Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kredka3

Rekonwalescencja po operacyjnym face liftingu - praktyczne porady

Polecane posty

gość (może jakiś NICK?) ,po 40-ce to bardzo dobry moment na zrobienie liftingu,uzyskasz wtedy młodzieńczy wygląd czego nie uzyska się już będąc koło 60-ki.Jeśli czujesz się źle ze swoim wyglądem to nie wahaj się ,ja po 40-ce z wielu powodów nie mogłam zrobić zabiegu,ale jeśli ty możesz i jest taka potrzeba to rób.

Agatka046,podam twój adres jednej babce,która będzie robić w Kleopatrze lifting to dogadajcie się a najlepiej jak wymienicie się telefonami. Powiedzcie lekarzowi ,że chcecie razem pojechać i prosicie aby w mniej wiecej tym samym czasie wyznaczył wam terminy zabiegów.

Witam Jestem po powrocie z Ostrawy, po nie odbyciu zaplanowanej operacji. Coś niedobrego wyszło z moimi badaniami i lekarz nie wyraził zgody na zabieg. Ewentualny drugi termin operacji byłby w lipcu (pierwotnie taki miałam termin - 10 lipca). Jakoś ciężko mi pisać, bo tak naprawdę, to nie wiem, co mam dalej robić. Muszę skontaktować się z moim lekarzem, sprawdzić zrobione wyniki w Czechach i dowiem się o co chodzi... Ale coś mam niedobrego z nerkami, nie wiem czy nie skończy się leczeniem w szpitalu. Doktor, który miał mnie operować, stwierdził, że zdrowie jest najważniejsze a później to zdanie powtarzały pielęgniarki jak mantrę - zdrowie jest najważniejsze. A ja myślę, że szczęście jest najważniejsze, bo pewnie na Titanicu, byli sami piękni, bogaci i zdrowi, ale większość nie miała szczęścia. I nasze proste życzenia "dużo szczęścia" mają sens, no bo jak masz szczęście, to i choroba Cię ominie. Ale to takie moje dywagacje/rozmyślania. Pozdrawiam wszystkie dziewczyny i życzę szczęścia

Do vega11 hej dzieki ze myslisz o mnie , jestem ci bardzo wdzieczna byloby fajnie z kims sie wybrac .

Do UlaS prosze powiedz ja tam sie dostaliscie,pociagiem do....jakiej miejscowosci, a puzniej , autobus, czy taxi, czy jak? mieszkam za granica, samochodem to jednak za daleko, hyba ze samolotem to Katowic, a potem pociag? powiedz jeszcze prosze czy twoja kolezanka zostala w tym hotelu nad szpitalem? jakie wrazenie z tego szpitala, i lekarza??? muj email. janjanpok@hotmail.com

Ja przyjechałam pociągiem do Katowic i w Katowicach miałam nocleg, a z rana dotarłam do kliniki samochodem (podróż ok. 1 godz.- miałam być na 7,00 rano). Miałam zarezerwowany pokój nad szpitalem na 3 doby (40 euro za dobę, a gdy dwie osoby w pokoju, to 35 euro za dobę) a na dalsze dni rezerwacja w hotelu. Klinika od czerwca 2017 w ramach miasta Ostrawa odwozi do domu gratis lub pod wskazany adres. Niestety musiałam odwołać swój nocleg i z racji tego straciłam zaliczkę, którą wpłaciłam za późniejszy pobyt w hotelu. A mój powrót był bardzo szybki, znalazłam w internecie bezpośredni pociąg z Ostrawy do Warszawy o 14,01. Pielęgniarka wezwała taxi i pojechałam. A jakie wrażenia - moje. Mam mieszane uczucia. Dlaczego? Bo chyba lekarz zna swój fach, ale też umie liczyć pieniądze i przy pierwszym naszym spotkaniu od razu zapytał, czy mam pieniądze i wyliczył ile muszę dopłacić, łącznie z noclegiem. Odniosłam wrażenie, że jestem mniej ważna niż moja kasa. A jak robił zdjęcie mojej twarzy przy ścianie, czułam się jak bohater filmów kryminalnych. I jeszcze pielęgniarka, która poprzypinała mi spinki w ordynarny sposób do włosów, żeby uwidocznić twarz. Wg mnie nie powinno to tak być, no i jeszcze bariera językowa. Lekarz zupełnie nie rozumie po polsku, chociaż stronę internetową prezentują po polsku, tu jest jakieś przekłamanie, zatem dobrze jest znać angielski. Nie ma windy, po schodach, 3 lub 4 piętro ze swoim bagażem. Pokoje już są ładne. Całość kwoty, którą wpłaciłam, nie zwrócili mi, bo będą czekać na decyzję mojego lekarza w Polsce, czy pozwoli wykonać mi lifting. Jeżeli tak, to mam drugi termin, jeżeli nie, zwracają tę większą część, którą wpłaciłam bezpośrednio do ręki lekarzowi, a 500 euro, jako zastaw jest bezzwrotny. Dlatego nie radzę robić badań w Ostrawie, bo dobrze jest wiedzieć, jadąc aż do Czech, że operacja jest możliwa (czyli mieć wszystkie badania i zgodę lekarza).

