Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kredka3

Rekonwalescencja po operacyjnym face liftingu - praktyczne porady

Polecane posty

Gość Vega11
Zrobi na pewno tak samo ,reszta to już indywidualna predyspozycja organizmu . W tej chwili też są tam 2 babki z Polski po liftingu i powiekach ,jutro chyba będą miały zdejmowane szwy . Przeżyjesz to na pewno.

Gość gość
Dlatego wg mnie dużo lepiej zdecydować się na modelowanie kwasem hialuronowym. Efekty wcale nie gorsze niż po operacji, a nie tzreba się obawiać o komplikacje. Warto poczytać: http://misjame.pl/services/wolumetria-twarzy/

Gość gość
modelowanie kwasem to ok, ale po liftingu bo kwas nie zniweluje obwisłej skóry Reklam nam tu nie potrzeba

Vega 11 Jestem tu nowa. Zabieg mam na 9 .10.17 r. Wszystkie Twoje wpisy przeczytałam dwukrotnie. Na ich podstawie podjęłam decyzję.Jednak mam jeszcze kilka pytań. Mam nadzieję, że udzielisz mi na nie odpowiedzi. Proszę odezwij się. Napisałam do Ciebie e'maila iz niecierpliwością czekam na odpowiedż. Czy u Ciebie wszystko O.K. Serdecznie pozdrawiam.

Gość Vega11
Kobra59 ,nie dostałam od ciebie zadnego maila ,nie wiem na jaki adres wysłałaś ,podaję na wszelki wypadek : inacaro54@gmail.com

Gość kobra 39
Vega11 Kochana serdecznie dziękuję że odpowiedziałaś. Po raz kolejny dajesz dowód na swoją rzetelność, dobroć i zrozumienie dla dziewczyn przed wykonaniem tego kroku po lepszą bużkę i lepsze samopoczucie. Przepraszam, że dopiero teraz odpisuję ale dopiero co wróciłam z wyjazdu i padam na.... ze zmęczenia. Z tego powodu oraz z radości że nawiązałaś ze mną kontakt mam mętlik w głowie. Jutro przedstawię wszystkie nurkujące mnie pytania. Słodkich snów.

Gość kobra39
Vega 11 Wiadomość wysyłałam na e'maila który podałaś. Jednak pokazywała się informacja - nie rozpoznano numeru-. Gdy dodałam po 54 -@- poszło ale do Ciebie nie doszło. Więc podaję - olga.spiewak@vp.pl z prośbą o przesłanie fotek jakie zamieściłaś w tym blogu, ponieważ otworzyła się tylko jedna wysłana przez - fotosik-. Natomiast fotki przez - naforumzapadaj - u mnie nie otwierają się wyskakuje -Błąd- Bardzo proszę jeżeli możesz prześlij fotki "stare" i bardzo chciałabym zobaczyć twoją aktualną twarz. Posiadam WhatsApp w smartfonie. Na poczcie wymienimy się nr telefonów. Pomimo, że bardzo szczegółowo i - od serca - przekazywałaś informacje, mam kilka pytań natury osobistej. Kochana będę wdzięczna. Podpisuję się pod wszystkimi opiniami pochwalnymi od liftingowiczek na Twoje zaangażowanie i pomoc. Jesteś fajna babka i wspaniały człowiek. Buziaki.

Gość kobra39
Vega11 Wysłałam kilka razy wiadomość do Ciebie. Obawiam się, że tak jak za pierwszym razem nie doszła. Proszę napisz do mnie, może w - odpowiedz- przejdzie. Podałam też mój nr telefonu. Pozdrawiam.

Gość Vega101
Otrzymałam wszystkie twoje maile , dziś 2 ,jeden z informacją,że wczoraj wysłałaś maila ,drugi pusty. Ja wysłałam do ciebie dziś 2 maile z nr mojego telefonu.Na pewno je otrzymałaś,czekam na telefon od ciebie.

