Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość p9o867urt

Doszłam do wniosku, że nie lubię swojego dziecka i żałuję że urodziłam...

Polecane posty

Gość Ciekawa jest tendencja ludzi
Pierwsza część postu była do osoby o nicku ;lk,;l,ml;, "wspolczuje...maluchowi, chetnie bym go zabrala wypprzytulala, wycalowala. biedne malenstwo" Dlaczego mam wrażenie, że niektórzy ludzie są zwyczajnie... głupi? :O

Nie ma dzieci w wieku 4 lat do szpiku kości złych!NIE MA Nie bez powodu mówi się że dzieci to małe aniołki W momencie gdy nie są kochane,szanowane lub są chore w jakis sposób sytuacja sie zmienia Tak jak tutaj Dziecko ma jakis problem a wszyscy uwazaja ze jest diablem wcielonym Tak to najprostsza diagnoza

Gość 99999999999999999999999
takie male dzieci zadnego charakteru jeszcze nie maja !!!!!! przestancie pierdolic jak debile :-O dziwie sie ze bachorowi nie stlukla dupska jeszcze ale przypuszczam ze wlasnie tak sie to skonczy a nie inaczej i ze ona zacznie sie znecac nad dzieckiem. autorko idz do psychiatry bo jak najwyrazniej ty masz problem I NAWET NIE WIESZ JAKI. twoim problemem to twoj maz !!!!! wypial sie na dziecko, obwinia ciebie za zachowanie dziecka i zwala wszystko na ciebie. predzej czy pozniej zniszczycie to dziecko.

Gość wex zacznij dzialac
takie historie jak ta przekonują mnie do teorii o istnieniu karmy. Może on po prostu ma złą duszę :-(

"takie male dzieci zadnego charakteru jeszcze nie maja !!!!!!" Następna. Polecam się po prostu douczyć, poczytać o kształtowaniu osobowości, tylko tyle. Wiedza nie boli, naprawdę. Autorka poszła niestety. Szkoda, bo właściwie nie ma sensu już rozmawiać. Jest też jedno bardzo ważne pytanie - jak dziecko reaguje na emocjonalną karę, czyli wycofanie się emocjonalne matki w momencie jego złego zachowania, chłód, brak czułości, dystans, brak zainteresowania. Normalne dziecko wtedy cierpi, już samo to jest dla niego karą, nie chce by matka taka była, więc nie chce sie źle zachowywać. Jeśli on w to wbija...

Ludzie o czym wy piszecie?Złą duszę?Filmów za duzo się naoglądaliście! Dzieci to niewinne stworzenia które ucza się zachowań od dorosłych Uczą się również przez doświadczenie I jesli dziecko widzi że tylko rozrabiając skupia na sobie uwagę całej rodziny to rozrabia Ile tylko może A wy doszukujcie sie dalej działania nieczystych mocy:P

Gość kdnafnanfk
Pier*olone matki polki. Tępe dzidy, niektóre dzieci są po prostu takie, i pozniej nic tego nie zmieni. Lepiej oddaj gdzieś bachora i spokój, albo właśnie do szpitala psychiatrycznego. Szczerze to współczuje Ci takiego gówniarza, pozniej jak będzie nastolartkiem to strach pomysleć co bedzie robił. Spierz mu dupe i niech się nauczy albo go gdzieś oddaj. Ja bym z takim dzieckiem nie wytrzymała . A wy idiotki bronicie gnoja. Najezdzacie na biedną matke. Zajmijcie się lepiej swoimi bachorami albo do garów . Jak jestescie takie super to dlaczego siedzicie całymi dniami na kafeteri i wyzywaacie sie na innych matkach ? To z wami coś jest nie tak, nie z nią .

Adalis fakt faktem zdarzają sie dzieci że tak powiem upośledzone emocjonalnie, od samego początku, Ale te przypadki sa niezmiernie rzadkie. U autorki widać że jest jakiś problem, że dziecko sobie nie radzi. Normalne dziecko wtedy cierpi, już samo to jest dla niego karą, nie chce by matka taka była, więc nie chce sie źle zachowywać. Jeśli on w to wbija Bzdura. Jedne dzieci się łaszą, stają się grzeczniejsze a drugie wyładowują swoją frustracje, lub robią coś by zwrócić na siebie uwage.

Gość ktoś tu napisał że
4 letnie dziecko nic nie rozumie. Kużwa to ty musisz mieć naprawdę tępe dzieci. Już dwulatek wszystko świetnie rozumie i wie doskonale co mu wolno a co nie

Gość mi tez nie mogli znalezc peche
sprubuj go okielznac tak jak robila to niania w tv.pewnie najlatwiej oddac.nie wiem jak wogole tak mozna myslec.trzeba cierpliwosci,a wszystko bedzie dobrze.a twoj maz niezly dupek.moze dziecku brak ojcowskiego wychowania?nie tylko mama jest wazna tym bardziej dla chlopca!

Gość kdnafnanfk
adalis86 Jesteś głupia jak but .

Gość wex zacznij dzialac
adalis jesteś zenująca :-O uważasz, ze wszytskie rozumy pozjadałaś :-O to daj dowód na to, zę reinkarnacja nie istnieje tępa idiotko :-O paniusia sie znalazła, co to wszytsko wie i ma receptrę na wszytkie problemy! To wex sobie tego bachora na wychowanie, Autorka będzie cio wdzi eczna, zobaczymy jak szybko byś wiała

wściekła mrówa Owszem ale to jak sama piszesz jest UPOŚLEDZENIE,wada,choroba I może mozna sobie z tym poradzić? Śmieszy mnie doszukiwanie się w takich sytuacjach działania diabła:PCzy pisanie ODDAJ to dziecko Tak jak nieposłusznego psa Dla mnie to smutne jest I nie do ogarnięcia

Nie wiem wszystkiego ale wiem dużo Mam dziecko które raz jest grzeczne a raz nie Ale i tak je kocham i w zyciu bym nie oddała!A już napewno nie zostawiła samemu sobie czy nie myślała,że żałuję że go mam NIGDY!Tutaj mamusia chyba też ma problem - samam ze sobą.