UlaS,rzeczywiście , lepiej wypytać jakie badania są potrzebne i zrobić je u siebie. Szkoda,ze tyle zachodu i wszystko na nic. Muszę tu zrobić sprostowanie, w klinice jest winda i aż dziwne ,że nie zauważyłaś. Gdy wejdzie się do kliniki to schody są mniej więcej na wprost a winda trochę na lewo

Dziękuję za sprostowanie, bo jakbym trafiła tam jeszcze raz, to wiem, że winda jest. I jeszcze jedno, praktycznie, to dzięki Tobie i twoim opisom zdecydowałam się na ten zabieg i być może dzięki temu dowiem się, czy mam aż tak wielką chorobę, że wstrzymano operację. Jeżeli tak, to mam nadzieję na wyleczenie. W piątek mam mieć wszystkie badania.

UlaS ,miejmy nadzieję ,że przeszkoda nie jest tak bardzo poważna i szybko ją usuniesz .Badania ,które trzeba zrobić są ukierunkowane na jakieś specjalne schorzenia i jeśli wynik nie jest prawidłowy to nie ma się co dziwić,że lekarz nie podejmie się operacji,ale twoje doświadczenie jest nauczką dla innych ,ze lepiej badania robić w Polsce żeby uniknąć takich niespodzianek i niepotrzebnych kosztów a poza tym w Polsce wyjdzie taniej. Odnośnie języka to wydaje mi się ,że lekarz powiedział ,że nie mówi po polsku tylko po angielsku ewentualnie,ale ja mówiłam po polsku ,on po czesku i rozumieliśmy się w większości ,jeśli było coś ważnego to tłumaczyła pielęgniarka.Jeśli nie rozumiesz to musisz powiedzieć to on zawoła tą pielęgniarkę. Do następnego wyjazdu może skontaktuj się z Agatka046 ,ona tu na tej stronie podała swój adres mailowy a mam jeszcze jedną babkę ,która też chętnie skorzysta z towarzystwa. Winda jest dobrze widoczna i nie trzeba jej szukać , pamiętaj ,jakieś 3 m.na lewo od schodów.

Do UlaS To naprawde szkoda ze tak to wszystko u ciebie sie skonczylo,jadac z takim nastawieniem, i wyjezdzajac z niczym, chyba bym sie rozkleila . A jak tam twoja wspulokatorka ?zadowolona ?cala i zdrowa? czy mozesz jezscze dac namiary na ten hotel ? co po tszeciej dobie mieliscie tam zostac? I ile kosztuja tam badania?? skoro robia sami badania to poco jeszcze zgoda na zabieg nastepnego lekarza??

ja pszyjezdzam do katowic 23 wrzesnia (niedziela)dalej jakos do Ostravy i jak pujdzie dobrze to w poniedzialek zaczynam w wakacje robia remont szpitala.

Gość izka_41
czytam Was bo tez chcę zrobi lifting twarzy i pytanie Czy to można zrobić w czasie jednej operacji lifting twarzy i lifting oczu , górnej i dolej powieki ? i czy nie ma zagrożenia , że po operacji ulegnie zmianie kształt oka? tego boję się najbardziej.