Gość kobra39
Vega11 Przepraszam ale cały dzień spędziłam poza domem. Ponownie spróbowałam wysłać pytania, jeżeli je otrzymałaś, proszę daj na nie odpowiedz. Będę wdzięczna za fotki. Jutro wieczorem zadzwonię. Dobranoc.

Gość gość
Wysyłam apel do dziewczyn, które w tym roku wykonały lifting lub korektę powiek w Ostrawie u dok. T, Zokauta. Prowadzę już korespondencję z kliniką. Termin wstępnie ustalony na początek listopada. Bardzo będę wdzięczna za każdą informację odnośnie przebiegu i efektów operacji. Proszę odezwijcie się. pozdrawiam

Gość Ivi Kam
??? a kto wysyła ten apel ? gosc?

Gość gość 9999
Witam Ivi Kam. Dziękuję za odzew. Jeżeli byłaś pacjentką kliniki w Ostrawie, to mam nadzieję na otrzymanie od Ciebie porad jak przygotować się do liftingu twarzy. Jak przebiegał zabieg, opieka po i w ogóle jak to przechodziłaś. Twoja opinia o klinice. Czy jesteś zadowolona z efektu itd.

Gość gość9999
Ivi Kam Wszystkie wpisy na blogu przeczytałam, zrobiłam notatki. Wdzięczna będę osobiście Tobie za aktualne, "świeże' informacje. Serdecznie pozdrawiam.

Gość JoMar1961
Gość9999 Jestem 12 dzień po liftingu i 10 po powiekach dolnych w Cleopatrze u dr Zakouta. Moja opinia o klinice i fachowości doktora jest bardzo dobra. Nikt mnie specjalnie nie niańczył ale czuło sie dobrą opiekę . Wszystko bardzo profesjonalnie, czułam sie bezpiecznie. Po liftingu nie miałam w ogóle siniaków. Obrzęk owszem, jeszcze sie utrzymuje ale z kazdym dniem jest go troszkę mniej. Byłam dobrze przygotowana w wiedzę jakie będą objawy po zabiegu i dobrze abyś dobrze zapoznala sie z wpisami Vegi 11 . Ona bardzo dobrze ujmuje wszystko i jak sie wie to lepiej się znosi i jest mniej stresu. Oczywiście u każdego moze być ciut inaczej. Dla mnie dużym, niemiłym zaskoczeniem był bardzo mocny ból gardła po intubacji i strasznie kaszlałam. Pielegniarka przychodziła wielokrotnie i kazała mi sie hamować, chrzakać, w końcu dała mi jakieś dwie tabletki na gardło i zasnęłam. Ale może to ja mam jakieś dziwne gardło bo czytając dużo jakoś nikt nie narzekał. 18 września wracam na jeden dzień do Ostrawy na wyciągnięcie szwów. Jest to konkretna operacja i bardzo dużo emocji z tym związanych ale jak jest determinacja to sie idzie i już. Bardzo duże wsparcie dają dziewczyny, które są już "po" .Jeszcze nie wznosze zachwytów bo jest za wcześnie na to, ale jest obecująco. Zero chomików. Doktor wyrównał mi asymetrię twarzy. Zero dwururki - szyja gładzitutka. Podbródek gładzitutki. Robiłam tez powieki dolne , dwa dni po liftingu. No i tu krwiaczki sie pokazały ale dziś (10 dzień) już prawie nic nie ma. Opuchlizna sie cofa. Oczy - Super juz teraz widac. Pytaj jeśli chcesz coś szczegółowo.wiedzieć. Pozdrowionka dla Wszystkich odważnych dziewczyn