Gość 99999999999999999999999
Ciekawa jest tendencja ludzi Ty madralo przestan wciskac ludziom kit idiotko! 4 letnie dziecko zadnego charakteru nie ma bo charakter czlowieka ksztaltuje sie do okolo 30 roku zycia !!! U takiego dziecka mozna mowic o cechach osobowosci a na pewni nie o chrakterze. Ciekawe skad dziecko ma miec charakter jesli rodzice go nie maja???????? puknij sie w leb madralo:-O

"Bzdura. Jedne dzieci się łaszą, stają się grzeczniejsze a drugie wyładowują swoją frustracje, lub robią coś by zwrócić na siebie uwage." Wiesz, wierzyłabym, że to ten przypadek, gdyby ona ignorowała to dziecko na codzień, gdy jest grzeczne i gdyby było w centrum uwagi tylko wtedy gdy jest "niedobre" (znów takie klasyczne, proste jak drut wyjaśnienia). Ale ona wyraźnie napisała, że z dzieckiem spędza czas, że poświęca mu uwagę, że rozmawia. A ponieważ nie mamy innych źródeł inforamcji, to musimy bazować na tym, co ona mówi. Dobra, kończę, autorka i tak sie zmyła (pewnie dzieciak znów coś zdemolował i poleciała ratować resztki ;) ).

Poza tym widac tutaj kto ma swoje dzieci a kto nie ma Głupoty w stylu: oddaj go, masz dziecko opętane to słowa niedojrzałych ludzi Zastanówcie się czasem co piszecie:D

Gość ;lk,;l,ml;,
nie wiem dlaczego masz wrazenie ze niektorzy ludzie sa zwyczajnie glupi...ale moze z tego samego powodu dla ktorego ja uwazam, ze niektorzy ludzie nie maja zielonego pojecia o wychowywaniu dzieci....

99999999999999999999999 Też Cię serdecznie pozdrawiam ;) Ponieważ autorka poszła na dobre, dzięki za ciekawą dyskusję 🖐️

99999999999999999999999 A skąd ty masz takie beznadziejne informacje???:PHahaha Charakteru nabywa się od najmłodszych lat Kształtują go cechy dziedziczne, przyzwyczajenia,zainteresowania a przede wszystkich wpływ innych.Nawet dziecko 4 letnie ma już swój własny charakter

No ja też uważam że niektórzy dzieci wychować nie umieją Dla nich to jak zabawka albo gorzej - dziwny twór którego instrukcja obsługi po chińsku jest:P

Gość geordziniec
heh, jaka dyskusja,kazdy siebie na wzajem obraza:) sluchajcie, charakter to sie moze za pol roku, czy za rok zmienic. znam przypadek jak dziecko jeszcze 5-6letnie tak sie zachowywalo. masakra byla. za jakis czas,jak inne dziecko, a teraz spokojna osoba, utalentowana plastycznie. a wszyscy mysleli,ze to czub jakis:) takze daj szanse autorko dzieciakowi, niech ojciec ci bardziej pomaga. idzcie do specjalisty. nic innego nie pozostaje

Ciekawa jest tendencja ludzi czy książka do filmu o któym wspomniąłaś ma taki sam tytuł? Widziałąm zwiastuny filmy i dja wrażenie, ze porblem zacząl się przez matkę jednak u tego dzieciaka, że jakby udawąła miłosc. Chciałabym przeczytać książkę.

Kotka, książka ma na 100% tytuł "musimy porozmawiać o kevinie", czy film będzie wyświetlany pod tym tytułem nie wiem, ale to i tak bez problemu się go znajdzie. Książka jest tak emocjonalnie mocna... Wali w łeb normalnie, nie można o niej zapomnieć. Świetna, bardzo polecam.

Gość ;lk,;l,ml;,
zaden czlowiek nie rodzi sie zly, chyba ze rodzi sie z cechami psychopatycznymi. dlatego jak czlowiek nie wie za bardzo o co chodzi , dlkaczego dziecko zachowuje sie jak diabeli najlatwiej zwala wine na CHARAKTER, GENY i inne mozliwe rzeczy. a prawda jest taka ze to my jako rodzice ksztaltujemy osobowosc naszych dzieci, jesli dziecko jest potworem-nasza wina. ciezko sie do tego przyznac ale taka jest prawda.

Gość ;lk,;l,ml;,
czasami bledy jakie polelniamy sa tak subtelne ze az ciezko wyobrazci sobie ze to wlasnie pzrez nie dziecko jest takie a ni inne. matka moze poswiecac uwage dziecku byc z nikm non stop ale dziecko zawsze wyczuje brak uczucia i to ejst kluczowe. inna sprawa to dyscyplina.

Wiesz, sama sobie wyrobisz opinię, jak przeczytasz, co było pierwsze - jajko (niedobre z gruntu dziecko) czy kura (matka, która "zawiodła"). Nie będe pisać więcej, bo spoiler. Ale polecam jak zwykle najpierw książkę, a potem ewentualnie film.

;lk,;l,ml;, Otóż to:) Ja dodam jeszcze,że czasem jest tak,że dziecko jest w jakiś sposób chore,uposledzone i stąd to dziwne zachowanie Jedyna rada:szukać pomocy u specjalisty W tym wypadku powinna szukać jej CAŁA rodzina:syn i rodzice Bo wszyscy mają problem