Gość gość
Do Izka. Oczywiście.W czasie jednej operacji lekarz może zrobić facelifting twarzy oraz lifting powiek górnych i dolnych. Operacja trwa wtedy znacznie dłużej-około 5 godzin. I nie martw się.Niczego lekarz ci nie zniekształci. Musi tylko wyrazić zgodę na połączenie tych 3 obszarów.

witam dziewczyny, mam pytanie po tych po liftingu. Jestem na etapie zbierania informacji, konsultuje sie rownież z lekarzami ale interesuje mnie co sie stanie ze zmarszczkami pod oczami po liftingu twarzy? dodam , ze mam skłonności do worków pod oczami i moja skóra jest dość wiotka w tych miejscach. Jednak jeden doktorów odradził mi korekcje powiek dolnych z uwagi na większe ryzyko powikłań.

Gość Vega11
izka_40 i pół ,najpierw napiszę trochę na temat twojego poprzedniego pytania. Korektę powiek mozna jak najbardziej zrobić jednocześnie z liftingiem i to jest najlepsze ,ponieważ jest jeden czas rekonwalescencji ,ale niektórzy lekarze nie chcą łączyć tych zabiegów,nie wiadomo czemu ,np.mówią,że to dla twojego zdrowia ,ale podawanie środków znieczulających 2 razy zamiast 1 raz nie wiem czy jest zdrowsze. Ja miałam robioną korektę powiek 2 dni po liftingu i to mi odpowiadało pomimo 2-krotnego znieczulania a jeszcze inni lekarze robią te zabiegi jednocześnie więc skoro niektórzy tak robią to znaczy ,że nie ma to ze zdrowiem nic wspólnego , ja uważam ,że to nawet "zdrowsze" dla nas z powodu wyżej wymienionego. Widok oka a raczej powieki ulega zmianie ,bo nie ma już tych nieładnych nawisów nadmiaru skóry ,ale o to nam przecież chodzi. Korekta powiek czy lifting zawsze obarczone są pewnym ryzykiem jak wszystkie operacje ,nawet po wyrwaniu zęba możesz umrzeć. Ja znam wiele kobiet po liftingu powiek górnych i dolnych i żadna nie ma żadnych powikłań z dolnymi powiekami , raczej narzekają na górne w początkowej fazie rekonwalescencji ,ale to jest normalne , jeśli robią poprawki ,co też jest naturalnym następstwem , to powiek górnych. Korekta powiek dolnych jest nieco trudniejsz niż górnych i to jest powód dla ,którego twój lekarz ci to odradził ,pewnie nie czuje się na siłach to zrobić. Zabieg w sumie jest prosty i trwa niecałą godzinę. Kurze łapki nie zostają usunięte po korekcie choć na początku ma się takie wrażenie ,ale nadmiar skóry zostaje wycięty .Co do worów pod oczami to jeśli są one spowodowane przepuklinami tłuszczowymi to lekarz je usunie. Na kurze łapki robimy potem botoks.

Gość Kejt8888
Witam. Długo mnie tu nie było jestem już prawie idealna choc jeszcze mam lekko pozbawione czucia okolice uszu. Ale było warto. Do Agatka o46. Robiłam lift w Polanicy u Zachary. Jest drogi ale warto. Jakoś nie miałam odwagi na zabieg w Czechach.

Kejt8888 ,zaburzenia czucie będą utrzymywać się jeszcze długo ,ale to minie a wyglądasz naprawdę pięknie .Widać ,że było warto.

Gość gość
Kejt. Dr.Zachara. Fantastyczny lekarz-świetne opinie.Bardzo dobry wybór!