Gość gość9999
Jo Mar1961 Kochana dziękuję bardzo, że odpowiedziałaś na mój apel. Będę wdzięczna za odpowiedzi na moje pytania. W jakiej kwocie, walucie i jak przekazałaś zaliczkę do kliniki. Czy w dniu Twojego przyjazdu odbyła się konsultacja a potem zabieg. Jak przebiegała ta pierwsza wizyta. Na którą godz. miałaś stawić się w klinice i na pewno miałaś być na czczo. Gdzie wykonałaś badania, w Polsce czy zrobili to w klinice. Jeżeli w Polsce to proszę podaj jakie. Chcę wiedzieć przed wizytą czy jestem zdrowa i czy mogę wykonać lifting. Jutro jedziesz na wyciągnięcie szwów po liftingu czy z powiek. Powodzenia. Zazdroszczę Tobie, że jesteś już po wszystkim i cieszę się , że jesteś zadowolona z efektów. Gorąco pozdrawiam i jeszcze raz dziękuję

Gość gość9999
Jo Mar1961 Kochana dziękuję bardzo, że odpowiedziałaś na mój apel. Będę wdzięczna za odpowiedzi na moje pytania. W jakiej kwocie, walucie i jak przekazałaś zaliczkę do kliniki. Czy w dniu Twojego przyjazdu odbyła się konsultacja a potem zabieg. Jak przebiegała ta pierwsza wizyta. Na którą godz. miałaś stawić się w klinice i na pewno miałaś być na czczo. Gdzie wykonałaś badania, w Polsce czy zrobili to w klinice. Jeżeli w Polsce to proszę podaj jakie. Chcę wiedzieć przed wizytą czy jestem zdrowa i czy mogę wykonać lifting. Jutro jedziesz na wyciągnięcie szwów po liftingu czy z powiek. Powodzenia. Zazdroszczę Tobie, że jesteś już po wszystkim i cieszę się , że jesteś zadowolona z efektów. Gorąco pozdrawiam i jeszcze raz dziękuję

Gość gość9999
Jo Mar Proszę opisz przebieg korekty powiek.

Gość JoMar1961
gość9999 Korekte powieki dolnej miałam wykonaną dwa dni po operacji liftingu. Pół roku wcześniej robiłam górna powiekę w Polsce. Zabieg w zasadzie zawsze wykonuje sie w znieczuleniu miejscowym. Najpierw doktor cos tam rysował na powiekach, potem zastrzyk (bardzo nieprzyjemny - ale wytrzymasz jak wszystkie). A potem cięcie wyciąganie tłuszczyku, przycinanie powieki, przypalanie naczyń w celu zapobieżenia krwawienia, potem ułożenie skóry i zszycie jedna cieniteńka nitką. Po obu stronach oka ta nić wypuszczona na zewnątrz, tak że wyciąganie polega na pociągnięciu tej nitki z jednej strony i gotowe. Po zabiegu boli, piecze, oko przejściowo troszke sie nie domyka. Mnie szwy wyciągneto w 6 dniu. Linia cięcia jest czerwona, nierówno pogrubiona. No i są siniaczki, pod lewym okiem wiekszy, które w 10 dniu prawie zniknęły. Bliznę przemywam wodą z szarym mydłem. Smaruję mascia propolisową na przemian z masiącia z wit. A. (VitaPos). Wszystko jest do przeżycia, z emocjami ale warto. Pozdrowionka

Gość JoMar1961
gość9999 Ja miałam kontakt z klinika poprzez pośredniczkę P.Paulinę z Tourmedica. Wizyta i EKG w dniu 4 września. Badanie ok. 7,30 wizyta koło 9. Doktor Zakout założył mi karte w komputerze. Potem rozmawialiśmy (po polsku i czesku) na temat zabiegu. Potem rozliczenie finansowe. Ja płaciłam w Euro. Wczesniej przelewem wpłaciłam zaliczkę 600 Euro. Trzeba wyraźnie arykułować czego sie spodziewasz. On tez swoje powie. Na drugi dzień - 5 września zabieg. Od 12 w nocy juz nic nie wolno jeść. Przed zabiegiem na sale przyszedł anastezjolog i wypytał mnie o leki jakie biorę, choroby. Przed operacja zakładają pończochy p. żylakowe. Operacje miałam ok. 12 . W kwestii badań - ja miałam robione w Polsce - z krwi - morfologia, czas krwawienia czas krzepnięcia, płytki krwi, badanie moczu, USG jamy brzusznej, RTG płuc. Na miejscu zrobili mi tylko EKG. Pytaj jesli coś potrzebujesz wiedzieć. Lepiej tak po ytrochu. Pozdrowienia

