... i że za dwa dni bedzie jechał w dół bo @ przylezie!!! a jak tam dziewczyny u Was? Maja i Teacherka? mamy ten sam dzień cyklu

Gość Kasia0183
U mnie 25 dc :) ale w tym cyklu z czystym sumieniem mogę powiedzieć że się nie nastawiam na ciażę... A za Was trzymam kciuki :-)

Hej:) Patra witaj super,że u Ciebie wszystko dobrze:)We wtorek zobaczysz maleństwo:):) Kania życze żeby @ nie przylazła ;) Ja od środy zaczynam brać duphaston

Właśnie dzisiaj rano jak się obudziłam myslałam jak tam u Ciebie Kaniu i u Teacherki bo mamy ten sam dzień cyklu. Ja czekam na @. Nie nastawiam się na ciążę bo przytulanki były ale nie w czasie owulacji więc w tym miesiącu nic z tego. zaczynają mnie juz piersi bolą więc czekam czekam i czekam. Tylko najgorsze jest to że nie wiem ile ten cykl potrwa.

Hej, sylwetka, no najczęściej negatywny test sie nie myli. Jak masz wątpliwości, to powtórz za parę dni albo idź na betę z krwi. Patra, fajnie że jesteś. Ja już noszę stanik o rozmiar większy. Mdłości miałam gdzieś w 6-7 tygodniu, nie były zbyt silne i na szczęście już przeszły. Hej kania, misia, maja - trzymam za was kciuki, może któraś zaskoczy w tym cyklu, a może wszystkie?

Gość JUDIT
hej dołączyłam do was staraczek 10.08 ale cytrus22 mnie obcieła :( staram sie 2 cykl czy moze któraś doświadczona bardziej ode mnie napisac po ilu dniach mogą występować pierwsze objawy ciąży i jakie wy miałyście ? musze czekać do 25 . 08 żeby zrobić test, ale juz mnie skręca :) pozdrowionka

Judit, nie ma na tak wczesnym etapie jakichś wyjątkowych objawów ciążowych. Większość z nich wymyślamy, nakręcając się na ciążę. Nie ma siły, trzeba poczekać do spodziewanej @.

hej dziewczyny:) no w koncu juz jestem,wczasowicze pojechali:) u mnie dzisiaj koniec @...ostatni dzien staranka za 2 tyg.

Judit-śliwka ma racje:) posluchaj nas doswiadczonych";) ja mowie sama za siebie,ze czlowiek swira dostaje i wmawia sobie objawy,ktore pewnie wczesnie byly tylko sie ich nie widzialo:) wiem sama po sobie...