Gość JoMar1961
Witam wszystkie Panie. Jestem nowa na forum o liftingu. Wczesniej byłam na forum -powieki górne. Witaj Vega - jesteś? Przeczytałam wszystkie wpisy i choć nie jestem nowicjuszką w zabiegach (robiłam w marcu górna powiekę) to lifting nie jest fraszką. Vega ogladnełam filmik i nogi zrobiły mi sie miekkie. Mam wyznaczony zabieg w Cleopatrze 5 września. Operował bedzie dr Zokaut. Teoretycznie jestem dobrze przygotowana ale strach gdzieś tam ciągle sie przebija. Gdyby nie forum, dorady i wsparcie Vegi pewnie nie dałabym rady sama sie zdecydować. I powtórze za innymi - super, że jest to forum i tyle fajnych, empatycznych dziewczyn. Pozdrawiam serdecznie

Gość kejt8888
Vega11 dziękuję Ci serdecznie za miłe słowa. Robisz super robotę na tym blogu i chyba to nie tylko moje zdanie. Ja poniekąd Tobie zawdzięczam to, że zdobyłam się na ten zabieg. Oczywiście zrobiłabym to jeszcze raz i pewnie za kilka lat zrobię . trzymam kciuki z wszystkie panie przed i pozdrawiam te piękne już po.

Gość JoMar1961
Vega11, Kejt888 - Prosze powiedzcie jaka jest sama skora na twarzy. Wiadomo, że ciągnie, moze boleć, siniaczki, opuchniecie i brak czucia - to moze wystąpic i jest normalne po zabiegu. Ale jak sie ma sama skóra. Ja po korekcie powiek miałam jakis czas taką pergaminową, tak do dwóch tygodni. A jak jest po lifcie tez skóra sie zmienia, zwłaszcza w tym miejscach odpreparowania? Pozdrawiam

Gość Vega11
JoMar1961,witaj w nowym temacie. Powierzchnia operacyjna przy korekcie powiek jest bardzo mała i dlatego powieki po operacji wyglądają nieciekawie co jak sama wiesz z czasem mija. Przy liftingu jest trochę inaczej i nie ma tak zauważalnych zmian na skórze jak przy powiekach,widziałaś zresztą moje zdjęcia tuż po zabiegu więc widziałaś,że skóra wygląda dobrze.Najbardziej widać nieładne zmiany na linii cięć ,ale to łatwo ukryć włosami i makijażem. Skóra w miejscach odpreparowania może mieć zasinienia lub zażółcenia,ale jakość skóry nie pogarsza się,na pewno nie jest ona ani przez moment pergaminowa. Może też być fioletowa lub prawie czarna ,ale to już wymaga specjalnych "umiejętności"lekarza i twoich predyspozycji. Ja przy korekcie ,na drugi dzień miałam poważne problemy z krwawieniem i byłam przekonana ,że teraz to będzie potężny siniak a jednak nie było nic,bo lekarz zatamował wszystkie krwawienia.Tu możesz być pewna,że dr.Zakout nie wypuści cię z krwawiącymi naczyniami,ale ty sama tez sobie pomóż ,zapytaj w aptece o preparaty na wzmocnienie naczyń krwionośnych i nie wpadnij na pomysł,że skoro te preparaty łączone są z witaminą C to dobrze byłoby przyjmować ją w nadmiarze,przyjmuj tylko to co jest w danym preparacie .Zacznij przyjmować już teraz a zobaczysz ,że się opłaciło.

Gość JoMar1961
Vega11. Dzięki. Mam juz rutinocorbin i diosminex. Troche mam kłopot bo mam wrażliwą śluzówke żoładka, a te specyfiki troszkę oddziaływują. Ale jakoś po trochu dam rade. Mam skłonności do siniaczków na nogach, ale wyzej zawsze było ok. Nogi od 25 lat leczę zastrzykami (obliteracja) i mam je prawie czyściutkie, ale siniaki łatwo mi sie tu własnie nabijaja. Własnie wybieram sie na wizyte i pewnie jakieś ostrzyknięcia będa. Tak przy okazji bardzo doradzam jak najwcześniejsze usuwanie, naprawdę warto i zdrowotnie i estetycznie. No i jeszcze jeden nius. Jak czytałam to wszystko pomyślałam, że moze porwać sie również na powiekę dolną. I napisałam czy dr zrobi jednocześnie pod jednym uspieniem i za ile. I tak : koszt ok. 2700 zł (rewelacja), ale tak jak Ty za 1-2 dni po lifcie i w znieczuleniu miejscowym. Jeszcze nie odpowiedziałam, ale jeśli nie razem to jednak zrobie ją może w marcu. Zobacze po zabiegu jak to wszystko będzie wygladać. Finansowo tez mi sie lepiej rozłoży. Ja nie mam dużych podpuchnięć po oczami, ale mam oczy podkrążone. Gdzieś czytałam, że w czasie zabiegu tej powieki podścielają coś własnym tłuszczem i łagodzą to podkrążenie, tylko u mnie to chyba byłby kłopot bo nie mam go za wiele. Może coś źle zrozumiałam. czy to tak jest. Mam już upatrzony pokój przez airbnb - faktycznie wychodzi o wiele taniej niz nad kliniką bo ok. 680 zł za 10 dni. Licze i nastawiam się, że nie będzie wielkiej masakry granatowej i 10 dnia mi wyjmą te szwy. A jak Ty sie czyjesz po tej poprawce - od kwietnia to juz mniej więcej wszystko sie ułożyło ? i cieszysz sie jeszcze lepszym wyglądem. Pozdrowienia