Gość gość9999
JoMar1961 Serdeczne dzięki za tak szczegółowe informacje. Proszę podaj ceny za wykonane zabiegi w Euro oraz namiary na hotel, w którym przebywałaś. Decyzję o wyborze metody liftingu - pełny czy mini podjęłaś Ty sama czy po konsultacji z doktorem na jego sugestię. Na drugi dzień po lifcie o której godzinie mogłaś opuścić klinikę. Informację jakie badania należy wykonać otrzymałaś z kliniki i czy USG jamy brzusznej jest konieczne. Czy wszystkie badania wykonywałaś prywatnie i ile wyniósł ich koszt. Kochana dzisiaj ostatni dzień Twojej 'przygody' w Ostrawie i nareszcie powrót do domu. Życzę Tobie wszystkiego dobrego. Pozdrawiam.

Gość JoMar1961
gość9999 Po liftingu wyszłam z kliniki ok. 7 rano na drugi dzień. Tam idzie wszystko taśmowo i już ktoś był pewnie następny. Jeżeli chodzi o badania, u mnie akurat był taki zbieg okoliczności, że z innych powodów robiłam badania na ubezpieczenie i w tym też miałam USG. Ale nie jest wymagane. Reszta tak. Warto zobić w Polsce bo tam jest bardzo drogo - 70 - 100 Euro. Moze lekarz Ci przepisze część, a część prywatnie, na pewno będzie taniej. Te wyniki trzeba przesłać do kliniki przed zabiegiem. Zreszta lepiej wcześniej bo, któraś z dziewczyn pisała, że cos jej żle wyszło tam na miejscu i operacja odwołana, a tu hotel zarezerwowany i potworne rozczarowanie. Ani korespondencyjnie, ani tez w czasie konsultacji nie było mowy o rodzaju liftingu. Po prostu zrobił to co uznał, że trzeba, ale to dobry fachowiec. Nie wiem tez na pewno czy to był SMAS z podciniągnięciem mięśni czy tylko skóry. Jakoś tak nie zapytałam go, ale pielegniarka mi powiedziała, że miałam z mięśniami. Sugeruje to też czas wyjęcia szwów. Zwykle wyciagają w 10 dniu, a ja miałam w 14 dniu. Ale może coś sie zmieniło. Wszystko łącznie - lift, powieka dolna i konsultacja (10 E) kosztowao 2610 E.) (ok. 11 tys. zł. Juz jest trochę drożej niz rok czy dwa lata temu. U mnie pewnie jeszcze wchodzi jakaś kwota za pośrednictwo, ale to i tak połowa ceny jaka za ten zakres operacji. Pół roku temu robiłam powiekę górną i mam porównanie. U tego lekarza w Polsce kosztowałoby to 21 tys. Więc jest spora róznica. Jeszcze ważne jest jak daleko sie ma do Czech. W moim przypadku korzystnie bo ok. 300 km. I to tez ma znaczenie w całości kosztów i trudu. Jezeli chodzi o mieszkanie. Pani Paulina z Tourmedica (ta posredniczka) podesłała mi ofertę przez Airbnb u Petry, ul. Smarala 16. Bliziutko do kliniki, chodziłam na piechotę i to było super. Mieszkanie przestronne. Ale jest lekki problem z czystością . Mozna przeżyc ale ja miałam dyskomfort pod tym względem. Pozdrowionka

Gość Vega101
gość9999 ,nie korzystaj z pośredników .Przez tą aplikację Airbnb na telefon lub w komputerze znajdziesz tą stronę i sama wybierzesz to co będziesz chciała.