Gość gość
Dziewczyny w jakim wieku robicie sobie lifting ja skonczylam 43 i chyba pora zadziałać ale bardzo się boję, może jeszcze nie pora może po 50 lepiej ? Sama już nie wiem

gość powyżej,nie ma określonego wieku na robienie liftingu czy korektę powiek.Jeśli są powody , np. głębokie bruzdy nosowo-wargowe czy chomiki to lifting to poprawi,jeśli masz opadające powieki to czemu miałabyś czekać na jakiś odpowiedni wiek. Te zabiegi mają na celu poprawienie defektów ,które u jednych pojawiają się później a u innych wcześniej. Znam przypadek gdy 27-letnia dziewczyna robiła korektę powiek i nikt się nie dziwił,bo powieki rzeczywiście nie wyglądały ciekawie,raczej nie było to spowodowane wiekiem,ale jak jest taka potrzeba to kobiety robią.

Gość JoMar1961
Vega11 Poczytałam trochę forum Beauty w Polsce - w temacie liftingu i troche mi skrzydełka opadły. Chodzi o blizny. Czy u Ciebie tez są takie widoczne (te przy uchu i pod oczywiście po całkowitym wygojeniu, czy są białe?) Jedna z babek zrobiła sobie tatuaż na bliźnie aby zamaskować. Ja mam śniada cerę i moze być bardziej widac. I jeszcze jedno Tobie dr Zokaut robił powieki, a do liftu też jest OK. Czy tnie daleko od ucha? Tak sie naczytałam, że zaczynam panikować. A tak o w ogóle to forum jakoś przysnęło? Pozdrawiam serdecznie

Gość gość
JoMar1961,blizny nie są robione w jakiejś odległości od ucha tylko po krawędzi ucha ,po jakimś czasie są w ogóle niewidoczne . Nie bierz sobie do serca wypowiedzi może już dawno nieaktualnych,teraz lekarz tnie tak ,że blizny nie widać. Tu możesz zobaczyć moją bliznę 3 i pół tygodnia po zabiegu. https://naforum.zapodaj.net/c4f910bb1be2.jpg.html

Gość Vega11
To wyżej to ja ,Vega11

Gość JoMar1961
Vega11 Dzięki bardzo, uspokoiłas mnie. W ogóle tamto forum, choć jest sporo na temat liftu, to jakoś tak podziałało na mnie pesymistycznie i juz tam nie bede zaglądać. Z wielu wpisów wynikało, że po dóch latach juz dość mocno puszcza, ale to pewnie tez róznie u różnych osób - to by chyba nie miało sensu. Twoje ciecia sa naprawdę mistrzowsko zrobione, ale tez widac, ze masz taka świeza skórę. Wyczytałam gdzieś (nawet miałam ochtę wstawic na forum fragment, ale teraz nie mogę znaleźć), że lifting można porównać do krawiectwa. Nie skroisz i uszyjesz dobrego ubrania z byle jakiego materiału. No i chyba tak jest. Im skóra mocniejsza (geny) i zadbana tym efekt lepszy. Ja też jestem z tych "dobrze sie trzymających" i mam nadzieje, że będzie OK. Mam nadzieję, że Zokaut tez mi tak ładnie zrobi jak Tobie. Pozdrawiam serdecznie