Gość gość9999
JoMar1961 Kochana wielkie dzięki, że odezwałaś się.Bardzo czekałam na Twoją odpowiedz. Dziękuję za informacje. Tak też planowałam - badania w Polsce aby nie było przykrych niespodzianek. Mam prośbę, podaj ceny za poszczególne zabiegi, ponieważ zastanawiam się czy robić powieki dolne. Na początku roku byłam na konsultacji w Euroklinice w Katowicach i doktor zawyrokował, że jeszcze nie ma takiej potrzeby. Na wszelki wypadek przygotuję całą kwotę do Ostrawy. Zobaczę jaka będzie decyzja Zokałta. Jeszcze jedno w trakcie operacji miałaś swoją pidżamkę czy dają jakieś ubranko z kliniki. Powieki był robione w tylko w znieczuleniu miejscowym czy dodatkowo stosują tzw. sedację. Zastrzyki na pewno bolą a potem czułaś co robili czy odpłynęłaś. Na razie tyle. Zastanowię się o co jeszcze Ciebie zapytać. Najważniejsze jak teraz się czujesz, duże zmiany na lepsze, zadowolona jesteś z efektów itd. Pozdrawiam.

Gość gość9999
Vega 101 Czy ta sama Vega11, której wpisy na tym blogu pomogły mi ostatecznie podjąć decyzję o wykonaniu liftu. Za to przesyłam serdeczne podziękowanie. Jesteś super babką. Na pewno dzięki Twoim radom wiele dziewczyn łatwiej i mądrzej przeszło ten skok po ładniejszą buśkę. Twój ponowny powrót na blog żeby dalej pomagać jest godny podziwu. Czy u Ciebie wszystko OK. Pozdrawiam

Gość JoMar1961
Gość9999 Tak oczywiście sama sobie zarezerwuj przez Airbnb, mnie pośredniczka tylko wskazała lokalizacje blisko kliniki, a resztę bezpośrednio przez Airbnb. Do kliniki przychodzi i przebiera sięw swoje, koszulka, szlafrok. Przed zabiegiem przychodzi pielęgniarka z dużą szpitalna koszulą i tylko w niej jesteś na stole operacyjnym. W poprzednim wpisie wkardła sie literówka - całość kosztowała 2640 E w tym lift 1990, powieki dolne 650 E. Nie wiem ile kosztują górne, ale myslę, że mniej. Pozdrawiam

Gość JoMar1961
Gość9999 Jeszcze dopiszę o powiekach. Powieki robi sie przeważnie w znieczuleniu miejscowym. Zastrzyk jest bardzo nieprzyjemny, ale jakoś wszystkie wytrzymałyśmy. Potem idzie szybciutko - nie wiem czy trwało wszystko pół godziny. Dr Zakout ma dość zdecydowane ruchy i pewną rekę . Jak skończy pielęgniarka klei pasterki na linię cięcia. Wychodzi sie z sali i do domu z zaleceniem zimnych okładów z mocnej czarnej herbaty. Dostałam paczkę sterylnych gazików, tabletki Aescin i okład żelowy do przykładania. Ja ze trzy dni co godzinę robiłam zimne okłady, potem rzadziej. Ale jeszcze do 14 dnia przykładałam okłady z herbaty. Po wyjęciu szwów smaruje blizny mascią propolisiowa na przemian z Vit A. Pozdrawiam

Gość gość9999
JoMar1961 Zajrzałam tylko aby przeczytać Twoją odpowiedz i podziękować. Jutro napiszę więcej. pozdrawiam

Gość gość9999
JoMar1961 Zajrzałam tylko aby przeczytać Twoją odpowiedz i podziękować. Jutro napiszę więcej. pozdrawiam

Gość gość9999
JoMar1961 W związku z pilnym wyjazdem nie miałam możliwośc***isać. Dziękuję za wszystkie dotychczasowe bardzo pomocne informacje. Aktualnie interesuje mnie jak oceniasz efekty zabiegów, jaki jest stan blizn i jak o nie dbasz. Odnośnie powiek: czy duże i jednakowe miałaś "poduszeczki"i czy teraz wyglądają gładziutko. pozdrawiam